Carolyn Sutton

  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Povestea rugăciunii unei femei

  Adesea suntem ispitite să renunţăm să ne mai rugăm atunci când nu vedem un răspuns imediat la rugăciunea noastră. Deşi răspunsul lui Dumnezeu poate să nu vină foarte repede sau aşa cum ne-am aştepta, putem avea încredere că El ne aude şi ne va da pace în timp ce aşteptăm.

  Unde îți este credința?

  Ce te cheamă Dumnezeu să faci, deşi credinţa ta pare „mică” acum? începe prin rugăciune şi post. La timpul ales de El şi prin resursele Sale, El va găsi o cale - cu binecuvântări nespuse.

  „El va auzi glasul meu”

  Nu ştiu ce poveri ai tu în viaţa ta astăzi, ca mamă, bunică, soţie sau femeie singură, dar te invit să te gândeşti să incluzi mai multă rugăciune în programul tău zilnic. Făgăduinţele lui Dumnezeu sunt adevărate şi poţi spune lumii, la fel ca David: „El va auzi glasul meu!”

  Calea mai bună

  De multe ori, cuvintele ne ies pe gură ca o glumă, din neştiinţă, sau pentru că vrem cu adevărat să spunem ceva care răneşte. Eu aş vrea să întreb: aşa ar trebui să fie un creştin în conversaţiile sale?

  Tsunami

  Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru protecţia Sa şi pentru că m-a scăpat de nenumărate ori în viaţa mea. Cu adevărat, „El este locul meu de scăpare şi cetăţuia mea, Dumnezeul meu în care mă încred!” (Psalmii 91:2). Este El şi locul tău de scăpare?

  Fiul meu!

  Nu, mirosul vitelor, al oilor şi al cămilelor din jurul Lui nu era ceea ce îmi imaginasem pentru El. Luându-I degeţelele micuţe şi catifelate în mâna mea, mi-am imaginat câţi oameni vor fi atinşi de aceste mâini, restaurându-le sănătatea fizică şi spirituală.

  Înghesuială în staul

  Fiecare dintre noi, îngrămădindu-ne cât mai aproape de Isus, uimiţi de minunea din faţa noastră, dorind să ne închinăm Lui şi înţelegând ce înseamnă naşterea Sa — moartea şi învierea — pentru noi! Îmi doresc acest lucru.

  Daruri bune

  Într-adevăr, cu adevărat Dumnezeu este un Dătător de daruri bune şi preţioase. Astăzi să ne amintim de dragostea Sa şi să preţuim darurile pe care El ni le-a dat. Să Îi mulţumim.

  Dumnezeu mi-a pus un cuțit în gât

  Fiecare îmbucătură de mâncare pe care o iau îmi aminteşte de promisiunea pe care i-am făcut-o lui Dumnezeu că mă voi lăsa pregătită pentru cer. Draga mea, dacă te lupţi cu apetitul, să ştii că Isus e gata să-ţi dea biruinţă. Doar roagă-L.

  Maria – un exemplu de credință și smerenie

  Astăzi, Dumnezeu caută femei ale credinţei şi smereniei cărora El să le poată acorda un mare har, binecuvântările Sale şi prezenţa Sa divină - femei pe care le poate folosi pentru a-Şi îndeplini scopul.

  Putere

  Când suntem slabi, El este tăria noastră. Să trăim având această asigurare şi să acceptăm realitatea că ceea ce spune Dumnezeu, El va împlini pentru noi. Ne putem trăi fiecare zi uniţi cu puterea Lui.

  Invitația

  Invită-i pe toţi cei pe care îi cunoşti la concertul original şi adevărat, al celei de-a doua veniri a lui Mesia, Isus Hristos. Să nu pierdem acest eveniment, căci va fi pe placul nostru al tuturor!

  Soarele de la miezul nopții

  Mergând puţin mai încet în urma ei, acum era rândul meu să meditez. Acolo nu va mai fi noapte şi nu va mai fi nevoie de soare, deoarece Domnul Dumnezeu ne va da lumină. Da. Acum îmi pot face o idee despre cum ar putea fi acolo.

  Un păcat prostesc și la întâmplare

  Isus, Îţi mulţumesc pentru că ne ierţi păcatele (fie din neştiinţă sau cu intenţie) atunci când Ţi le mărturisim, le recunoaştem şi cerem iertare. Aşteptăm cu nerăbdare să locuim împreună cu Tine întreaga veşnicie.

  Intrusul de sărbători

  „Te voi lăuda din toată inima mea, Doamne Dumnezeul meu, şi voi preamări Numele Tău în veci! Căci mare este bunătatea Ta faţă de mine şi Tu îmi izbăveşti sufletul din adânca Locuinţă a morţilor” (Psalmii 86:12,13)

  Ceața de iarnă

  Când suntem ispitiţi să ne descurajăm din cauză că tot ce putem vedea şi simţi în jurul nostru este o ceaţă de nepătruns, rece până la oase, poate ne-ar ajuta să ne amintim că Dumnezeu, în propria noastră „livadă”, poate vedea dincolo de ceaţă pomii de fistic.

  Ține-te strâns de Dumnezeu

  Dumnezeu şi pe tine te-a pus într-un loc în care poţi ţine pe cineva de mână pentru a fi de ajutor într-o perioadă întunecată din viaţa acelei persoane. Cu toţii avem această responsabilitate dacă dorim să împlinim porunca Sa de a ne iubi aproapele ca pe noi înşine.

  Ploaie

  Micile plante fragile din viaţa noastră se „usucă” foarte repede dacă nu sunt udate de Cuvântul lui Dumnezeu şi de rugăciune. Dumnezeu ne va călăuzi şi ne va reînnoi dacă ne încredem în El să facă acest lucru.

  Ultima rugăciune

  Dumnezeu cunoaşte vocea fiecăreia dintre noi atunci când ne rugăm. În acest caz, El S-a folosit de vocea altcuiva pentru a înălţa ultima rugăciune cu Danis.

  Masina de spălat vase

  Tată, dă-ne putere şi o inimă deschisă să urmăm întotdeauna calea Ta pentru că Tu ne iubeşti cu o iubire veşnică şi doreşti ce este mai bine pentru noi.

  Nerăbdătoare: cu zel, dorință și fiind gata

  Noi trebuie să fim gata pentru momentul când Isus va veni, nu doar în cuvinte, ci şi în acţiune. În fiecare zi trebuie să trăim pentru a împlini chemarea Evangheliei, deoarece suntem nerăbdători să mergem acasă.

  Îngeri salvatori

  Dumnezeu să te binecuvânteze! Prin tine, Dumnezeu Şi-a împlinit făgăduinţa că El va trimite îngerii Săi pentru a răspunde nevoilor mele. Fie ca Domnul să ne dea fiecăreia compasiune pentru a fi un înger pentru cineva astăzi!

  Animalele pe care le-am întâlnit

  Isus a venit să salveze întreaga lume de focul veşnic. El a venit să ne ajute să nu ne înecăm în furtunile vieţii. El ne scapă din molozul păcatului. În dragostea Sa pentru poporul ales, Isus S-a comparat pe Sine cu o găină care îşi strânge şi îşi protejează puii.

  Faimoasă

  Visul pe care îl aveam pe când aveam douăzeci de ani s-a împlinit. Doar că nu aşa cum mă aşteptam eu. Dumnezeu avea în plan ceva mult mai bun pentru mine!

  Viața

  În ciuda problemelor şi a criticilor care vin asupra noastră, viaţa pe care o trăim poate fi frumoasă. Eu am ales să mă bucur de fiecare moment din viaţa mea. Sper că şi tu ai ales să faci la fel. Fii binecuvântată şi îmi doresc să simţi pacea lui Dumnezeu în viata ta!

  Mâini

  Împreunează-ţi mâinile şi roagă-te. Întoarce mâinile cu palmele în jos şi dă-I lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Apoi întoarce palmele în sus pentru a primi binecuvântările lui Dumnezeu.

  Rugăciunea unei mame

  Este minunat ca o mamă să îşi aducă la Isus copiii, venind în prezenţa Lui prin rugăciune, indiferent de vârsta copilului. Cu toţii suntem copiii lui Dumnezeu.

  Să luminezi

  Este important să observăm că faptele simple ale credinţei pe care le facem pentru ceilalţi pot avea o influenţă de durată în a-i aduce la împărăţia lui Dumnezeu.

  Cuvertura de pat

  Tu Îl crezi pe Dumnezeu pe cuvânt chiar şi în cele mai mărunte şi neimportante lucruri din viaţă? Nu dai greş dacă o faci!

  Da, sunt Tatăl tău

  La întrebarea: „Tu eşti Tatăl meu?”, Dumnezeu ne răspunde fără îndoială: „Da, copilul Meu. Eu sunt... Tatăl tău. Hai să mergem acasă!”

  Protejat

  Doamne, când sunt neliniştită în privinţa siguranţei, îţi mulţumesc că îmi reaminteşti că, în ciuda celei mai rele furtuni, Tu eşti disponibil şi mă protejezi.

  Melodia lui David

  Ceea ce a făcut tata pentru melodia lui David, face Tatăl nostru ceresc pentru noi când îi oferim talentele noastre simple pentru a le folosi în serviciul Său, sporindu-le cu atingerea Sa măiastră, înfăptuind ceva care să dea mărturie pentru El.

  Mesaj în hambar

  Numai Hristos poate să înlocuiască semnul „Planeta pierdută” cu un semn nou: „Bun venit acasă!” Sunt sigură că va fi strategic plasat de-a lungul bulevardelor cerului. Şi ce sărbătoare de „bun venit” va fi aceea!

  Autostrada lui Dumnezeu

  Când călătorim pe autostrada lui Dumnezeu, a vieţii, nu ştim niciodată cu cine ne vom întâlni pe cale sau cum vor fi ei binecuvântaţi prin lucrurile pe care le spunem sau le facem.

  Bunicii

  Dumnezeu vrea ca bunicii să înţeleagă că dragostea Sa ţine pentru totdeauna şi unul dintre cele mai bune locuri unde o pot găsi este într-o familie care îl are în centru pe Dumnezeu.

  În afara zonei de confort

  Estera și Daniel au salvat vieţile oamenilor păşind în afara zonei de confort, dând totodată mărturie de binecuvântarea lui Dumnezeu peste cei ascultători. Astăzi, cum aş putea să păşesc în afara zonei mele de confort în moduri pozitive pentru Isus?

  Cererea mea specială

  Mărimea darului lui Hristos pentru umanitate este departe de înţelegerea noastră. Ne va lua o veşnicie să apreciem măreţia acestui dar. A spune „mulţumesc” Domnului şi Mântuitorului meu nu este de departe suficient pentru tot ceea ce a făcut El pentru mine.

  Calea pe care să mergem

  Poate că cea mai frumoasă făgăduinţă dintre toate este aceea că Domnul însuşi a garantat că va fi tovarăşul nostru de drum! „Voi umbla în mijlocul vostru; Eu voi fi Dumnezeul vostru şi voi veţi fi poporul Meu.” (Leviticul 26:12).

  O zi a recunoștinței memorabilă

  Te încurajez să trimiţi un e-mail sau chiar să laşi un pachet mic de îngrijire la poştă pentru un misionar care slujeşte peste mări. Ei îţi vor fi mereu recunoscători pentru că te-ai gândit la ei!

  O inimă aproape recunoscătoare

  Cu toate că Dumnezeu deţine totul, El Se apleacă cu milă pentru a primi cu bucurie mulţumirile noastre pentru binecuvântările primite. Să nu stăm „aproape”, ci să Îi mulţumim. Să Îi predăm inimile noastre.

  Ca o umbră

  Problemele apar ori de câte ori decid să las mâna Sa şi să încerc să merg înainte de una singură. Ca un părinte iubitor, El veghează asupra mea. Când mă pierd, El întotdeauna este acolo pentru a-mi oferi mâna Sa. Trebuie să iau în mod voit mâna Sa. El nu mă va forţa.

  Când Dumnezeu intervine

  Da, Domnul a intervenit când toate speranţele au fost pierdute. Dumnezeu este adăpostul meu şi puterea care mă susţine. El este ajutorul meu, mereu prezent în timp de nevoie. Am ajuns la Aeroportul Internaţional Fargo Hector cu bagajul intact şi foamea potolită.

  Dragostea unui tată

  Fie că eşti sau nu privilegiată, fie că ai - sau poate ai avut - un tată bun cum am avut eu, poţi fi sigură că ai întotdeauna un Tată iubitor care are grijă de tine.

  Permite schimbarea

  Invitaţia spre ceruri pe care Dumnezeu o oferă fiecăruia dintre noi este foarte asemănătoare. El ne invită să locuim cu El; însă, pentru aceasta, trebuie să aibă loc o schimbare în vieţile noastre.

  Înțepătura

  Strigi astăzi din cauza unei dureri pe care o simţi? Atunci strigă la Isus. El va răspunde la strigătele tale după ajutor. De fapt, El deja S-a pus în calea durerii, venind pe acest pământ şi murind în locul nostru pentru a ne salva de Satana şi de înţepătura morţii.

  Planuri

  Isus vrea să ne salveze. El şopteşte, oferă, El ne urmăreşte. El face orice este nevoie pentru a ne prinde. Odată ce am fost prinşi, adevărata noastră viaţă, viaţa pentru care existăm, începe. Suntem hrăniţi, îmbăiaţi, trataţi pentru bolile noastre şi puşi înapoi pe picioare.

  Tutorialul ceresc

  Chiar şi atunci, Dumnezeu, în marea Sa dragoste, ştiind cât de ocupată eram, întotdeauna a răsplătit îmbelşugat jalnicele mele eforturi de a săpa mai adânc în Cuvântul Său.

  Aici jos

  Nu suntem la mila vremii în viaţa noastră spirituală. Nu putem fi niciodată despărţiţi de Domnul, nici măcar o singură zi, dacă noi consimţim să stăm doar în prezenţa Sa.

  Am căzut, dar mă voi ridica iarăși

  Cu toţii am trecut prin probleme, necazuri amare, dar Dumnezeu este acolo pentru a ne „învia” din nou. Dumnezeu este acolo pentru a ne da energie când Îi cerem ajutorul ca să ieşim din „adâncuri” şi să mergem din nou.

