Gândul de dimineață – 16.02.2017 – solascriptura.ro

   „Cât despre dragostea frăţească, n-aveţi nevoie să vă scriem, căci voi singuri aţi fost învăţaţi de Dumnezeu să vă iubiţi unii pe alţii.” – 1 Tesaloniceni 4:9
  Samuel Bistrian s-a născut în satul Beneşti, judeţul Arad, şi este al nouălea într-o familie cu 12 copii. Oricât ar fi încercat, părinţii lor nu reuşeau să întreţină familia şi Samuel îşi aminteşte că nu aveau hainele de care aveau nevoie şi că mergeau de multe ori la culcare flămânzi. Viaţa familiei lor a luat o altă întorsătură după Revoluţie, când au reuşit să emigreze în SUA cu ajutorul unor cunoştinţe din Chicago. Samuel avea atunci opt ani.

  La început, nu le-a fost uşor deloc, dar copiii fuseseră învăţaţi de părinţi să fie responsabili şi darnici. Din puţinul lor, le trimiteau prietenilor rămaşi acasă haine şi încălţăminte. La 25 de ani, Samuel trăia din plin visul american. Copilul flămând şi desculţ era demult lăsat în urmă. La interior însă, lucrurile erau complet diferite. „Mă simţeam atât de gol sufleteşte. Mă gândeam că viaţa trebuie să fie mai mult decât atât.”

  Ideea care i-a schimbat viaţa a venit de la un producător de pantofi. La fiecare pereche vândută, acesta dona o pereche oamenilor nevoiaşi. Samuel şi-a amintit de prima lui pereche de cizme de cauciuc pe care a primit-o şi de bucuria pe care a simţit-o că se putea juca fără să se ude la picioare. S-a gândit la copiii care îngheţau de frig la fel cum a suferit el şi a decis să deschidă o afacere de tipul „cumpără una donează una”. Aşa că, a renunţat la serviciul lui foarte bine plătit şi a adus la viaţă o idee care i-a produs mai multă satisfacţie decât şi-ar fi putut imagina. Roşii, albastre sau galbene, cizmele de cauciuc ale lui Samuel sunt purtate de zeci de mii de copii săraci din toată lumea.

  Astăzi, dorinţa lui Samuel este să motiveze pe cât mai mulţi oameni să schimbe acele lucruri care au un ecou în sufletul lor: „Eu mult timp am crezut că nu pot. Oricine poate să facă ceva. Are nevoie doar de iniţiativă. Eu, când văd ceea ce pot să fac, chiar şi pentru un singur copil, mă umplu de o bucurie pe care nu o pot explica.”

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 16.02.2017 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 16.02.2017 - solascriptura.ro - 2017. La început, nu le-a fost uşor deloc, dar copiii fuseseră învăţaţi de părinţi să fie responsabili şi darnici. Din puţinul lor, le trimiteau prietenilor rămaşi acasă haine şi încălţăminte. La 25 de ani, Samuel trăia din plin visul american. Copilul flămând şi desculţ era demult lăsat în urmă. La interior însă, lucrurile erau complet diferite. „Mă simţeam atât de gol sufleteşte. Mă gândeam că viaţa trebuie să fie mai mult decât atât.”
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Promisiuni – promisiuni

  Ia trei hotărâri pentm un an nou, sănătos, şi fă această rugăciune: „Doamne, dă-mi puterea Ta să îndeplinesc hotărârile pe care le-am luat, căci duhul meu este plin de râvnă, dar trupul meu este slab. Amin.”

  În mâinile Tatălui

  „Nu îmi este frică de moarte, eu ştiu să mor. Vă promit înaintea lui Dumnezeu, că dacă voi simţi că vine în această noapte, voi ridica mâinile şi voi spune: «Binecuvântat să fie Dumnezeu!»” Emmanuel Kant #ultimelecuvinte #viaţaestedelaDumnezeu

  Aşa pot fi, în sfârşit, cu Isus al meu

  Pe cât e de sigur că va veni această zi, pe atât de sigur e că Isus este cu noi în fiecare zi a vieţii noastre, stă alături de noi în necazurile pe care le avem şi ar vrea să ne dea putere şi bucurie. Intrând într-un nou an, haideţi să umblăm cu El în fiecare zi, aşa cum şi El merge alături de noi!

  Isus, cel mai bun prieten al tău

  Isus a trecut prin toate astea când a trăit pe acest pământ. Şi în toată viaţa Lui, El a tânjit după a avea pe cineva cu care să-şi împărtăşească gândurile şi scopurile, cineva cu care să aibă o adâncă părtăşie? El încă tânjeşte după aceasta? Nu vrei tu să fii prietenul Lui?

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...