Daniel Chirileanu

  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Profesorul cu gradul întâi

  Dacă citești evangheliile, vei simți și tu puterea cuvintelor Lui. Important este să citești și să-ți lași gândul să completeze tabloul. Imaginează-ți cum stătea așezat între oamenii simpli sau între copii. Nu Se grăbea, nu Se arăta deranjat de joaca sau de întrebările lor. Spune Evanghelia că îi privea pe cei din fața Lui și îi iubea. Imaginează-ți că ești acolo, că El te privește cu iubire și te învață. Ce crezi că ar avea să-ți spună?

  Medic primar

  Există însă un medic, Marele Medic, Isus Hristos. El cunoaște orice boală, cu toate manifestările ei și cu toate complicațiile ei. Pentru El, noi suntem ca o carte deschisă. Știe unde, știe cum și mai ales de ce ne doare ceva. El este singurul care poate vindeca pe deplin, pentru că El cunoaște pe deplin. Cel mai bun lucru este să vii la El și să te încrezi pe deplin în El. El știe de unde vine durerea și ce a cauzat acea durere. Înțelege și durerile fizice, dar și pe cele ale sufletului nostru. Pentru El, totul este important. Nu vrea să ne scape doar de suferința fizică, ci dorește să vindece ființa în întregime. Din acest motiv spune mereu: „Păcatele îți sunt iertate.” Chiar și azi poți apela să te vindece!

  De unul singur

  Încearcă să repari ceva ori să realizezi un proiect cât de mic. Te vei simți mai împlinit decât dacă îl cumperi. Apostolul Pavel prefera să realizeze lucruri cu mâna lui; făcea corturi.

  Uniforma

  Privește azi mai cu atenție și vezi ce modele de vorbire, de comportament sau de gândire te influențează puternic. Găsește ceva care să fie doar al tău și recâștigă-ți unicitatea!

  Șir indian

  Chiar dacă ar vrea să ne fie alături mereu, oamenii nu vor reuși acest lucru, fiindcă au și ei limitele și căderile lor, dar Dumnezeu poate și chiar vrea să ne însoțească zi de zi. Invită-L foarte explicit astăzi să vină cu tine!

  Prima jucărie

  Nimic din ceea ce vine de la Dumnezeu nu este banal sau inutil, nimic nu este la întâmplare. Fii atent la ceea ce îți va oferi astăzi! În primul rând, exprimă-ți recunoștința, apoi împărtășește cu cineva ceea ce ai primit.

  Camera Single

  Izolarea și singurătatea trebuie să ne impulsioneze să devenim mai capabili de ajutor, și să nu fie în vederea confortului egoist. Ajută astăzi pe cineva, chiar dacă trebuie doar să-i asculți frământările!

  Sistem audio mono

  Ți s-a întâmplat vreodată să auzi îndemnuri diferite în mintea și în conștiința ta? Nu-i așa că singur nu poți controla acele influențe? Deci, în astfel de situații, mai bine spui stop la tot ce se întâmplă și te rogi stăruitor. Vei simți atunci că începi să auzi din nou clar și doar din direcția lui Dumnezeu.

  Porunca întâi din decalog

  „Eu sunt Domnul Dumnezeul tău... să nu ai alți dumnezei afară de Mine.” Aceasta este esența poruncilor lui Dumnezeu, așa începe protecția pe drumul nostru spre mântuire. Alege astăzi să fii liber și în siguranță, conducându-te după poruncile divine!

  Primul născut

  Iată un lucru pe care îl poți încerca: privește în jurul tău, în cercul tău, și vezi cine tânjește după sprijin și ocrotire; observă cine pare a trece singur prin viață și oferă-i puțină speranță și sprijin. Gândește-te cum ar vrea Isus, Fratele tău mai mare, să procedezi cu acea persoană și fă conform simțămintelor inspirate de acest gând.

  Primul necaz – primul eveniment fericit

  Dacă am alege să valorificăm binele pe care îl aduce în viața noastră, El nu ar mai fi nevoit să permită lecțiilor neplăcute să prelucreze caracterul nostru. Fii atent astăzi și învață o lecție din ceea ce primești!

  Premiul întâi cu coroniță

  Când privim la modul lui Dumnezeu de a proceda, observăm că El Își dorește ca nimeni să nu piardă ori să fie pierdut. Pentru omul orgolios și competitiv, această șansă egală nu pare a fi prea atrăgătoare. Facem uneori fapte ori gesturi religioase prin care dorim mai multă atenție și sperăm că ne vom spori importanța. Dar Dumnezeu insistă să nu facă diferențe și să Se coboare chiar până la cel mai de jos. Din fericire, El nu are nevoie de acordul nostru în mântuirea cuiva și, în plus, cununa o pregătește El, nu trebuie adusă de acasă.

  Locul întâi pe podium

  Foarte interesant este și faptul că ziua de azi face parte din marea cursă. Aleargă corect, cu gândul la Dumnezeu, care te așteaptă cu premiul pregătit, și gândește-te că a ajuta și pe alții să alerge bine este un câștig, și nicidecum o pierdere.

  Primul salariu

  În mod sigur, Dumnezeu ne ajută și prin faptul că avem modalități oneste de a ne câștiga existența. E un motiv suficient de bun să mulțumim pentru că putem câștiga bani de undeva. Și mai putem face un lucru: să vedem dacă cineva din apropierea noastră duce lipsă și să ajutăm cu ceva din ceea ce avem noi.

  Primul job

  Ia în serios ceea ce faci. Întreabă-te dacă ceea ce realizezi te împlinește sau doar te ajută material. Să știi că e datoria ta să progresezi și să faci ceva ce te împlinește din toate punctele de vedere. Uneori, pentru a fi fericit cu ceea ce faci, trebuie să accepți ceva mai puțini bani. Cei mai mulți oameni spun că merită sacrificiul.

  Prima minciună

  Ține minte că, atunci când minți, ai nevoie de o memorie foarte bună, dar, spunând adevărul, te poți simți liber și în siguranță oricând.

  Prima casă

  E foarte posibil ca, în această lume, unii dintre noi să nu reușim să avem o casă a noastră, ori, dacă o avem, în mod sigur încă nu este casa visurilor noastre. Vestea bună este că, atunci când va veni să-Și ia copiii acasă, Mântuitorul le va oferi cheile locuințelor deja pregătite. Dintre toate visurile, acesta ar putea fi cel mai realizabil; gândește-te mai mult la acest lucru.

  Business class

  Vestea cea mai bună este că, în planul lui Dumnezeu, fiecare dintre noi are un loc de primă clasă asigurat și ceea ce este cel mai special lucru e faptul că nu trebuie ca alții să piardă pentru ca noi să avem un loc la business class. Pentru Dumnezeu fiecare este extrem de important.

  Prima zi de școală

  Fii cu luare-aminte la lecția de azi; dacă o înveți, e posibil să nu mai fie nevoie de altă ocazie.

  Prima dragoste

  Nu ți-e dor și ție de acel timp când simțeai că între tine și Dumnezeu nu stă nimic și că sunteți prieteni? Azi ai putea decide să revii la acea prietenie. Cere ajutorul Lui!

  Făgăduința pentru azi – 31 decembrie

  Fă o evaluare a anului care se încheie și mulțumește-I lui Dumnezeu pentru binecuvântările primite și pentru ajutorul oferit de El în momente de încercare. Roagă-L să vină cu tine mai departe.

  Făgăduința pentru azi – 30 decembrie

  Aceasta este penultima zi din an. Gândește-te la o faptă bună pe care ai tot amânat-o. Acum este momentul să o faci.

  Făgăduința pentru azi – 29 decembrie

  Se apropie un an nou. Alege un plan de citire a Bibliei și citește zilnic măcar un capitol. Marchează capitolele citite.

  Făgăduința pentru azi – 28 decembrie

  Dacă astăzi vei simți că vrei să țipi la cineva, fă o pauză și numără până la zece, apoi, dacă mai simți nevoia, țipă.

  Făgăduința pentru azi – 27 decembrie

  Privește cum trece lumina prin sticla de la fereastră și amintește-ți că Dumnezeu poate pătrunde în cele mai întunecate colțuri ale vieții tale.

  Făgăduința pentru azi – 26 decembrie

  Fă o listă scurtă cu câteva nume pentru care să te rogi astăzi.

  Făgăduința pentru azi – 25 decembrie

  Dacă părinții tăi trăiesc, spune-le cât de mult înseamnă pentru tine mângâierea lor și ajutorul pe care ți l-au oferit până acum.

  Făgăduința pentru azi – 24 decembrie

  Privește calendarul recent și încercuiește o zi în care știi sigur că ai primit un răspuns concret la o rugăciune.

  Făgăduința pentru azi – 23 decembrie

  Știi pe cineva care nu prea e convins de iubirea lui Dumnezeu? Oferă-i o dovadă că Dumnezeu are o iubire cu totul specială.

  Făgăduința pentru azi – 22 decembrie

  Citește un capitol, oricare, din cartea Viața lui Iisus. Meditează apoi la ceea ce ai citit.

  Făgăduința pentru azi – 21 decembrie

  Roagă-te astăzi în mod special pentru a primi înțelepciune.