  De la casa drogurilor, la casa Domnului

  Domnul lucrează pe căi neprevăzute şi foloseşte oameni neaşteptaţi pentru a face să înainteze lucrarea Sa. El a transformat o casă a drogurilor într-o nouă biserică.

  Toate suntem prințese!

  Când vom fi împodobiţi în haina de nuntă pe care El o aduce, El va vedea doar frumuseţe - în fiecare dintre noi. Asta pentru că fiecare dintre noi este specială. Încrederea în sine nu ar trebui să ne fie zguduită de nimeni. Toate suntem prinţese!

  Oh, mamă!

  Pe măsură ce zilele şi anii trec, eu devin mai răbdătoare, mai bună şi învăţ să accept prin această sarcină pe care am primit-o, de a o iubi pe mama mea. Ştiu că Dumnezeu îmi dezvoltă caracterul prin zilele ei mai puţin bune.

  Slava lui Dumnezeu

  Când îl lăsăm pe Dumnezeu în inimile noastre, noi devenim ca El. Noi începem să „strălucim” de slava Sa. La sfârşitul timpului, „slujitorii lui Dumnezeu, cu feţele luminate şi strălucitoare de consacrare sfântă, se vor grăbi din loc în loc să proclame solia cerului.”

  Frica

  Cei mai mulţi oameni experimentează vremuri de necaz în vieţile lor - momente dureroase, pierderi, suferinţă şi boală. Însă Dumnezeu doreşte ca noi să ne amintim că El este cu noi. El nu ne va părăsi niciodată.

  Duet

  Dumnezeu doreşte să mă transforme astfel încât trăsăturile Sale de caracter să fie ale mele. El doreşte ca eu să încurajez oamenii în alegerile lor bune. Nici ei nu sunt perfecţi, dar lucrarea mea ca creştin este de a-i încuraja şi de a mă bucura de bine.

  Dumnezeu cunoaște planul Său pentru noi

  Când Akunna s-a ridicat şi a vorbit, părea că îngeri stau lângă ea. Dumnezeu a binecuvântat-o fără măsură. „Binecuvântat să fie Domnul, Dumnezeul lui Israel, din veşnicie în veşnicie! Amin! Amin!” (Psalmii 41:13). Este atât de bine să te încrezi în Isus.

  Totuși își pierde importanța

  Niciodată nu au mai avut bunurile lumeşti aceeaşi însemnătate pentru noi. Prin toate acestea, noi am văzut mai clar puterea pe care o poate avea cineva - chiar sub atac - prin Domnul Isus Hristos.

  Discuri zgâriate și enervante

  Rămâi cu privirea aţintită spre El şi fii răbdătoare. El lucrează pentru binele tău şi pentru lauda Lui. Doar pentru că lucrurile nu merg aşa cum doreşti tu nu înseamnă că ele nu merg conform voii lui Dumnezeu.

  Doamne Isus, salvează-ne

  Dumnezeu ne-a asigurat că El va răspunde când îl vom chema. Eu cred că El, Mântuitorul si Puterea noastră, chiar a făcut asta în ziua accidentului si sunt în viată pentru a vorbi despre asta.

  Șarpele cel vechi, asupritorul – partea a 2-a

  Când eşti încolţit de şarpele asupritor, nu te teme. Intimidatorii sunt fricoşi care vor să pară şi să se simtă puternici. Nu te preda niciodată într-o sclavie oarbă. Mai degrabă cheamă-L pe Domnul Dumnezeu să te salveze.

  Șarpele cel vechi, asupritorul – partea I

  Când te confrunţi cu războaie spirituale, şarpele amăgitor îţi oferă o cale mai uşoară de a scăpa de bătălie. Te vei supune sclaviei şi orbirii ochiului drept sau te vei folosi de vederea ambilor ochi spirituali pentru a-L urma pe Isus, Singurul care a murit ca să îşi salveze poporul de la asediul şarpelui?

  Rahela plânge după copiii ei

  Dar oare nu ne-am rătăcit cu toţii departe de Dumnezeu? Cu toate acestea, Salvatorul nostru a plecat să pregătească masa de bun venit pentru toţi aceia care aleg să se întoarcă acasă la El. Eu sunt încântată! Dar tu?

  Regula de aur

  Punându-mă în locul victimei, ştiam că aş fi fost devastată de suferinţa acelei pierderi pe care a avut-o! În curând, ea îşi va primi înapoi documentele furate. Cât de important este pentru fiecare dintre noi să punem în practică regula de aur din Matei 7:12!

  Un nou început

  Isus este un Salvator milostiv, care aruncă păcatele noastre în cea mai adâncă parte a oceanului. Chiar dacă David a greşit, el a găsit un nou început oferindu-I eşecurile lui Dumnezeu.

  Cei 80%

  Nu te îngrijora! Experimentează pacea lui Dumnezeu! Povara mea de vină şi ruşine a dispărut. Am învăţat secretul celor 80% - găseşte partea bună a lucrurilor şi mergi mai departe! Ce pierdere din viaţa ta poţi gestiona datorită modului în care foloseşti cei 80%?

  Melancolia mutării

  Tată ceresc, goleşte-mă de egoism şi umple-mă cu Duhul Tău cel Sfânt. M-am născut cu nimic şi ştiu că dorinţa după lucrurile mele pământeşti nu are niciun sens, deoarece Tu mi-ai dat orice am avut nevoie. Ajută-mă să Te iubesc cu toată fiinţa şi să îmi imaginez cetatea din ceruri, casa mea cea mai bună!

  Îngeri responsabili

  Îi mulţumim lui Dumnezeu în continuare pentru că ne-a salvat familia, pentru că ne-a călăuzit şi pentru că niciodată nu ne-a părăsit. Ceea ce putea fi o tragedie a fost schimbată într-o mărturie uimitoare despre protecţia şi puterea lui Dumnezeu.

  Lucrarea lui Dumnezeu în viețile noastre

  În timp ce mergeam spre casă, îi mulţumeam marelui Dumnezeu pentru căile pe care lucrează în vieţile noastre. Nu mai aveam sandalele pe care nu le-am dorit, dar am avut ocazia să îl mărturisesc pe El.

  Intrusul

  Isus va veni curând, iar intrusul nu va mai fi. Gata cu împuşcăturile. Gata cu durerea, boala, lacrimile sau moartea. Gata cu copiii care se strâng în colţul clasei. Isus are în plan să vină din nou şi să termine cu acest intrus. Iar planul lui Dumnezeu va funcţiona perfect.

  O ascunzătoare foarte bună

  Indiferent prin ce trec, pot să vin întotdeauna la Isus. Uneori alerg prima dată în alte locuri sau la alte persoane, dar niciunul nu s-a dovedit a fi acel turn puternic de scăpare sau de siguranţă pe care numai încrederea în Isus ni-l dă. Şi de fiecare dată când vin la El, niciodată nu sunt dezamăgită.

  Se aproprie iarna

  Pentru un creştin, aceasta poate fi o hotărâre personală să persevereze şi să rămână credincios astfel încât, atâta timp cât noi trăim, să putem să îl mărturisim pe Domnul Hristos. Ne bucurăm şi îl lăudăm pe Dumnezeu pentru că este mereu prezent în vreme de necaz.

  Răspunzând apelului

  Noi, părinţii, şi celelalte modele de urmat suntem responsabili pentru felul cum ne educăm copiii în familiile noastre să facă totul ca şi cum ar îndeplini fiecare responsabilitate pentru Domnul. Trebuie să le amintim mereu că Dumnezeu îi iubeşte necondiţionat şi că ei au fost încredinţaţi Lui.

  Nu totul este despre tine

  Este adevărat că Dumnezeu putea să folosească pe oricine, dar El a ales să mă folosească pe mine. Iar El alege să te folosească pe tine să îşi termine opera Lui de artă. Haideţi să nu fim abătute, rănite şi supărate dacă nu suntem în locul unde vrem noi să fim sau să facem ceea ce vrem noi să facem.

  Infectată – partea 2

  Dorinţa mea este ca Dumnezeu să mă cureţe nu doar de această infecţie trupească, ci şi de infecţia păcatului. Vreau, Doamne, să mă cercetezi „şi să îmi cunoşti inima! încearcă-mă şi cunoaşte-mi gândurile! Vezi dacă sunt pe o cale rea şi du-mă pe calea veşniciei!” (Psalmii 139:23,24)

  Infectată – partea I

  Mi-am amintit de făgăduinţa: „Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi” (Psalmii 46:1). Adevăratul Dumnezeu este credincios să ne ajute în timp de strâmtorare şi nevoi!

  Mesaje tăcute

  Cu siguranţă, multe femei au talente şi o misiune pe care le-a dat-o Dumnezeu. Unele femei sunt mai populare, în timp ce altele sunt mai silenţioase. Totuşi, toate suntem preţioase în ochii lui Dumnezeu.

  Sacoul miraculos

  Am purtat acel sacou mulţi ani şi niciodată nu l-am pus pe mine fără să îmi amintesc cum Dumnezeu a avut grijă de nevoia mea într-un mod atât de special!

  Cuvinte prețioase

  O, Doamne, doresc să am o bucurie intensă de la Tine, aşa încât să fiu vocea cântecului pentru toţi cei pe care îi întâlnesc. S-ar putea să nu schimb lumea, dar nu mă îndoiesc de faptul că locul meu de muncă, biserica mea şi casa mea vor fi locuri mai fericite dacă gura mea va rosti cuvinte constructive şi înălţătoare.

  Îngeri

  Dacă eşti credincioasă, aşteaptă-te ca îngeri puternici să te însoţească în experienţele din viaţa ta. Şi lasă ca acele evenimente să ilustreze în mod cât mai dramatic prezenţa prietenoasă a „celor sfinţi”, aşa cum îi numeşte Daniel.

  Mai presus de imaginație

  Aceasta este o pregustare a cerului. Fiecare zi va fi umplută de o admiraţie de nedescris; în jurul fiecărui colţ, o nouă încântare. Fiecare moment va umple inimile noastre cu laudă pentru Dumnezeu, cel mai mare designer de creaţie.

  Din zdrențe în bogății

  Fie ca şi noi să îi permitem să facă în viaţa noastră ceea ce a făcut în viaţa lui Darlene.

  Care să fie rugăciunea adulților pentru adolescenți

  În numele tuturor adolescenţilor, nu încetaţi să vă rugaţi pentru noi. Rugaţi-vă pentru ceea ce spunem. Asta vă va permite să auziţi ceea ce gândim. În mod special, rugaţi-vă pentru ceea ce nu spunem, pentru că asta avem cu adevărat nevoie. Vă mulţumesc că vă rugaţi pentru noi astăzi.

  Să începem cu începutul

  Doamne, Te rog să îmi călăuzeşti paşii în toate eforturile mele. Dă-mi frumuseţe în loc de cenuşă. Ajută-mă să îmi găsesc plăcerea făcând lucrurile după voia Ta. În numele lui Isus. Amin.

  Dumnezeu nu renunță la noi

  Fie ca noi să urmăm exemplul lui Hristos şi întotdeauna să fim dispuşi să avem o minte şi o inimă deschise, astfel încât să putem fi în stare să îi ajutăm pe semenii noştri aşa cum Isus ne ajută pe noi.

  Fă-o pentru Steven

  Cu toate că Steven a avut parte de multe încercări de-a lungul anilor cu această boală, am simţit împreună dragostea şi grija lui Dumnezeu. Binecuvântările au fost din plin. Îi mulţumim Domnului în fiecare zi pentru grija pe care o are faţă de noi şi de felul cum Se îngrijeşte de tratamentul soțului meu.

  Floarea de gerberă

  Pentru noi, unii oameni pot părea ca fiind morţi spiritual, aşa cum era floarea mea înainte să o aduc în casă la căldură. Dar poate că unii oameni citesc broşura cu rugăciune, iar astfel vor fi reînviaţi spiritual. Mă rog ca ei să înflorească într-o viaţă nouă şi să fie gata să se întâlnească cu Mântuitorul lor.

  Lidia

  Lidia era o femeie de afaceri de succes, dar avea o inimă sensibilă şi o casă ospitalieră. Probabil că ea avea o familie numeroasă şi dorea ca toţi să Îi accepte pe Isus ca mântuitor al lor. Ni se spune că întreaga ei familie a fost botezată împreună cu ea.

  Când pisicile au vorbit engleză

  Şi noi, uneori, avem greutăţi care par prea grele ca să le putem purta. Unii dintre noi exprimă asta vocal. Alţii se luptă cu asta în timp ce caută cuvinte să exprime sentimentele din sufletul nostru. Dar Dumnezeu înţelege limbajul fiecărei persoane. Chiar dacă nu putem vorbi, ne putem adresa Lui prin rugăciuni.

  Încrederea și făgăduință

  Unul dintre versetele pe care le-am împărtăşit cu ea are acum un înţeles nou pentru mine: „De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu” (Romani 8:28).

  Știu că și El mă iubește

  Când mi-am terminat tratamentul pentru cancer, o voce mi-a spus: „Totul este în regulă acum.” Am rămas convinsă atunci că Dumnezeu mă vindecase.

  Brațele iubirii

  Lasă-L pe Dumnezeu să aibă grijă de celelalte opţiuni. Lasă-L pe Dumnezeu să aibă grijă de tine. El ne-a creat, aşa că El ştie foarte bine ceea ce noi avem nevoie şi cum să Se îngrijească de cele necesare. Dragostea şi mila Lui ne vor călăuzi. Duhul Lui cel Sfânt ne va sprijini.

  Vizitatorul meu

  Ursul avea o pată de culoare albă pe blană, în formă de V, chiar pe piept. Este un semn distinctiv uşor de identificat. Totuşi, data viitoare când voi mai fi vizitată de vreun urs, vreau să păstrez distanţa. Dumnezeu ne va ajuta în orice situaţie. Trebuie doar să ne amintim să îi cerem ajutorul.

