Jan Kuzma

  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Promisiuni – promisiuni

  Ia trei hotărâri pentm un an nou, sănătos, şi fă această rugăciune: „Doamne, dă-mi puterea Ta să îndeplinesc hotărârile pe care le-am luat, căci duhul meu este plin de râvnă, dar trupul meu este slab. Amin.”

  Despre becuri şi sănătate

  Dacă îmbunătăţirile stilului nostru de viaţă nu ne ajută să devenim nişte persoane mai iubitoare, atunci suntem la fel de nevaloroşi ca un bec spart. Putem arăta bine pe dinafară, dar, fără să fim conectaţi pe dinăuntru, nu vom aduce lumină altora.

  Unelte pentru viaţa

  Dacă vrem să schimbăm felul în care ne simţim, trebuie să schimbăm felul în care gândim. Este alegerea noastră să menţinem un sentiment dat, să alegem un sentiment diferit sau să acţionăm asupra sentimentului, mutându-ne astfel dintr-o poziţie de neajutorare spre una de putere.

  Născut pentru un timp ca acesta

  Ellen White spune: „Nimeni altul, decât tu însuţi, nu poate face lucrarea ta. Dacă îţi acoperi lumina, cineva va rămâne în întuneric din cauza neglijenţei tale” (Testimonies, vol. 5, p. 464). Care este lucrarea regală pentru care Dumnezeu are nevoie de tine în acest timp?

  Să patinezi pentru bucuria de a patina

  Te rogi pentru bucuria de a te ruga, studiezi Biblia pentru bucuria de a studia şi fii poruncile Lui pentru bucuria ascultării sau eşti atât de ocupat să fii foarte corect, încât eşti în pericol de a aluneca sau de a te face pe tine şi pe alţii mizerabil? Dumnezeu vrea să fii bucuros în El.

  Capacităţi

  Tată, îţi mulţumesc că m-ai creat aşa cum sunt. Ajută-mă să mă concentrez asupra a ceea ce pot să fac, în loc de ceea ce nu pot, şi să-mi transform incapacităţile în capacităţi.

  Magicul moment al Crăciunului

  Îţi mulţumesc, Isus, pentm că mă atingi cu dragostea Ta. Ce persoană ar trebui să ating astăzi pentm Tine?

  Venind acasă

  Acum aştept cu nerăbdare altă reîntoarcere acasă, când familia noastră va fi reunită într-un loc mult mai frumos, cu zăpada lui sclipitoare din ajunul Crăciunului. O să mă uit după voi pe acolo! Întoarcerile acasă la familie sunt ocazii minunate. De ce să nu începi chiar astăzi să plănuieşti una?

  Când cuvintele nu o pot exprima, muzica poate

  Duhul Sfânt va traduce cântecul tău lui Dumnezeu în cea mai magnifică rapsodie imaginabilă de recunoştinţă. Apropie-te doar de tronul lui Isus cu o inimă umilă, pocăită şi recunoscătoare şi El îţi va vindeca şi restaura sufletul, iar îngerii vor cânta de bucurie.

  Diamante de crăciun

  Dumnezeu are diamantele Sale în această lume, care îşi deschid inimile şi casele lor pentru oameni ca mine, ca să aducă o scânteiere într-o viaţă altfel singură. Şi tu poţi fi un diamant. Plănuind Crăciunul, ce poți face ca să aduci o scânteiere în vieţile celor care altfel ar putea fi trişti şi singuri?

  Prevenind înşelăciunea

  „Orice reduce vigoarea fizică slăbeşte efortul mintal... Nu putem menţine consacrarea faţă de Dumnezeu şi totuşi să ne rănim sănătatea prin indulgenţa de bună voie faţă de un obicei rău” Ellen White

  Zahar dimineaţa…

  Cei mai mulţi oameni mănâncă a treia parte dintr-o jumătate de kg de zahăr pe zi - 600 de calorii din dulciuri care distrug sănătatea. Rezultatul se vede în caria dentară epidemică, supraponderabilitate şi diabet, ca şi în alte boli pe care oamenii de ştiinţă încep să le lege de consumul de zahăr.

  Când nimic înseamna totul

  Când ne simţim golul din inimă, atunci putem fi umpluţi. Biblia spune aceasta cel mai bine în Ioan 4:14: „Dar oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu, în veac nu-i va fi sete; ba încă apa pe care i-o voi da Eu se va preface în el într-un izvor de apă, care va ţâşni în viaţa veşnică.”

  Glaucom spiritual

  „Şi nu ştii că eşti ticălos, nenorocit, sărac, orb şi gol, te sfătuiesc să cumperi de la Mine... alifie pentru ochi ca să-ţi ungi ochii şi să vezi” (Apocalipsa 3:17-18).

  Mergând și fiind împreună

  Scularea din pat este încă cel mai greu lucru pe care îl fac. Dar plimbarea care urmează a devenit unul dintre cele mai uşoare. Şi unul dintre cele mai bune. Iei tu ceea ce este cel mai bun de la viaţă? Ce zici de o mică plimbare şi părtăşie împreună cu o persoană pe care o iubeşti?

  Care este jertfa ta?

  Doamne, ajută-mă să sacrific mâncarea nesănătoasă care îmi place, ca să pot avea o sănătate mai bună, prin care să Te pot sluji mai bine.

  În momentele mele cele mai jenante

  Îţi mulţumesc, Tată, pentru că Tu îmi aminteşti zilnic că nu vei râde niciodată de greşelile mele, ci vei sta cu toată inima de partea mea în momentele mele cele mai jenante.

  Trebuia să mor?

  Am învăţat cât de preţioasă este sănătatea noastră şi cum ameninţarea cu pierderea ei poate rearanja deodată şi marcant priorităţile noastre. M-am hotărât să apreciez încontinuu fiecare zi pe care Dumnezeu mi-o dă şi să fiu veselă şi să mă bucur de ea. Ce ar trebui să faci astăzi, în caz că nu va mai fi un mâine?

  Cine m-a învaţat să mă tem

  El este învăţătorul nostru, nu un conducător de sclavi. El descoperă motive de-a lungul înţelegerii noastre mai degrabă decât să plesnească din bici pe spatele nostru. Faptul de a-L cunoaşte cu adevărat - a-I cunoaşte dragostea - îndepărtează toată frica.

  Din cenuşa vieţii mele

  Da, trupul lui Hristos a fost zdrobit pentru mine, iar păcatul L-a sfâşiat, aducând darul plăcut mirositor al mântuirii pentru mine! Știu că Dumnezeu poate să ia viaţa mea „zdrobită” şi „ruptă” şi să facă din ea o mireasmă pentru El.

  Evită „EFOS”

  Izolarea de alte fiinţe omeneşti, pentru orice motiv, ne slăbeşte social şi spiritual. Dumnezeu ne-a făcut ca să fim interdependenţi unii de alţii. Când devenim deosebit de obosiţi, cu somn şi odihnă insuficientă, nu mai putem gândi clar. Emoţiile noastre devin mai puţin stabile.

  Mediul şi sănătatea

  Creştinii, mai mult decât toţi ceilalţi oameni, ar trebui să nu fie distrugători. Ar trebui să tratăm natura cu un deosebit respect. Ce pot să faci pentru a ajuta la păstrarea resurselor naţionale, pe care Dumnezeu le-a creat pentru folosire şi administrare?

  Pe aripile laudei

  Când eşti în aşternut? Când eşti obosit, bolnav sau deprimat. Mergi în pat când îţi vine cel mai puţin să cânţi. Dar pe patul de suferinţă, fie ea fizică, spirituală sau mintală, este chiar momentul cel mai potrivit să cânţi şi să-I ceri lui Dumnezeu să te ridice pe aripile laudei.

  Fântâna tinereţii

  Creatorul meu, îţi mulţumesc pentru sistemul meu imunitar. Ajută-mă să mă hotărăsc să fac alegeri sănătoase, care să-l păstreze puternic şi vigilent. Amin.

  Granițe

  Doamne, ajută-mă să învăţ să vorbesc când cineva încearcă să mă controleze şi, pe de altă parte, ajută-mă să fiu atent să nu controlez pe alţii cu mânia, gelozia, instabilitatea şi teama mea.

  „Ce faci tu aici?”

  Dacă ne descurajăm şi ne gândim că eforturile noastre sunt ineficiente şi alergăm să ne ascundem, fiţi siguri că Dumnezeu va întreba: 'Ce faci tu aici?’ Gândeşte-te la circumstanţele în care te afli în acest moment. Dacă Dumnezeu te-ar întreba „Ce faci tu aici?”, ce i-ai răspunde?

  Scoală-te și mănâncă

  Îţi mulţumesc, Doamne, pentru că-mi împlineşti toate nevoile: pentru odihnă, pentru hrană şi pentru băutură. Şi Doamne, ajută-mă să-mi amintesc, când sunt foarte stresat, că Tu nu-mi ceri să merg până când viaţa mea este adusă înapoi în echilibru. Amin.

  Învaţă-i sa iubească Sabatul Meu

  Eu sunt o dovadă vie că o persoană se poate „întoarce din ţara vrăjmaşului” (Ier. 31,16). Acum am un motiv să trăiesc: să ajut fiecare persoană tânăr pe care o întâlnesc, să iubească Sabatul şi pe Domnul Sabatului.

  Dublul efect al vindecării

  Dacă uiţi de eul tău, în interesul pentru alţii, câştigi victoria asupra infirmităţilor tale. Satisfacţia pe care o vei realiza în facerea binelui te ajută mult în recuperarea tonusului sănătos al imaginaţiei. Plăcerea de a face bine animă mintea şi vibrează prin întreg corpul.

  Făcând curat în bucătărie

  Doar să ştii, fără să practici, nu este destul, fie în domeniul sănătăţii, fie în cel spiritual. „Doamne, ajută-mă să fac, nu doar să vorbesc.”

  Generozitatea face bine sănătăţii

  Când eşti ispitit să aduni lucruri pentru tine însuti, aminteşte-ţi de principiul scripturistic de sănătate:„Este mai ferice să dai decât să primeşti” (Fapte 20,35).

  Un remediu pentru vinovăție

  Domnul nu-i lasă pe cei vinovaţi să plece liberi, dar El oferă o soluţie - o soluţie care, dacă este practicată printre noi ca familie, prieteni, localitate şi biserică, va restaura multe suflete lovite şi împovărate. Cu inima şi braţele larg deschise, El ne roagă: „Veniţi la Mine”

  Darul neputinței

  Atâta timp cât trăim într-o lume a păcatului, suntem ţinte pentru accidente, dureri cronice şi boli care ne slăbesc. Să sperăm că putem învăţa să spunem ceea ce a spus Pavel: „Am învăţat secretul de a fi mulţumit în orice situaţie... Pot totul în Hristos care mă întăreşte”

  Renunțând la umflături

  Eşti îngrijorat de poveri legate de sănătate? De ce să nu hotărăşti astăzi să le dai pe toate lui Isus? Dă-I Lui anxietatea şi stresul tău. Încredinţează-te Lui cu dieta ta de calorii goale şi kilograme adipoase, şi cu toate celelalte lucruri. El a promis să facă poverile noastre uşoare.

  Dând slavă lui Dumnezeu

  Putem să-I dăm slavă lui Dumnezeu prin ceea ce mâncăm şi bem. Să luăm, de exemplu, pe Daniel şi tovarăşii lui. După 10 zile de dietă vegetariană, toată lumea putea să vadă cum Dumnezeu îi binecuvântase (Daniel 1).