  Făgăduința pentru azi – 20 decembrie

  Gândește-te ce anume te deranjează la persoanele care îți sunt antipatice. Oare ai și tu acele lucruri în comportamentul tău?

  Făgăduința pentru azi – 19 decembrie

  Privește în jurul tău și vezi ce anume din ce ai pe lângă tine poate trăda faptul că ești copil al lui Dumnezeu.

  Făgăduința pentru azi – 18 decembrie

  Isus vrea să mijlocească și pentru tine. Spune-I orice vinovăție sau păcat care te apasă.

  Făgăduința pentru azi – 17 decembrie

  Ai pace în suflet? Dacă da, rămâi în legătură cu Dumnezeu; dacă nu, atunci roagă-L să fie El stăpânul vieții tale. El va aduce și pacea.

  Făgăduința pentru azi – 16 decembrie

  Fă un inventar al valorilor tale (materiale sau intelectuale). Încearcă să vezi cât de bine administrezi ce ai.

  Făgăduința pentru azi – 15 decembrie

  Cât de punctual reușești să fii? Poți face azi un efort să nu întârzii nicăieri. Atenție, pentru a reuși, ai nevoie să îți iei timp de rezervă înainte.

  Făgăduința pentru azi – 14 decembrie

  Dacă ai sentimentul că încă nu L-ai găsit, roagă-L să vină în drumul tău și vei vedea că te va asculta.

  Făgăduința pentru azi – 13 decembrie

  Fă astăzi un gest de altruism față de cineva care nu îți poate oferi nimic în schimb.

  Făgăduința pentru azi – 12 decembrie

  Imaginează-ți azi că porți o etichetă vizibilă cu expresia „copil al lui Dumnezeu”.

  Făgăduința pentru azi – 11 decembrie

  Imaginează-ți că acum Dumnezeu te vede exact unde ești. Cum te simți? Confortabil sau îngrijorat?

  Făgăduința pentru azi – 10 decembrie

  Te sperie ceva din viața ta cu care te lupți și încă nu ai biruit? Roagă-te astăzi de mai multe ori, de fiecare dată când vine tentația sau când apar descurajarea și vinovăția.

  Făgăduința pentru azi – 9 decembrie

  Fă o listă în mintea ta cu ispitele care tot revin și te înving. Spune-i această listă doar lui Dumnezeu și roagă-L zi de zi să te protejeze și să îți dea biruință.

  Făgăduința pentru azi – 8 decembrie

  Ia gândește-te ce îndemn al conștiinței tale ai ignorat în ultima vreme. Cere ajutor în rugăciune dacă te simți ispitit.

  Făgăduința pentru azi – 7 decembrie

  Astăzi, e o zi potrivită să-I spui din nou lui Dumnezeu că vrei să fie prietenul și stăpânul tău.

  Făgăduința pentru azi – 6 decembrie

  Astăzi, e o zi potrivită să-I spui din nou lui Dumnezeu că vrei să fie prietenul și stăpânul tău.

  Făgăduința pentru azi – 5 decembrie

  Gândește-te puțin: ai pe cineva pentru care te rogi și lucrezi ca să fie salvat, să Îl cunoască pe Mântuitorul?

  Făgăduința pentru azi – 4 decembrie

  Ce decizii ai de luat astăzi? Nu uita să te rogi și să analizezi. Unde va fi Dumnezeu când decizi așa cum vrei?

  Făgăduința pentru azi – 3 decembrie

  Cere-I astăzi lui Dumnezeu ceva concret pentru viața obișnuită și vezi în ce fel va răspunde.

  Făgăduința pentru azi – 2 decembrie

  Nu pleca astăzi la drum decât după ce parcurgi măcar studiul biblic pentru ziua de azi. E vorba de maximum o pagină.

  Făgăduința pentru azi – 1 decembrie

  Tu ce supranume ai putea primi? Roagă-te ca Dumnezeu să facă schimbările potrivite în viața ta, prin puterea Duhului Sfânt.

  Făgăduința pentru azi – 30 noiembrie

  Privește cu atenție în ce fel te ajută Dumnezeu pentru această viață!

  Făgăduința pentru azi – 29 noiembrie

  Vezi în ce domeniu din viața ta ai putea să faci lucrurile mai aproape de planul lui Dumnezeu decât după vreo obișnuință a vremii.

  Făgăduința pentru azi – 28 noiembrie

  Astăzi este o zi specială. Amintește-ți păcate nemărturisite sau care încă te frământă, mărturisește-le încă o dată și cere iertare. Apoi crede-L pe Dumnezeu și nu te mai frământa cu ele. Alungă gândul de îndoială prin altă rugăciune scurtă.

  Făgăduința pentru azi – 27 noiembrie

  Gândește-te la ceva ce ai descoperit de curând cu privire la acțiunile lui Dumnezeu.

  Făgăduința pentru azi – 26 noiembrie

  Citește în cartea Tragedia veacurilor despre martiri ca Jan Hus și alții. Vezi ce i-a motivat în sacrificiul lor.

  Făgăduința pentru azi – 25 noiembrie

  Singuri, în mod sigur nu am putea reuși, dar se pare că durează destul de mult până când acceptăm și noi acest lucru. El totuși așteaptă. I-ai putea scurta așteptarea?

  Făgăduința pentru azi – 24 noiembrie

  Tu ești un astfel de prieten bun pentru cineva? Dacă ai un prieten, reconfirmă-ți prietenia printr-un mesaj sau un gest simplu.

  Făgăduința pentru azi – 23 noiembrie

  Vezi cine este singur, fără familie sau prieteni. Apropie-te de acea persoană și fă un gest de prietenie.

  Făgăduința pentru azi – 22 noiembrie

  Fă un efort de memorie și încearcă să identifici prima amintire conștientă din viața ta, ceva ce îți aduci aminte foarte clar din copilărie. Apoi gândește-te că Dumnezeu are amintiri cu tine de mult mai multă vreme.

  Făgăduința pentru azi – 21 noiembrie

  Ai grijă astăzi la tonul tău. Renunță la a te plânge de ceva sau de cineva. Mai bine adoptă conștient un spirit de mulțumire și apreciere.

  Făgăduința pentru azi – 20 noiembrie

  Restabilește astăzi legătura ta cu Dumnezeu.

  Făgăduința pentru azi – 19 noiembrie

  Gândește-te prin ce ar vrea cel rău să te impresioneze ca să crezi că e mai puternic. Nu uita să te rogi ca Dumnezeu să-i oprească și urletul pe care îl scoate.

  Făgăduința pentru azi – 18 noiembrie

  Dacă ai o persoană de încredere dintre cei apropiați (evident fără a-L omite pe Dumnezeu), spune-i cu recunoștință acest lucru.

  Făgăduința pentru azi – 17 noiembrie

  Spune-I lui Dumnezeu de ce ți-e teamă și roagă-L să te ocrotească.

  Făgăduința pentru azi – 16 noiembrie

  Spune-le celorlalți ce ai realizat cu ajutorul lui Dumnezeu sau al cuiva dintre prieteni.

  Făgăduința pentru azi – 15 noiembrie

  Dacă vei auzi astăzi vreo expresie de prejudecată, nu te lăsa afectat și nu da replică în același registru. Fii constructiv.

  Făgăduința pentru azi – 14 noiembrie

  Ca un gest de încredere, dăruiește cuiva o mică sumă ca ajutor. Oferă cât poți tu acum.

  Făgăduința pentru azi – 13 noiembrie

  Ai cunoștință de vreo nedreptate? Ești chiar tu violent în limbaj sau în comportament? Fă tot posibilul și schimbă lucrurile.

  Făgăduința pentru azi – 12 noiembrie

  Numără-ți prietenii. Gândește-te ce ai făcut în ultima vreme pentru ei. Fă și astăzi un gest frumos pentru prietenii tăi.

  Făgăduința pentru azi – 11 noiembrie

  Alege un capitol din cartea Tragedia veacurilor și citește-l în liniște, apoi meditează la ce ai citit.

  Făgăduința pentru azi – 10 noiembrie

  Dacă de obicei nu facem acest lucru, e potrivit să ne rugăm pentru prezența Duhului Sfânt în viața noastră.

  Făgăduința pentru azi – 9 noiembrie

  Identifică ce daruri ai primit de la Dumnezeu în ultima săptămână! Mulțumește-I măcar acum.

  Făgăduința pentru azi – 8 noiembrie

  Cere-I Duhului Sfânt să te inspire pe deplin astăzi în răspunsuri și în gesturi.

  Făgăduința pentru azi – 7 noiembrie

  Gândește-te că nu există o forță mai mare decât iubirea lui Dumnezeu. Ajută pe cineva dintre cei pe care îi întâlnești azi să vadă această iubire.

  Făgăduința pentru azi – 6 noiembrie

  Vezi în ce măsură poți încuraja pe cineva cu un dar special să și-l folosească ori să îl dezvolte.

  Făgăduința pentru azi – 5 noiembrie

  Cere-I ajutorul astăzi în activitățile acestei zile, în mod concret.

  Făgăduința pentru azi – 4 noiembrie

  Gândește-te în ce domeniu simți că nu mai reziști, că vrei să renunți. Cere ajutor prietenilor și lui Dumnezeu.