  O rugăciune de bucurie

  Am rămas uimită când mi-am dat seama că Dumnezeu o trimisese pe acea tânără să se bucure împreună cu mine, deşi eu eram singură într-un oraş străin. Am simţit că cerul s-a deschis şi împărtăşea cu mine bucuria lui. Se pare că nu eram singură.

  Șorțuri

  Este frumos să priveşti înapoi cu nostalgie, dar rareori trecutul a fost la fel de frumos pe cât ni-l imaginăm noi. Este mult mai bine să priveşti înainte, căci viitorul va fi şi mai bun - cel puţin poate fi din punct de vedere spiritual.

  Lecții din cocina de porci

  Noi slujim unui Dumnezeu puternic, reprezentat de tatăl din această pildă. El nu le reaminteşte constant că „ar fi trebuit să...” atunci când copiii Săi risipitori se întorc acasă. El doar sărbătoreşte. Ah, ce bine ar fi să fim şi noi astfel de părinţi!

  Cazul urzicilor înțepătoare

  Este posibil să pieri într-un aspect al vieţii tale din lipsă de cunoştinţă? Poţi face ceva în această privinţă, dacă vrei. Este alegerea ta!

  Harul lui Dumnezeu pentru orice situație

  Mai întâi vine harul. Şi harul ne poate scoate din situaţiile „îngheţate”. Efeseni 2:10 spune: „Căci noi suntem lucrarea Lui şi am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte, ca să umblăm în ele.” Pe tine ce te cheamă Dumnezeu să faci?

  Pietre ale speranței

  Acum, de fiecare dată când ies din casă, încerc să iau cu mine o piatră sau două care să le amintească altora de dragostea lui Dumnezeu. Poate vei dori să încerci şi tu.

  Dă-mi un semn

  Te încurajez, atunci când este cazul, să îi ceri în rugăciune lui Dumnezeu un semn pentru călăuzirea Sa specială atunci când trebuie să iei decizii. Este uimitor să vezi cum răspunde Dumnezeu.

  Cântă laudă Domnului

  Deoarece aud foarte greu şi adesea citesc pe buze ce spune cealaltă persoană, i-am dat telefonul lui Ellen, care repeta întrebările cu glas tare pentru ca eu să pot răspunde. Astfel, interviul acela a fost mai simplu şi mai rapid. Din nou am cântat laudă la adresa Domnului.

  Dragoste fără frică

  Am hotărât că tot ce pot face eu este să continui să îl iubesc pe Mântuitorul ca să „îl cunosc”. Rugăciunea mea continuă să fie: Doamne, continuă să creşti în inima şi în mintea mea atât de mult încât dragostea Ta desăvârşită să alunge orice teamă, indiferent ce va veni.

  Controlul emoțiilor

  Dumnezeu ne va ajuta să învăţăm răbdarea. El doreşte ca familiile noastre să reprezinte familia din cer. El doreşte să vadă că noi, împreună cu copiii noştri, ne ţinem sub control emoţiile, avem relaţii de calitate şi avem succes în viaţă. Cu cât căutăm mai mult prezenţa lui Dumnezeu în familiile noastre, cu atât vom fi mai fericiţi.

  Dumnezeul celei de-a doua șanse

  Îmi amintesc că eram la spital vineri seara, când peste tot în jur era linişte. Am meditat la modul în care Dumnezeu m-a dus în acel loc liniştit să îmi vorbească despre rugăciune şi despre cât de importantă era ea în călătoria mea de fiecare zi. Poate că acela a fost scopul infarctului.

  O zi în grădină

  Cu farfuriile pline de produse din grădină, şi-au plecat capetele şi i-au mulţumit lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările - hrană bună şi inimi vesele care au alungat discordia.

  Sub aripile Sale

  Eu cred că Dumnezeu ne-a auzit rugăciunile şi m-a scăpat de operaţie. El este gata şi doreşte să te scape şi pe tine de temerile tale. Îi vei permite să facă acest lucru?

  Nu voia mea, ci a Ta

  Ca și creştini, îl rugăm pe Dumnezeu să ne ajute să izbutim şi îl rugăm ca voia Lui - şi nu a noastră - să se facă în viaţa noastră. Şi totuşi, în acelaşi timp, încercăm să îl ajutăm să îşi termine lucrarea. Dacă L-am aştepta pe Domnul, I-am permite să ne arate planurile pe care le are pentru noi!

  Protestul animalelor

  Isus continuă să „protesteze” pentru nevoile noastre înaintea Tatălui Său. Cu toate că acţiunile noastre îl rănesc uneori, El - la fel ca pisica - nu oboseşte niciodată în a-şi arăta dragostea faţă de noi. Iubirea lui Hristos continuă să ne urmărească mai mult decât pisica mea.

  Încrede-te și ascultă

  Nu este uşor să fii creştin şi credinţa în Dumnezeu se dezvoltă atunci când vezi cum lucrează în viaţa ta - în special atunci când totul îţi merge rău. Dar pentru a-L vedea pe Dumnezeu la lucru în viaţa noastră, trebuie să ascultăm de Cuvântul Lui, să urmăm călăuzirea Sa şi să ne încredem în planul Său pentru noi.

  Să alergăm în alergarea…

  Dumnezeu constant ne cheamă intr-un loc mai înalt, la o relaţie mai profundă şi la un angajament mai mare. Şi noi ne dorim aceste lucruri, dar uneori disciplina traseului în sus pare prea mult pentru noi.

  Semnificația numelui

  Dacă Naomi ar fi continuat să trăiască cu numele Mara, nu ar fi devenit străbunica împăratului David. Dacă eu nu L-aş fi lăsat pe Dumnezeu să mă strige pe numele meu adevărat, nu aş mai fi Renee, care înseamnă „renăscută”. Dacă ai nevoie de o schimbare a numelui, spune-I lui Isus.

  Găsind vindecare prin iertare – partea 2

  Am descoperit - în special din experienţă personală — că iertarea cere efort şi nu putem face acest efort singuri. Dumnezeu, doar Dumnezeu, ne poate ajuta să iertăm cu adevărat. Eu am ales să îl las pe Dumnezeu să îmi vindece durerea prin iertare. Tu ce vei alege?

  Găsind vindecare prin iertare

  Corrie a deschis un centru de reabilitare pentru supravieţuitorii taberelor de concentrare pe vremea când era în Olanda, înainte de a vorbi în toată lumea despre puterea vindecătoare a iertării şi despre dragostea lui Dumnezeu. Ce inspiraţie este pentru noi să practicăm şi noi iertarea!

  Mașini de nor

  „Isus a mers să ne pregătească o casă nouă. Nimănui de acolo nu îi va mai fi teamă şi nici nu va muri. Şi... trebuie să ne pregătim să mergem.” Aşa sună mărturia finală a unui băieţel care avea o credinţă mai mare decât el.

  Voi fi acolo

  Uneori suntem speriaţi văzând anumite evenimente din viaţa noastră şi începem să ne îndoim că Dumnezeu va fi acolo atunci când avem nevoie de El. Simţim că nu mai este nicio cale de ieşire. Versetul biblic de astăzi ne reaminteşte că Dumnezeu promite să fie cu fiecare dintre noi, indiferent de situaţie.

  Să mergem la pescuit

  Continuă să te rogi pentru ceilalţi şi fii plină de blândeţe, un exemplu viu pentru toţi. Noi nu ştim ce seminţe semănăm. Nu contează dacă expediţia mea de pescuit eşuează. Ce este cel mai important este răspunsul pe care îl voi da lui Isus dacă mă va întreba ce am făcut pentru El.

  Recolta

  Ce bucurie va fi să Îi vedem pe Tatăl nostru ceresc şi pe Isus faţă în faţă! Eu vreau să fiu parte din marea recoltă. Tu nu vrei? Să îi permitem zilnic Duhului Sfânt să ne cureţe, să ne ude şi să fertilizeze inimile noastre, lucru care ne va pregăti să trăim în cer pentru totdeauna.

  Intervenția lui Dumnezeu

  Fiecare dintre noi trebuie să îşi încredinţeze planurile în mâna lui Dumnezeu şi să îi mulţumim pentru călăuzirea Sa plină de înţelepciune.

  Concentrează-te pe imaginea de ansamblu

  El a făgăduit că va purta poverile noastre. Am învăţat să am încredere că Dumnezeu vede imaginea de ansamblu chiar şi în momentul în care eram pe punctul de a muri de foame sau când viaţa nu avea sens. Privind în urmă, văd cum Dumnezeu ne-a călăuzit familia în vremuri grele, astfel încât să ne bazăm cu totul pe El.

  Apă pură, vie

  Ori de câte ori povestesc această experienţă simt fiori pe spate. Bunătatea subită a acelui străin mi-a întărit credinţa că Isus Hristos încă ne bate pe umăr, oferindu-ne nu doar apă rece în vreme de nevoie, ci şi apa Sa curată a vieţii, tuturor celor care îl acceptă.

  Cultivă inima! – partea 2

  Doamne, te rog, cultivă inima mea în timp ce meditez la atitudinile pe care Tu doreşti să le demonstrez prin caracterul meu. Vreau să discern calea Ta, să-mi predau propria voinţă să facă ce este bine înaintea Ta şi, cu ajutorul pe care mi l-ai promis, să rezist în faţa răului chiar şi atunci când sunt sub presiune şi ispitită.

  Cultivă inima! – partea 1

  Grădina mea de legume este un loc special pentru mine. Aici interacţionez cu Dumnezeul Creator în meditaţie profundă. Anul trecut am plantat ceva nou, care m-a învăţat o lecţie importantă de caracter.

  Când răspunsul la rugăciune întârzie

  Fiecare rugăciune sinceră va primi un răspuns. Poate că răspunsul nu va veni aşa cum doriţi sau în timpul în care îl aşteptaţi, dar va veni în maniera şi în timpul care se vor potrivi cel mai bine cu nevoia voastră.

  Nu renunța

  Deşi eram foarte descurajată după al doilea interviu, am mers înaintea Tatălui în rugăciune şi I-am spus ce simţeam. El a înţeles şi a răspuns rugăciunii mele. Nu a trecut mult timp şi aveam un loc de muncă.

  Îngeri păzitori

  În dragostea Sa fără egal, Tatăl nostru iubitor Se îngrijeşte de fiecare dintre noi. Una din cele mai personale modalităţi prin care face El acest lucru este prin ocrotirea îngerilor păzitori. Primim şi mai multe binecuvântări atunci când avem comuniune cu Dumnezeu în fiecare zi prin rugăciune şi studierea Cuvântului Său.

  Cheile

  Nici cheile soţului meu nu s-au pierdut. Îi mulţumesc şi îl laud pe Dumnezeu că întotdeauna ne putem încrede în călăuzirea Sa. Dacă nu as fi ascultat de El? Să hotărâm fiecare să ascultăm si să urmăm glasul lui Dumnezeu astăzi.

  Devoționalul lipsă

  „Cine ştie? Poate cineva avea nevoie de Dumnezeu în viaţa ei şi acea carte este o binecuvântare pentru ea în acest moment!” Am râs amândouă şi am început să Îi lăudăm pe Dumnezeu, sperând că devoţionalul a ajuns în mâinile cuiva care avea nevoie de el mai mult decât Jen.

  Rezultate încununate de succes

  Povestirile despre „rezultatele încununate de succes” pentru timpul şi banii investiţi în vieţile celor cu dizabilităţi de dezvoltare şi familiile lor sunt pline de putere. Noi suntem panourile publicitare vii ale lui Dumnezeu!

  A treia oară este cu binecuvântare

  Rugăciunea şi credinţa neclintită în Dumnezeu şi în planul Său pentru viaţa noastră este tot ce avem nevoie. Credinţa este al şaselea „simţ”, care le întrece pe toate celelalte, dar depinde de noi dacă vrem să o exercităm.

  Prețul unui suflet

  Doamne, ajută-ne să fim vigilenţi la înşelătoriile celui rău şi arată-ne cum să dăm mărturie pentru Tine atât în lucrurile mari, cât şi în cele mici.

  Un instrument

  În general, uneltele sunt folosite pentru a rezolva o problemă, aşa că te provoc astăzi să priveşti dificultăţile care vin pe calea ta ca fiind instrumentul pe care îl foloseşte Dumnezeu pentru a-ţi rezolva problemele spre slava Sa.

  Un punct comun

  Să fim atente la persoanele pe care Dumnezeu le pune în calea noastră. Să încercăm să vedem dacă Duhul Sfânt ne arată un „numitor comun” pe care l-am avea cu acea persoană. Apoi putem începe cu încredere de la acel numitor comun şi putem vorbi despre dragostea lui Isus în cuvânt şi faptă.

  Șeful meu v-a urmărit multă vreme

  Înainte de a ieşi din maşină, el a avertizat-o: „Fiţi mai atentă pe viitor. Aţi fi putut muri.” Tăcută, mama a intrat înăuntru, temându-se de explozia care o aştepta din partea tatei. El doar i-a spus că ieşise în căutarea ei. Ea i-a zis că l-a văzut la capătul străzii. „Eram în camionetă. Te uitai direct spre noi.”

  El îmi redă bucuria

  Să ne rugăm astăzi şi în fiecare zi pentru bucurie, un dar al Duhului Sfânt. Mai mult, la fel cum a făcut psalmistul David, să îi cerem Tatălui nostru ceresc să ne redea bucuria mântuirii Sale. Acest lucru ne va ajuta să zâmbim din nou şi să ne bucurăm de viaţă din belşug.

  Cursa uimitoare

  Doamne, uneori nişte greşeli simple ne pot face să ne pierdem concentrarea şi în cele din urmă să pierdem cerul. Da, vom întâlni multe piedici şi provocări pe cale. Dar dacă suntem perseverenţi şi mergem înainte, Tu ne vei da tăria şi puterea de a rezista.

  Ajutor!

  Ai fost şi tu vreodată „blocat”? Atunci îţi aminteşti că există Dumnezeu, care poate face ca totul să funcţioneze. El va răsuci mânerul, va descuia uşa în situaţia ta şi te va elibera. Apoi vei spune: „Isus, mulţumesc! Sunt fericită că încă eşti aici.”