  Darul și dătătorul

  Vechile noastre instincte ar fi fost de acord ca Dumnezeu să permită înapoierea leprei la cei nouă ticăloşi nerecunoscători, în timp ce se grăbeau pe stradă atât de preocupaţi de dar, încât uitaseră pe Dătător. Dar aceasta ar fi omis punctul central al lui Isus. Deşi iertarea este oferită tuturor, doar cei care ÎI iubesc pe Cel care i-a iertat intră în viaţă.

  Puterea rugăciunii în dependență

  Când eşti ispitit şi obosit, prinde-te de această imagine pe care Ellen White o descrie: „Dumnezeu Se apleacă de pe tronul Său pentru a asculta strigătele celor apăsaţi. La fiecare rugăciune sinceră, El răspunde: Iată-Mă!”.

  Trăsături ale unei familii puternice și sănătoase

  Familiile fericite se distrează împreună, se joacă împreună, râd împreună. Posedarea unui simţ al umorului în momente de necaz difuzează tensiunea şi are un efect calmant imediat.

  O minte chibzuită

  Teama este o emoţie omenească normală. Nu putem s-o controlăm sau s-o evităm. Pur şi simplu, apare în special când nu suntem siguri în privinţa viitorului. Dar teama n-a făcut parte din planul lui Dumnezeu şi El nu ne lasă singuri să-i facem faţă.

  Facă-se voia Ta!

  Am plâns. M-am rugat timp de două ore Domnului pentru viaţa ei. Apoi, descărcată emoţional, am renunţat la luptă şi, printre suspine şi resemnare, în cele din urmă am îngăimat: „Facă-se voia Ta.” În cele din urmă, pacea a venit.

  Închide ușa, dar n-o trânti

  Nimănui nu-i place să i se trântească uşa în faţă atunci când vrea să facă ceva. Dar am învăţat că Dumnezeu ne ţine vieţile - şi uşile acestei lumi - în mâinile Sale. Şi El niciodată nu închide o uşă fără să deschidă o alta. De ce să ne îngrijorăm atunci?

  Prea puțin, prea mult

  Dacă oamenii de astăzi ar păstra simplitatea în obiceiurile pe care le au, trăind în armonie cu legile naturii, aşa cum au facut-o Adam şi Eva la început, ar exista o cantitate abundentă de hrană pentru nevoile familiei omeneşti.

  Sănătatea este deplinătate

  O viaţă echilibrată este una care aşază aspectul fizic într-o perspectivă adecvată cu ceilalţi, incluzând socialul, spiritualul şi intelectualul. Sănătatea este plenitudine, o viaţă în care toate părţile lucrează împreună într-o simetrie care o depăşeşte pe cea a unui corp musculos.

  Intoleranța

  Cu toate că am crescut mari cu ceva - de exemplu, produsele lactate -, nu înseamnă că sunt neapărat bune pentru noi. În unele cazuri, chiar afectează negativ sănătatea. Eşti gata să-I ceri lui Dumnezeu să-ți cerceteze viaţa şi să vadă dacă trebuie să pui deoparte unele lucruri care pot fi acceptabile sau chiar bune pentru alţii?

  Înțelept cu inima

  Fiecare faptă sau gând, orice percepem, face schimbări, oricât de mici, în structura creierelor noastre, şi peste timp aceste lucruri cu care noi devenim foarte familiari creează legături mai puternice şi cărări bine bătătorite în creierele noastre.

  Lumina Lumii

  Şi atunci şi-a dat seama de valoarea legilor simple ale sănătăţii, pe care Dumnezeu le-a dat cu atâta har poporului Său, şi de motivul pentru păstrarea lor. Prin harul lui Dumnezeu, el a făcut din corpul său ceva ce va mărturisi întregii lumi.

  Deblocând creierul

  Am hotărât să nu mănânc nici un fel de dulciuri sau deserturi până nu dau examenele. Cea mai mare diferenţă pe care am simţit-o a fost că mintea mea era mai clară şi puteam să mă concentrez la studiile mele timp mai îndelungat.

  Taci din gură

  Dacă vrei să ai o relaţie sănătoasă, care să-ţi aducă satisfacţie personală şi fericire, nu-i poţi răni pe alţii aruncând afară tot ce-ţi trece prin minte. Fericirea vine ca un rezultat al faptului că îi faci pe alţii fericiţi, nu căutând să fii tu numărul unu.

  Pentru ce te lupți

  Eşti agresiv şi fără teamă în exterior, dar suferi şi eşti gol pe dinăuntru? Descrie lui Isus acea durere. El te aşteaptă cu dragoste.

  Fă un legământ cu ochii tăi

  Modelele la modă, atât de provocator purtate de multe femei, sunt stimuli vizuali foarte puternici. Doamne, dă putere voinţei mele, ca să-mi închid ochii în faţa tentaţiilor lumii.

  Dorind să trăiești

  Sunt mii dintre aceia care îşi pot redobândi sănătatea, dacă vor. Domnul nu doreşte ca ei să fie bolnavi. El îi vrea sănătoşi şi fericiţi, iar ei ar trebui să ia hotărârea de a se însănătoşi.

  Cura regală de apă

  La fel de simplă, ca şi cura de apă pentru constipaţie, este cura lui Isus pentru păcat. Trebuie doar să-I dai voie lui Isus să-ţi inunde organismul - primind cât de mult posibil de la El înainte de micul dejun, şi vei fi uimit cât de mult poate face pentru viaţa ta acest remediu simplu.

  Evitând efectul oscilant al dietei

  Răspunsul la problema greutăţii tale nu este să te înfometezi, ci să începi un bun program de stil de viaţă. Combinaţia de calorii mai puţine din grăsimi şi mai mult exerciţiu îţi vor menţine metabolismul ridicat şi kilogramele se vor duce şi nu vor mai reveni.

  O zi în locuința lui Dumnezeu

  Ziua de odihnă a lui Dumnezeu este remediul pentru boala familiei. Vine o dată pe săptămână şi este a noastră, dacă pur şi simplu oprim cele o mie de alte lucruri pe care le facem şi intrăm în locuinţa Lui.

  Puterea încredibilă a muzicii

  În fiecare zi, facem faţă unei bătălii cu emoţiile noastre. Permite puterii muzicii să te aline, să-ţi dea energie, să te ridice şi să te inspire, aşa cum face şi pentru mine. Cercetătorii au descoperit că acei copii care ascultă muzica lui Mozart iau note mai bune. De ce nu pui puţină muzică de Mozart, să vezi ce poate face pentru tine?

  O lecție de speranță și vindecare

  Cu ajutorul lui Dumnezeu, putem învăţa să privim toate experienţele vieţii ca fiind pozitive. Dacă îi dăm voie, Dumnezeu poate transforma lucrurile rele, care ni se întâmplă, în lucruri pozitive, care ne întăresc credinţa, adâncindu-ne credinţa în El şi umplându-ne cu bucurie şi speranţă.

  Pregătește-te să-L întâlnești pe Dumnezeul tău

  Geniul adventismului se află în realitatea viitorului. Veşnicia cu Mântuitorul nostru în cer şi pe Noul Pământ este reală şi tangibilă. Veşnicia este la fel de pipăibilă ca cicatricele pe care Toma le-a văzut şi pipăit în mâinile şi coasta lui Isus!

  Biciuind un cal obosit

  Dumnezeu nu aşteaptă să lucrăm peste măsură, ca să-I facem pe plac. El ne-a făcut cu anumite legi. Când colaborăm cu Creatorul nostru, El va binecuvânta casa pe care o construim pentru viaţa noastră. Îţi clădeşti tu casa pe o temelie sănătoasă sau pe nisipul drogurilor şi stimulenţilor artificiali?

  Potențial inflamabil

  Dar fiecare persoană are posibilităţi date de Dumnezeu, dacă doar le căutăm în noi înşine şi în alţii!Doamne, ajută-mă să descopăr posibilităţile din mine şi din alţii.

  Durerea – prieten sau dușman

  Doamne, când sufăr, ajută-mă să nu-Ţi limitez scopul, ci să-Ţi permit să-mi întăreşti credinţa şi să-mi dai bucuria Ta deplină.

  Atinge pe cineva prin rugăciune

  Cât de minunată este rugăciunea. Nu există distanţe mari. Putem atinge pe cineva instantaneu, prin rugăciune, fie că sunt vecinii noştri, fie că sunt dincolo de ocean. Cunoşti pe cineva care are nevoie de vindecare, mângâiere sau putere?

  Iluzia unei sănătăţi depline

  M-am îndepărtat de yoga, fiind recunoscătoare pentru un Dumnezeu care este Mântuitorul meu personal, un Dumnezeu în care pot să am încredere că îmi vorbeşte cuvintele adevărului, prin Duhul Său cel Sfânt.

  Bătălie cu aglomerarea

  Aglomerarea vieţii moderne ne zdrobeşte verticalitatea, ne răneşte imaginea de sine, ne împrăştie bucuria. Dar Sabatul sărbătoreşte bucuria de a fi cu totul în viaţă.

  Reducere naturala a durerii

  Nimic nu e prea greu pentru Domnul, dacă vrem să colaborăm cu El şi să ne tratăm trupurile conform instrucţiunilor pe care ni le-a dat.

  Lepra caracterului

  Nu supunerea totală faţă de păcat este cea care ne afectează caracterele. Un singur viciu sau păcat nutrit poate fi la fel de devastatoare ca lepra. Cu ajutorul Duhului Sfânt putem să percepem păcatul şi să scăpăm de el înainte să ne distrugă.

  Dumnezeu este un prieten al visătorilor

  Dumnezeu este un prieten al visătorilor. El este foarte mulţumit când copiii Lui îi adresează cele mai mari cereri. Ei pot să se aştepte la lucruri mari, dacă au credinţă în făgăduinţele Sale.

  Când căsnicia se clătină

  Dumnezeu a ştiut că, în disperarea mea, aveam nevoie de un răspuns şi a ales să răsplătească credinţa mea slabă. Când mă gândesc cum Dumnezeu a dat instrucţiuni pentru vieţile noastre, îmi dau seama că nu trebuie să ne temem de nimic în viitor, dacă doar ne amintim cum Dumnezeu ne-a condus în trecut.

  Ochiul lui este asupra unei vrăbii

  Cu ochi vioi, auzind perfect şi cu semne de dezvoltare în curs, Tara Jo este o mărturie vie a profesioniştilor consacraţi şi cu înaltă calificare, care lucrează împreună cu un Creator infinit de iubitor, care are grijă de cea mai mică vrabie care cade.

  Nu eşti o maşina de păscut

  Nu ştiu ce simţiţi dumneavoastră, dar pe mine mă face să mă simt puţin vinovat de felul în care am tratat minunata maşină a lui Dumnezeu. Cred că e timpul să încetăm să acţionăm ca o vacă. Să terminăm cu mâncatul continuu şi să începem să folosim manualul de folosire dat de Dumnezeu.

  O perspectivă diferită

  Doamne, în timpuri de criză şi durere, fă-mă să mă încred înfăptui că Tu l-ai biruit pe vrăjmaşul acestei lumi şi, prin puterea Ta, ajută-mă să menţin o atitudine bucuroasă şi răbdătoare. Amin!