  Făgăduința pentru azi – 3 noiembrie

  Cere-I lui Dumnezeu să rezolve astăzi lucrurile doar după planul Lui, fără să Îi dai tu sugestii și fără să aștepți rezolvarea într-un fel anume. Vei avea mari surprize.

  Făgăduința pentru azi – 2 noiembrie

  Știi pe cineva care are un motiv să plângă? Fă în așa fel încât în mod discret să îi fii alături cu o încurajare.

  Făgăduința pentru azi – 1 noiembrie

  Verifică toate actele tale și fii atent la termenul lor de valabilitate. Ia măsuri din timp dacă vreunul se apropie de data expirării.

  Făgăduința pentru azi – 31 octombrie

  Încearcă astăzi să nu fii superficial și grăbit cu cei pe care îi întâlnești; ascultă-i și încurajează-i.

  Făgăduința pentru azi – 30 octombrie

  Scrie pe o listă câteva curiozități pe care le ai, pentru a-i întreba pe cei ce au trăit în vremurile biblice, dar și pe Domnul Isus.

  Făgăduința pentru azi – 29 octombrie

  Fă o revizuire a conținutului de pe paginile tale (imagini, comentarii, texte, articole, opinii etc.) și vezi dacă ceva de acolo ar putea hrăni sau încuraja atitudinile negative și ura. Șterge orice nu te mulțumește pe deplin.

  Făgăduința pentru azi – 28 octombrie

  Nu îl mai lăsa pe Satana să îți spună că ceva este imposibil. Spune-i că „poți totul în Hristos, care te întărește”.

  Făgăduința pentru azi – 27 octombrie

  Notează la loc vizibil câteva atribute ale caracterului lui Isus pe care le-ai putea copia și tu. Roagă-te și alege să Îi semeni în acele privințe.

  Făgăduința pentru azi – 26 octombrie

  Fă o scurtă listă cu acțiunile lui Dumnezeu care au întărit credința ta.

  Făgăduința pentru azi – 25 octombrie

  Întreabă-te ce faci tu pentru a te pregăti să trăiești veșnic.

  Făgăduința pentru azi – 24 octombrie

  Ia-ți astăzi un timp de măcar o oră în care să citești un fragment legat de Domnul Isus, apoi gândește-te ce crezi tu că L-a motivat pe El în ceea ce a făcut pentru tine.

  Făgăduința pentru azi – 23 octombrie

  Chiar dacă ai încheiat un legământ prin botez sau încă nu, spune-I lui Dumnezeu că vrei să fii de partea Lui, că tu Îl alegi pe El. Este suficient ca să Îi dea dreptul să te apere și să te ajute.

  Făgăduința pentru azi – 22 octombrie

  Vezi în ce domeniu tot ai parte de eșec. Roagă-te și postește pentru acel aspect în mod special. Dumnezeu îți va da izbândă, prin forțele Lui.

  Făgăduința pentru azi – 21 octombrie

  Nu analiza motivele celorlalți, ci fii atent la motivele din spatele acțiunilor tale. Dacă nu iubești o anumită persoană, fă ceva bun din iubire pentru Dumnezeu. El sigur îi iubește pe cei întâlniți de tine.

  Făgăduința pentru azi – 20 octombrie

  Care este cel mai îndepărtat loc în care ai ajuns? Ai o amintire de acolo? Privește-o și gândește-te că într-o zi vei culege amintiri din altă galaxie.

  Făgăduința pentru azi – 19 octombrie

  Sărbătorește un proiect pe care altcineva, nu tu, a reușit să-l finalizeze, deși tu ai fost implicat la început. Felicită-l pe cel ce a terminat.

  Făgăduința pentru azi – 18 octombrie

  Există multe abuzuri asupra animalelor, chiar în numele ordinii sau al științei. Dacă vezi ceva de acest fel, implică-te și oprește acel lucru rău.

  Făgăduința pentru azi – 17 octombrie

  În mod sigur Dumnezeu are planuri importante cu tine și pentru tine. Roagă-te azi în mod special să îți arate aceste planuri, să te ajute să le înțelegi și să le accepți cu bucurie.

  Făgăduința pentru azi – 16 octombrie

  Dacă ai primit un dar sau un ajutor de la cineva, scrie-i un mesaj de mulțumire chiar acum.

  Făgăduința pentru azi – 15 octombrie

  Când te rogi, nu te ridica în secunda în care ai terminat de rostit rugăciunea. Mai rămâi câteva minute în tăcere. E posibil ca Duhul Lui să îți aducă deja pacea răspunsului cerut.

  Făgăduința pentru azi – 14 octombrie

  Ai un vis mai mare decât crezi că ai putea să realizezi de unul singur? Roagă-te lui Dumnezeu și spune-I despre acest vis. Cere-I să te ajute.

  Făgăduința pentru azi – 13 octombrie

  Mergi într-un loc din natură unde poți auzi propriul ecou. Gândește-te la sunetul rugăciunii în cer.

  Făgăduința pentru azi – 12 octombrie

  Fă astăzi ceva special, care să transmită tuturor, inclusiv lui Satana, că tu Îl alegi pe Dumnezeu și că vrei să fii al Lui.

  Făgăduința pentru azi – 11 octombrie

  Recitește din Exodul 20 Cele Zece Porunci și vezi în ce măsură ele se mai aplică și astăzi.

  Făgăduința pentru azi – 10 octombrie

  Ia decizia să ceri iertare pentru orice păcat. Nu-l lăsa pe Satana să te descurajeze.

  Făgăduința pentru azi – 9 octombrie

  Știi pe cineva care trece acum printr-un necaz? Roagă-te pentru acea persoană și trimite-i un mesaj cu o făgăduință încurajatoare.

  Făgăduința pentru azi – 8 octombrie

  Când vei vedea o muscă, amintește-ți că, dacă o creatură atât de neînsemnată poate vedea atât de mult într-o clipă, cu cât mai mult Creatorul poate să vadă infinit mai mult ansamblul situațiilor prin care treci.

  Făgăduința pentru azi – 7 octombrie

  Având în vedere că în timpul unei ore de ascultat la căști numărul bacteriilor din ureche crește cu 700%, schimbă modul de ascultare ori schimbă măcar protecția capsulelor pentru urechi.

  Făgăduința pentru azi – 6 octombrie

  Oricât de departe te-ai afla acum de Tatăl tău, ia decizia și întoarce-te. Vei vedea că El te primește iar cu brațele deschise.

  Făgăduința pentru azi – 5 octombrie

  Dacă ai o problemă care te frământă, mai invită o persoană sau două și stăruiți în rugăciune. Este imposibil să nu primiți un răspuns.

  Făgăduința pentru azi – 4 octombrie

  Îți mai aduci aminte cel mai așteptat răspuns la o rugăciune? Gândește-te când a venit și vezi dacă nu cumva așa a fost cel mai bine, acum când poți privi în ansamblu!

  Făgăduința pentru azi – 3 octombrie

  Gândește-te dacă mai e ceva ce nu ai îndrăznit să-I spui încă. Acum o poți face. Eliberează-te de povară!

  Făgăduința pentru azi – 2 octombrie

  Ai plante acasă? Dacă da, îngrijește-le cu atenție. Dacă nu, adu o plantă frumoasă acasă.

  Făgăduința pentru azi – 1 octombrie

  Folosește cea mai potrivită cale de comunicare și transmite un mesaj frumos unei persoane importante pentru tine.

  Făgăduința pentru azi – 30 septembrie

  Este ceva ce nu ai îndrăznit să-I ceri lui Dumnezeu? E vreo uşă la care nu ai curaj să baţi şi să încerci? Astăzi este ziua potrivită.

  Făgăduința pentru azi – 29 septembrie

  Ia gândeşte-te la o „banalitate” care nu poate fi o simplă coincidenţă sau întâmplare. Vezi cum a lucrat Dumnezeu şi fii recunoscător!

  Făgăduința pentru azi – 28 septembrie

  Ce îndemn interior simţi în ultima vreme şi tot nu ai găsit timp să faci acel lucru bun? Lasă-te astăzi convins şi începe.

  Făgăduința pentru azi – 27 septembrie

  Acum este cea mai potrivită zi. Este cea mai potrivită ocazie să faci un bine, să reîncepi să studiezi dacă ai întrerupt şi cel mai bun moment să te întorci la Dumnezeu cu toată inima ta.

  Făgăduința pentru azi – 26 septembrie

  Încearcă să-ţi aminteşti ceva ce ţi-ai promis la ultima încercare şi vezi dacă ai putea totuşi să te ţii de promisiune.

  Făgăduința pentru azi – 25 septembrie

  Tu cum te raportezi la oamenii care dovedesc integritate? Îţi palce să fii cu ei sau îi ocoleşti?

  Făgăduința pentru azi – 24 septembrie

  Ce telefon ai? Poţi să le trimiţi mesaje prietenilor tăi? Trimite-i cuiva făgăduinţa de astăzi, poate că nu a citit-o.

  Făgăduința pentru azi – 23 septembrie

  Ia decizia de a te ruga doar cu sinceritate şi din toată inima. Nu Îl trata pe Dumnezeu cu superficialitate.