  Linia de sosire

  Eu alerg maratonul vieţii mele. Îmi imaginez mulţimea de tovarăşi creştini care mă ovaţionează în cursa spre linia de final. Aud glasul Tatălui meu care spune: „Se apropie Evelyn din California.” Dar mai cad pe cale, luptându-mă să ajung la ţinta finală.

  Isus și tu: grijă pentru tine

  Creatorul nostru a ştiut că timpul pentru refacere nu este un timp pierdut; este esenţial pentru bunăstarea noastră fizică şi spirituală. Cel care ne iubeşte pe fiecare dintre noi cu o iubire veşnică ştie că o schimbare de ritm este terapeutică, în special când este îmbinată cu comuniunea cu El.

  Dumnezeu nu omite nimic

  Da! Tatăl nostru ceresc niciodată nu întârzie, nu ignoră, nu dezamăgeşte şi niciodată nu trece cu vederea vreun detaliu din viaţa preaiubiţilor Săi copii. Făgăduinţele Sale sunt sigure. Una dintre ele ne asigură că, dacă vom cere, Dumnezeu ne va da ceea ce avem nevoie.

  Dumnezeu ne mângâie

  Am fost şocaţi! Totuşi este bine că ea şi-a trăit viaţa pentru Dumnezeu şi era pregătită pentru acest moment. Dar ce putem spune despre tine şi despre mine? Viaţa este nesigură. Suntem gata să Îi întâlnim pe Isus?

  Localnică sau loca?

  Isus vorbea clar şi cu iubire în orice situaţie. Nu vreau să înţeleg greşit niciun lucru pe care El l-a pregătit pentru mine. Îmi doresc ca urechile mele să fie deschise, ochii mei să vadă şi inima mea să fie iubitoare şi deschisă la chemarea Sa.

  Lasă-te încurajată

  Poate eşti rănită emoţional, chiar te doare sufletul atunci când provocările par să fi preluat controlul asupra vieţii tale. Eu, când mă simt aşa, încerc să îmi amintesc că sunt copilul Dumnezeului celui viu. Mă simt încurajată şi întărită.

  Lăsați copilașii să vină la Mine

  Ea mă urmărise. Am întrebat de ce, iar ea a arătat cu degetul spre Biblia mea mică şi mi-a spus că şi ea are una. A căscat şi de îndată a şi adormit. Am ieşit în linişte, privind-o pe Namina. Cu adevărat, împărăţia cerurilor este a unora ca ei.

  Ai vrea să ai bucurie în cămin?

  Dacă ne dăm seama că „moneda” respectului, a demnităţii sau a dragostei lipseşte din căminul nostru, să o căutăm cu sârguinţă, la fel ca femeia din pildă, prin rugăciune şi asigurându-ne că cuvintele şi comportamentul nostru dau pe faţă blândeţea lui Hristos.

  Curaj să luăm poziție pentru credința noastră

  Este un privilegiu să fiu creştină şi o urmaşă a lui Isus. Nu trebuie să îmi fie ruşine ie acest lucru. Tocmai de aceea Isus ne-a spus să nu ne fie teamă să Îi recunoaştem Matei 10:32). El va fi cu noi până la sfârşitul veacului (Matei 28:20).

  Fapte de bunătate

  Rasismul, discriminarea pe motiv de vârstă şi sexismul sunt mult prea răspândite în lumea noastră. Aceste forme de discreditare alimentează faptele de ură şi nu pe cele de bunătate. Este nevoie de mai multe fapte de bunătate.

  El va porunci îngerilor Săi

  Nu mă îndoiesc de faptul că Rick a auzit glasul Duhului Sfânt şi a fost „rostogolit” din trafic de un înger. Lăudat fie Domnul! Cât de important este ca toţi să ascultăm astăzi acel glas!

  Control și libertate

  Modelul stabilit de Dumnezeu este ca adevăratul control să vină doar atunci când există libertate de alegere. Doar atunci bucuria poate înlocui teama. Intimitatea nu poate fi impusă cu forţa sau constrânsă. Şi totuşi, toţi oamenii îşi doresc intimitate.

  Potopul – partea a 2-a

  Când îl căutăm din toată inima, El promite să se lase „găsit” de noi. El întotdeauna este aproape de fiecare dintre noi, de aceea nu trebuie să ne temem de „apele” acestei vieţi. Amin!

  Potopul – partea 1

  Am citit din Biblie şi le-am explicat vecinelor că astfel de catastrofe vor fi tot mai dese, fiind nişte semne care ne îndreaptă atenţia spre întoarcerea lui Isus, care vine să ne salveze. Aceste semne ne avertizează să ne pregătim inimile ca să îl întâlnim pe El. Tu te pregăteşti?

  Nădejde, bucurie și dragoste

  Atunci când venim la El, simţim o bucurie deosebită, aşa cum n-am mai simţit. El ne dă putere când suntem obosiţi, pace atunci când suntem tensionaţi, speranţă când suntem descurajaţi şi confirmarea că totul va fi bine.

  Da, Îi pasă

  Cu adevărat, Dumnezeu a fost cel care a inspirat-o pe sora mea să nu meargă cu avionul înapoi acasă şi pe fratele meu să sugereze ca sora mea să conducă pe drumul de întoarcere spre New York. Întotdeauna Dumnezeu are un plan pentru noi, chiar dacă de multe ori nu recunoaştem acest lucru.

  Să Îl cunoști pe Autor

  Dar cum te poţi împrieteni cu Dumnezeu? Răspunsul este simplu: petreci timp cunoscându-L prin rugăciune şi studiul Cuvântului Său, Biblia. Atunci când te apropii de El, vei cunoaşte glasul Lui. Doar atunci relaţia ta cu El îi va inspira şi pe alţii să îl cunoască personal.

  Antrenorul dependent de Dumnezeu

  Şi tu ai o limitare? Harul lui Dumnezeu este de ajuns pentru noi. El ne va ajuta să alegem să vedem dizabilităţile noastre ca pe un dar şi să învăţăm să le lăsăm să fie o binecuvântare pentru noi şi pentru ceilalţi.

  Sursa puterii

  Surorile mele, voi cum sunteţi astăzi? Sunteţi conectate la Sursa de putere? Rugăciunea mea astăzi este ca Duhul lui Dumnezeu să vă ţină conectate la Sursa puterii - Isus Hristos, Domnul nostru.

  Încurajându-i pe ceilalți

  Ce privilegiu să răspund atunci când Duhul Sfânt îmi aminteşte să înalţ o rugăciune pentru o persoană care pare morocănoasă sau neinteresată de rugăciune! Dar pot totuşi observa cât de atinşi sunt şi chiar recunoscători.

  „Ce faci cu ce ți-a rămas?”

  El ne-a dat fiecăruia dintre noi talente. Poate al tău este să ajuţi o vecină abuzată, să vizitezi un azil de bătrâni sau pe cineva de la puşcărie sau să trimiţi cuiva un bileţel de mulţumire. Dacă eşti dispusă, Dumnezeu îţi poate oferi ocazii. Nu amâna. Începe astăzi! Atinge o viaţă, fă diferenţa pentru Isus!

  „Taci, fii liniștită!”

  Am intrat în holul hotelului, unde m-am prăbuşit de oboseală. Am fost dusă în cameră. Patru ore mai târziu m-a trezit telefonul. Mă suna familia mea să îmi spună că ei se rugaseră la Dumnezeu să trimită un înger să mă protejeze şi să îmi călăuzească maşina prin furtună. L-am lăudat pe Dumnezeu!

  Îngerul lui Dumnezeu cu mine

  Dumnezeu ştie de ce se întâmplă anumite lucruri în viaţa noastră. Să ne bucurăm împreună, plini de credinţă şi încredere. Aş vrea să vă împărtăşesc câteva versuri dintr-un cântec pentru copii pe care îl cântăm la Şcoala de Sabat: „Îţi mulţumesc, Doamne, pentru îngerii strălucitori.”

  Totul este cu putință

  De multe ori, atunci când lucrăm pentru Hristos, ne avântăm înainte cu intenţii foarte bune, dar în propria noastră tărie. Atunci când îi dăm Lui necazurile, problemele şi provocările noastre, suntem eliberaţi pentru a putea continua lucrarea Sa, în ciuda circumstanţelor - fără teamă sau stres.

  „Mâine”

  Ce spui de emoţiile dăunătoare cu care preferăm să trăim în loc să I le dăm astăzi lui Dumnezeu. Poate că încercăm să rezolvăm aceste probleme amânând sau evitând situaţia. Evităm să o predăm lui Dumnezeu. Astăzi, Hristos doreşte să înlăture „broaştele”, care sunt ca o ciumă asupra noastră.

  Autograful lui Dumnezeu

  Deşi alergatul după celebrităţi pentru a obţine un autograf este parte din experienţa omenească, te provoc să îţi aminteşti cine te-a căutat primul - Dumnezeu, Creatorul universului. Cere-I un autograf. El este mai mult decât dornic să ţi-l dea şi nu va trebui să te dai peste cap pentru a-l obţine.

  Protejată

  Dacă Dumnezeu a putut folosi pe cineva considerat un paria al societăţii pentru a ajuta o bătrânică vulnerabilă, ce poate El să facă pentru tine astăzi?

  O felie de pâine

  Meditând la această făgăduinţă şi încrezându-mă că Dumnezeu era cu mine în provocările mele, îmi amintesc că, în mijlocul luptelor prin care trec, Dumnezeu este si cu mine. Desfătarea în binecuvântările lui Dumnezeu a devenit tema mea zilnică.

  Lumina soarelui

  Vom fi adunaţi laolaltă cu cei înviaţi din morminte şi ne vom alătura Lui în văzduh. Nu vor mai fi lacrimi, nu va mai fi moarte si nici nori întunecaţi. Vom trăi cu El în veşnicie şi ne vom încălzi de lumina Lui!

  Uneori „da”, alteori „așteaptă”

  Răspunsurile „da” şi „aşteaptă” din partea lui Dumnezeu sunt mai uşor de acceptat atunci când ne amintim cine este la cârmă. Meditează la viaţa ta de rugăciune astăzi. Îţi cere Dumnezeu să aştepţi?

  Voi fi alături de tine în necaz!

  Să Îi lăudăm astăzi pe Dumnezeu pentru grija Lui iubitoare faţă de noi toţi! Cu adevărat, El este cu noi în necaz!

  Inspecția

  Doamne, ajută-mă astăzi pe mine, fiica Ta, să îndrept tot ce este negativ şi să înlătur tot gunoiul din viaţa mea. Ajută-mă să îmi pregătesc inima pentru marea inspecţie. Şi te rog, fie ca notele pe care le primesc să fie plăcute înaintea tronului Tău, unde îl voi vedea faţă în faţă pe Isus.

  Mere viermănoase

  Dumnezeu vede dincolo de părţile noastre „viermănoase”, de slăbiciunile şi alegerile noastre greşite şi ştie cât ne luptăm să fim aşa cum ne-a creat El să fim. Noi, creştinii, ducem minunatul mesaj că Dumnezeu îi iubeşte pe toţi, inclusiv „merele viermănoase”.

  O idee genială

  Dragile mele surori, să începem această zi cu „ideea genială” a rugăciunii: Bunule Tată ceresc, viaţa mea Îţi aparţine Ţie. Fie ca lumina Ta să strălucească. Foloseşte astăzi acest vas pentru a-i atrage pe ceilalţi la Tine, ca dragostea Ta să îi poată transforma şi să cunoască mântuirea în Hristos Isus.

  Pagubele produse de fulger

  Când a luat capacul de la sistemul de pompă, a descoperit că întrerupătorul pentru tot sistemul a fost lovit de fulger şi era complet distrus. Problema s-a rezolvat doar cu o înlocuire! De îndată am strigat: „Slavă lui Dumnezeu! Lăudat să fie El!” Factura a fost minimă, în loc să mă coste mii de dolari.

  Binecuvântarea de la târg

  Privind-o pe una dintre ele cum alegea devoţionalul dintre celelalte cărţi, inima mea s-a umplut de bucurie. Rugăciunea mea din inimă a fost ca acele cărţi să fie un mijloc prin care ele să fie atrase mai aproape de Hristos. Trebuie să spun că am fost bucuroasă să ascult acel glas liniştit.

  S-a stins lumina

  Fie ca toţi să mergem pe cale în puterea harului uimitor al lui Dumnezeu ca să fim găsiţi vrednici de binecuvântarea Lui atunci când ultima lumină se va stinge în această lume păcătoasă.

  În căutarea celor pierduți

  Nu putem merge cu toţii în ţări îndepărtate pentru a împărtăşi dragoste celor care nu au auzit încă de ea, dar totuşi este ceva ce putem face cu toţii. Ne putem ruga pentru cei care nu îl cunosc pe Isus. Putem dărui din mijloacele noastre pentru a-i ajuta pe ceilalţi să meargă şi să fie o mărturie.

  Pinii

  Adesea stau şi privesc vârful brazilor, nu este întotdeauna uşor să mă refugiez în pinii de la geam. Au fost şi momente în care am plecat prea grăbită de la momentele mele cu Dumnezeu. Totuşi, sunt recunoscătoare pentru pini, care îmi amintesc că există un loc unde pot simţi prezenţa Lui.

  Furtuni

  Acelaşi Isus îşi întinde mâna Sa puternică peste vieţile noastre şi spune: „Taci, fii liniştită!”. În vremea Lui şi în felul Lui, El merge prin furtună alături de noi. Poate nu vom şti când se întorc zilele însorite de odihnă şi linişte, dar putem şti că vor veni la momentul ales de El.

  Pâinea pe ape

  Eu doar trebuie să le arăt oamenilor de ce L-am ales pe Isus. Pot doar să explic de ce a fi un urmaş al Lui îmi oferă satisfacţie în viaţă, o satisfacţie care se întinde până în veşnicie. Doar asta trebuie să faci şi tu, iar Duhul Sfânt va face restul.

  Sabatul tău este o desfătare?

  Sabatul a fost creat pentru a fi o desfătare. Este un timp de închinare, relaxare, dăruire, preocupare şi - mai presus de orice - un timp în care să medităm la Creatorul nostru, Cel care a creat această zi uimitoare de odihnă şi recreere. Să ne bucurăm de ea! Shabbat shalom (un Sabat plin de pace)!