  Sângele unui învingător

  Am fost salvaţi de sângele unui învingător. Spre deosebire de aceşti copilaşi, nimeni nu ne forţează alegerea. Acceptând sângele lui Isus este o alegere care poate fi făcută liber astăzi. Ai lăsat ca Duhul Sfânt să-ți umple viaţa cu sângele unui învingător?

  Ţanţari şi cămile

  Doamne, rămâi în centrul vieţii mele astăzi şi salvează-mă de pericolul de a înghiți cămile!

  Care este senzaţionalul despre sare?

  Dar dacă sarea şi-a pierdut gustul, dacă temerea de Dumnezeu este numai din gură, fără să cuprindă şi iubirea lui Hristos, nu e nici o putere spre bine în aceasta. Acea viaţă nu poate exercita nici o influenţă mântuitoare asupra lumii.

  Un dar din inima

  Avea dureri, dar a putut să-şi adune puterile, ca să-şi viziteze noua prietenă şi să-i ofere o parte din buchetul ei de baloane. Nu voi uita niciodată bucuria pe care a exprimat-o Hillary când şi-a dat seama că baloanele erau pentru ea.

  Lumina trupului

  Dacă cineva ţi-ar verifica sănătatea fizică sau spirituală, uitându-se astăzi în ochii tăi, ce vor arăta „luminile corpului”?

  Demascând pericolele tutunului

  Doamne, dă-mi claritatea percepţiei de a vedea căile Tale întotdeauna într-o lume care oferă atât de multe alternative false şi în cele din urmă distructive.

  Canalul douăzeci şi trei

  Pentru sănătatea copiilor tăi - şi a ta - nu face din televizor păstorul tău. Fă din Domnul păstorul tău şi trăieşte un stil de viață sănătos!

  Evitând extremele

  Echilibrul este cu siguranţă legea naturii şi o cerinţă pentru sănătatea noastră fizică şi emoţională. Bucuria noastră va veni aflând acel echilibru între muncă şi joacă, exerciţiu fizic şi odihnă, studiu şi recreare, zel religios şi în acelaşi timp calităţile de dorit ale moderaţiei, răbdării şi toleranţei.

  Eram flămând şi însetat

  Există cineva în familia ta, între vecinii tăi sau în biserica ta care are nevoie de ajutor? Aminteşte-ţi că tot ceea ce faci pentru alţii Isus consideră că ai făcut pentru El.

  Scapă de durerea de cap

  Pentru cea mai mare durere de cap din lume - cea a păcatului - există doar o soluţie: crucea lui Isus. Îți mulţumesc, Doamne, pentru remediile naturale, oferite pentru durere, şi pentru remediul lui Isus pentru păcat.

  Puţin mai tare, va rog

  Îţi mulţumesc, Doamne, pentru capacitatea mea de a auzi. Atât de multe lucruri le luăm ca de la sine înţelese. Şi ajută-mă întotdeauna să ascult instrucţiunile Tale.

  Ai nevoie de un transplant de inimă?

  Mântuitorul nostru poate oferi fiecăruia o inimă nouă. În timp ce darul Gabriellei nu va dura pentru totdeauna, inima pe care Dumnezeu o oferă este proiectată să dureze pentru veşnicie. Ai profitat de oferta Lui de transplant?

  Păstrează-ți inima cu strășnicie

  A avea grijă de inima ta înseamnă a supraveghea ceea ce preiei de pe ecranul computerului şi al televizorului, din limbajul şi muzica pe care le asculţi şi din asocierile şi prieteniile pe care le faci.

  Croiește-ți drum spre o sănătate mai bună

  Dumnezeu a făcut organismele noastre să aibă puteri incredibile de refacere, dacă le tratăm cum trebuie. Ca să-ţi reînnoieşti sănătatea, indiferent de cât de bătrân eşti, fă ceea ce a făcut Mavis. Începe să mergi pe jos!

  Copiii, Coca Cola și Cofeina

  S-ar putea întâmpla să introduc ceva în organismul meu care să determine viaţa mea să devină o bombă? Dumnezeu care ne-a creat ştie că corpurile noastre merg cel mai bine pe hrană sănătoasă - şi băuturi fără cofeină.

  Mai buni decât păsările

  Adevărata stimă de sine vine din a-ţi descoperi locul în ciclul dragostei care guvernează întregul univers al lui Dumnezeu. În timp ce primim beneficiile vieţii, cu recunoştinţă, înţelegem sursa lor, apoi le adăugăm propria noastră atingere şi le punem în slujba altora, sentimentele de valoare personală vor fi un produs natural al procesului.

  Vindecând pe cei cu inima zdrobită

  Dacă eşti întristat, Isus vrea să te mângâie. Citeşte din nou făgăduinţa minunată din Isaia 61,1-3. Scrie-o şi memoreaz-o. El îţi va transforma întristarea în bucurie!

  Prețios în ochii Săi

  Fiecare este preţios în ochii lui Dumnezeu. Şi, indiferent de trecutul nostru, puterea vindecătoare a lui Dumnezeu este la dispoziţia tuturor. Dacă ai fost rănit sau neglijat în copilărie. cere-I lui Dumnezeu să te vindece şi să te ajute să atingi potenţialul pe care ţi l-a dat Dumnezeu.

  „Mâncând” pâinea vieții

  Este încurajator să reflectăm că, atunci când „mâncăm trupul” pe această cale, Tatăl priveşte la noi şi-L vede pe Fiul Său. Pentru El, noi suntem un întreg, în acest sens şi în ochii Lui, noi suntem ceea ce mâncăm.

  Rugăciunea face o diferență

  Rugăciunea este un mijloc prin care putem să comunicăm cu Dumnezeul universului, care ne-a făcut şi ne susţine. Prin acest mijloc, Dumnezeu ne invită pe fiecare dintre noi, creaţiunea Sa, să profităm de puterea Lui minunată şi efectivă.

  Groaznicul cuvânt: Alzheimer

  Aşa cum curcubeul urmează după ploaie, zâmbetele succed durerii. Dacă cauţi binecuvântări în lucruri rele, le vei găsi. Fă din Dumnezeu refugiul tău.

  Dă-I lui Isus „pântecele” tău

  Când ne predăm Domnului, Marele nostru Preot, trebuie să-I predăm şi stomacurile noastre. Trebuie să ne supunem apetitul lumesc, pervertit. Dacă nu, jertfa noastră nu este acceptată.

  Transmisiuni ale Duhului Sfânt

  Gândeşte-te la creierul tău data viitoare când iei o înghiţitură de mâncare şi întreabă-te: „Este aceasta o hrană bună pentru creier?” Aminteşte-ţi că Dumnezeu a proiectat creierul nostru, ca să funcţioneze pe baza dietei Sale originare, de legume, fructe şi cereale. Hrana rafinată blochează organismul.

  Puterea vindecătoare a iertării

  Iertarea este de fapt pentru noi, nu pentru cei care ne-au greşit. Iertarea ne curăţă pe noi de toate acuzaţiile şi animozităţile pe care le-am direcţionat către alţii. Aceste beneficii pentru noi ne ajută să simţim de ce Dumnezeu este atât de nerăbdător să-Şi facă iertarea cunoscută faţă de noi.

  Avantajat din punct de vedere cronologic

  Cel mai important aspect în a fi „avantajat cronologic” este ocazia de a săpa mai adânc în Biblie şi în mesajul ei pentru noi şi de a împărtăşi aceste învăţături cu familia, prietenii şi vecinii.

  Sabatul, o piatră kilometrică în timp

  Din generaţie în generaţie, o piatră kilometrică, numită „Sabat”, ne invită să dăm la o parte temerile noastre. Să dăm la o parte ispita noastră de a ne bizui pe minţi strălucite pentru un răspuns, şi în loc de aceasta să credem că doar Dumnezeu este cel care ne hotărăşte destinaţia.

  Mori de sete?

  Dumnezeu vrea să ne redea sănătatea. Bea din abundenţă din „medicamentul” pe care El l-a prevăzut şi vezi dacă nu simţi o diferenţă. Nu aştepta să-ţi fie sete ca să bei apă pentru sănătatea ta fizică şi bea din Cuvântul lui Dumnezeu pentru sănătatea ta spirituală.

  Puțin râs

  Când facem un efort conştient, ca să ajungem în contact cu Dumnezeu, să gândim pozitiv şi să fim cu adevărat mulţumiţi. În cele din urmă, aceste trăsături vor deveni a doua noastră natură. Găseşte ceva astăzi care să te facă să râzi. Admiră lucrurile minunate pe care le-a creat Dumnezeu, ca tu să te bucuri de ele.

  Soluția la problema păcatului

  Creatorul nostru n-a lăsat nimic la întâmplare când a fost vorba de nevoile noastre când eram bebeluşi. Nici n-a lăsat nimic la voia întâmplării când a fost vorba de nevoile noastre, în calitate de creştini. El ştia că vom avea nevoie să fim protejaţi de loviturile păcatului, aşa că soluţia Lui a fost Duhul Sfânt.

  Date despre fitochimicale

  În timp ce oamenii de ştiinţă şi producătorii se luptă să ne ofere hrană sănătoasă, trebuie doar să privim în natură şi să vedem că aceste alimente au existat dintotdeauna. Dumnezeu ne-a dat singura hrană planificată, de care avem nevoie, când a creat cerealele, legumele, fructele, fasolea, nucile şi seminţele.

  Alcoolul tocește mintea

  Consumul de alcool este imposibil de controlat. Unii pot începe cu alcool la masă, pentru a crea o anume ambianţă. Curând, vor avea nevoie de el şi între mese, ca să poată face faţă problemelor din viaţă, depinzând de el, ca să ajungă la o anume stare de amorţeală mintală. Acceptă provocarea şi nu lăsa ca ceva să se interfereze cu „reînnoirea minţii” tale prin Hristos Isus.

  A venit timpul pentru pantofi noi?

  Păcatul este ceva asemănător. Dacă este la modă - şi suntem orgolioşi -, îl vom face, chiar dacă ştim că nu este bun pentru noi! Rădăcina problemei, atunci, nu sunt cu adevărat „pantofii”, nu-i aşa? Este vanitatea!

  Sucul de portocale și pâinea lui Dumnezeu

  Te îndemn să-ţi dezvolţi obiceiul de a citi ceea ce spune Dumnezeu înainte de a citi ceea ce spun fiinţele omeneşti. Cu cât citeşti mai mult, cu atât Biblia va deveni o parte din tine.

  Cum să eviți falimentul creierului

  Doamne, Tu ştii calea pe care ar trebui să merg. Fie ca Duhul Tău cel Sfânt să mă convingă să fac ceea ce este cel mai bine pentru trupul şi creierul meu.

  Stăpânindu-ți pornirile

  Nici o formă de viciu, de lumesc, lăcomie sau beţie nu face mai mult ca să degradeze societatea ca un temperament rău. Amărăşte viaţa, clatină localităţi, distruge cele mai sacre relaţii, devastează cămine, afectează bărbaţi şi femei şi îndepărtează floarea copilăriei. Doar Duhul Sfânt poate eradica ceea ce este rău, renovând, regenerând şi reabilitând persoana dinăuntru.

  Operațiunea planeta pământ

  Dumnezeu a extins spre noi marea onoare de a ne uni cu puterile cerului, de a servi ca instrumente în mâna lui Dumnezeu în a merge să-i salvăm pe semenii noştri. Ce privilegiu! Nici unul dintre noi nu trebuie să fie pierdut în vreun fel pe mare.