  Făgăduința pentru azi – 22 septembrie

  Aminteşte-ţi o rugăciune la care ai primit un răspuns în mod foarte clar, fără dubii. Foloseşte acea rugăciune ca reper pentru convingerile tale că lui Dumnezeu Îi pasă.

  Făgăduința pentru azi – 21 septembrie

  Ce motive de bucurie ai astăzi? Din ce motiv eşti posomorât? Crezi că ai putea face efortul să vezi lucrurile într-un mod mai optimist.

  Făgăduința pentru azi – 20 septembrie

  Priveşte cerul şi notează pe ceva, pe telefon spre exemplu, un motiv de recunoştinţă pentru cel mai recent ajutor primit de la Dumnezeu.

  Făgăduința pentru azi – 19 septembrie

  Ce zici, ai putea să fii astăzi un leac alinător pentru cei cu care te vei întâlni?

  Făgăduința pentru azi – 18 septembrie

  Uită-te la părinţii tăi sau la persoanele care poartă responsabilităţi în anturajul tău. Vezi dacă cineva dă semne de oboseală şi preia-i pentru un timp povara sau o parte din aceasta!

  Făgăduința pentru azi – 17 septembrie

  Refă astăzi legământul tău de prietenie cu Dumnezeu. Spune-I că vrei să facă parte din nou din viaţa ta.

  Făgăduința pentru azi – 16 septembrie

  Vezi ce aparat din casa ta funcţionează cu defecţiuni. Repară-l. Orice aparat defect produce efecte asupra mediului şi bugetului tău.

  Făgăduința pentru azi – 15 septembrie

  Vezi dacă e cineva căruia îi este mai greu decât îţi este ţie acum; ajută la soluţionarea problemei. Vei vedea că îţi va fi mai uşor şi ţie.

  Făgăduința pentru azi – 14 septembrie

  Încearcă să fii şi tu astăzi pentru cineva persoana prin care Dumnezeu ajută. Dacă simţi oboseală, mergi direct la El în rugăciune.

  Făgăduința pentru azi – 13 septembrie

  Încearcă să îţi imaginezi astăzi că toţi ceilalţi sunt mai buni decât tine şi tratează-i aşa. Vezi ce se întâmplă!

  Făgăduința pentru azi – 12 septembrie

  Foloseşte astăzi, de dragul lui Dumnezeu, măcar unul dintre talentele tale, indiferent cât de mulţi sunt cei care te privesc.

  Făgăduința pentru azi – 11 septembrie

  Taie astăzi de pe lista ta de cumpărături măcar un aliment sau o băutură aşa-zis energizantă. Cumpără de aceiaşi bani fructe.

  Făgăduința pentru azi – 10 septembrie

  Fă o revizuire a stilului tău de viaţă şi vezi ce anume este nesănătos pentru trupul sau mintea ta. Renunţă la acel lucru.

  Făgăduința pentru azi – 9 septembrie

  Analizează activităţile tale spirituale; vezi ce lipseşte din ceea ce altădată te menţinea interesat de Dumnezeu. Reîncepe acel lucru.

  Făgăduința pentru azi – 8 septembrie

  Rememorează momentele tale de regres; vezi până unde ai fost cel mai jos. Roagă-te şi mulţumeşte-I lui Dumnezeu pentru ajutor.

  Făgăduința pentru azi – 7 septembrie

  Dacă ai o teamă sau ceva care te nelinişteşte, mărturiseşte-I lui Dumnezeu şi roagă-L să te ajute în rezolvarea acelei probleme. Vei avea astfel pace în inima ta.

  Făgăduința pentru azi – 6 septembrie

  Vezi ce medicamente pot fi înlocuite cu tratamente simple produse acasă.

  Făgăduința pentru azi – 5 septembrie

  Dacă îţi aminteşti de un moment în care nu te simţeai în stare să te rogi, şi totuşi Dumnezeu ţi-a venit în ajutor, mulţumeşte-I acum din nou.

  Făgăduința pentru azi – 4 septembrie

  Ridică-te şi mergi înspre Dumnezeu, nu-I întoarce spatele.

  Făgăduința pentru azi – 3 septembrie

  Dacă e posibil, vizitează-i pe părinţii tăi şi povesteşte-le cât de mult te bucurai când se întorceau acasă. Dacă nu-i poţi vizita, transmite-le un mesaj din inimă.

  Făgăduința pentru azi – 2 septembrie

  Citeşte din Matei 24 despre revenirea Domnului şi meditează la apropierea acelei zile.

  Făgăduința pentru azi – 1 septembrie

  Vezi dacă astăzi vei întâlni pe cineva care este cu inima rănită de pe urma unei suferinţe, a unei relaţii deteriorate sau din altă cauză. Spune o vorbă de alinare, dar din toată inima ta.

  Făgăduința pentru azi – 31 august

  Caută o agendă medicală sau un manual de fitoterapie şi vezi ce remedii naturale poţi folosi în locul unor medicamente cu efecte secundare toxice.

  Făgăduința pentru azi – 30 august

  Ascultă câteva piese clasice şi încearcă să observi ce efect are asupra ta acest fel de muzică. Dar ai răbdare, efectele nu vin după prima măsură.

  Făgăduința pentru azi – 29 august

  Poţi să te rogi şi pentru ceva concret, dar roagă-te în special pentru răbdare şi încredere în răspunsurile Lui.

  Făgăduința pentru azi – 28 august

  Vizitează pe cineva care este la spital sau zace răpus de boală acasă. Oferă încurajare şi prietenie.

  Făgăduința pentru azi – 27 august

  Dacă ai posibilitatea, plantează un arbore, cumpără şi îngrijeşte o plantă.

  Făgăduința pentru azi – 26 august

  În mod sigur cineva te iubeşte în aşa fel încât ştii foarte bine acest lucru. Fă un gest frumos de recunoştinţă faţă de persoana respectivă; e foarte potrivit un buchet de flori sau un cadou simbolic.

  Făgăduința pentru azi – 25 august

  Oferă cuiva (unui bătrân sau unui om sărac) câteva fructe de sezon sau nişte suc natural.

  Făgăduința pentru azi – 24 august

  Priveşte o imagine cu Mântuitorul care ţine de mână sau în braţe un copil. Gândeşte-te că tu poţi fi acel copil.

  Făgăduința pentru azi – 23 august

  Spune cuiva dintre cei pe care îi vei întâlni astăzi că este copil al lui Dumnezeu.

  Făgăduința pentru azi – 22 august

  Manifestă astăzi mai multă generozitate. Dacă cineva îţi cere ceva sau ajutorul, oferă mai mult decât a cerut.

  Făgăduința pentru azi – 21 august

  Începe, măcar pentru o perioadă, să te hrăneşti cu vegetale şi să bei zilnic apă suficientă. Observă ce se întâmplă cu tine în această perioadă.

  Făgăduința pentru azi – 20 august

  Te-ai gândit în ultima vreme cât de mare valoare ai în faţa lui Dumnezeu? Fă ceva prin care El să fie mândru de tine astăzi.

  Făgăduința pentru azi – 19 august

  Încearcă să înţelegi cum se reinstalează softul unui computer sau al unui telefon şi fă o analogie cu viaţa spirituală.

  Făgăduința pentru azi – 18 august

  Mergi astăzi la un cerşetor şi acordă-i un pic de timp, nu doar haine sau bani. Vezi ce simte omul respectiv şi de ce a ajuns în situaţia demnă de milă.

  Făgăduința pentru azi – 17 august

  Analizează viaţa ta şi vezi în ce domeniu ai cea mai mare nevoie de ajutor din partea Domnului; roagă-te special pentru acel aspect.

  Făgăduința pentru azi – 16 august

  Ia decizia ca astăzi să nu te grăbeşti cu reacţiile tale înainte de a mai gândi o dată ce vrei să spui sau să faci.

  Făgăduința pentru azi – 15 august

  Caută un loc frumos şi ascultă astăzi muzica din natură şi vei observa că te cuprinde liniştea binefăcătoare.

  Făgăduința pentru azi – 14 august

  Gândeşte-te şi identifică o persoană din categoria „sărac cu duhul”. Învaţă din atitudinea acelei persoane.

  Făgăduința pentru azi – 13 august

  Găseşte un moment potrivit şi roagă-te stăruitor pentru biruinţă în orice domeniu care îţi creează probleme.

  Făgăduința pentru azi – 12 august

  Aminteşte-ţi un moment concret când ai simţit că l-ai biruit pe Satana cu ajutorul lui Dumnezeu.

  Făgăduința pentru azi – 11 august

  Fă acest experiment: ascultă la două aparate diferite folosind câte o cască şi observă cum se aude, ce poţi înţelege.

  Făgăduința pentru azi – 10 august

  Îţi aminteşti dacă ai trădat aşteptările cuiva dintre prieteni sau ale cuiva din familie? Dacă da, ai făcut ceva concret să repari ceea ce se mai poate?

  Făgăduința pentru azi – 9 august

  Dacă vrei să păstrezi cât mai mult unele dintre oasele tale, îngrijeşte de dinţii tăi şi păstrează-i sănătoşi.