  Ultimele două minute

  Isus a făgăduit că Evanghelia va fi predicată întregii lumi şi mulţi se vor întoarce la El în ultimele momente ale istoriei pământului. Când veţi vedea aceste lucruri, Isus a spus că ar trebui să ştim că „Fiul omului este aproape, este chiar la uşi”. Echipa lui Isus, fii puternică! Ultimele două minute de joc aproape s-au scurs şi El este gata să vină!

  Card de membru gratuit – de necrezut!

  Chiar şi în slăbiciunea mea, când vreau să vin cu tot felul de scuze, El a făgăduit: „«Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită.» Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine”

  Amintirea de la lacul Millerton

  Acel incident a lăsat un semn de neuitat în amintirile noastre, care va dăinui pentru o viaţă. Nu mai aveam cuvinte de recunoştinţă pentru felul în care Dumnezeu o protejase pe Myrna. Doar în veşnicie vom şti de ce li se întâmplă lucruri rele şi oamenilor buni.

  Laudă-L! Laudă-L!

  Fie că am cântat la pian, la armoniu sau la orgă cu băieţii care s-au alăturat cu baritonul, trombonul sau trompeta, am cântat şi am dat mărturie pentru slava Maestrului Muzician. Întotdeauna am fost pregătiţi să îl lăudăm pe Domnul. El a acceptat laudele noastre şi ne-a binecuvântat mai mult decât putem spune.

  Mulțumesc!

  Să începem fiecare zi aducând mulţumire Creatorului şi Susţinătorului nostru pentru minunile mari şi mici şi să luăm seama la fiecare dintre ele pentru a aduce mulţumire din nou şi din nou.

  În pas alergător

  Ajunsă intr-un final acasă, mi-am dat seama că nu întâlnisem nici măcar un câine fioros în traseul meu de astăzi. Coincidenţă? Poate. Dar, dacă Domnul a închis gura leilor ca să nu îi facă rău lui Daniel, cu siguranţă că El poate folosi alte mijloace ca să îi distragă pe câini.

  Valea umbrei

  Indiferent cât de rea devine această lume, este doar o umbră trecătoare. Într-o zi, foarte curând, nu va mai fi suferinţă, nu va mai fi durere. De această speranţă trebuie să ne prindem atunci când potopul de rău ameninţă să ne ia cu asalt.

  Ce ar face Isus?

  Avem nevoie de mintea lui Isus să ne ajute să facem faţă provocărilor vieţii. Avem nevoie de gândul lui Isus să relaţionăm cu persoanele dificile. Avem nevoie de gândul lui Isus să ne pregătim pentru cer. Doamne, Te rog să îmi dai gândul lui Isus!

  „Să înflorești acolo unde ai fost semănată!”

  Am scris că îmi doream ca oamenii să îşi amintească de mine ca o persoană veselă, care a iubit viaţa şi căreia îi plăcea să îşi ajute semenii. Îmi doream ca Dumnezeu să mă folosească oriunde eram semănată. Dumnezeu te poate folosi şi pe tine, dacă doreşti să te laşi folosită.

  Vocea

  Astăzi încă Sheila îl laudă pe Dumnezeu pentru modul miraculos în care a răspuns rugăciunii ei. Şi eu Îl laud pe Dumnezeu că am ascultat glasul Lui şi nu mi-am împietrit inima, pentru ca El să poată răspunde la o rugăciune.

  O mamă în Israel

  Probabil că Facebook-ul nu te va vindeca de singurătate — în afară de cazul în care îl foloseşti pentru a căuta o biserică ce îl are în centru pe Hristos, activă, care pune preţ pe Biblie şi care este aproape de tine pentru a putea participa.

  Isus Hristos este același

  Tatăl nostru milostiv şi îndurător Şi-a arătat puterea de a re-crea viaţa ca răspuns la rugăciunile noastre. Am reuşit să obţinem puterea Sa miraculoasă despre care vorbeşte Biblia şi pe care o putem vedea în toată istoria bisericii creştine.

  O zi la Hope

  Totuşi, absenţa peştelui nu l-a descurajat pe nepotul nostru. Când ne-a observat, ne-a făcut cu mâna şi ne-a anunţat plin de entuziasm: „Noi pescuim!” Ochii lui străluceau de fericire.

  Dumnezeu a vorbit cu Isaac

  Înainte de a pleca, fratele Morris s-a rugat pentru Isaac, ca Dumnezeu să aibă grijă de el şi să îi dea curaj pentru a se întoarce la biserică. Isaac a spus că Dumnezeu s-a folosit de furnici să îi „vorbească”, simţind un îndemn şi mai puternic să se întoarcă la biserică împreună cu familia.

  De ce nu ne-ai spus?

  Nu vrei să mi te alături în a-i recruta pe alţii care să poată spune: „Iată, acesta este Dumnezeul nostru în care aveam încredere că ne va mântui”? în spiritul adevăraţilor misionari, să nu mai aşteptăm până când va fi prea târziu, când vor veni la noi şi vor spune: „De ce nu mi-aţi spus?”

  Intervenția lui Dumnezeu

  Cred că Dumnezeu a intervenit. Da, era un lucru minor, nesemnificativ şi probabil eu aş fi fost singura căreia îi păsa dacă primeam comanda de pectină sau nu. Nu aş fi fost prea fericită să îmi iau alta, deşi îmi permiteam să cumpăr alta dacă era nevoie. Totuşi, fără ca eu să cer, Dumnezeu a intervenit să mă ajute.

  Cuvintele gurii mele

  Când va trebui să dau socoteală pentru cuvintele mele, voi tremura de frică sau voi sta încrezătoare că cuvintele mele sunt pline de har, asemenea unui fagure, aducând dulceaţă sufletului şi sănătate trupului?

  Dumnezeu a intervenit

  Dumnezeul căruia îi slujim rezolvase problema operaţiei. Această experienţă m-a întărit în credinţă. Prietena mea, Dumnezeul meu este şi Dumnezeul tău! Putem lăsa toate poverile noastre la El. Căci El a făgăduit că le va purta în locul nostru.

  Un Dumnezeu al diferențelor

  Dumnezeu va folosi darurile noastre unice pentru a ajunge la cei bolnavi, îndoliaţi, trişti sau care sunt pe punctul de a renunţa la viaţă. Acţiunile noastre contează foarte mult pentru ceilalţi, dar cel mai mult contează pentru Dumnezeu. Eşti dispusă să îi permiţi lui Dumnezeu să lucreze prin tine astăzi?

  Dumnezeu i-a făcut pe tați

  Din nefericire, mulţi nu se pot bucura la auzul cuvântului tată. Multe situaţii nedorite strică această relaţie, dar Isus ştie şi poartă de grijă. „Cum se îndură un tată de copiii lui, aşa Se îndură Domnul de cei ce se tem de El”. Asta ne face pe toţi copii ai Tatălui ceresc, fraţi şi surori unii pentru alţii.

  Ah, dragă, cu ce să mă îmbrac

  Haina albă era greu de obţinut - procesul de înălbire era unul lung şi costisitor - aşa că atunci când Biblia spune că Hristos era îmbrăcat în haină albă şi Apocalipsa ne mai spune că noi vom primi o haină albă, acesta este un lucru semnificativ. Atunci, cu adevărat vom fi îmbrăcaţi adecvat pentru ocazie.

  Intuiții

  „Copilaşilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta şi cu adevărul” (1 loan 3:18). Doamne, ajută-mă să găsesc pe cineva astăzi care are nevoie să simtă dragostea Ta prin atingerea mea delicată, blândă.

  Fiți recunoscătoare

  Fie ca şi noi să putem spune alături de Pavel: „M-am deprins să fiu mulţumit cu starea în care mă găsesc”. În loc să ne plângem, să ne numărăm binecuvântările şi să îi mulţumim Creatorului nostru pentru ceea ce avem. El ştie ce este cel mai bine pentru noi, aşa că de ce să ne plângem?

  Planurile lui Dumnezeu pentru copiii noștri

  Vă încurajez pe fiecare să vă rugaţi neîncetat pentru copiii voştri. Niciodată să nu renunţaţi şi să ştiţi că Dumnezeu nu va renunţa nici El.

  Consilierul greier

  Agitaţia nu este despre mine. Lumea este mai mare decât mine. Aşa că, mi-am spus eu în sinea mea, permite-ţi să fii transformată — înnoieşte-ţi gândurile. Nu te mai gândi la tine însăţi. Priveşte lumea prin ochii lui Dumnezeu.

  Întâlnirea mea cu Dumnezeu

  Anul următor, cu inima plină de recunoştinţă, m-am alăturat bisericii mele şi acum viaţa mea are un scop şi sunt plină de încredere, nu mai sufăr de depresie şi găsesc viaţa plină de sens. Îţi doresc şi ţie aceeaşi pace şi bucurie.

  Doi îngeri

  Tot ce pot să spun despre ei este că erau doi bărbaţi cu părul închis la culoare. Nu mi-au spus nici măcar un cuvânt. Au apărut foarte repede, parcă din senin, pentru a-l salva pe băiatul meu şi la fel de repede au şi dispărut.

  Dumnezeu mi-a arătat adevărul

  Când lucram ca profesoară la o universitate creştină din Alabama, mi-a scris sora mea şi mi-a spus că mama a fost botezată în aceeaşi biserică în care mă împiedicase pe mine să merg. Lăudat fie Dumnezeu! Niciodată nu trebuie să renunţăm la lucrările Duhului Sfânt.

  Lecții învățate

  Se merită să îi slujeşti Domnului. Am simţit dragostea, călăuzirea, conducerea, protecţia şi grija lui Dumnezeu în moduri în care nici nu mi le-aş fi putut imagina. Ştiu că şi tu ai simţit grija Sa protectoare în lecţiile vieţii. Dumnezeu este bun!

  Ce vezi?

  Vrei să mi te alături în a fi a Lui într-un mod cu totul nou şi mai bun, lăsând în urmă frunzele noastre uscate şi cerându-I Lui să ude mlădiţele noi din inima noastră? El doreşte ca noi să îl reflectăm pe El, să fim ca cei binecuvântaţi, a căror nădejde nu este în ei înşişi.

  Speranță dintr-o floare

  Aştept ziua când voi auzi: „Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, de moşteniţi împărăţia, care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii” (Matei 25:34). Între timp plănuiesc să răspândesc bucurie, la fel ca o floare de Rudbeckia. Chiar ca floarea-soarelui.

  Seamănă sămânța

  Lucrarea misionară nu trebuie să necesite sume mari de bani. A intra în contact cu cei din jurul tău este o formă de lucrare misionară. De exemplu, nouă ne place să le urăm bun venit celor care se mută în zona noastră. Recent i-am dus o salbă de trandafiri noii vecine.

  Fără casă sau pe drum spre casă?

  Curând va trebui să ne părăsim din nou casa. Nu ne va fi greu să plecăm — de această dată vom merge înspre un loc mult mai bun, spre locurile pregătite de Tatăl nostru ceresc pentru noi. El vine să ne ducă acolo! Rugăciunea mea este ca noi să fim pregătiţi pentru această mutare, împreună cu familia, vecinii şi prietenii.

  Cum a căzut cel puternic

  Plângând după giganţii căzuţi, am început să mă gândesc la oameni. În majoritatea cazurilor, şi noi, la fel ca aceşti copaci, arătăm bine pe dinafară — suntem îmbrăcaţi bine, slujim în biserică, afişăm ce avem mai bun pentru ceilalţi. Dar cum suntem pe interior?

  Niciodată suficient de bună

  Ni se spune că viaţa noastră trebuie să strălucească înaintea oamenilor, ca ei să vadă lucrarea lui Dumnezeu şi să îi dea slavă Tatălui nostru care este în ceruri. Ia astăzi decizia de a străluci şi, prin puterea lui Hristos, alungă orice scuză de a nu face acest lucru, căci scuzele nu vor fi niciodată suficient de bune.

  Lupta cu oamenii

  Eu cred că Dumnezeu ne cheamă să luptăm pentru ceilalţi. Poate că El ne-a ales chiar pentru soţii noştri, pentru prietenii, colegii şi membrii familiilor noastre, doar pentru că noi suntem cele care nu vom renunţa şi nu ne vom da înapoi. Poate pentru că El ştie că avem în noi inimi de luptătoare.

  Tatăl nostru ceresc poartă de grijă

  Adesea gesturile de grijă şi dăruire par mici, dar ele pot aduce multă bucurie celorlalţi. De atât de multe ori am fost cei care au beneficiat de grija şi bunătatea celorlalţi. Adevărata grijă vine dintr-o inimă plină de iubire şi acesta este exemplul pe care l-a lăsat Isus pentru noi.

  Gândire distructivă

  Când aleg să mă gândesc la Isus şi la dragostea Lui veşnică faţă de mine sunt schimbat după gândirea Lui. Nu vreau ca această gândire distructivă să fie parte din viaţa mea. Vreau ca bucuria şi fericirea Lui să îmi umple inima pe deplin. Vrei şi tu acest lucru?

  Aterizare în trei puncte

  În curând Isus Se va întoarce după noi şi ne va duce într-un zbor minunat către căminul ceresc. El este Pilotul comandant al celei mai fantastice companii aeriene pe care ai văzut-o vreodată. El ne va duce acasă, într-un loc a cărui frumuseţe şi perfecţiune nu ne-o putem imagina.

  Clasele de gătit

  Pâinea era bine rumenită şi crescuse perfect. Dumnezeu cunoştea nevoile mele. Când degustam mostrele, am ştiut că Dumnezeu a copt pâinea pentru mine. Pot spune că cererea mea a fost nesemnificativă, dar răspunsul Lui mi-a bucurat inima şi a adus un final dulce clasei noastre de gătit.

  Enditnow

  Duhul Sfânt aduce o mângâiere specială văduvelor şi orfanilor, celor singuri şi lipsiţi de apărare, care îşi pun încrederea în El. Isus este cel mai bun prieten, binefăcător, protector, confident şi tovarăş. El este constant şi vrednic de încredere! El S-a îngrijit şi de mama Lui.

