Articolul precedentFă un duș pe dinăuntru
  Articolul următorNu lucrarea mea, ci a Lui

  Gândul de dimineață – 27.02.2017 – solascriptura.ro

   „Cel ce păzeşte legea este un fiu priceput, dar cel ce umblă cu cei desfrânaţi face ruşine tatălui său.” – Proverbe 28:7
  Aveam 16 ani şi locuiam împreună cu părinţii la 29 kilometri distanţă de oraşul Durban, Africa de Sud, în mijlocul plantaţiilor de zahăr. Pentru că nu aveam vecini, eu şi surorile mele eram de-a dreptul entuziasmaţi atunci când mergeam în oraş să ne vizităm prietenii sau să vedem un film la cinema.

  Într-o zi, tatăl meu m-a rugat să-l duc în oraş la o conferinţă care dura toată ziua şi eu am profitat de ocazie. Mama îmi dăduse o listă de cumpărături şi, cum urma să-mi petrec toată ziua acolo, tata mi-a cerut să duc maşina la atelier.

  Când ne-am despărţit, mi-a zis: „Ne vedem aici la ora 17:00 ca să mergem acasă.” După ce am rezolvat toate treburile în fugă, m-am dus la cel mai apropiat cinema. Eram atât de absorbit de film că nici nu ştiu când a trecut timpul.

  Era 17:30 când mi-am adus aminte. Am fugit la atelier, am luat maşina şi m-am grăbit spre locul unde mă aştepta tata. Era aproape 18:00. M-a întrebat neliniştit: „De ce ai întârziat?” Îmi părea rău şi nu am putut să-i spun că am fost la film. I-am zis că nu era gata maşina şi a trebuit să aştept… Nu ştiam că tata sunase la atelier.

  Când şi-a dat seama că l-am minţit, mi-a zis: „Ceva nu e în regulă cu modul în care te-am crescut pentru că nu te-am făcut să ai încredere în mine şi să-mi spui adevărul. O să merg pe jos cei 29 de kilometri până acasă şi o să mă gândesc la ce anume am greşit în privinţa ta.” Aşa că, îmbrăcat în costum şi cu pantofii aceia eleganţi, a început să meargă spre casă pe drumuri cu noroi şi fără lumină.

  Nu puteam să-l las singur, aşa că am condus cinci ore şi jumătate în spatele lui, văzând cum suferă agonia unei minciuni stupide de-a mea. De atunci mi-am propus să nu mai mint niciodată.

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 27.02.2017 – solascriptura.ro

  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Promisiuni – promisiuni

  Ia trei hotărâri pentm un an nou, sănătos, şi fă această rugăciune: „Doamne, dă-mi puterea Ta să îndeplinesc hotărârile pe care le-am luat, căci duhul meu este plin de râvnă, dar trupul meu este slab. Amin.”

  În mâinile Tatălui

  „Nu îmi este frică de moarte, eu ştiu să mor. Vă promit înaintea lui Dumnezeu, că dacă voi simţi că vine în această noapte, voi ridica mâinile şi voi spune: «Binecuvântat să fie Dumnezeu!»” Emmanuel Kant #ultimelecuvinte #viaţaestedelaDumnezeu

  Aşa pot fi, în sfârşit, cu Isus al meu

  Pe cât e de sigur că va veni această zi, pe atât de sigur e că Isus este cu noi în fiecare zi a vieţii noastre, stă alături de noi în necazurile pe care le avem şi ar vrea să ne dea putere şi bucurie. Intrând într-un nou an, haideţi să umblăm cu El în fiecare zi, aşa cum şi El merge alături de noi!

  Isus, cel mai bun prieten al tău

  Isus a trecut prin toate astea când a trăit pe acest pământ. Şi în toată viaţa Lui, El a tânjit după a avea pe cineva cu care să-şi împărtăşească gândurile şi scopurile, cineva cu care să aibă o adâncă părtăşie? El încă tânjeşte după aceasta? Nu vrei tu să fii prietenul Lui?

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...