  Făgăduința pentru azi – 8 august

  Pentru că numele este foarte important, ai grijă astăzi şi rosteşte numele celor pe care îi întâlneşti; se vor simţi importanţi.

  Făgăduința pentru azi – 7 august

  Gândeşte-te că, prin deciziile şi acţiunile tale de azi, vei interfera cu destinul altora; deci cântăreşte legerile de mai multe ori şi cu multă responsabilitate.

  Făgăduința pentru azi – 6 august

  Găseşte un copil care nu a realizat niciodată un zmeu şi ajută-l să facă unul frumos colorat.

  Făgăduința pentru azi – 5 august

  Cere-I astăzi lui Dumnezeu să îţi descopere mai clar planul Lui cu tine.

  Făgăduința pentru azi – 4 august

  Întoarce-te astăzi la un moment din copilărie, fă ceva ce făceai pe vremea când erai copil.

  Făgăduința pentru azi – 3 august

  Fă o verificare a lucrurilor tale şi vezi ce lucruri ai pe care nu le foloseşti niciodată, chiar dacă sunt în condiţii foarte bune, poate chiar nou-nouţe. Oferă cuiva care e mai în lipsă decât tine.

  Făgăduința pentru azi – 2 august

  În mod sigur ai de luat câteva măsuri de precauţie măcar în ce priveşte examenele. Cea mai bună prevenţie este să citeşti şi să te pregăteşti temeinic.

  Făgăduința pentru azi – 1 august

  Scoate la imprimantă ori scrie de mână citatul inspirat de azi şi oferă-l ca încurajare cuiva pe care îl vezi abătut sau îngrijorat.

  Făgăduința pentru azi – 31 iulie

  Începe să citeşti o carte în care sunt dezbătute în detaliu punctele tale de credinţă (Adventiştii de ziua a șaptea cred sau Manualul doctrinelor biblice A.Z.Ș).

  Făgăduința pentru azi – 30 iulie

  Ce te face să te simţi fericit? Poţi face acel lucru pentru cineva care nu prea arată a om fericit? Încearcă măcar!

  Făgăduința pentru azi – 29 iulie

  Ai putea renunţa astăzi la o masă şi să donezi cuiva mai sărac prânzul tău, în bani sau la pachet?

  Făgăduința pentru azi – 28 iulie

  Gândeşte-te la cineva care a căzut, care trece printr-o perioadă grea din viaţa lui şi încearcă să-i oferi prietenie, suport sau măcar o încurajare simplă, sinceră şi asigurarea că te rogi.

  Făgăduința pentru azi – 27 iulie

  Pune-ţi azi o ţintă: spune doar adevărul, dar fără să răneşti şi fără să îl foloseşti ca o armă.

  Făgăduința pentru azi – 26 iulie

  Vezi în ce fel ai putea iniţia o acţiune de curăţenie în jurul locuinţei tale. Nu neapărat pentru salvarea planetei, ci pentru a fi mai plăcut locul unde trăieşti.

  Făgăduința pentru azi – 25 iulie

  Ia o carte inspirată şi citeşte măcar câteva capitole astăzi, iar dacă vei simţi că îţi place, continuă şi în zilele următoare.

  Făgăduința pentru azi – 24 iulie

  Aproape în orice casă există ceva otrăvitor (substanţe pentru insecte, muzică bolnăvicioasă, filme imorale, cărţi prea uşoare şi diverse alte lucruri). Fă un inventar şi aruncă la coş dacă găseşti ceva dăunător.

  Făgăduința pentru azi – 23 iulie

  Oferă-i astăzi o ciocolată unei persoane pe care o iubeşti.

  Făgăduința pentru azi – 22 iulie

  Când va veni seara, ieşi din casă singur sau împreună cu cineva şi priveşte constelaţiile. Imaginează-ţi cât de departe ar fi Dumnezeu dacă nu alegea să locuiască lângă noi, în inima noastră.

  Făgăduința pentru azi – 21 iulie

  Ce ar fi să porneşti deja cu rugăciune? Cere iertare şi ocrotire.

  Făgăduința pentru azi – 20 iulie

  Ştii că apa este importantă pentru sănătate. Fii atent la numărul de pahare de apă pe care le bei astăzi şi vezi dacă se adună doi litri.

  Făgăduința pentru azi – 19 iulie

  Este ceva de care ţi s-a povestit foarte frumos? Un loc, un obiect, o persoană? Mergi astăzi şi vezi cu ochii tăi.

  Făgăduința pentru azi – 18 iulie

  Ai un proiect pe care nu îl începi de teama nereuşitei? Roagă-te azi pentru curaj şi începe acest proiect.

  Făgăduința pentru azi – 17 iulie

  Caută pe YouTube câteva clipuri cu soluţii şi idei simple la diverse probleme complicate. Nu-ţi va veni să crezi câte există.

  Făgăduința pentru azi – 16 iulie

  Vezi dacă există pe lângă tine oameni care îi rănesc foarte uşor pe ceilalţi prin atitudine sau cuvinte. E posibil să nu fie conştienţi de acest lucru. Roagă-te special pentru ei astăzi.

  Făgăduința pentru azi – 15 iulie

  Priveşte calendarul tău şi vezi ce ai tot amânat de mult timp. Astăzi este momentul să rezolvi acel lucru.

  Făgăduința pentru azi – 14 iulie

  Analizează şi vezi în ce domeniu ai căzut împins de Satana. Notează acel domeniu şi decide să-l eviţi total pe viitor.

  Făgăduința pentru azi – 13 iulie

  Şi noi îi influenţăm pe alţii. Analizează comportamentul şi stilul tău; vezi prin ce ai putea fi o influenţă negativă. Limbajul? Programul? Dezordinea?...

  Făgăduința pentru azi – 12 iulie

  Dacă ai posibilitatea, vizitează un observator şi priveşte prin telescop. Dacă nu, cercetează cu ajutorul internetului ceva din domeniul astronomiei.

  Făgăduința pentru azi – 11 iulie

  Priveşte camera în care stai. Crezi că lui Dumnezeu Îi place cum e aranjată, mobilată etc.? Fă ceva schimbări dacă simţi că e cazul.

  Făgăduința pentru azi – 10 iulie

  Priveşte-te în oglindă mai cu atenţie decât de obicei. Pune în valoare ceva ce ai doar tu.

  Făgăduința pentru azi – 9 iulie

  Priveşte cu atenţie la cei pe care îi vei întâlni astăzi. Numără câte persoane cu ochi albaştri ai întâlnit.

  Făgăduința pentru azi – 8 iulie

  Pune-L la încercare pe Dumnezeu; te va uimi cu răspunsul nemeritat şi neaşteptat.

  Făgăduința pentru azi – 7 iulie

  Foloseşte un microscop şi analizează ceva din natură sau din fiinţa umană şi lasă uimirea să îţi arate ce fel de Creator avem.

  Făgăduința pentru azi – 6 iulie

  Fă un exerciţiu de sinceritate şi cercetare: identifică un aspect în care asiști la lucruri rele sau imorale. Cere-I ajutor lui Dumnezeu pentru a părăsi acea zonă.

  Făgăduința pentru azi – 5 iulie

  Fă astăzi ceva opus firii tale; dacă eşti solitar, caută să te întâlneşti cu un grup mai mare. Dacă eşti o persoană sociabilă, încearcă să petreci puţin timp numai cu tine.

  Făgăduința pentru azi – 4 iulie

  Discută astăzi cu cineva despre care ştii că are pasiune pentru educaţie şi dezvoltare personală şi spirituală.

  Făgăduința pentru azi – 3 iulie

  Gândeşte-te la o persoană pe care nu o poţi ierta şi roagă-te azi să poţi face un pas de împăcare spre acea persoană.

  Făgăduința pentru azi – 2 iulie

  Priveşte în casa ta şi repară astăzi un lucru pe care îl foloseşti defect de mai multă vreme.

  Făgăduința pentru azi – 1 iulie

  Alege un aspect al vieţii tale şi fă măcar un „update”.

  Făgăduința pentru azi – 30 iunie

  Cercetează puţin lucrurile tale. Care e cel mai preţios lucru pe care îl ai? Ce îţi spune această valoare?

  Făgăduința pentru azi – 29 iunie

  Caută printre amintirile tale. Vezi dacă găseşti vreo diplomă primită ca premiu pentru ceva. Reamintește-ți acel moment şi propune-ţi un proiect important pentru perioada următoare.

  Făgăduința pentru azi – 28 iunie

  Caută pe internet sau, şi mai bine, vizitează o grădină botanică şi vezi cum arată finicul; află mai multe despre această plantă.

  Făgăduința pentru azi – 27 iunie

  Roagă-te ca astăzi să poţi răspândi bucuria unui om mântuit; fii pozitiv, povesteşte doar experienţele frumoase, încurajează-i pe cei cu care te vei întâlni. Vei simţi că lucrurile se vor schimba în mai bine.

  Făgăduința pentru azi – 26 iunie

  Analizează în ce fel ai putea să Îi permiţi lui Dumnezeu să Se implice mai mult în viaţa ta.