  Mutarea care a durat douăsprezece luni

  Nimeni nu a spus vreodată că viaţa va fi uşoară, în special dacă eşti în lucrare. Totuşi, în mijlocul greutăţilor, avem privilegiul să îl vedem pe Dumnezeu luminând. În vremuri de restrişte putem vedea cum El aduce posibilităţi uimitoare din haosul de imposibilităţi.

  Imaginea de ansamblu

  Eu eram supărată că îmi pierdusem cardul şi mă plângeam că am ratat reducerea. Dar Dumnezeu avea în vedere ceva mai bun. El a văzut imaginea de ansamblu şi dorea ca eu să obţin ceea ce doream la un preţ mult mai bun. Sunt atât de recunoscătoare că nu întotdeauna căile Lui sunt căile noastre.

  Mergi în zigzag

  Indiferent unde ne-am afla, indiferent în ce vreme sau circumstanţe am fi, putem fi siguri că Tatăl nostru ceresc ştie ce se întâmplă cu copiii Săi. Noi suntem preţioşi în ochii Lui şi El îşi împlineşte făgăduinţele întotdeauna.

  Dumnezeu este la cârmă

  Ne este dor de vechea locuinţă şi de prieteni? Desigur. Suntem fericiţi aici? Cu siguranţă! Dumnezeu nu doar că a răspuns tuturor nevoilor noastre, dar a răspuns şi dorinţelor noastre şi a adăugat binecuvântări din abundenţă!

  Mi-am pus nădejdea în Domnul

  Dumnezeu a ştiut că aveam nevoie de Sarah în viaţa mea chiar atunci. Dumnezeu a scos-o în calea mea chiar la momentul potrivit. Ştia că ea îmi va reaminti de făgăduinţă Lui. Când eram pe punctul de a aţipi, am auzit-o pe Sarah spunând: „îmi pusesem nădejdea în Domnul, şi El S-a plecat spre mine, mi-a ascultat strigătele”.

  O călătorie dureroasă

  Suntem recunoscători că Colton nu a suferit leziuni la structura osoasă din zona şoldului. Ştim că Isus, marele Medic, îl va vindeca complet. Cât de recunoscători suntem să avem un aşa Prieten preţios, care întotdeauna ne stă la dispoziţie!

  Iertarea

  Un lucru pe care îl face rugăciunea este să te ajute să înţelegi cât de multă nevoie ai de iertare. Imaginează-ţi lista de oameni pe care trebuiau să îi ierte ucenicii în camera de sus: soldaţii romani care L-au pironit pe Isus pe cruce, conducătorii iudei care au orchestrat distrugerea visurilor lor. Şi să nu mai spunem... să se ierte unii pe alţii.

  Un zid de apă

  În acea seară ne-am adunat la altar, mulţumindu-I lui Dumnezeu pentru eliberarea Sa minunată. Din nou, El S-a dovedit credincios şi drept promisiunilor Sale. Cu adevărat, „Dumnezeul meu este mare, atât de puternic şi măreţ. Nu este nimic ce El să nu poată face.” Lăudat fie numele Său sfânt!

  Relațiile cer timp

  Surorile mele, aţi vrea să vă alăturaţi mie şi să luaţi decizia să petreceţi timp de calitate pentru o relaţie mai bună cu Isus? încetineşte ritmul, linişteşte-te, calmează-te, relaxează-te şi fa tot ce trebuie făcut.

  O minune mecanică

  Nu a durat mult până Sophie a pornit din nou la drum, fericită şi mulţumită că ascultase sfatul mamei sale de a participa la biserică în Sabat, acolo, în oraşul unde era, şi în orice ţară ar fi fost în vizită. Cât de binecuvântaţi suntem să fim membrii ai marii Sale familii şi să ştim că El Se îngrijeşte de nevoile noastre individuale chiar înainte ca acestea să apară!

  Identitate greșită

  Acum, ştiind că sunt un copil primit în urma multor rugăciuni, mottoul meu este: „Lucrul care îmi stă înainte nu este niciodată mai mare decât Puterea care mă susţine.” în fiecare dimineaţă mă trezesc exclamând: „Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul: să ne bucurăm şi să ne veselim în ea!” (Psalmii 118:24).

  Garoafa galbenă

  Dumnezeu ne făgăduieşte că „înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta”. Sunt sigură că, în timp ce vorbeam cu pastorul pensionar în acea zi, Dumnezeul nostru a transformat acea floare mică în ceva mai frumos, pentru ca o doamnă împovărată să poată primi floarea ei preferată.

  La momentul ales de Dumnezeu

  Există momente în viaţa noastră când vrem să îl grăbim pe Dumnezeu deoarece ne dorim ceva acum, si nu mâine, dar Dumnezeu ştie mai bine si ne oferă totul la timpul potrivit — nu neapărat când aşteptăm noi, ci când avem cea mai mare nevoie. El are o sincronizare perfectă — la fel ca în cazul Rahelei şi Sarei.

  Mama

  Dragostea ei nu pierde nicio ocazie de a arăta afecţiune, de a asculta şi de a-şi sfătui copilul. Dragostea ei aşteaptă cu răbdare să vadă ce va aduce viitorul pentru copiii ei. Şi în această aşteptare, ea face tot posibilul să folosească cu înţelepciune timpul pe care îl mai are cu ei.

  Darul iertării

  Amândouă am luat hotărârea să fim alături una de cealaltă. Se numeşte vindecare, restaurare şi împăcare. Când îmi întinde mâna şi inima, iertarea ei, ca un dar, îmi inundă fiinţa şi izvorăşte în promisiuni pe care ni le facem una alteia şi pe care le împlinim.

  Visul lui Dumnezeu

  Astăzi aş vrea să te încurajez să te agăţi prin credinţă de promisiunile pe care ţi le-a făcut Dumnezeu. Aşteaptă cu răbdare împlinirea lor — chiar dacă va trebui să aştepţi ani de zile. La timpul stabilit de Dumnezeu, „fiul făgăduinţei” va veni, al tău şi al meu. Nu pentru că am merita, ci pentru că Dumnezeu este Cel care a făgăduit!

  Camera de rugăciune

  Ai şi tu o nevoie apăsătoare a cărei împlinire ar însemna slavă la adresa numelui lui Dumnezeu? El încă răspunde dorinţelor inimii noastre conform cu voia Sa. Fie ca astăzi să îţi dea pace şi siguranţă atunci când pui dorinţele inimii tale pe altarul Său, aşa cum am făcut şi noi cu camera noastră de rugăciune... pe care El ne-a dăruit-o.

  „Licăriri ale glorioasei dimineți”

  Am privit pe fereastra mea din sufrageria de la etajul opt, spre soarele care răsărea - îţi tăia răsuflarea. Am stat ca vrăjită, privind la razele aurii care se răspândeau pe cer, împrăştiind întunericul nopţii. Nu eram singura observatoare care priveam încântată. Păsările îşi cântau frumoasele lor melodii de laudă.

  Dumnezeu ne cunoaște pe nume

  Inima mea a fost plină de speranţă să ştiu că Dumnezeu, înainte de toate, deja plănuise să ne aducă împreună ca mamă şi copil. Acest lucru ne spune, prietenii mei, că, indiferent cât de descurajaţi şi deznădăjduiţi am fi din cauza sărăciei sau a circumstanţelor, Creatorul ne cunoaşte pe nume!

  Ajutorul rugăciunii în viața de zi cu zi

  Dumnezeu este întotdeauna acolo, indiferent de probleme. El nu doreşte ca noi să suferim. Cu siguranţă că avem probleme în viaţă, dar rugăciunea ne ajută foarte mult. Poate ne simţim prea lipsiţi de importanţă pentru a face ceva care să aducă o schimbare pozitivă. Dar alături de Dumnezeu, nu suntem lipsiţi de importantă.

  Portmoneul pierdut

  Prietenul fratelui meu a mers după el şi apoi l-a trimis prin curier. Ziua următoare aveam deja portmoneul în mână. Nu dispăruse nimic. Dumnezeu a permis ca portmoneul să fie găsit de persoana potrivită. El a avut pe cineva în acea zonă exact în acel moment. Ce Dumnezeu minunat, care a auzit şi a răspuns chemării mele în vreme de nevoie!

  Lăudat să fie Domnul!

  Îmi amintesc de câteva cântece vechi, bine cunoscute, pe care mama obişnuia să le interpreteze la pianul bisericii sau să le fredoneze când lucra în grădina de flori: „Voi primi eu cândva în cunună o stea?” şi „Când El va veni să îşi strângă comorile.” Mama încă nu a aflat finalul acestei poveşti.

  Cum să scapi de simțământul de vină

  Nu ştiu care este vina care te încătuşează pe tine astăzi, dar ştiu că trebuie să scapi de acest rău. Deschide-ţi inima înaintea Domnului. Strigă. Spune-I tot ce produce durere inimii tale. Permite-I să te elibereze de această povară şi să poţi trăi liberă. Fără vină. Şi fără teamă.

  Muzică pentru suflet

  Am redescoperit că unele din imnurile mai vechi înalţă harul lui Dumnezeu. Următoarea dată când cânţi, concentrează-te cu adevărat asupra versurilor imnului şi cântă din toată inima. Chiar dacă nu poţi cânta, citeşte cuvintele şi concentrează-te pe semnificaţia lor.

  Probleme la lucru

  Sunt încrezătoare că Dumnezeu îmi va purta de grijă. Şi tu ai această asigurare. Bunătatea plină de iubire pe care Dumnezeu a arătat-o faţă de împăratul David este aceeaşi bunătate plină de iubire pe care El o are faţă de mine şi de tine.

  Răsplata bunătății

  Când facem tot ce putem mai bine, fără rezerve, pentru a răspândi bunătatea în numele lui Dumnezeu, în mod neaşteptat vom fi răsplătiţi cu binecuvântări. Avraam şi Sara au văzut acest principiu în vieţile lor. După ce au primit un vizitator în cortul lor, lor le-a fost făgăduit - şi dat - un fiu chiar şi la vârsta lor înaintată.

  Scrisoare către un fiu

  Fiule, chiar acum eşti în a doua repriză de prelungiri. Aşa că fa schimbul, treci de adversarii tăi, blochează-le loviturile şi lasă-L pe Antrenorul tău să îţi arate cum să joci în aşa fel încât rezultatul final pentru tine să fie victoria sigură. Tu vei câştiga, deoarece eşti un sfânt şi antrenorul tău este Isus Hristos.

  Devenind prințesă

  De ce nu înalţi şi tu o rugăciune simplă: Doamne, m-am săturat de deciziile proaste pe care le-am luat şi de starea în care se află viaţa mea astăzi. Nu ştiu cum să fac acest lucru, aşa că în smerenie îţi cer să vii în inima mea ca Dumnezeu. Ajută-mă astăzi să îmi schimb viaţa şi să îmi predau voinţa Ţie. În numele Fiului Tău, Isus!

  Orice ar fi

  Aveam nevoie să stau în linişte doar cu Dumnezeu, aşa că m-am retras în dormitorul de oaspeţi, unde ţin multe din cărţile mele preferate. Imediat privirea mi-a fost atrasă de o carte scrisă de Carolyn Sutton. Răsfoind paginile cărţii, am simţim multă pace şi în inima mea s-a cuibărit inspiraţia citind călătoria plină de încercări şi biruinţe.

  La cine sunt cheile?

  Isus Se îngrijeşte de sufletul tău. Dumnezeu ne cunoaşte atât de bine. El înţelege fiecare nevoie a noastră, graba şi ezitările noastre, durerile şi bucuriile noastre, dar de asemenea ştie şi cât suntem de limitaţi şi de slabi - ne cunoaşte tendinţa de a ne depărta de El.

  Dumnezeu înțelege singurătatea

  Acum s-a întors acasă. Dar eu mă simt mai bine după anul în care ea a stat la noi. Ori de câte ori mă simt singură, când mă rog, ştiu fără îndoială că Dumnezeu îmi poartă de grijă, pentru că mă iubeşte. Nimic nu mă poate despărţi de acea dragoste. Doar de asta am nevoie.

  Stâlpi săpați frumos

  Uneori inversăm priorităţile şi neglijăm lucrurile care contează cu adevărat. A fi buni unii cu alţii, a investi timp în copiii noştri, a depune efort pentru a ne îmbunătăţi caracterele - acestea sunt lucrurile care contează. Meşteşugarii antici erau atenţi la fiecare detaliu pentru a face temple şi sarcofage care rezistau testului timpului.

  Vremea semănatului

  La fel ca fermierii, şi noi ne confruntăm cu vânturi care suflă asupra noastră şi a familiilor noastre. Sunt furtuni care ne ameninţă sănătatea şi ne produc durere şi suferinţă. În toate acestea, dacă ne încredem în Domnul, El ne va conduce la un loc unde putem găsi pace şi mângâiere.

  Familia Moon poate face orice

  Pe parcursul vieţii ne confruntăm cu momente dificile. Dumnezeu permite ca noi să trecem prin aceste experienţe ca să ne pregătească pentru împărăţia Sa. Dacă nu trecem prin astfel de momente, noi nu vom putea face faţă lucrurilor care ne stau înainte.

  Steagul meu

  În timpul celor patru săptămâni de întâlniri, lupta a fost mare, dar — lăudat fie Domnul — am făcut faţă luptei. Dumnezeu a fost stindardul nostru. La sfârşitul săptămânii a patra, nouăzeci de suflete L-au acceptat pe Domnul ca stindard al lor. Dumnezeu doreşte să fie stindardul tău. Îi vei permite?

  Confruntarea cu râul învolburat

  Încă mai avem timp să hotărâm în ce tabără ne înrolăm: a lui Dumnezeu sau a lui Satana. În ciuda situaţiilor tragice din jurul nostru, încă îl putem căuta pe Dumnezeu zilnic, recunoscându-L drept Comandant suprem şi - în tot acest război pentru suflete - să ne punem credinţa în dragostea şi mila Sa blândă.

  Accente

  Pretutindeni, oamenii emană cel puţin trei accente: fizice, verbale şi spirituale. Adânc, din interiorul nostru vin impulsuri, acţiuni şi cuvinte prin care ceilalţi ne citesc viaţa. Accentele cele mai uşor de observat sunt cele fizice. Alţii pot detecta ce fel de persoană eşti studiindu-ţi manierele, comportamentul şi înfăţişarea.

