Gândul de dimineață – 26.02.2017 – solascriptura.ro

   „Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, şi, când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea.” – Proverbe 22:6
  În septembrie 2014, Sonja Singh, o mămică rămasă fără serviciu, s-a gândit să transforme păpuşile Bratz în păpuşi naturale, mult mai potrivite pentru cele mici. Ea le îndepărtează machiajul strident, le împleteşte părul şi le îmbracă cu hăinuțe croşetate. Toate acestea pentru ca fetiţele să-şi dezvolte creativitatea, nu să primească modele prefabricate.

  Fenomenul a luat amploare şi din ce în ce mai multe mămici sunt atente la jucăriile copiilor. De aceea Wendy Tsao, o artistă din Vancouver, s-a gândit să exploreze ideea prin care păpuşile pot avea un impact foarte mare asupra identității unui copil.

  Jucăriile pot fi o sursă de mândrie pentru ei, iar uneori ele le pot oferi confortul de care au nevoie în unele momente în care sunt descurajați. Păpuşile pe care le găsesc părinții în magazine sunt fie personaje Disney, fie personaje din filmele de la Hollywood, care limitează cumva imaginația copilului.

  Există oameni care sunt eroi în viața de zi cu zi, nu doar în seriale amuzante. Ei inspiră inteligență şi curaj, iar pentru unii pot fi adevărate modele de urmat. Pot fi copiii inspirați de aceste jucării? Îşi pot pune ele amprenta asupra personalității lor?

  Wendy este de părere că da şi de aceea a realizat aceste păpuşi adaptate după persoane pe care le admiră, precum J.K. Rowling, Malala şi Roberta Bondar. Merită să luăm în considerare acest proiect care ne arată că perfecțiunea nu există şi că modelele pe care ni le alegem în viață sunt în strânsă legătură cu păpuşile şi copilăria!
  Cristina Bazavan

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 26.02.2017 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 26.02.2017 - solascriptura.ro - 2017. Fenomenul a luat amploare şi din ce în ce mai multe mămici sunt atente la jucăriile copiilor. De aceea Wendy Tsao, o artistă din Vancouver, s-a gândit să exploreze ideea prin care păpuşile pot avea un impact foarte mare asupra identității unui copil.
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Promisiuni – promisiuni

  Ia trei hotărâri pentm un an nou, sănătos, şi fă această rugăciune: „Doamne, dă-mi puterea Ta să îndeplinesc hotărârile pe care le-am luat, căci duhul meu este plin de râvnă, dar trupul meu este slab. Amin.”

  În mâinile Tatălui

  „Nu îmi este frică de moarte, eu ştiu să mor. Vă promit înaintea lui Dumnezeu, că dacă voi simţi că vine în această noapte, voi ridica mâinile şi voi spune: «Binecuvântat să fie Dumnezeu!»” Emmanuel Kant #ultimelecuvinte #viaţaestedelaDumnezeu

  Aşa pot fi, în sfârşit, cu Isus al meu

  Pe cât e de sigur că va veni această zi, pe atât de sigur e că Isus este cu noi în fiecare zi a vieţii noastre, stă alături de noi în necazurile pe care le avem şi ar vrea să ne dea putere şi bucurie. Intrând într-un nou an, haideţi să umblăm cu El în fiecare zi, aşa cum şi El merge alături de noi!

  Isus, cel mai bun prieten al tău

  Isus a trecut prin toate astea când a trăit pe acest pământ. Şi în toată viaţa Lui, El a tânjit după a avea pe cineva cu care să-şi împărtăşească gândurile şi scopurile, cineva cu care să aibă o adâncă părtăşie? El încă tânjeşte după aceasta? Nu vrei tu să fii prietenul Lui?

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...