  Făgăduința pentru azi – 25 iunie

  Gândeşte-te în ce domeniu greşeşti de obicei. Spune-I într-o rugăciune tainică teama ta lui Dumnezeu şi roagă-L să te protejeze chiar de dinainte de a te confrunta cu ispita.

  Făgăduința pentru azi – 24 iunie

  Nu te lupta singur astăzi, cheamă-L pe Dumnezeu în ajutor.

  Făgăduința pentru azi – 23 iunie

  Vizitează un izvor. Priveşte cu atenţie şi gândeşte-te cum ar fi inima ta dacă Dumnezeu ar putea locui permanent în ea!

  Făgăduința pentru azi – 22 iunie

  Gândeşte-te puţin: se potriveşte comportamentul tău cu ideea de copil al lui Dumnezeu?

  Făgăduința pentru azi – 21 iunie

  Imaginează-ţi că eşti înainte de apariţia tiparului, când totul trebuia memorat. Învaţă măcar un text pe de rost.

  Făgăduința pentru azi – 20 iunie

  E o zi potrivită în care să vizitezi pe cineva care trece printr-o perioadă mai grea. Oferă o făgăduinţă şi roagă-te împreună cu persoana în cauză.

  Făgăduința pentru azi – 19 iunie

  Scrie făgăduinţa de azi pe un bileţel şi pune-o printre lucrurile pe care le iei cu tine. Reciteşte-o de câteva ori. La finalul zilei, oferă acest text cuiva pentru ziua de mâine.

  Făgăduința pentru azi – 18 iunie

  Priveşte cu atenţie la persoanele care vor să impresioneze cu evlavia lor şi cu modestia lor. Vezi cine te impresionează foarte mult cu citate şi lecţii de perfecţiune. Nu-i respinge pe acei oameni, dar priveşte mai cu atenţie la viaţa lor.

  Făgăduința pentru azi – 17 iunie

  Caută pe internet sau în cărţi şi citeşte detalii despre o invenţie utilă.

  Făgăduința pentru azi – 16 iunie

  Ai vreun motiv de frică, de groază? Aşază în rugăciune acel motiv şi roagă-L pe Dumnezeu să îţi aducă pacea.

  Făgăduința pentru azi – 15 iunie

  La ce eşti tu alergic? Ai un aliment care îţi face rău? Există vreo persoană pe care nu o suporţi? Gândeşte-te cum ai putea îmbunătăţi relaţia cu acea persoană „nesuferită”. Încearcă să înţelegi mai mult despre acea persoană.

  Făgăduința pentru azi – 14 iunie

  Ai momente de egoism şi zgârcenie? Fă astăzi un exerciţiu şi dăruieşte ceva preţios cuiva care şi-ar dori acel lucru.

  Făgăduința pentru azi – 13 iunie

  Propune-ţi o biruinţă într-un lucru simplu astăzi şi urmăreşte consecvent acest lucru. Cere ajutor şi putere.

  Făgăduința pentru azi – 12 iunie

  Fă un top 3 al principalelor tale nevoi de acum. Roagă-te în fiecare zi în mod special pentru un răspuns. Urmăreşte ce se întâmplă, apoi nu uita să fii recunoscător.

  Făgăduința pentru azi – 11 iunie

  Urmăreşte-l cu atenţie pe liderul tău (indiferent în ce domeniu s-ar desfăşura acum viaţa ta). Vezi ce calitate evidentă are. Ar fi foarte bine dacă i-ai face o apreciere referitoare la această calitate.

  Făgăduința pentru azi – 10 iunie

  Fă astăzi ceva special pentru colţul de natură în care trăieşti. Îngrijeşte sau plantează un copac ori o tufă de flori.

  Făgăduința pentru azi – 9 iunie

  Analizează şi vezi în ce domeniu te mulţumeşti cu foarte puţin. Aşază acel domeniu pe lista de rugăciune şi prezintă-l în faţa Tatălui tău ceresc. Vei avea mari surprize.

  Făgăduința pentru azi – 8 iunie

  Fă un cadou anonim cuiva. Trimite-i un mic dar, o surpriză. Fă-o cu discreţie, nu anunţa pe reţelele de socializare, păstrează pentru tine acest lucru.

  Făgăduința pentru azi – 7 iunie

  Ai o pasiune, un hobby pe care îl cultivi? Fă un gest frumos şi împărtăşeşte cu unul dintre prieteni hobby-ul tău. Oferă-i informaţii şi posibilitatea să încerce. Realizaţi ceva împreună.

  Făgăduința pentru azi – 6 iunie

  Uşurează-I astăzi sarcina Duhului Sfânt. Roagă-te din proprie iniţiativă pentru o legătură mai strânsă cu Mântuitorul. Ajută şi pe altcineva să facă acest lucru.

  Făgăduința pentru azi – 5 iunie

  În mod sigur ştii pe cineva care nu are posibilităţi materiale. Fă-i un dar, însă ai mare grijă să nu umileşti ori să tratezi de sus acea persoană. Gândeşte-te bine.

  Făgăduința pentru azi – 4 iunie

  Găseşte o decizie pe care ai tot amânat-o şi înfăptuieşte-o astăzi, nu mai întârzia. Evident, dacă e o decizie spre ceva pozitiv.

  Făgăduința pentru azi – 3 iunie

  Sigur că iubeşti pe cineva în mod special. Fă-i astăzi o surpriză frumoasă (un buchet de flori, o vizită, o carte sau ceva potrivit cu personalitatea acelei fiinţe).

  Făgăduința pentru azi – 2 iunie

  Dacă ai posibilitatea, ajută pe cineva dintre prietenii tăi să observe şi să realizeze binecuvântările pe care le-a primit. Încurajează-l la recunoştinţă.

  Făgăduința pentru azi – 1 iunie

  Scrie o listă cu cele mai recente cinci binecuvântări primite de la Dumnezeu. Vezi în ce măsură ai putea răsfrânge una dintre ele şi asupra altei persoane.

  Făgăduința pentru azi – 31 mai

  Gândeşte-te care este proiectul tău principal chiar acum. Fă o scurtă evaluare şi vezi dacă ar trebui ajustat ceva.

  Făgăduința pentru azi – 30 mai

  Vezi dacă cineva dintre cunoscuţi este tratat cu răutate din cauza diferenţelor de credinţă sau rasă ori sex. Ia-i apărarea acelei persoane.

  Făgăduința pentru azi – 29 mai

  Astăzi ar fi un moment bun să Îi fim recunoscători măcar pentru un lucru pe care l-a făcut recent pentru noi.

  Făgăduința pentru azi – 28 mai

  Aminteşte-ţi dacă ai nedreptăţit pe cineva în ultima vreme şi cere-i scuze acelei persoane. Dacă e posibil, îndreaptă greşeala făcută.

  Făgăduința pentru azi – 27 mai

  Gândeşte-te puţin la cel mai scump lucru pe care îl ai. Ce ai fost dispus să faci pentru a avea acel lucru?

  Făgăduința pentru azi – 26 mai

  Spune cuiva despre sacrificiul Mântuitorului sau oferă cartea Viaţa lui Iisus unei persoane cu care vii în contact.

  Făgăduința pentru azi – 25 mai

  Analizează cu atenţie un lucru rău pe care îl accepţi în viaţa ta şi cu care te-ai obişnuit deja. Cere ajutor astăzi pentru a începe lupta cu această slăbiciune.

  Făgăduința pentru azi – 24 mai

  Dacă ai vreo presimţire negativă ori o problemă care te frământă, nu pleca la drum cu aceste poveri; roagă-te deschis lui Dumnezeu să te elibereze de aceste apăsări.

  Făgăduința pentru azi – 23 mai

  Vezi dacă întâlneşti azi pe cineva care e victima unor prejudecăţi; ia-i apărarea sau măcar oferă-i suport moral.

  Făgăduința pentru azi – 22 mai

  Analizează ce aspect al vieţii tale este mult influenţat de părerea celorlalţi. Fă o schimbare curajoasă!

  Făgăduința pentru azi – 21 mai

  Ţine minte şi consumă astăzi doi litri de apă proaspătă şi curată.

  Făgăduința pentru azi – 20 mai

  Nu pleca din casă până când nu citeşti măcar o pagină din Biblia ta.

  Făgăduința pentru azi – 19 mai

  Caută definiţia cuvântului „gratitudine” şi aplică-l în viaţa ta astăzi.

  Făgăduința pentru azi – 18 mai

  Invită pe cineva cu care te simţi bine să vină în vizită la tine astăzi.

  Făgăduința pentru azi – 17 mai

  Gândeşte-te la câteva persoane importante pentru tine care ai vrea să fie în cer; roagă-te să îşi folosească locul pregătit de Mântuitorul.

  Făgăduința pentru azi – 16 mai

  Roagă-te să Îl poţi iubi necondiţionat. Este o cerere la care sigur va răspunde.

  Făgăduința pentru azi – 15 mai

  Priveşte sau discută cu un pescar. Vezi în ce fel păcăleşte peştii pe care îi prinde. Fă o analogie cu metodele duşmanului oamenilor, Satana.

  Făgăduința pentru azi – 14 mai

  Vizionează imagini cu cele două cascade pomenite mai sus, dar şi cu unele din ţara noastră.