  A sunat telefonul

  Dragă Doamne, Îţi mulţumesc că ne vorbeşti prin alţii şi prin Cuvântul Tău. Fie ca întotdeauna să facem voia Ta pentru viaţa noastră şi să ne încredem în Tine mai mult în fiecare zi. În numele lui Isus m-am rugat. Amin!

  Chemarea

  Eşti şi tu obişnuit cu glasul lui Dumnezeu? Isus a spus: „Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine”. Dumnezeu are o chemare unică pentru fiecare dintre noi. I-ai auzit chemarea în toată agitaţia vieţii? Care este chemarea Lui pentru tine? Vei merge astăzi în direcţia glasului Său?

  Întâlnire divină

  Doamne, ajută-mă să ascult glasul Tău în fiecare minut. Ajută-mă să văd multele întâlniri pe care Tu le-ai stabilit în programul meu zilnic.

  Lecție de la o pizza

  Deşi nu eram mulţumită cu acea situaţie neplăcută, Dumnezeu avea pregătit ceva mai bun pentru mine. Tot ce trebuia să fac era să aştept. Gândurile lui Dumnezeu nu sunt gândurile noastre, iar căile noastre nu sunt căile Lui.

  Binecuvântările din brioșe

  Dacă prin credinţă simplă asculţi de instrucţiunile Lui, destinul tău va fi în conformitate cu planul lui Dumnezeu. Ai încredere în instrucţiunile Sale, căci două linguri de ascultare pot avea ca rezultat o porţie de bucurie. Întotdeauna încrede-te in El şi ascultă.

  EA, definiția pentru MINE!

  Dumnezeu doreşte ca noi să îl iubim şi să ne exprimăm această iubire prin ascultare şi slujire în lucrarea Sa. Felul în care slujim este manifestarea darurilor sau talentelor pe care însuşi Dumnezeu ni le dăruieşte. De fapt, noi avem responsabilitatea de a educa următoarea generaţie.

  Dragostea lui Dumnezeu

  Uneori ne simţim neiubiţi sau de neiubit. Când Satana îţi aduce aceste gânduri in minte, reaminteşte-ţi şi spune-i că Dumnezeu te iubeşte şi că dragostea Lui este mai puternică decât gândurile şi simţămintele negative. Bucură-te astăzi de acea dragoste!

  Cuvinte înțelepte, salvatoare

  Deşi tatăl meu nu a fost prezent în acel moment, cuvintele lui pline de înţelepciune ne-au salvat. Tot aşa, deşi Tatăl nostru din ceruri nu este vizibil, El ne-a dat cuvinte pline de înţelepciune care ne pot salva dacă ni le amintim şi dacă luăm seama la ele.

  Fratele John

  Ştiu că Tatăl nostru din ceruri aşteaptă ca noi să fim uniţi, ca o familie, deoarece venirea Sa este mult mai aproape decât înainte. „Tot aşa şi noi, care suntem mulţi, alcătuim un singur trup în Hristos”. Dacă, din întâmplare, o parte a trupului este bolnavă, tot trupul este bolnav.

  Cât valorezi?

  Căutam cele două ghemotoace mici de pene. Dar nu am găsit nimic. Sticleţii micuţi dispăruseră - dar încă erau prezenţi în inima lui Dumnezeu. Chiar atunci mi-a trecut prin faţa ochilor un fluture şi a dispărut în pădure, reamintindu-mi de dragostea nesfârşită a lui Dumnezeu pentru noi.

  Te trezești odată cu păsările

  Eu cred că Domnul a început să mă trezească devreme în urmă cu mulţi ani deoarece a ştiut că acela era momentul cel mai potrivit pentru a comunica cu mine. Sunt foarte fericită că am început să vorbesc cu El la primele ore ale dimineţii - şi să „cânt” la fel ca păsările” - în loc de să mă întorc pe partea cealaltă şi să dorm în continuare.

  El mi-a umplut paharul

  Îl laud pe Dumnezeu pentru văile care ne ajută să creştem. Îl laud pe Domnul că mă foloseşte în ciuda a ceea ce sunt. Şi, mai presus de orice, îl laud pe Domnul că a umplut paharul meu gol şi m-a restaurat.

  Cumpărarea mașinii

  El doreşte ca noi să vorbim cu El, să îl punem la încercare şi să vedem care sunt rezultatele. La mijlocul săptămânii următoare mi-a fost restituită şi taxa, iar acest lucru m-a ajutat şi mai mult. Dumnezeu este bun.

  Pentru a inspira și a fi o bucurie

  Cum doreşte Dumnezeu să mă inspire şi să mă bucure astăzi? Cum aş putea să îmi fac timp să stau în lumina razelor Lui şi să citesc? Şi cum aş putea să împărtăşesc şi cu alţii această inspiraţie şi bucurie?

  Întâlnirea cu vedetele

  Doamne, Îţi mulţumesc pentru făgăduinţă cerului. Vreau să merg în ceruri şi să mă întâlnesc cu toţi cei care au pus bazele credinţei şi au scris Biblia. În special vreau să mă întâlnesc cu Dumnezeu Tatăl şi cu Isus Mântuitorul, să văd şi să aflu tot ce au pregătit ei pentru mine acolo. Te iubesc. Te rog, pot să merg cu tine acolo? Amin!

  Isus merge la mall

  Când Isus trăieşte în noi, îndeplinim mai mult decât îndatoririle de rutină sau cumpărăturile săptămânale. Doamne — trăind în inima mea şi păşind cu mine unde şi la cine mă trimiţi chiar acum? Cum ai vrea să fii văzut şi auzit prin mine astăzi?

  Explozia

  Tatăl nostru ştie de ce avem nevoie înainte ca noi să cerem. El ne-a protejat pe noi, casa noastră, animalele noastre şi, posibil, chiar şi casele vecinilor. El ne-a oferit protecţie faţă de ceva la care eu nici nu mă aşteptam să se întâmple! Această experienţă mi-a reamintit că Dumnezeu revarsă binecuvântări peste noi tot timpul!

  O cruce din hârtie

  Dintre paginile Bibliei a căzut o cruce din hârtie, tăiată dintr-o cutie veche de cereale. Cu mâinile tremurânde a strâns-o la piept şi a închis ochii. Tu ce preţuieşti în viaţa ta? Ce are o valoare mare pentru tine? Cât de recunoscătoare eşti pentru lucrurile care au cea mai mare valoare pentru tine?

  Vulpea, cioara și vulturul

  „Credinţa înseamnă biruinţă.” Credinţa a fost biruinţa lor şi tot ea poate fi şi biruinţa noastră. Nevoia noastră comună de a avea o relaţie cu Isus ne poate aduce împreună pentru a-L proclama pe Hristos ca Domn şi Mântuitor înviat pentru toţi cei care îl acceptă.

  Doamne, mă predau

  Predarea este un ingredient esenţial în procesul șlefuirii marginilor colțuroase. Poate ţi se pare dureros să te predai acum, poate eşti confuz şi vrei să strigi: „Opreşte-te!” Dar îţi promit că la sfârşit vei putea da mărturie că Dumnezeu mântuieste, eliberează si vindecă.

  Viața este în sămânță

  Într-o zi, „cerurile vor fi făcute sul, ca o carte” (Isaia 34:4), şi pământul va fi secerat. Viaţa veşnică ne este oferită în dar, fără plată. Să îl acceptăm! Nimic din această lume nu se compară cu bucuria care îi aşteaptă pe cei care se pregătesc pentru venirea Lui. Eşti pregătită?

  Zi și noapte

  Dragile mele, să ne rugăm cu credincioşie în grădina noastră Ghetsimani până când ne vom aduna în Noul Ierusalim, unde ne spune Cuvântul Domnului că nu va mai fi noapte. „Domnul va fi lumina ta pe vecie” când, în cele din urmă, ziua şi noaptea vor deveni una.

  Mireasma cerului

  Cei doi nepoţi ai mei „au simţit” dragostea mea pentru ei prin perna de călătorie. Fie ca ceilalţi să simtă dragostea lui Dumnezeu pentru ei prin noi. Când îşi vor da seama că nu sunt singuri, fie ca mireasma dulce a laudelor lor să adie înspre ceilalţi şi în sus, înveselindu-i din nou inima lui Isus.

  Pune-mă la încercare

  Eu sunt în Germania şi proiectul nostru misionar este în Filipine, dar Dumnezeu ne-a binecuvântat din plin. Nu doar atât... El m-a binecuvântat şi financiar. La Dumnezeu, nimic nu este imposibil. „Inima omului se gândeşte pe ce cale să meargă, dar Domnul îi îndreaptă paşii”

  Kilometrii minune

  Călătoria aceasta dificilă ne-a apropiat mai mult de Dumnezeu şi ne-a întărit încrederea în El. Calea aleasă de Dumnezeu nu va fi întotdeauna uşoară, dar astfel avem ocazia de a simţi dragostea Lui şi prin aceasta putem vedea mai bine minunile pregătite de El pe această cale.

  Confirmarea care m-a umplut de bucurie

  „Aceasta este pentru dumneavoastră, doamna Rose, pentru tot ce faceţi pentru biserica noastră.” Inima mea s-a umplut de bucurie văzând această confirmare şi ochii au început să lăcrimeze. Le-am mulţumit şi am fost smerită să văd că Domnul îi inspirase să mă susţină într-un mod atât de plăcut.

  Mulțumesc că ai dat Domnului

  Dintr-odată mi-am dat seama că fata care cânta era una din gemene! În urmă cu mulţi ani, bunicii lor au păşit în această credinţă, acceptând învăţătura biblică despre Isus. Deoarece ei şi-au predat viaţa Domnului, această tânără şi sora ei geamănă erau acum înscrise la universitatea aceea.

  Bravo!

  Sonny nu va rata ocazia să se roage. Am mers în urma lui după ce a sărit din locul lui şi a mers în faţă. Apoi s-a întors, a zâmbit întregii adunări şi a făcut tuturor semn cu mâna înainte de a ne pleca pentru rugăciune. Sonny stabilise o legătură cu ei la nivel spiritual.

  Împăciuitorii

  În scurt timp am pornit spre locul de muncă şi am fost atât de recunoscătoare pentru ajutorul lui. Desigur, mi-am amintit de ziua când şi el a avut nevoie de ajutor. Sub călăuzirea acelui „susur blând şi liniştit”, noi putem fi împăciuitori, împărtăşind unii cu alţii bucuriile, întristările şi poverile.

  Demonstrează-mi chiar acum!

  Când vine vorba de finanţe, niciodată nu îl pusesem la încercare pe Dumnezeu. Dacă aş fi fost acasă în Statele Unite, probabil că aş fi încercat să găsesc o cale de a face câţiva bani în plus şi să rezolv problema singură. Dar, fiind în străinătate, am fost obligată să depind de Dumnezeu ca El să rezolve situaţia.

  Sunt o minune

  Vorbirea de rău a celor din jur ne poate determina să Îi lăudăm şi mai mult pe Dumnezeu. Chiar şi persecuţia celorlalţi ne poate ajuta să ne prindem de Mântuitorul mai cu tărie şi să fim o „minune” pentru El.

  Proteza dentară pierdută

  Proteza era puţin prăfuită, dar nu trecuse nicio maşină peste ea. Eram foarte entuziasmată de faptul că Dumnezeu o protejase, în ciuda faptului că eu nu am ascultat de avertizarea Lui. Când am ajuns acasă, soţul meu a curăţat proteza şi acum arăta ca nouă.

  Numele Lui

  Numele lui Isus. Biblia ne spune că, la auzul numelui lui Isus, demonii fug (Matei 7:22). Ce putere se ascunde în acel nume! Îţi propui tu ca, personal, să spui şi altora numele Lui plin de iubire şi putere?

  Dumnezeu este la cârmă

  Da, Dumnezeu este la cârmă! Întâmpinăm probleme, dar făgăduinţa lui din Isaia 65:24 este sigură. Dumnezeul cerurilor întotdeauna îşi demonstrează omnipotenţa şi omniprezenţa Sa. Credinţa lui Iov în Dumnezeu îi confirmă cuvintele: „Dar El ştie ce cale am urmat şi, dacă m-ar încerca, aş ieşi curat ca aurul”.

  Minuni incredibile

  Cu adevărat, Domnul ne conduce dacă venim la El cu poverile noastre. El ne protejează şi ne călăuzeşte cu înţelepciunea Sa. Noi slujim şi ne închinăm unui Dumnezeu care îşi iubeşte copiii. Ce privilegiu minunat este să putem da mărturie de modul în care Dumnezeu înfăptuieşte minuni pentru copiii Săi care se roagă!

  Camera încuiată

  Există un buton de urgenţă la îndemâna fiecăruia, pe care putem apăsa oricând pentru a-L chema în ajutor pe Cel care are răspuns la toate problemele noastre. Poate scăparea nu va veni imediat, dar El ne va scoate din dilemă dacă ne încredem în El din toată inima.

  Teamă și iubire

  El înţelege temerea noastră de a fi despărţiţi de El pentru veşnicie. El a pus la dispoziţie o cale de mântuire pentru fiecare dintre noi. Datoria noastră este să „o obţinem” — să simţim deplina Lui înţelegere şi acceptare. Permiţând iubirii lui Dumnezeu să alunge teama din inima noastră, ne ajută să simţim gustul cerului aici pe pământ!

  Dumnezeu Își ține promisiunea

  „Domnule”, am răspuns eu, „dacă organizaţia dumneavoastră alege să nu mă ajute din cauză că dăruiesc, este în regulă, deoarece acelaşi Dumnezeu care mi-a dat casa aceasta îmi poate da alta!” Eram plină de bucurie! Dumnezeu le-a făcut o promisiune celor care plătesc cu credincioşie zecimea. Ştiu fără îndoială că Dumnezeu îşi ţine promisiunile!

  Îți este sete?