  Trăiești fără droguri?

  Păcatul este asemănător cu cofeina. Deseori pare atât de inofensiv - şi are un gust atât de bun! Şi, imediat ce l-ai făcut, ai un sentiment extraordinar - sentimentul plăcut de mulţumire imediată - înainte de depresia care urmează instalării vinovăţiei. Isus poate să ne elibereze de păcat, aşa cum ne poate da puterea şi voinţa de a spune „nu” cofeinei.

  Deschizând zăgazurile cerului

  „Nu vă îngrijoraţi de viaţa voastră, gândindu-vă ce veţi mânca sau ce veţi bea; nici de trupul vostru, gândindu-vă cu ce vă veţi îmbrăca. Oare nu este viaţa mai mult decât hrana şi trupul mai mult decât îmbrăcămintea?” (Matei 6:25)

  Drept înainte

  „Gândeşte-te la Hristos. Priveşte la El în credinţă, crezând promisiunile Sale. Păstrează-ţi mintea plină de încredere. El va fi siguranţa ta. Sprijină-te pe El, depinde de El... Pune-ţi încrederea în Cel al cărui braţ nu te va dezamăgi niciodată... Dar privind la Isus vei găsi încurajare”

  Odihnă în însemnătate

  Aproape nici o cantitate de presiune şi stres nu poate învinge persoana care găseşte înţeles în viaţă care vine din speranţa unui viitor mai bun. Sabatul susţine speranţa pentru un astfel de înţeles în viaţă, în fiecare săptămână, până când ne-a schimbat în aşa fel, încât am devenit pentru toată viaţa oameni ai speranţei.

  Pune mila înaintea judecății

  Dumnezeu a lucrat cu mine cu blândeţe şi consecvenţă. Arătându-mi propriile greşeli şi nerealizări, El m-a menţinut umilă şi dependentă de El. Deşi mă simţeam complet prăbuşită şi zdrobită. El mi-a promis că, umilindu-mă sub mâna Lui puternică, mă va ridica în timp.

  Kristi

  Bucură-te de ceea ce ai. Nu lăsa ca anticiparea pierderii să-ţi distrugă bucuria prezentă. Dacă boala este mortală, plănuieşte din timp, astfel ca, atunci când vine sfârşitul şi eşti teribil de întristat, să nu fii împovărat cu luarea de decizii. Şi încrede-te în Dumnezeu.

  Oprește-te și miroase trandafirii

  „Îmi plac cele galbene şi cele roz, cele albe şi cele portocalii....” a continuat ea, enumerând culorile curcubeului. În cele din urmă, am ajuns şi am întârziat 10 minute la serviciu, dar cu o faţă mult mai veselă în acea zi, pentru că mi se reamintise: „Opreşte-te şi miroase trandafirii”.

  Minunile apei

  Lucrarea Duhului Sfânt este foarte asemănătoare cu cea a apei. El ne curăţă de impurităţile spirituale şi ne umple cu Apa Vie, curată. Rugăciunea mea este: „Doamne, acoperă-mă cu Apa Ta cea Vie; spală-mă pe dinăuntru şi pe dinafară. Fă-mă un vas curat pentru Tine”.

  Timp de refacere

  Adevăraţii câştigători în viaţă, ca şi alergătorii experimentaţi, au un „timp de refacere” rapid. Ei se ridică imediat când întâlnesc împotrivire, află cauza pentru care au căzut, formulează un nou plan şi merg înainte. Aşa că învaţă să învingi descurajările zilnice şi dezvoltă un timp de refacere sănătos.

  Reuniunea clasei: să arăți bine și să te simți grozav

  Aştept cu nerăbdare o altă „reuniune de clasă”. Asta va fi când Isus îşi va chema toţi „studenţii” acasă, să trăiască veşnic cu El. Dacă El m-a făcut ceea ce sunt, vreau să mă asigur că, atunci când mă va vedea, voi arăta bine şi mă voi simţi grozav!

  Crescând mai aproape de cer

  Aşteaptă cu nerăbdare fiecare nouă zi, nu ca un semn de îmbătrânire, ci pentru incredibilul potenţial de a creşte mai aproape de cer şi de persoana care face cerul posibil, Isus Hristos.

  O combinație de neînvins

  „Văzând ceea ce a lucrat Dumnezeu, sunt umplută de uimire şi de încredere în Hristos, ca şi conducător. Nu avem nici un motiv să ne temem pentru viitor, cu excepţia faptului de a uita calea pe care Domnul ne-a condus, şi învăţătura Lui în istoria noastră trecută” (Life Sketches, p. 196)

  Două tipuri de frică

  Stresul afectează inima. Stresul poate ridica nivelul hormonilor adrenali care pot ridica tensiunea arterială şi slăbi sistemul imunitar. Pe lângă aceasta, stresul afectează muşchii, provocând, printre altele, tensiune la nivelul gâtului şi dureri de spate. Pentru a învinge stresul, putem folosi acelaşi acronim. FRICA.

  Deschide rezervorul de apă al lui Dumnezeu

  Duhul lui Dumnezeu este ca apa. Când intră în oameni, schimbarea este evidentă. Energie, motivaţie şi talente înfloresc în viaţă. Oamenii au acum putere să spună „nu” obiceiurilor care i-au ţinut captivi ani de zile. Ei au putere să cucerească munţi de vinovăţie şi confuzie, care păreau de netrecut.

  Hrănind relații

  Angajamentul continuu al sorei mele pentru comunicare şi participare în vieţile membrilor familiei şi prietenilor ei contribuie la prospeţimea experienţei noastre şi susţine integritatea relaţiilor noastre. Noi depindem de ajutorul ei, ca să menţină calitatea şi bogăţia vieţilor noastre împreună.

  Idealul lui Dumnezeu pentru bărbați și femei

  Cât de recunoscători putem fi lui Dumnezeu pentru planul Său ideal, care i-a adus pe bărbaţi şi femei într-o relaţie de unitate, unul lângă altul şi egali în armonie perfectă.

  Lui Dumnezeu Îi place să cumpere la preț mic și să vândă la preț mare

  Prea adesea ignorăm pe cel umil şi străin şi cumpărăm, cu timpul şi atenţia noastră, persoanele care sunt pe cea mai înaltă treaptă a succesului. Exact momentul când oamenii au nevoie de răscumpărare, când sunt bolnavi, descurajaţi şi se luptă, este deseori momentul în care ne reţinem investiţiile.

  Mana de dimineață

  „Dacă nu faci nici o rugăciune pentru ajutor și putere ca să reziști ispitei, fii sigur că vei rătăci; neglijența ta de a-ți face datoria va fi însemnată în cartea lui Dumnezeu din cer, și vei fi găsit prea ușor în ziua încercării”

  Cel mai bun medicament

  Timp de mai bine de 10 ani am urmat acest regim sănătos de a mânca pentru a-mi întări puterile și nu mai am nevoie de medicamentele pentru stomac pe care mi le prescria doctorul. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că remediile oferite de El sunt cel mai bun medicament.

  Grădina minții tale

  Doamne, ajută-mă să plantez lucrurile bune ale Duhului și să plivesc tendințele dăunătoare și obiceiurile rele, care vor distruge posibilitatea de a mă bucura de un seceriș bogat, mai târziu, în viață.

  Așteptând pe teresa din spate

  Tată, iartă-mă pentru atitudinile mele de neprihănire proprie. Ajută-mă să văd în păcătosul rătăcit pe fratele meu, nu pe concurentul meu, și să mă bucur de fiecare întoarcere acasă.

  Desăvârșirea nu e suficientă

  În căutarea după desăvârșire, dependentul religios încearcă din greu, cade, încearcă mai greu, cade din nou - și în interiorul carapacei cizelate de deasupra se ridică mânia. Apoi vine criza, persoana izbucnește fizic sau verbal, și adevărata dependență se descoperă. Care dintre dependențe este tipică pentru tine și de ce? Cum poți evita să devii dependent?

  Tatăl care aleargă

  Îți mulțumesc, Tată, pentru că alergi înaintea mea, copilul Tău îndepărtat, și pentru că îmi oferi viața unui copil regal și daruri pe care nu le merit.

  Semănând ovăz sălbatic

  Leșinat de foame, în zdrențe, mirosind urât din cauza faptului că trăise la un loc cu porcii, tânărul risipitor se supune și se pregătește pentru întoarcerea acasă. El s-a hotărât să-și predea voința și viața grijii lui Dumnezeu.

  Locul special de creștere oferit de Dumnezeu

  Puterea lui Dumnezeu nu cunoaște limite în oferirea unui loc pentru ca bebelușul să crească, dar El are și un loc pentru creștinul în dezvoltare. Regele David îl numea „locul de adăpost”. Acest loc special este în Isus. El ne împlinește toate nevoile și ne protejează. Și prin El este posibilă renașterea.

  Fixându-și prioritățile

  Dumnezeu consideră valoroasă împăcarea noastră cu El și a ne angaja în împăcarea altora cu El, prin mărturisirea despre El, care este deschis, iubitor și gata să accepte. Este aceasta ceea ce alții simt în noi?

  Vindecare în soare

  „Ieșiți afară în lumina și căldura gloriosului soare, voi cei palizi și bolnăvicioși, și bucurați-vă împreună cu vegetația de puterea lui vindecătoare.”

  Isus ca păstor

  Cere-I lui Dumnezeu să ridice povara ta astăzi. Apoi păstrează mereu acest gând: „Domnul este Păstorul meu; nu voi duce lipsă de nimic” (Ps. 23). Nu suntem binecuvântați că Isus este Păstorul nostru?

  Mâini leneșe

  Ai renunțat să înveți sau să faci ceva ce n-ai făcut niciodată mai înainte pentru că cere mult efort? De ce să nu încerci astăzi să pui efortul în plus de care este nevoie ca Dumnezeu să-Și aducă la îndeplinire voința în viața ta?

  Când simți că îngrijorarea se apropie

  Dă Domnului toate îngrijorările tale și ai încredere că El va răspunde rugăciunilor tale și îți va da pace deplină.

  Ia-ți încărcătura pentru viață

  „Când Domnul vede efortul hotărât de a menține gânduri curate, El va atrage mintea ca un magnet, și va curăța gândurile, și le va ajuta să se curețe de orice păcat ascuns”

  Umilindu-mă pentru binele lui

  Mai am încă mult de învățat. Boala mea pare că s-a stabilizat pentru ultimii câțiva ani. În timp ce am probleme cu vederea și mă simt slăbită, sunt mângâiată, știind că Dumnezeu deține controlul. El vede întreaga imagine, pentru că El a făcut-o. Dumnezeu este așa de bun!

  Dragoste în acțiune

  Dumnezeu are multe lucruri pe care le ia în calcul când face minuni. Dar cazul Dorcăi subliniază stima Lui pentru dragostea în acțiune.

  Infarct la 27 de ani!

  Jim a încetat să fumeze și a devenit mult mai activ din punct de vedere fizic. Atent în privința dietei, mâncând din abundență fructe, legume, cereale integrale și fasole, el evită să adauge hranei lor margarină, maioneză și alte grăsimi vizibile. Dar cel mai important, ei și-a rededicat viața lui Hristos.