  Făgăduința pentru azi – 13 mai

  Dacă ai sentimentul că eşti tratat ca un străin, gândeşte-te ce paşi ai putea face tu spre persoanele care s-au îndepărtat de tine.

  Făgăduința pentru azi – 12 mai

  Caută pe internet câteva clipuri cu efectele unui uragan. Gândeşte-te că există forţe distructive şi mai mari, chiar în comportamentul nostru.

  Făgăduința pentru azi – 11 mai

  Eşti copilul cuiva. Transmite prin ceva simbolic faptul că te bucuri să faci parte din familia ta. Spune-le acest lucru şi părinţilor tăi.

  Făgăduința pentru azi – 10 mai

  Gândeşte-te la cineva care a suferit de pe urma unui accident. Vizitează sau încurajează cumva această persoană.

  Făgăduința pentru azi – 9 mai

  Fă-ţi un test simplu de sinceritate. Identifică cel puţin trei lucruri pe care le faci de obicei pentru a-i impresiona pe ceilalţi şi pentru a crea în mintea lor o imagine mai bună.

  Făgăduința pentru azi – 8 mai

  Aminteşte-ţi o ocazie recentă din care credeai că nu mai e scăpare, şi totuşi Dumnezeu te-a scos biruitor. Mulţumeşte-I acum încă o dată pentru ajutor.

  Făgăduința pentru azi – 7 mai

  Roagă-te ca Dumnezeu să îţi descopere foarte clar planul Lui pentru tine astăzi.

  Făgăduința pentru azi – 6 mai

  Verifică-ți puţin hainele şi stilul vestimentar și vezi dacă trebuie să faci vreo ajustare pentru a fi o reprezentare potrivită de copil al lui Dumnezeu.

  Făgăduința pentru azi – 5 mai

  Priveşte în această seară cerul şi identifică principalele constelaţii.

  Făgăduința pentru azi – 4 mai

  Verifică la tine acasă ori la şcoală/serviciu ce măsuri de precauţie se ignoră ori nu se mai respectă de mult. Vezi cum stă treaba în ce priveşte incendiile, spre exemplu.

  Făgăduința pentru azi – 3 mai

  Găseşte un copil sau mai mulţi şi joacă-te unul din jocurile din copilăria ta, dar şi un joc propus de un copil de azi.

  Făgăduința pentru azi – 2 mai

  Vizitează o galerie de artă. Admiră cu atenţie operele expuse şi caută marca unicităţii lor.

  Făgăduința pentru azi – 1 mai

  Alege cinci lucruri pe care le foloseşti în mod curent şi caută pe internet informaţii despre inventarea lor şi alte detalii interesante.

  Făgăduința pentru azi – 30 aprilie

  Dacă reuşeşti, mergi astăzi până la camera de gardă sau măcar la intrarea unui spital din zonă. Uită-te la cei care intră sau ies; încearcă să îţi faci o impresie despre ce simt şi ce probleme îi frământă. Poţi vorbi cu unii dintre ei.

  Făgăduința pentru azi – 29 aprilie

  Încearcă pentru o oră să foloseşti preponderent mâna pe care nu o foloseşti în mod obişnuit, ca să vezi cum te descurci.

  Făgăduința pentru azi – 28 aprilie

  Mergi pe câmp sau în grădină şi fotografiază o floare. Apoi măreşte imaginea pe calculator şi analizează detaliile. Vei rămâne fără cuvinte.

  Făgăduința pentru azi – 27 aprilie

  Alătură-te astăzi cuiva pe care îl observi că duce un bagaj greu; ajută-l să-şi ducă mai uşor povara.

  Făgăduința pentru azi – 26 aprilie

  Gândeşte-te ce anume din ceea ce întâlneşti în fiecare zi te derutează cel mai mult; decide să eviţi şi chiar să elimini acel lucru sau obicei.

  Făgăduința pentru azi – 25 aprilie

  Fă o mică listă cu ultimele ocazii în care ai avut încredere să se facă după voia Lui şi ai primit o rezolvare neaşteptat de bună.

  Făgăduința pentru azi – 24 aprilie

  Dacă există în viața ta persoane care te-au sprijinit în momente grele, azi ar fi o ocazie potrivită să le mulţumeşti, măcar printr-un mesaj sau un mic dar.

  Făgăduința pentru azi – 23 aprilie

  Începe să citeşti o carte spirituală, stabileşte un termen până la care o vei termina de citit.

  Făgăduința pentru azi – 22 aprilie

  Informează-te cu privire la importanţa plantelor medicinale şi fă un plan ca în sezonul potrivit să colectezi acele plante.

  Făgăduința pentru azi – 21 aprilie

  Caută pe cineva care este în acest moment descurajat şi ajută-l să înţeleagă că Dumnezeu este încă la cârmă şi e gata să-i ajute pe cei ce Îl roagă.

  Făgăduința pentru azi – 20 aprilie

  Vizitează un loc special din natură sau un muzeu. Caută să vezi semne ale mâinii lui Dumnezeu acolo unde mergi.

  Făgăduința pentru azi – 19 aprilie

  Selectează dintre obiceiurile tale ceea ce consideri că ar putea fi riscant şi ia decizia de a elimina ceea ce îţi atrage atenţia.

  Făgăduința pentru azi – 18 aprilie

  Aminteşte-ţi ce diplome sau premii ai primit până acum. Pentru ce ai primit cel mai important premiu? Ai dezvoltat acel domeniu mai mult decât pe celelalte?

  Făgăduința pentru azi – 17 aprilie

  Inima este importantă; ce-ar fi să verifici astăzi starea ta de sănătate, mai ales a parametrilor inimii tale.

  Făgăduința pentru azi – 16 aprilie

  Învaţă astăzi cum se foloseşte corect un paratrăsnet şi câteva reguli prin care să te pui la adăpost în situaţii de calamitate; îţi vor prinde bine la nevoie.

  Făgăduința pentru azi – 15 aprilie

  Notează-ţi azi toate situaţiile clare în care ai de ales între bine sau rău. Evaluează la finalul zilei câte situaţii ai soluţionat cu o alegere pozitivă, corectă.

  Făgăduința pentru azi – 14 aprilie

  Dacă locuieşti într-un oraş, priveşte la o intersecţie cu semafor. Observă câţi oameni (şoferi sau pietoni) nu respectă culoarea semaforului. Gândeşte-te ce efect ar putea avea acest lucru.

  Făgăduința pentru azi – 13 aprilie

  Sunt mulţi oameni săraci, care au o casă dărăpănată şi sărăcăcioasă. Ajută pe careva dintre ei cu o reparaţie la casă.

  Făgăduința pentru azi – 12 aprilie

  Gândeşte-te puţin: Ce semne ai primit în ultimele zile? Ce ar putea reprezenta ele? Ai primit semnale de la cineva din familie sau chiar prin ceva ce ai citit din Scriptură?

  Făgăduința pentru azi – 11 aprilie

  Asculţi muzică? Ascultă câteva piese şi încearcă să simţi ce îţi transmite acea muzică.

  Făgăduința pentru azi – 10 aprilie

  Dacă ai posibilitatea, mergi până în gară şi priveşte cu atenţie. În mod sigur vei întâlni măcar o persoană neajutorată care cerşeşte. Oferă-i ceva de mâncare sau câţiva bănuţi.

  Făgăduința pentru azi – 9 aprilie

  Fă o listă cu persoanele ce se află de obicei în apropierea ta şi observă care dintre aceste persoane sunt mari consumatoare de energie pentru tine. Fă un plan de protecţie cu privire la ele.

  Făgăduința pentru azi – 8 aprilie

  Vizitează o grădină zoologică sau priveşte nişte animale din curte. Observă în ce fel se ocrotesc între ele.

  Făgăduința pentru azi – 7 aprilie

  Ia o piatră dintr-un loc pe care îl vizitezi astăzi. Aşaz-o la vedere în casa ta, ca un simbol care să-ţi amintească despre Stânca Veacurilor.

  Făgăduința pentru azi – 6 aprilie

  Fă un lucru simplu: priveşte cerul şi gândeşte-te că dincolo de nori şi de soare este Dumnezeul tău iubitor.

  Făgăduința pentru azi – 5 aprilie

  Gândeşte-te la un secret din trecutul tău pe care îl protejezi. Predă-I lui Dumnezeu acel secret şi roagă-L să îl stingă El din inima ta pentru totdeauna.

  Făgăduința pentru azi – 4 aprilie

  Fii cu luare-aminte astăzi la un copil. Urmăreşte-l şi vezi în ce fel face eforturi pe măsura puterilor lui. Întreabă-te la final: Îmi place mai puţin acest copil care nu este încă perfect şi foarte puternic?

  Făgăduința pentru azi – 3 aprilie

  Priveşte o hartă a vechiului Babilon, ca să ai o idee despre cum a decurs căderea acestui regat.

  Făgăduința pentru azi – 2 aprilie

  Vezi care dintre cunoscuţii tăi nu se poate îngriji singur de ceea ce are nevoie şi ajută-l într-un fel!

  Făgăduința pentru azi – 1 aprilie

  Reciteşte astăzi fragmentul cu scena judecăţii şi a răstignirii şi cugetă la iubirea exprimată de acest tablou.

