Gândul de dimineață – 17.02.2017 – solascriptura.ro

   „Cine-şi lucrează ogorul va avea belşug de pâine, dar cine umblă după lucruri de nimic este fără minte.” – Proverbe 12:11
  Un tânăr s-a îndrăgostit de o fată de bani gata. Cei doi au mers la câteva întâlniri până când fata a aflat că el nu provenea dintr-o familie înstărită. Cu toate acestea, tânărul a cerut-o în căsătorie. „Ce câştigi tu într-o lună, eu cheltui într-o zi! Cum de ţi-a trecut prin minte să mă ceri de soţie?”, i-a spus fata cu dispreţ. „Uită-mă şi caută-ţi o femeie care să îşi permită să trăiască în sărăcie cu tine!” Cu inima rănită, tânărul i-a urat numai bine în viaţă şi apoi a plecat.

  După 10 ani, cei doi s-au întâlnit întâmplător într-un centru comercial, iar femeia bogată l-a abordat: „M-am căsătorit cu un tip care câştigă 16.000 de dolari pe lună! Puteai câştiga mai mult?” Femeia avea o răutate de nedescris în voce şi pe chip. Tânărul de altădată, devenit acum bărbat în toată firea, continua să suspine în sufletul său, dar de data aceasta îi era mai mult milă de ea decât de el.

  Soţul femeii se apropie de cei doi şi îl salută pe tânărul îndrăgostit. „Bună ziua! Văd că o cunoaşteţi pe soţia mea.” Se întoarse apoi spre soţie: „Draga mea, vreau să ţi-l prezint pe şeful meu. El este responsabil pentru proiectul de 100 de milioane de dolari la care lucrez.” Femeia se uită la cei doi bărbaţi nedumerită. Soţul ei se întoarse spre şeful lui şi continuă: „Domnule Carter, am câteva idei legate de proiect pe care aş vrea să vi le prezint. Sper că veţi avea mâine timp să le discutăm.” Femeia a înţeles atunci că sărăntocul pe care l-a refuzat atunci este mai bogat decât soţul ei.

  „Domnul Carter e un om umil pentru că a avut o viaţă tristă”, a început să-i povestească soţul după ce au rămas singuri. „Mi-a spus că a iubit o femeie şi a cerut-o în căsătorie, dar ea l-a refuzat, pentru că la vremea aceea nu avea bani. A muncit mult şi a devenit unul dintre cei mai de succes antreprenori din America. Bine că nu am întâlnit o astfel de femeie în viaţa mea!”

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 17.02.2017 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 17.02.2017 - solascriptura.ro - 2017. După 10 ani, cei doi s-au întâlnit întâmplător într-un centru comercial, iar femeia bogată l-a abordat: „M-am căsătorit cu un tip care câştigă 16.000 de dolari pe lună! Puteai câştiga mai mult?” Femeia avea o răutate de nedescris în voce şi pe chip. Tânărul de altădată, devenit acum bărbat în toată firea, continua să suspine în sufletul său, dar de data aceasta îi era mai mult milă de ea decât de el.
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Promisiuni – promisiuni

  Ia trei hotărâri pentm un an nou, sănătos, şi fă această rugăciune: „Doamne, dă-mi puterea Ta să îndeplinesc hotărârile pe care le-am luat, căci duhul meu este plin de râvnă, dar trupul meu este slab. Amin.”

  În mâinile Tatălui

  „Nu îmi este frică de moarte, eu ştiu să mor. Vă promit înaintea lui Dumnezeu, că dacă voi simţi că vine în această noapte, voi ridica mâinile şi voi spune: «Binecuvântat să fie Dumnezeu!»” Emmanuel Kant #ultimelecuvinte #viaţaestedelaDumnezeu

  Aşa pot fi, în sfârşit, cu Isus al meu

  Pe cât e de sigur că va veni această zi, pe atât de sigur e că Isus este cu noi în fiecare zi a vieţii noastre, stă alături de noi în necazurile pe care le avem şi ar vrea să ne dea putere şi bucurie. Intrând într-un nou an, haideţi să umblăm cu El în fiecare zi, aşa cum şi El merge alături de noi!

  Isus, cel mai bun prieten al tău

  Isus a trecut prin toate astea când a trăit pe acest pământ. Şi în toată viaţa Lui, El a tânjit după a avea pe cineva cu care să-şi împărtăşească gândurile şi scopurile, cineva cu care să aibă o adâncă părtăşie? El încă tânjeşte după aceasta? Nu vrei tu să fii prietenul Lui?

  Publicate astăzi

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!