  Părți ale întregului

  Fie ca fiecare dintre noi să căutăm conducerea lui Dumnezeu, pentru ca El să ne poată potrivi în corpul Său acolo unde dorește să fim. Fie ca noi să-I servim cu bucurie, iar bucuria să ne umple în timp ce El ne folosește ca să facem doar ceea ce El are nevoie pentru biserica Sa.

  Cât de sănătos este sistemul tău inhibitor

  Pentru propriul tău bine, Isus poate că vrea să vinzi tot ce ai, sau poate să-ți ceară să spui nu la o a doua porție la o masă sau la mâncatul între mese. Sau poate să nu îți dea voie să mănânci o mâncare ispititoare, care nu e chiar așa de sănătoasă. Secretul unei bune sănătăți mintale și al vieții veșnice este un sistem inhibitor sănătos.

  Luându-te la întrecere cu caii

  Exercițiul nostru spiritual, de participare la serviciile divine, plătirea zecimii și acela de a fi vegetarieni, ne poate ajuta să fim creștini respectabili. Dar singure, acestea nu sunt suficiente, ca să ne pregătească pentru activități spirituale mai provocatoare și mai complexe.

  Pace deplină

  Dacă ești în necaz și faci față unui viitor nesigur, sau chiar dacă nu ești în această situație, cere intervenția divină a lui Dumnezeu pentru pace deplină. El a promis-o tuturor, dacă avem credință și ne vom păstra mințile concentrate asupra Lui.

  Adevărata măsură a succesului

  La sfârșitul acestor șase zile, Dumnezeu a pus deoparte a șaptea zi, care te cheamă mai sus, spre un loc de refugiu și comuniune, unde doar El singur, nu noi, este Domn. Un loc în timp, unde recunoaștem că nu suntem stăpânii noștri, sau ai timpului, sau ai averilor noastre. Toate sunt ale Lui.

  Un miracol modern

  Dumnezeu este un Dumnezeu al miracolelor. Adresează-l cuvintele Psalmului 150: „Lăudați pe Domnul! Lăudați pe Domnul în locașul Lui cel sfânt, lăudați-L în întinderea cerului, unde se arată puterea Lui! Lăudați-L pentru isprăvile Lui cele mari, lăudați-L după mărimea Lui nemărginită!”

  Renunțând la control

  Cine are controlul asupra vieții tale? Roagă-te în fiecare dimineață: „Doamne, aleg viața. Preia controlul asupra gândurilor și acțiunilor mele. Fă-mă să trăiesc astăzi în mod neegoist pentru Tine și pentru alții, în loc să trăiesc pentru mine. Amin.”

  Gândește pozitiv, simte-te mai bine

  Ce mesaj trimite creierul sistemului tău imunitar? Este de mirare că Dumnezeu l-a instruit pe apostolul Pavel, pentru ca noi să ne gândim la lucruri care sunt adevărate, nobile, curate, demne de iubit, admirabile, extraordinare și demne de laudă?

  Ca niște odrasle și ca niște stâlpi

  Atunci când copiii sunt iubiți în perioada lor de maturizare, băieții devin ca „niște odrasle”, iar fetele ca „niște stâlpi săpați frumos, care fac podoaba caselor împărătești”. Îmi place mult această imagine a Cuvântului pentru o familie sănătoasă!

  Binecuvântări din partea apei

  Așa cum avem nevoie să bem zilnic apă, ca să ne păstrăm sănătatea fizică, la fel trebuie să continuăm să bem zilnic apă din izvorul spiritual, ca să ne păstrăm sănătatea spirituală. Dacă cantitatea nu este suficientă, nu vom experimenta beneficiile spirituale depline, de care avem nevoie.

  Rezistând ispitei

  Lui Dumnezeu îi pasă de viețile noastre zilnice și ne somează să ne îndepărtăm de necurăție. Pentru că puterea voinței nu este suficientă, „Hristos a dat Duhul Său ca putere divină, ca să învingă toate tendințele spre rău, moștenite și cultivate”

  Rămânând în formă

  Ignoră nevoile trupului tău și vei plăti prețul slăbiciunii și atrofierii. Neglijează-ți relația cu Dumnezeu și sănătatea ta spirituală se va ofili ca o ramură tăiată din viță. Ce anume din viața ta fizică sau spirituală ar trebui să programezi în ziua ta de lucru, ca să te asiguri că te vei păstra într-o bună condiție?

  Exersează-ți mintea

  Dacă citești Biblia superficial, creierul tău nu funcționează și poate fi ca și cum ai juca bingo - cuvintele îți trec prin minte fără să lase un impact real. Totuși, dacă ai la dispoziție mai multe traduceri ale Bibliei, citește contextul, caută materiale ajutătoare și discută apoi ceea ce ai găsit, căci atunci îți exersezi mintea. Alergi ca și cum ai ști ce ai înainte!

  Bob și soția lui, Theresa, pe biciclete

  Dacă nu vrei să-ți trăiești greu anii de pensie, este timpul de a face ceva în privința stilului tău de viață. Determină ce trebuie să schimbi în viață și fă un angajament înaintea lui Dumnezeu, că vei începe astăzi noua ta viață.

  Îngroapă amărăciunea

  Există cineva în viața ta care ți-a spus sau ți-a făcut ceva ca să te mânii? Poate e timpul să ierți și să îngropi amărăciunea.

  Căsătorie = a deveni un singur trup

  Doamne, Creatorul nostru, ajută-ne să ne dăm seama de partea noastră în sublinierea veștilor bune despre intimitate în căsnicia noastră și în căminele, școlile și bisericile noastre.

  Celulele puternice, morfice

  Când ești ispitit să fii descurajat, amintește-ți cum sfârșește David Psalmul 31, „Fiți tari și îmbărbătați-vă inima, toți cei ce nădăjduiți în Domnul!” (versetul 24). Adoptarea acestei filozofii va întâri sistemul tău imunitar.

  Pot alege

  Ce risc Și-a asumat Dumnezeu și ce responsabilitate avem ca, prin alegerile vieții, să reflectăm imaginea Dumnezeului iubitor, care ne-a creat. Atât revelația, cât și cercetarea sunt de acord că exercitarea pozitivă a capacității de a alege contribuie la menținerea sănătății și prelungește viața.

  Friptură sau fructe?

  Gândește-te la ceea ce mănânci de obicei. Cât potasiu primește corpul tău, ca să păstreze pompele de sodiu-potasiu lucrând eficient pentru a încărca „bateriile” de sodiu din celulele tale?

  Pământul dorește apa

  Te laud, Doamne, pentru înțelepciunea Ta divină, care a creat această lume și apa ei. Și ajută-mă să beau zilnic din „apa vie” a Cuvântului Tău.

  Te ucide munca ta?

  Dumnezeu a plănuit corpul tău pentru mișcare. Mușchii, articulațiile și oasele tale au nevoie de mișcare, ca să poată funcționa optim, altfel se atrofiază. Chiar dacă este „ceasul al unsprezecelea”, Isus te invită să lucrezi ca să păstrezi „mașinăria” Lui în bună stare de funcționare.

  Caută darurile mici din partea lui Dumnezeu

  Încearcă să iei puțin mai mult aer curat astăzi, în special când ai nevoie de o pauză. Ieși afară, respiră adânc, relaxează-te și meditează la Hristos. Iar data viitoare când ai nevoie de o adiere caldă, blândă, nu te îngrijora pentru coafură, gândește-te la ca că la un dar înviorător din partea Creatorului tău.

  Aceasta este ziua…

  Dumnezeu este încă în cer, așa că acum, în timp ce deschid ferestrele în Colorado sau privesc la cerul frumos al Georgiei, spun: „Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul: să ne bucurăm și să ne veselim în ea!” Îl putem lăuda pentru aceasta.

  Ești o bucătăreasă cu zece talanți?

  Cel care înțelege arta pregătirii corespunzătoare a hranei și care își folosește cunoștința în acest scop este mult mai valoros decât cei angajați în oricare alt domeniu de lucru. Acest talent ar trebui privit ca egal în valoare cu zece talanți, pentru că folosirea lui corectă are mult de a face cu păstrarea organismului omenesc sănătos.

  Ziua în care a căzut Nicky

  După 46 de zile în spital, Nicky a fost externată, încă cu traheostomie, dar, în mod miraculos, cu o capacitate de recuperare de 100% a creierului! Dumnezeu ne-a restaurat „averea”. Îți mulțumesc, Mântuitorule, pentru că ți-ai dat viața, ca să mă salvezi din cădere!

  Cum să câștigi cursa

  Dacă dorim să câștigăm în cursa numită viață, trebuie să fim într-o bună condiție fizică, dar și spirituală. Dumnezeul Creator a proiectat organismele noastre să funcționeze cel mai bine când facem mișcare.

  Găsind dragostea lui Dumnezeu în lumea ta

  Recunosc dragostea lui Dumnezeu în toate aceste locuri și lucruri; nu numai că ele îmi vorbesc despre bunătatea Lui, dar îmi și descoperă ceva despre valoarea mea înaintea Lui. Există atâta sănătate în a fi dorit!

  Timpul – marele dar al lui Dumnezeu

  Ceea ce este extraordinar în toate este faptul că recomandarea lui Dumnezeu pentru odihnă vine în fiecare săptămână, nu doar o dată pe an, cum vine Crăciunul. Ce Dumnezeu înțelept! Ia-ți timp în Sabat să te reîmprospătezi cu scene liniștite din creația lui Dumnezeu și vei fi și tu revitalizat.

  Copiii sunt valoroși

  Data viitoare când ești ispitit să ridici glasul sau mâna, în așa fel încât să cauzezi durere, imaginează-ți îngerul păzitor lângă copil și vezi care este diferența.

  Speranță pentru o inimă necăjită

  Când ești necăjit, amintește-ți: „Când Îi cerem Domnului să aibă milă de noi în necazurile noastre și să ne conducă prin Duhul Său cel Sfânt, El nu va refuza niciodată să răspundă la rugăciunea noastră”

  Bucuria de a crea

  „Doamne, fă-mă creativ. Ajută-mă să nu privesc la viață, ca fiind doar datorie și trudă, ci învață-mă să prind o rază din Divin și să văd în viața fiecărei persoane potențialul care se ascunde acolo. Fie că lucrez în domeniul artei sau cu „lut” omenesc, ajută-mă să văd modelul care Te va slăvi pe Tine”.

  Fiind un trimis demn de încredere

  Dacă faci parte din categoria celor supraponderali, caută prieteni care să te susțină și să le ajute să-ți păstrezi hotărârea de a adopta un stil de viață mai bun.

  Ofertă specială

  De ce este nevoie ca să fii adoptat în familia lui Dumnezeu? „Ieșiți din mijlocul lor și separați-vă, spune Domnul, și Eu vă voi primi, și veți fi fii și fiice ai Domnului celui Atotputernic. Ce făgăduință!

  Ce are de-a face rugăciunea cu vindecarea?

  Îți mulțumesc, Doamne, pentru că răspunzi la rugăciunile mele. Ca și tatăl băiatului demonizat, rugăciunea mea pentru vindecare este: „Cred, Doamne! Ajută necredinței mele!” (Marcu 9:24). Amin!

  Pentru integritate

  More a răspuns: „Și când vom sta înaintea lui Dumnezeu și voi veți fi trimiși în cer, pentru că ați lucrat conform conștiinței voastre, iar eu voi fi trimis în iad, pentru că n-am lucrat conform cu a mea, veți veni să vă uniți cu mine?”