  Făgăduința pentru azi – 31 martie

  Notează astăzi în ce fel conştiința ta te va avertiza cu privire la anumite pericole. Fii receptiv la semnale.

  Făgăduința pentru azi – 30 martie

  Alege măcar unul dintre lucrurile care îl pun pe fugă pe Satana, fă acel lucru azi şi vei fi în siguranță.

  Făgăduința pentru azi – 29 martie

  Cere-I lui Dumnezeu să facă azi o minune cu tine.

  Făgăduința pentru azi – 28 martie

  Ce crezi, ai putea fi şi tu azi pentru cineva, măcar pentru un copil, un fel de înger păzitor?

  Făgăduința pentru azi – 27 martie

  Ai un domeniu care îți dă fiori? Ți-e frică de ceva? Discută cu un prieten şi rugați-vă pentru a scăpa de teama respectivă!

  Făgăduința pentru azi – 26 martie

  Caută pe internet un documentar cu gheparzi sau alte animale din familia felinelor mari. Vezi cum atacă şi aplică metodele la ceea ce face Satana cu omul.

  Făgăduința pentru azi – 25 martie

  Observă cu atenție azi în ce fel poți fi un răspuns la o nevoie concretă a cuiva apropiat sau a unui străin.

  Făgăduința pentru azi – 24 martie

  Fă-le astăzi o mică surpriză plăcută celor cu care locuieşti. Să fie ceva din suflet, nu neapărat costisitor.

  Făgăduința pentru azi – 23 martie

  Întreabă-te cine este persoana din cercul tău de prieteni în care ai cea mai multă încredere. Fă o listă scurtă cu motivele pentru care acea persoană ți-a câştigat încrederea. Ai putea cultiva şi în viața ta acele lucruri.

  Făgăduința pentru azi – 22 martie

  Fă şi tu un gest de tandrețe sau de curtoazie pentru cineva de care te simți apropiat. Gestul nu trebuie să şocheze, ci să fie natural şi simplu.

  Făgăduința pentru azi – 21 martie

  Ce lucruri scumpe, la care ții foarte mult, ai acasă? Crezi că ai putea renunța la câteva dintre aceste lucruri ca să i le oferi în dar cuiva mai puțin privilegiat?

  Făgăduința pentru azi – 20 martie

  Analizează-te! Vezi în ce domeniu exagerezi de obicei şi fă un efort astăzi să te comporți conform cu realitatea.

  Făgăduința pentru azi – 19 martie

  Alege un domeniu pe care nu îl înțelegi deloc şi caută informații de bază despre acel domeniu. Nu fi prea dezamăgit dacă vei constata că este foarte dificil, asimilează măcar câteva informații.

  Făgăduința pentru azi – 18 martie

  Există în mintea ta amintiri apăsătoare, lucruri nerezolvate care tot revin şi te întristează? Aşază acele lucruri azi într-o rugăciune specială şi roagă-L pe Dumnezeu să te elibereze pentru totdeauna.

  Făgăduința pentru azi – 17 martie

  Chiar acum pleacă-te pe genunchi şi spune-I cu glas tare lui Dumnezeu că Îl alegi pe El. Satana va fi deranjat, dar va trebui să păstreze distanța.

  Făgăduința pentru azi – 16 martie

  Fixează alarma telefonului tău la două ore diferite astăzi şi aminteşte-ți în acest fel că trebuie să zâmbeşti şi să fii amabil.

  Făgăduința pentru azi – 15 martie

  Alege azi ceva concret, prin care chiar şi Satana să vadă că tu preferi lumea lui Dumnezeu. Dă la o parte ceva ce poate fi o atracție din partea celui rău.

  Făgăduința pentru azi – 14 martie

  Încearcă astăzi să iei inițiativa în a fi atent cu cei de la care de obicei aştepți sprijin şi încurajări. Vezi ce se întâmplă!

  Făgăduința pentru azi – 13 martie

  Fă un scurt inventar al lucrurilor în care te-ai încrezut, dar s-au dovedit a fi un adăpost şubred. Pentru fiecare notează un mod de a te încrede în Dumnezeu.

  Făgăduința pentru azi – 12 martie

  Ai vreun coleg sau o colegă care a suferit o cădere atât de adâncă, încât acum pare că nu mai e nicio speranță. Fii astăzi un mesager al încurajării, vizitează şi ajută cu orice ai posibilitatea.

  Făgăduința pentru azi – 11 martie

  Dacă ai în zonă o grădină zoologică, vizitează-o şi oferă măcar câteva boabe de cereale unor animale captive. Dacă nu, lasă ceva de mâncare în calea unui câine sau a unor păsări din apropierea casei tale.

  Făgăduința pentru azi – 10 martie

  Trece-i în revistă pe toți prietenii tăi actuali. Vezi care dintre ei îți e aproape de cel mai mult timp. Oferă-i ceva simbolic, un mic dar, şi apreciază prietenia pe care ți-a oferit-o.

  Făgăduința pentru azi – 9 martie

  Ia o carte de experimente ştiințifice şi testează o soluție de curățare sau încearcă restaurarea unor obiecte mai vechi.

  Făgăduința pentru azi – 8 martie

  Plantează astăzi un pom sau o floare. Urmăreşte dezvoltarea plantei pentru mai mult timp.

  Făgăduința pentru azi – 7 martie

  Identifică şi notează trei căi prin care ai simțit că Satana te atacă de obicei. Roagă-te special pentru a învinge acele şiretlicuri.

  Făgăduința pentru azi – 6 martie

  Şi tu ai cel puțin un set de căşti. Verifică şi, dacă nu sunt de calitate, alege să cumperi unele care permit şi legătura cu mediul înconjurător.

  Făgăduința pentru azi – 5 martie

  Gândeşte-te la cineva care a eşuat în plan spiritual sau material şi ajută cumva la reabilitarea sa.

  Făgăduința pentru azi – 4 martie

  Alege din încălțămintea ta o pereche foarte bună şi oferă-o unei persoane sărace.

  Făgăduința pentru azi – 3 martie

  Fă o listă cu trei lucruri minore care crezi că îți influențează zilnic deciziile şi comportamentul.

  Făgăduința pentru azi – 2 martie

  Analizează puțin viața ta şi vezi ce anume, un lucru minor, simplu, ai putea face, iar dacă ai fi consecvent un timp, ai putea obține biruințe importante.

  Făgăduința pentru azi – 1 martie

  Vezi dacă părinții tăi sau cineva dintre apropiați poartă vreo povară de orice fel. Găseşte o modalitate să ajuți acea persoană.

  Făgăduința pentru azi – 29 februarie

  Este cineva pe care îl simți apăsat de vinovăție sau care se simte neiubit? Vorbeşte-i despre iubirea lui Dumnezeu şi despre asigurarea iertării Lui.

  Făgăduința pentru azi – 28 februarie

  Ştii să te orientezi cu busola sau cu ajutorul altor mijloace? Dacă nu, învață câte ceva. Dacă ştii, învață măcar un copil să se orienteze.

  Făgăduința pentru azi – 27 februarie

  Curăță astăzi ceva, la propriu: spală maşina familiei, spală hainele pentru sezonul următor, curăță camera ta sau măcar bucătăria.

  Făgăduința pentru azi – 26 februarie

  Aproape sigur te lupți acum cu ceva care te domină (internet, filme, băutură, alte dependențe minore). Hotărăşte-te asupra uneia dintre aceste dominante şi începe un program de eliminare.

  Făgăduința pentru azi – 25 februarie

  Aminteşte-ți un păcat sau o slăbiciune pe care ai reuşit să o învingi. Mulțumeşte pentru acest lucru şi aşază pe lista de luptă ceva actual.

  Făgăduința pentru azi – 24 februarie

  Stai şi meditează la păcatele tale. Pleacă-te pe genunchi şi mărturiseşte pe nume fiecare păcat. Isus promite iertare deplină.

  Făgăduința pentru azi – 23 februarie

  Cere-I astăzi lui Dumnezeu ajutor şi curaj să faci curățenie generală în viața ta. Începe cu lucrurile vizibile, fizice, apoi continuă cu vechile obiceiuri.

  Făgăduința pentru azi – 22 februarie

  Fă o mică listă cu gesturi prin care Îi poți transmite lui Dumnezeu că vrei să aveți o legătură puternică şi în săptămâna următoare.

  Făgăduința pentru azi – 21 februarie

  Notează două lucruri negative cu care te lupți personal şi mergi cu ele înaintea Domnului în rugăciune. Cere-I ajutor pentru a le birui.

  Făgăduința pentru azi – 20 februarie

  Mulțumeşte-I lui Dumnezeu pentru ultima experiență din care ai reuşit să înveți ceva important.

  Făgăduința pentru azi – 19 februarie

  Gândeşte-te la cei pe care îi cunoşti. Alege pe cineva care crezi tu că este disprețuit de societate sau de prieteni şi fă un gest nobil, special pentru acea persoană.

  Făgăduința pentru azi – 18 februarie

  Observă ființele din jurul tău şi vezi cum ai putea ajuta ca viața unui animal de pe lângă tine să fie un pic mai bună astăzi. Fă ceva concret!