  Şi eu am fost însetată şi am făcut alegeri care credeam că îmi vor potoli setea, doar pentru a descoperi că sunt etichetată şi judecată. Totuşi sunt fericită că, asemenea femeii samaritene, L-am găsit pe Isus, care mă aştepta cu braţele deschise, cu o mimă iubitoare şi cu acceptare lipsită de judecată. El ştia că eu căutam să fiu iubită

  Un vis din copilărie

  Mi-a îndreptat privirea spre un loc frumos, plin cu pomi ornamentali înfloriţi, aliniaţi perfect pe un covor minunat de iarbă verde. Apoi m-a ridicat dintr-o groapă foarte întunecoasă la un loc cu lumină puternică. Astăzi, mamă a trei copii şi membră activă a bisericii, mă agăţ de speranţa cerului.

  Slujire plină de reverență și ascultare

  Permite-I Duhului Sfânt să îţi insufle mintea cu gândurile şi dorinţele Lui pentru viaţa ta. El te va umple până va da pe dinafară atunci când îţi faci timp să meditezi la Biblie. Roagă-te ca Duhul Său să te călăuzească în momentele tale preţioase cu El.

  Patru roți pentru dulap

  De orice am avea nevoie, să ne încredem că Dumnezeu va purta de grijă conform cu voia Sa şi la timpul ales de El. Dacă vreodată te vei afla într-o situaţie în care eşti ispitit să te îndoieşti de grija lui Dumnezeu faţă de tine, adu-ţi aminte de cele patru roţi ale dulapului şi vei ştii că Dumnezeu chiar îţi poartă de grijă.

  Dumnezeu Se îngrijește de tine!

  Dumnezeu a făgăduit că întotdeauna va fi cu noi. „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău: Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare” (Isaia 41:10). Astăzi, El este cu tine.

  Să nu abandonezi niciodată!

  Uneori ne descurajăm, suntem răniţi sau supăraţi din cauza răspunsului la eforturile noastre. Dar Dumnezeu spune: „Stai neclintit. Continuă să slujeşti celor care îţi fac inima să sângereze şi iartă-i de dragul Meu.” Trăim în vremuri critice. Totuşi, oricât de neplăcută ar putea deveni viaţa în corabie în unele momente, soluţia nu este să pleci.

  Costumul negru

  Costumul i-a venit foarte bine lui Will. Era îmbrăcat adecvat pentru nuntă. Dumnezeu i-a adus acest gând în minte ca răspuns la nevoia noastră. Părea o cerere aproape imposibilă să îl rugăm pe Dumnezeu pentru un costum negru, dar El a avut soluţia potrivită.

  Binecuvântat pentru a fi o binecuvântare

  Dragă soră, uneori noi nu putem vedea clar planul lui Dumnezeu pentru noi. Ne grăbim şi chiar depunem eforturi pentru a face să se întâmple unele lucruri. Este mult mai uşor doar să ne încredem cu umilinţă în Isus Hristos, să îi slujim acolo unde suntem şi să aşteptăm cu răbdare descoperirea voii Sale.

  Doar cu o zi înainte

  Câteva luni mai târziu, Dumnezeu a răsplătit anii pe care îi mâncaseră lăcustele, când Sam a fost promovat la locul de muncă şi salariul lui a fost dublat, inclusiv toate beneficiile. Familia s-a mutat într-o locuinţă mai confortabilă, Sam a reuşit să îşi cumpere altă maşină şi copiii şi-au continuat educaţia.

  Strălucitoare

  Am descoperit că atunci când petrec timp ca să-L cunosc pe Isus, sunt schimbată. Pot să mă trezesc dimineaţa şi să ştiu că atunci când privesc la Mântuitorul meu, pentru El sunt strălucitoare! Niciodată nu este nevoie să mă las acoperită de ruşine. „Acum dar nu este nicio osândire pentru cei ce sunt în Hristos Isus”

  Balonul mov

  Tatăl meu ceresc, în infinita Lui înţelepciune, ştie că ceea ce vreau nu este întotdeauna cel mai bun lucru pentru mine. Acele câteva momente de pe banda de alergat, văzând acea întâmplare cu balonul mov, m-au ajutat să-mi reînnoiesc încrederea în Tatăl meu ceresc cel iubitor.

  Ce înseamnă numele?

  Ce înseamnă un nume? Jehovah-Shalom, Dumnezeul păcii. Ce nume minunat! Cred că numele şi caracterele noastre sunt totul! Fie ca toate să fim cunoscute ca împăciuitoare pentru împărăţia lui Dumnezeu. Aceasta este rugăciunea şi dorinţa mea pentru voi toate!

  Îngeri și șotron

  Când am văzut-o pe asistenta Kate la birou, mi-am amintit că îngerii umblă pe lângă noi. Ce puternică este influenţa lor, ce puternică este influenţa Duhului Sfânt. M-am dus uşor spre cutia poştală a asistentei Kate şi am pus animalul Froggie în cutie. Tată ceresc, când cineva are nevoie de ajutor, dă-mi putere să răspund chemării.

  Sursa de Apă Vie

  El încă este Sursa. El ne oferă apa vie tuturor, indiferent dacă merităm sau nu. El este dispus să ne accepte cu toate defectele noastre — la fel ca pe samariteancă. El aşteaptă să pună haina Lui neprihănită pe umerii noştri - doar dacă noi o cerem.

  Voi sunteți martorii mei!

  Dumnezeu caută martori adevăraţi care să declare adevărul despre Fiul Său iubit şi despre cum schimbă El vieţile. Mă rog ca atunci când interacţionăm cu alţii, oriunde am fi, să fim martorii credincioşi şi adevăraţi ai harului minunat al lui Dumnezeu. Acum este momentul potrivit! Nu amâna. Fii un martor pentru Isus astăzi!

  Plictisită peste măsură

  Când se va actualiza religia să vadă cât de diferit funcţionează creierele? Noi creăm blocaje care nu sunt necesare, în special pentru tineri, sau facem să fie mai uşor pentru ei să accepte închinarea colectivă într-un mod care funcţionează bine pentru creierele lor?

  Un simplu zâmbet

  Îţi mulţumesc, scump Isus, pentru bucuria zâmbetelor şi privilegiul de a le împărtăşi cu alţii de-a lungul timpului. Ele ne oferă pace şi satisfacţie.

  Lasă găleata jos și fugi

  Te sfătuiesc să „dai la o parte orice piedică şi păcatul care te înfăşoară aşa de lesne” şi „aleargă cu stăruinţă în alergarea care îţi stă înainte, uitându-te ţintă la Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre, adică la Isus”.

  Singura cale

  Trebuie doar să alegem zilnic să credem că Dumnezeu va avea grijă de nevoile noastre. Trebuie să căutăm mai întâi împărăţia Lui, făcând tot ce ne stă în putinţă să ne îngrijim. Apoi ne încredem în El că va avea grijă de restul nevoilor. Aceasta este singura cale, iar El este credincios.

  Eu îți vin în ajutor!

  În timp ce conducea şi verifica mereu indicatorul, a observat că roata se dezumfla repede. Era îngrijorată, dar fără teamă, pentru că avea încredere în făgăduinţa lui Dumnezeu de a o ajuta. Roata a rămas umflată până a ajuns la mecanic.

  Pierdut și regăsit

  Credinţa înseamnă să ne încredem în Dumnezeu când El ne spune ceva, chiar dacă e ceva care poate fi mai greu decât pare. Vestea bună este că, cu cât suntem mai aproape de Dumnezeu, cu atât îl putem auzi mai clar când ne vorbeşte şi cu atât mai încrezători putem fi când acţionăm în conformitate cu mesajul Său.

  Urme de pași

  Copiii noştri calcă deseori pe urmele noastre. Aşadar, trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă, cu ajutorul Maestrului şi Domnului nostru Isus, să fim un exemplu bun pentru ei. Într-o bună zi, Dumnezeu ne va întreba dacă am fost exemple bune pentru copiii pe care El ni i-a încredinţat. Până la urmă, ei sunt şi copiii Lui.

  Dumnezeul muzicii și al matematicii

  Aţi vrea să fim împreună în cer ca să învăţăm mai multe despre muzică şi numere? Putem face parte din corul ceresc. Putem de asemenea să învăţăm cum să calculăm cu precizie vastitatea universului Tatălui nostru. Sper să ne vedem acolo!

  Alege partea bună

  Este un timp şi un loc pentru toate. În orice caz, aş susţine că Marta din noi încearcă să găsească un timp şi un loc pentru toate. Sper să înţelegi diferenţa subtilă. Te încurajez să îi vorbeşti iubitor Martei şi să îi spui să nu se supere pe Maria sau să se simtă vinovată de ceea ce Maria ar alege. Este partea bună!

  Surprize, surprize!

  Ce surprize a pus Dumnezeu în viaţa ta în ultimul timp? Poate că cea mai frumoasă dintre toate este că, pe când eram noi încă păcătoşi, El ne-a iubit şi Şi-a dat viaţa pentru noi (Romani 5:8). Asta este mai mult decât uimitor - minunat, de neînţeles!

  Stresul

  Aş dori să vă împărtăşesc un antidot minunat pentru stres care se găseşte în versetul de astăzi, Psalmii 104:33,34: „Voi cânta Domnului cât voi trăi... Fie plăcute Lui cuvintele mele! Mă bucur de Domnul.” Dacă facem aşa cum spune versetul, aceasta ne va ajuta să controlăm stresul.

  Prieteniile

  Ne dorim să îl vedem şi tânjim după apropiata Lui venire? Viaţa a devenit atât de frumoasă încât nu avem dorinţa şi nici nu mai simţim nevoia de a avea comuniune cu El? Totuşi, Dumnezeu ne iubeşte atât de mult încât vrea să petreacă veşnicia cu noi.

  Cardul cadou al lui Dumnezeu

  Exercităm credinţă când stăm pe un scaun, având asigurarea, din experienţa trecută, că ne va putea susţine. Pentru a cere mântuirea prin credinţă, trebuie să credem făgăduinţele lui Dumnezeu ca şi cum am avea încredere în scaunul pe care stăm.

  Asigurare binecuvântată

  Chiar dacă acum te simţi singură pe lume, să ştii că nu eşti. Când pare că lumea este împotriva ta, a caracterului tău sau integrităţii tale, aminteşte-ţi că faptul că încă mai respiri este o dovadă a ocrotirii lui Dumnezeu, care este peste tine.

  Trimite jos „fericirea” Ta

  L-am întrebat pe Dumnezeu de ce nu se putea să am şi eu o aşa personalitate. El mi-a dat o nouă rugăciune: „Doamne, trimite-mi jos «fericirea» Ta! Pune-o pe faţa mea astăzi, pentru ca în inima şi în căminul meu să se audă melodia harului Tău.

  Patul

  Cine ar fi crezut că nevoile mele ar putea fi îndeplinite în acele circumstanţe mai puţin probabile? Mulţi ar fi putut să spună că a fost o coincidenţă, dar eu ştiu că Dumnezeu S-a îngrijit de tot.

  Legăturile în timpul suferinței

  Îmi place să cred că trăim într-o lume în care oamenii nu doar au nevoie de ajutorul altora, dar şi sunt dispuşi să ajute la rândul lor. Îmi place să cred, că atunci când îi ajutăm pe alţii ne ajutăm pe noi. Rugăciunea zilnică pentru călăuzirea lui Dumnezeu ne va conduce în mod sigur în luarea deciziilor corecte când vine vorba de ajutorarea altora.

  Nu sunt un mesaj spam! – 2

  Când asculţi mesajul lui Dumnezeu despre cine eşti tu, vei începe să dezvolţi toate darurile şi talentele pe care ţi le-a oferit. Nu te vei uita în jur să vezi ce fac alţii, deoarece vei avea multe de făcut cu tine însuţi. Planurile lui Dumnezeu pentru viaţa ta sunt mult mai măreţe decât ţi-ai imaginat vreodată.

  Nu sunt mesaj spam! – 1

  Trebuie să ne schimbăm gândirea pentru a nu mai fi atât de dure cu noi înşine. Trebuie să ne umilim ca să acceptăm harul lui Dumnezeu şi să ne oferim har nouă când nu „ţinem pasul”. Începeţi să observaţi toate mesajele spam pe care le primiţi mereu de peste tot — inclusiv pe acelea care vi le-aţi trimis singure!

  Care va fi răspunsul nostru?

  Credinţa noastră statornică în Dumnezeu se va manifesta în dragostea noastră centru Tatăl ceresc, în încrederea în El şi exercitarea corectă a influenţei noastre centru El. Acestea vor conduce la o fericire de nestăvilit, pe care o vom împărtăşi bucuroase cu alţii, împreună cu motivul credinţei noastre: Isus.

  Mișcată de o tornadă

  Soţul meu a fost primul care a păşit afară să vadă dacă a fost vreo pagubă. Era deja întuneric, dar totul părea în regulă. Casa şi garajul nostru păreau să nu fie afectate i-am mulţumit Domnului pentru că ne-a păzit, iar apoi am intrat în casă pentru a ne pregăti de culcare.

  Protecția lui Dumnezeu

  Dumnezeu vrea să ne punem încrederea în făgăduinţele Sale, dar să fim gata să acceptăm orice lucru care s-ar putea întâmpla. Prin făgăduinţele Sale, ne apropiem de El prin credinţă. El este cu adevărat Tatăl nostru minunat. El a oferit făgăduinţele Lui ca să binecuvânteze pe aceia care îl accepră şi Îi sunt credincioşi.

  Învață să înduri

  Încrede-te în călăuzirea Lui, iar El va suplini toate nevoile tale pentru a sta neclintită în timpul furtunii. Să nu îţi fie frică. Furtunile nu ţin la nesfârşit. Ele trec şi în curând vei ateriza în siguranţă. Ai încredere. Rezistă. Dumnezeu este cu tine astăzi şi întotdeauna.

  Răscumpărare și pace din haos

  Femeile din închisoare și-au dat seama că Dumnezeu chiar le iubea, dorea să le ierte şi să le susţină. Apoi au avut parte de educaţie şi instruire în închisoare, oferindu-li-se şansa de a avea responsabilităţi în închisoare. Deşi încă erau închise, vieţile lor au fost schimbate în bine, iar procesul de vindecare a început.