  Motivat

  Imaginează-ți că Isus vine la tine și te vindecă. Te poți gândi la ceva ce El ți-ar spune să faci sau să nu mai faci?

  Dumnezeu are un plan pentru tine

  Slavă lui Dumnezeu! Indiferent cât de disperate sunt circumstanțele în care trăim sau cât de afectate ne sunt începuturile, Dumnezeu are un plan pentru noi - să ne refacă.

  Parabola unui moștenitor

  Trebuie să alegem cum să folosim capitalul nostru de sănătate. Unii așa-numiți prieteni - alcool, tutun, cafeină și alte droguri - ne deteriorează echilibrul sănătății. Și câțiva câștigători constanți cer efort ca să te împrietenești cu ei: exercițiu fizic, a mânca cumpătat, meditația, slujirea altora, lăudarea lui Dumnezeu.

  O mică viață

  Simți uneori că ești nesemnificativ? Prinde-te de realitatea că Dumnezeu nu vrea ca vreunul dintre copiii Lui să piară. Ca și păstorul care își caută oaia pierdută, Isus te caută și pregătește o cale prin care să fii salvat.

  Puterea care curățește

  Îți mulțumesc, Doamne, că apa vieții Tale, care curățește, este chiar mai abundentă decât apa caldă din baie. Te rog, spală-mă în fiecare zi.

  Păcatul și soarele

  Păcatul este ca o insolație. Poate să alunece la tine înainte să-ți dai seama de ce se întâmplă. Pe moment pare plăcut. Dar după aceea, consecințele pot fi agonizante. Aplică din abundență loțiunea protectoare a Cuvântului lui Dumnezeu, cere Duhului Sfânt protecție și evită ispită.

  Ce face Sabatul pentru oamenii buni

  În Sabat, suntem cu toții egali înaintea lui Dumnezeu. Nimeni nu dă altcuiva un ordin, nici nu cere un serviciu. În această zi, portar, rector universitar, student și profesor împart aceeași adunare și studiază Biblia pe baze egale. Aceasta formează o comunitate sănătoasă.

  Focuri de artificii

  Focurile de artificii produc o distracţie foarte captivantă şi au o frumuseţe atrăgătoare, pe care Samson ar recunoaşte-o. Doar prea târziu el şi-a dat seama că seducătoarea Dalila va fi unul dintre ultimele lucruri pe care le va vedea vreodată. Cât de mare a fost costul şi cât de scurtă bucuria!

  Euforia alergătorului

  Solomon ne spune că o inimă veselă este ca un leac. Ceea ce psihologii descoperă acum este faptul că organismul este deja echipat cu medicamentul care produce o inimă veselă - endorfinele. Aşa că oricui vă invită să vă îmbunătăţiţi dispoziţia, spuneţi-i: „Bună idee” şi invitaţi-i la o alergare de 7 km.

  Douăzeci și una de zile pentru un obicei

  Din moment ce repetarea frecventă a gândurilor, sentimentelor şi faptelor modelează creierul nostru, dacă alegerile noastre sunt bazate pe Scriptură şi pe privirea la Isus şi dacă sunt întărite de puterea Duhului Sfânt, atunci efectul va fi pe termen lung!

  Un tăciune scos din foc

  Oricare ar fi lucrul de care eşti dependent, Dumnezeu este răspunsul. El te poate scoate din foc, căci El „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi” (Efeseni 3:20)

  Hrană și exercițiu pentru suflet

  Când eşti descurajat şi sufletul îţi e flămând, ospătează-te plivind cerul. Este întotdeauna acolo. Imensitatea lui poate schimba greutatea şi ura în speranţă; frumuseţea lui debordantă poate schimba descurajarea în desfătare; ceaţa lui albastră poate linişti şi calma spiritul tău bântuit de furtună.

  Prins în capcană

  Idealul lui Dumnezeu pentru copiii Săi este mai înalt decât cel mai înalt gând omenesc. ’Fiţi dar desăvârşiţi, după cum şi Tatăl vostru cel ceresc este desăvârşit’. Porunca este o făgăduinţă. Planul de mântuire are în vedere completa noastră eliberare din puterea lui Satana.

  Plecând în călătoria vieții tale

  „Încrede-te în Domnul şi fă binele; locuieşte în ţară şi umblă în credincioşie. Domnul să-ţi fie desfătarea şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima.” (Psalmul 37:3.4)

  Vindecând răni

  Din moment ce vom avea aceste cicatrice până când Isus va reveni şi ne va reînnoi complet, acum avem nevoie de ajutorul Duhului Sfânt, ca să luăm o atitudine potrivită faţă de ele. Trebuie să-I dăm voie Maestrului Medic să direcţioneze procesul nostru de vindecare.

  Isus, pâinea vieții

  Dacă ai mânca mai simplu, şi apoi, în loc să stai multe ore în bucătărie pregătind o mare varietate de hrană bogată, sofisticată şi bogată în calorii, ai petrece acel timp cu Isus, adevărata Pâine a Vieţii, mă întreb ce diferenţă s-ar vedea atât în bunăstarea ta spirituală, cât şi în cea fizică.

  Cel mai eficient martor

  Nu prin elocvenţă sau logică sunt atinse inimile oamenilor, ci de influenţa dulce a Duhului Sfânt, care acţionează liniştit, şi totuşi sigur, în transformarea şi dezvoltarea caracterului. Doar vocea în surdină a Duhului Sfânt al lui Dumnezeu este cea care are putere să schimbe inima.

  Păstrându-ne sistemul imunitar sănătos

  O dată cu vârsta, sistemul imunitar slăbeşte, aşa că trebuie să fim atenţi să îl menţinem activ şi sănătos. Alegerile de stil de viaţă şi mediul ambiant au un impact major asupra a cât de eficient funcţionează sistemul imunitar.

  Ce mi-a dat tatăl meu

  Tatăl tău pământesc ți-a dat darul vieţii, dar ce altceva ţi-a dat? De ce să nu-i mulţumeşti? Şi în timp ce o faci, mulţumeşte-I şi Tatălui tău ceresc pentru Isus, cel mai bun dar dintre toate, căci fără Isus n-ar fi existat viaţa veşnică!

  Obține energie pe o cale naturală

  Ia energie pe cale naturală. Fă plimbări de câteva ori pe zi, bea multă apă, dormi mai mult, petrece mai mult timp cu prietenii, şi cere-I lui Dumnezeu să te binecuvânteze cu înţelepciune, ca să lucrezi inteligent şi să duci o viaţă echilibrată.

  Isus este calea spre viață

  Este imposibil ca prin noi înşine să scăpăm din groapa păcatului în care suntem cufundaţi... Educaţia, cultura, exercitarea voinţei, efortul omenesc, toate îşi au sfera lor de acţiune, dar aici ele sunt fără valoare... Trebuie să existe o putere care să lucreze dinăuntru... Acea putere este Hristos.

  Măsurând viața prin donație, nu prin durată

  Cât de bine ne ştie Dumnezeu problemele, când ne avertizează să nu ne îngrijorăm de viaţa noastră, căci, în mod ironic, îngrijorarea va tăia durata vieţii noastre, în loc să o lungească.

  Un gol care nu va fi umplut niciodată

  Mă întreb, în timp ce mă gândesc la durerea mea, cât de sfâşiată trebuie să fie inima lui Dumnezeu din cauza pierderii veşnice a chiar unuia dintre copjii Lui. Am sentimentul că un gol adânc în sufletul Lui nu va fi niciodată umplut!

  Calea sprea inima unui om

  Eşti vreodată ispitit să mănânci când nu ţi-e foame? Sau să consumi hrană care nu-ţi face bine? S-ar putea oare ca diavolul să cunoască mai bine calea spre inimile noastre? S-ar putea oare ca el să-şi dea seama de consecinţele veşnice mai bine decât noi?

  Fără să-și dea seama că ar putea fi observată

  Priveşte în jurul tău. Ce faptă amabilă ai putea să faci pentru cineva din familia, biserica sau localitatea ta?

  Creștinii într-o societate violentă

  Este privilegiul nostru să ne aşezăm cazul înaintea lui Isus şi să avem încredere în El, ca să ne poarte prin timpul judecăţii Sale, când totul în jurul nostru este în frustrare, confuzie şi tulburare.

  Amestecarea lui Belșațar

  Tatăl nostru ceresc este un Dumnezeu iertător şi iubitor, dar, prin propria noastră neglijenţă şi indiferenţă, ne putem pierde moştenirea cea veşnică.

  Reținându-L pentru o binecuvântare

  Tânjeam cu disperare după ceva tangibil, un punct de sprijin pentru această criză din viaţa mea. Istoria lui Iacov m-a atras, amintindu-mi că lupta lui n-a fost lăsată nerăsplătită. „Şi l-a binecuvântat acolo” (Geneza 35:29).

  Vița, sursa vieții mele

  Producerea de fructe începe când ramura se apleacă. Ramurile care cresc drept în sus nu produc fructe. Ele sunt tăiate pentru ca ramurile aplecate să primească lumina soarelui în mod direct şi să producă fructe de o calitate mai bună.

  Este timpul să deschidem ușa?

  Mai mult decât orice, am redescoperit pe Tatăl meu ceresc şi am aflat că El a bătut la uşa mea în tot acest timp, dar eu eram prea ocupată ca să-I deschid! Acum uşa mea este deschisă şi e atât de bine să stai jos şi să te bucuri de prezenţa Lui.

  Legătura plăcută a lui Dumnezeu pentru căsătorie

  Dumnezeu dorește să fie în centrul vieţilor noastre. El poate revitaliza căsătorii care se clatină sau chiar căsătorii în pericol. Prin dragostea permanentă a lui Dumnezeu, putem primi puterea de a ne iubi unul pe altul, aşa cum ne-a iubit El.

  Dieta și dentistul

  Corpul luptă împotriva cariilor. Saliva are tot ce e nevoie ca să vindece cavităţile timpurii, iar folosirea unor cantităţi foarte mici de fluoruri, cum ar fi spălarea zilnică a dinţilor cu paste de dinţi fluorurate, va remineraliza cariile în stadiul lor incipient.

  Urmărind inamicul

  Consideri oboseala o parte normală din viaţa ta? Aminteşte-ţi, oboseala îţi afectează profund performanţele acasă, la lucru şi pentru Domnul. Doar după ce s-a odihnit, credinţa şi încrederea lui Ilie în Dumnezeu s-au reîntors.

  Atitudinea lui Hristos

  Ceea ce aduce boală trupului şi minţii la aproape toţi oamenii sunt sentimentele de lipsă de satisfacţie şi suspinele de nemulţumire.

  Hristos – sursa valorii noastre personale

  Dumnezeu are un plan cu viaţa ta - o lucrare pe care tu o ai de făcut şi pe care nimeni altcineva n-o poate face - şi un plan pentru tine, ca să fii cu El veşnic.

  Dezvoltând un spirit care susține

  Biblia ne arată că este posibil pentru oameni să dezvolte o legătură vie, de credinţă în Dumnezeu, care le aduce puterea spirituală necesară pentru susţinerea lor când orice altceva pare să se prăbuşească. Este o calitate specială a vieţii hrănite doar de o relaţie mântuitoare cu Isus.

