Articolul precedentFă un duș pe dinăuntru
  Articolul următorNu lucrarea mea, ci a Lui

  Gândul de dimineață – 27.02.2017 – solascriptura.ro

   „Cel ce păzeşte legea este un fiu priceput, dar cel ce umblă cu cei desfrânaţi face ruşine tatălui său.” – Proverbe 28:7
  Aveam 16 ani şi locuiam împreună cu părinţii la 29 kilometri distanţă de oraşul Durban, Africa de Sud, în mijlocul plantaţiilor de zahăr. Pentru că nu aveam vecini, eu şi surorile mele eram de-a dreptul entuziasmaţi atunci când mergeam în oraş să ne vizităm prietenii sau să vedem un film la cinema.

  Într-o zi, tatăl meu m-a rugat să-l duc în oraş la o conferinţă care dura toată ziua şi eu am profitat de ocazie. Mama îmi dăduse o listă de cumpărături şi, cum urma să-mi petrec toată ziua acolo, tata mi-a cerut să duc maşina la atelier.

  Când ne-am despărţit, mi-a zis: „Ne vedem aici la ora 17:00 ca să mergem acasă.” După ce am rezolvat toate treburile în fugă, m-am dus la cel mai apropiat cinema. Eram atât de absorbit de film că nici nu ştiu când a trecut timpul.

  Era 17:30 când mi-am adus aminte. Am fugit la atelier, am luat maşina şi m-am grăbit spre locul unde mă aştepta tata. Era aproape 18:00. M-a întrebat neliniştit: „De ce ai întârziat?” Îmi părea rău şi nu am putut să-i spun că am fost la film. I-am zis că nu era gata maşina şi a trebuit să aştept… Nu ştiam că tata sunase la atelier.

  Când şi-a dat seama că l-am minţit, mi-a zis: „Ceva nu e în regulă cu modul în care te-am crescut pentru că nu te-am făcut să ai încredere în mine şi să-mi spui adevărul. O să merg pe jos cei 29 de kilometri până acasă şi o să mă gândesc la ce anume am greşit în privinţa ta.” Aşa că, îmbrăcat în costum şi cu pantofii aceia eleganţi, a început să meargă spre casă pe drumuri cu noroi şi fără lumină.

  Nu puteam să-l las singur, aşa că am condus cinci ore şi jumătate în spatele lui, văzând cum suferă agonia unei minciuni stupide de-a mea. De atunci mi-am propus să nu mai mint niciodată.

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 27.02.2017 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 27.02.2017 - solascriptura.ro - 2017. Într-o zi, tatăl meu m-a rugat să-l duc în oraş la o conferinţă care dura toată ziua şi eu am profitat de ocazie. Mama îmi dăduse o listă de cumpărături şi, cum urma să-mi petrec toată ziua acolo, tata mi-a cerut să duc maşina la atelier.
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Promisiuni – promisiuni

  Ia trei hotărâri pentm un an nou, sănătos, şi fă această rugăciune: „Doamne, dă-mi puterea Ta să îndeplinesc hotărârile pe care le-am luat, căci duhul meu este plin de râvnă, dar trupul meu este slab. Amin.”

  În mâinile Tatălui

  „Nu îmi este frică de moarte, eu ştiu să mor. Vă promit înaintea lui Dumnezeu, că dacă voi simţi că vine în această noapte, voi ridica mâinile şi voi spune: «Binecuvântat să fie Dumnezeu!»” Emmanuel Kant #ultimelecuvinte #viaţaestedelaDumnezeu

  Aşa pot fi, în sfârşit, cu Isus al meu

  Pe cât e de sigur că va veni această zi, pe atât de sigur e că Isus este cu noi în fiecare zi a vieţii noastre, stă alături de noi în necazurile pe care le avem şi ar vrea să ne dea putere şi bucurie. Intrând într-un nou an, haideţi să umblăm cu El în fiecare zi, aşa cum şi El merge alături de noi!

  Isus, cel mai bun prieten al tău

  Isus a trecut prin toate astea când a trăit pe acest pământ. Şi în toată viaţa Lui, El a tânjit după a avea pe cineva cu care să-şi împărtăşească gândurile şi scopurile, cineva cu care să aibă o adâncă părtăşie? El încă tânjeşte după aceasta? Nu vrei tu să fii prietenul Lui?

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...