  Linia copacilor

  Dumnezeu nu descurajează ambiţia şi aspiraţia, Iosif şi Daniel au arătat amândoi o mare înţelepciune în situaţii de criză şi un profil puternic în politica mondială. Dar să nu îndrăznim să urcăm singuri pe aceste înălţimi, deoarece, ca şi stejarul cel puternic, vom fi măturaţi de pe munte.

  Un Sabat plăcut

  Dacă îţi vei opri piciorul în ziua Sabatului, ca să nu-ţi faci gusturile tale în ziua Mea cea sfântă; dacă Sabatul va fi desfătarea ta, ca să sfinţeşti pe Domnul slăvindu-L.... atunci te vei putea desfăta în Domnul. Isaia 58:13.14

  Schimbându-ți gândirea

  O lege fundamentală a bunăstării psihologice este aceea că devii ceea ce crezi că eşti. Gândurile tale sunt factori motivanţi, incredibili, în timp ce gândirea îţi modelează comportamentul. Păzeşte-ți intrările spre mintea ta, și nu-i da voie lui Satana să te inunde cu vină, descurajare, anxietate şi depresie.

  Ajută-l pe Dumnezeu să îndepărteze focul

  Dă-i o şansă lui Dumnezeu să lucreze. Am văzut copii vindecaţi de mânie de către mama sau tata, mergând seara în camera lor, aşezându-şi mâinile pe copilul adormit şi rugându-se în Numele lui Isus.

  Rugăciunea credinţei

  Dacă eşti obosit de durere şi îngrijorare, prinde-te de rugăciunea credinţei din Psalmul 6. Crede că Domnul te-a auzit plângând şi rugăndu-te şi El îţi va asculta rugăciunile.

  Un sfat mai bun

  Ştiinţa nu recunoaşte nici un nivel inofensiv al alcoolului în timpul sarcinii, iar copiii alăptaţi la sân pot fi şi ei afectaţi de ceea ce beau mamele. Sfatul lui Dumnezeu este întotdeauna cel mai bun. Este vreun sfat pe care Dumnezeu l-a dat în Cuvântul Său şi pe care te simţi convins să-l urmezi?

  Făcându-i o favoare lui Dumnezeu

  Aproape tot ceea ce copiii noştri vor ajunge să creadă despre Dumnezeu va fi modelat puternic de ceea ce văd în părinţii lor. Şi cele mai multe dintre sentimentele unui copil despre Dumnezeu se formează atunci când părinţii îndeplinesc cea mai dumnezeiască responsabilitate: aceea de a-i învăţa să asculte.

  Fiind „pietre vii”

  Mesajul despre sănătate este darul multipotenţial al lui Dumnezeu pentru lumea noastră îndurerată. Prin el, oamenii pot găsi puţină uşurare a durerii. El poate deschide uşi de interes în inimile oamenilor pentru a primi evanghelia deplină.

  Exerciţiul fizic nu este o opţiune

  Fă din exerciţiul fizic o parte distractivă a programului tău şi vei găsi timp pentru el!

  Îndepărtând bârna

  Doamne, nu mă lăsa să fiu un ipocrit, judecăndu-i şi criticându-i pe alţii, când am aşa de mult de curăţat în propria mea viaţă!

  Lapte și miere

  Aştepţi cu nerăbdare ţara în care curge lapte şi miere? Ce ar trebui să faci, ca să fii gata pentru acea zi minunată, când Paradisul nu va mai fi o promisiune, ci o realitate?

  Cântă dimineaţa

  Începeţi fiecare zi cu o băutură ajutătoare, plină de sănătate - cum este apa! Şi în timp ce o beţi, alegeţi gânduri pozitive. Alegeţi o atitudine de mulţumire, care aduce un zâmbet şi un cântec la începutul fiecărei zile.

  „Sticla cu medicamente” originală a lui Dumnezeu

  Mâncând hrană rafinată, ne limităm cantitatea de substanţe filochimjce ingerate şi alte substanţe pe care Dumnezeu le-a destinat hranei noastre şi astfel trebuie să ne suplimentăm alimentaţia cu substanţe artificiale.

  Rugăciunea unui vindecător rănit

  Ajută-mă să ştiu că există cuvinte ale adevărului şi vindecării, care pot să rămână nerostite niciodată, dacă eu nu le spun; şi fapte de compasiune şi grijă, care pot rămâne nefăcute niciodată, dacă eu nu le fac.

  Cu aripi ca vulturii

  „Dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă şi nu obosesc, umblă şi nu ostenesc.” Isaia 40:31

  Ce înseamnă sa îmbătrâneşti normal?

  Pentru cei mai mulţi dintre bătrânii de azi, cea mai mare teamă nu este moartea, ci teama de a deveni din ce în ce mai slabi, mai fragili şi mai dependenţi de alţii. Și totuși, schimbările în stilul de viață pot atenua efectele înaintării în vârstă și cresc șansele unei vieți cât mai independente.

  Ochi slabi

  Neglijarea capacităţilor şi talentelor va face ca acestea să se atrofieze. Greşelile în timpul criticilor ani de formare vor avea consecinţe care ar fi putut fi evitate în întregime.

  Îndepărtând durerea

  Dumnezeu poate că nu intervine în vindecarea noastră fizică, dar El promite să trateze şi să restaureze sănătatea noastră spirituală. Căci este dorinţa inimii Sale ca nici unul dintre noi să nu fie pierdut. El, mai mult chiar decât mamele noastre, vrea să alunge durerea cu un sărut şi să ne vindece.

  Un Eutih modern

  Un Eutih modern locuieşte la noi acasă, viu şi sănătos, din cauza credinţei atâtor oameni care s-au rugat pentru el în acea zi din 1986. Minuni se întâmplă încă. Cere o minune şi experimentează puterea vindecătoare a lui Dumnezeu.

  Opriţi aglomerarea

  Dacă în timpul săptămânii aveţi rareori un timp de odihnă din cauza programului prea aglomerat, dacă vă grăbiţi de la o activitate la alta, fără să vă luaţi timp să vă bucuraţi de ele, atunci este de două ori mai important să vă opriţi din lucru în Sabat.

  Dulce şi slab

  În multe cazuri de boală, cel mai bun remediu pentru pacient este să nu mănânce o masă sau două, pentru ca organele digestive suprasolicitate să poată avea ocazia să se odihnească. O dietă de fructe pentru câteva zile a adus deseori uşurare celor care fac muncă intelectuală.

  Nu avea de ales

  „Astăzi mă voi supune Ţie cu toată solemnitatea. Renunţ la toţi stăpânii care au avut stăpânire asupra mea înainte şi mă consacru Ţie, cu tot ce sunt şi cu tot ce am”- căpitanul Joseph Bates

  Paşte oile mele

  Isus a dat valoare tuturor persoanelor diferite, care făceau parte dintre ucenicii Lui. El a ajuns să-i cunoască pentru a-i sluji. Prin har, El le-a dat ceea ce aveau nevoie, nu ceea ce ar fi meritat. Mântuitorul nostru i-a pus la lucru în slujire, în felul în care talentele lor se potriveau cel mai bine.

  Lasă soarele sa strălucească înăuntru

  Cât de potrivit este ca Dumnezeu, care a creat soarele şi i-a dat toate aceste caracteristici vindecătoare, să Se numească pe Sine Soarele neprihănirii! Pentru cei care îl iubesc pe Dumnezeu şi aleg să-L invite în inimile lor, în fiecare dimineaţă, Isus Se ridică cu vindecare sub aripile Lui.

  Dedicarea unei mame

  „Mama este bunul suprem al vieţii naturale. Ea este mult mai importantă decât un om de stat, om de afaceri, artist sau om de ştiinţă, de succes.” Theodore Roosevelt

  Clubul mamelor – tratament pentru depresie

  Lucrarea noastră pentru Hristos trebuie să înceapă în familie, în cămin... Nu e câmp misionar mai important ca acesta... Familiile creştine sunt uneltele cele mai cu succes pentru formarea caracterului creştin şi pentru înaintarea lucrării Sale.

  Hormonii și fericirea

  Ştiu din experienţă personală că Marele Medic înţelege ce este nevoie pentru viaţa fiecăruia dintre noi, ca să ne restaureze şi să ne susţină cu atingerea Lui vindecătoare de echilibru şi bucurie.

  Ziua în care am strigat

  Într-o lume plină cu inimi zdrobite, vieţi distruse şi corpuri distruse, îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru harul Lui vindecător. Harul Lui este cu adevărat suficient pentru noi. El ne va răspunde cu siguranţă atunci când strigăm după ajutor. El ne va întări cu adevărat, ca să putem merge mai departe.

  Nu-l lăsa pe diavol sa te ucidă cu grăsime

  Citeşte etichetele produselor tale favorite şi adună aceste grame de grăsime. Vei fi şocat de cantitatea de grăsime chiar din produsele considerate „scăzute în grăsime”. Cum ai putea să scazi consumul de grăsime? Nu-l lăsa pe diavol să te omoare cu grăsime!

  Candidaţi biblici la hipertensiune arterială

  Dându-ne seama că hipertensiunea vine ca un răspuns la sensibilitatea unei persoane în faţa temerilor şi anxietăţilor vieţii, trebuie să-L aşteptăm cu răbdare pe Domnul şi să „lăsăm mânia... căci... duce numai la rău” (Psalm 37:8).

  Am urcat la peştera din En-Ghedi

  Mâncaţi puţin, uşurând astfel organismul de o povară nenecesară,... încurajaţi bucuria şi luaţi-vă beneficiile unui exerciţiu adecvat în aer liber.

  Nici o picătură buna de băut

  Când în cele din urmă am găsit apă bună de băut, la capătul traseului de 15 km, durerea de cap mi-a dispărut, braţele şi picioarele s-au simţit revigorate, întregul meu corp s-a simţit ca nou. Atunci când citesc că Hristos promite apă veşnică pentru spirit şi suflet, îmi imaginez proprietăţile ei reînnoitoare.

  Autodisciplina: cheia spre sănătatea mintală

  Nici unuia dintre noi nu îi place disciplina, dar pentru binele nostru - pentru sănătatea noastră mintală şi fizică - Dumnezeu trebuie să ne disciplineze cu consecinţele pentru acţiunile noastre, ca să învăţăm importanţa autodisciplinei.

  Creând o inima noua

  Dar păcatul din inima mea? Ca să fie îndepărtat, nu va fi nevoie de doi medici, o asistentă medicală, un tehnician, două computere şi cinci electrozi. Doar de Isus. El este Creatorul de inimi curate - pe loc, imediat ce Îl inviţi înăuntru.

  Alegeri și rezultate

  Când te afli în faţa unei alegeri între ceea ce are gust bun şi ceea ce îţi face bine, ce alegi?

  Mobilizează-ți apărarea

  Aşa cum Dumnezeu ne-a dat sistemul imunitar să lupte cu boala fizică, El ne-a dat şi Duhul Sfânt să combată boala spirituală. Tu eşti templul lui Dumnezeu. Foloseşte apărarea sistemului imunitar şi a Duhului Sfânt, ca să protejezi proprietatea lui Dumnezeu.

  Nu fii atât de generos

  Noi suntem oameni generoşi, mâncând prea mult. În special prea mult zahăr şi grăsimi. Bem prea mult. Şi mâncăm prea multă sare. Aceasta face parte din natura noastră „generoasă” cu noi înşine! Generozitatea este o trăsătură minunată când o exercităm în favoarea altora, nu în favoarea noastră.

  Sunt recunoscătoare pentru picioarele mele

  Uneori nu ne dăm seama cât de recunoscători trebuie să fim, până nu ne întâlnim cu cineva care are mai puţin! Dumnezeu este atât de bun! Ce dar special ţi-a dat ţie? Mulţumeşte-i astăzi pentru acest dar.

  Fii fericit şi trăieşte

  Pavel spune: „M-am deprins să fiu mulţumit cu starea în care mă găsesc. Ştiu să trăiesc smerit şi ştiu să trăiesc în belşug. În totul şi pretutindeni, m-am deprins să fiu sătul şi flămând, să fiu în belşug şi să fiu în lipsă” (Filipeni 4:11-12). Poţi spune acelaşi lucru?

  Un remediu vechi, dar incredibil de eficient

  Domnul nu ne-a lăsat fără folosirea remediilor simple care, atunci când sunt folosite, nu vor lăsa organismul într-o stare mai slăbită, aşa cum se întâmplă când se folosesc medicamente

  Aur verde de grădină

  Cred că Dumnezeu a ştiut ce făcea când a plantat o grădină pentru Adam şi Eva. Nu spune că a zis şi s-a făcut - spune că El a plantat-o! Pentru sănătatea ta, poate că este timpul să urmezi exemplul Creatorului!

  Ştergând lacrimile

  Poţi simţi că Dumnezeu te ține în braţele Sale? El te va purta peste durere şi suferinţă şi niciodată nu te va lăsa, nici nu te va părăsi. Ţine-te de această făgăduinţă.

  Localităţi sănătoase

  Suntem noi, ca şi creştini, gata să ne implicăm în a face din localităţile noastre locuri mai sănătoase de locuit? Isus a spus că, dacă ar fi cât un grăunte de muştar, credinţa ar putea muta un munte.

  Mulţumiri pentru spini

  Citind Cuvântul lui Dumnezeu, putem fi mângâiaţi de felul în care prezenţa şi cuvintele lui Isus: „Eu sunt învierea şi viaţa” au transformat durerea şi tristeţea Măriei şi Martei (Ioan 11:25). Şi putem spune împreună cu apostolul Pavel: „Harul Meu îţi este de ajuns” (2 Corinteni 12:9).

  Elixirul morţii

  Astăzi, Larry îi aduce laudă lui Dumnezeu, pentru că a întâlnit stilul de viaţă adventist. Spre deosebire de substanţele care dau dependenţă, atunci când eşti plin de Duhul, nu există efecte secundare negative, El satisface.

  Poţi învinge durerea

  A face faţă vinovăţiei, amărăciunii şi mâniei, deşi este dureros, este singura cale de a experimenta o adevărată sănătate spirituală. Nu lăsaţi durerea să vă reţină de la ceea ce ştiţi că ar trebui să faceţi!

  Prezența Domnului

  Dacă treci prin perioade grele, aminteşte-ţi că Domnul este lângă tine şi te va întări.

  Împărţindu-ţi darul milei

  Poate că nu aveţi darul milei în mod natural, dar prin harul lui Dumnezeu îl puteţi practica. Tot ceea ce aveţi de făcut este să căutaţi pe cineva care este îndurerat şi să vă abateţi din drumul vostru, ca să le arătaţi cât de mult vă pasă.

  O minte mulţumită

  Secretul unei vieţi de creştin, pline de succes, nu se află atât de mult în ceea ce facem, cât în ceea ce lăsăm să intre în minţile noastre. Gândurile pozitive, amabile, admirabile, excelente şi vrednice de laudă cultivă acelaşi tip de minte care era şi în Hristos Isus.

  Administrare de bani fără îngrijorare

  Încrederea în Dumnezeul cerului, nu în bani şi în ceea ce pot ei cumpăra este moneda mulţumirii, o cheie spre o vieţuire sănătoasă, împlinită în această lume şi pentru veşnicie în lumea viitoare.

  Discutând cu Dumnezeu despre sănătate

  Începând să văd durerea şi moartea ca o consecinţă a păcatului şi nu ca ceva cauzat de Dumnezeu, am început să mă încred. Acum ştiu că Dumnezeu are răspunsurile pentru durerea şi confuzia noastră, dacă vom discuta cu El, aşa cum ne cere El să facem.

  Vindecare miraculoasa

  Dumnezeu nu va lucra într-un mod miraculos, ca să păstreze sănătatea celor ce au obiceiuri care îi vor îmbolnăvi cu siguranţă.

  Opt zile de trait

  Tată, dacă vezi că este potrivit să mă vindeci, nu mă petici doar. Vreau să fiu umplut cu mai multă putere a Duhului Tău cel Sfânt, pentru a putea sfârşi lucrarea Ta, mai mult decât am experimentat vreodată mai înainte!

  Pâine pentru viaţă

  Este o datorie sacră a celor care gătesc să înveţe cum să prepare hrană sănătoasă... Este nevoie de gândire şi grijă pentru a face o pâine bună; dar este mai multă religie într-o bucată de pâine decât cred mulţi.

  Gelozia îţi poate distruge sanatatea

  Dacă mintea este liberă şi fericită, iar conştiinţa împăcată că ceea ce face este bine şi îi face pe alţii fericiţi, aceasta va crea o bucurie care va reacţiona asupra întregului organism, făcând circulaţia sângelui mai liberă şi ridicând tonusul întregului corp.

  Otravă în aer

  M-am gândit care pot fi consecinţele unei greşeli mici. Compresorul stricat aproape că a ucis doi oameni! Păcatul este la fel: poate că nu este ceva ce ceilalţi pot vedea sau mirosi, dar poate cauza moartea chiar în acelaşi fel. Realitatea este că Satana ucide, iar „suflarea Celui Atotputernic îmi dă viaţă”.

  Rişti să contactezi o boala egipteană?

  „Dacă vei asculta cu luare aminte glasul Domnului, Dumnezeului tău, dacă vei face ce este bine înaintea Lui, dacă vei asculta de poruncile Lui şi dacă vei păzi toate legile Lui, nu te voi lovi cu nici una din bolile cu care am lovit pe egipteni; căci Eu sunt Domnul care te vindecă.” (Exod 15:26)

  Poţi alege viaţa sau moartea

  Dumnezeu ne-a dat informaţii cum să ne păstrăm corpurile sănătoase şi cum să trăim vieţi neprihănite şi EI ne-a cerut să fim ascultători de voia Sa. Când facem aceasta, vom fi sănătoşi spiritual şi fizic. Căile Lui sunt totdeauna cele mai bune.

  Apa amară

  În fiecare încercare, dacă îl căutăm, Hristos ne va da ajutor. Ochii noştri vor fi deschişi să discearnă promisiunile vindecătoare, înregistrate în Cuvântul Său. Duhul Sfânt ne va învăţa cum să ne însuşim fiecare binecuvântare care va fi antidotul tristeţii.

  Atingerea vindecătoare a muzicii

  Când este folosită spre bine, muzica este o binecuvântare; însă adesea ea este făcută unul din mijloacele cele mai atractive prin care Satana prinde în cursă sufletele. Când se face abuz de ea, aceasta îi conduce pe cei neconsacraţi la mândrie, vanitate şi nebunie. Când îi dăm voie să ia locul dedicării şi rugăciunii, este un blestem teribil

  Alergând în alergarea cea bună

  Experienţa mea în alergare m-a învăţat binecuvântările, beneficiile şi necesitatea încercărilor pentru rafinarea corpului şi a minţii, iar în cazul unui creştin, nu este o mare diferenţă. Disciplina, angajamentul, credinţa şi perseverenţa sunt cu toate modelate în greutăţi, dificultăţi şi eşec.

  Darul Sabatului

  Pentru a obţine cu adevărat beneficiile pentru care Dumnezeu a creat această zi, trebuie s-o faci diferită, specială şi eliberată de stres. Sabatul este un timp de încărcare morală a bateriilor - un timp pentru a primi inspiraţie şi cunoştinţe spirituale.

  Dieta pentru anul 2000

  Dumnezeu ne-a spus ce să mâncăm la început şi, deşi am avut nevoie de mii de ani ca să ne dăm seama de aceasta, am ajuns în cele din urmă la dieta acceptată de Dumnezeu, ca fiind dieta pentru anul 2000.

  Într-o glumă bună este vindecare

  Umorul lui nu numai că-i atrage pe oameni, dar a şi legat familia noastră. Umorul a adăugat bucurie vieţii noastre de fiecare zi şi a înălţat deseori dispoziţia noastră în timpul perioadelor grele. Dumnezeu vrea să ne bucurăm de viaţă pe deplin şi sunt recunoscătoare că am o doză specială de umor la noi acasă.

  Alhaji

  Noi toţi putem primi „operaţia” lui Dumnezeu! Dumnezeu a promis să taie şi să îndepărteze păcatul nostru şi să ne refacă la o viaţă abundentă, dacă ne vom supune durerii inevitabile. O, cât de recunoscători ar trebui să fim noi pentru braţele Sale întinse spre noi!

  Exersându-ți potențialul deplin

  Să exersăm fiecare nu doar corpurile noastre în fiecare zi, ci şi şansa noastră de a fi născuţi din Duhul Sfânt. Doar atunci putem ajunge la alţii, întinzându-ne dincolo de rutina şi gogoaşa noastră confortabilă, atingând vieţi pentru împărăţie şi, făcând astfel, ajungem să ne dăm seama de potenţialul nostru cel mai deplin, ca fiinţe omeneşti.

  Spre bine?

  Aştept cu nerăbdare timpul când ne vom muta de pe pământ în locuinţele noastre cereşti, când vom intra în cer împreună cu ceilalţi creştini etichetaţi „desăvârşiţi în Hristos”. Toţi locuitorii cerului îl vom lăuda pe Dumnezeu pentru moartea lui Hristos pentru noi, care ne-a învrednicit să intrăm în căminele noastre din cer.

  Avantajul adventist

  A fost un privilegiu să mă întorc din excursia de trei zile şi să fiu cu cel puţin un sfert de milă înaintea următorului concurent! Şi ceilalţi doi din şcoala noastră s-au situat pe poziţiile trei şi patru. După aceea n-a mai fost nici o îndoială despre „ierbivori” şi avantajul adventist.

  Soarele incredibil al lui Dumnezeu

  Lumina soarelui este pentru organism ceea ce este recunoştinţa pentru suflet. Dă un sentiment incredibil de bunăstare - şi este gratis. Stai în incredibila lumină a lui Dumnezeu cel puţin cinci minute astăzi şi spune-I lui Dumnezeu cât eşti de recunoscător pentru darul Lui!

  Trezește-ți hormonii veseli

  De ce să aştepţi până când oboseala, depresia şi stresul să ia tot ce e mai bun din tine, când cu planul de 10 paşi poţi să exersezi aceşti hormoni veseli, să vorbeşti cu Dumnezeu, să te bucuri de natura Lui şi poate să memorezi un pasaj cu înţeles profund din Scriptură - toate în acelaşi timp!

  Supărarea: o experiență de învățare și predare

  David avea multe îndoieli pe care le aveam şi eu. El putea să-i spună exact lui Dumnezeu cum se simţea, să se descarce şi apoi să se întoarcă şi să-L laude pe Domnul. Am învăţat că acesta era răspunsul pentru a scăpa de amărăciune şi de a găsi vindecare.

  Renunțând la ceea ce nu este bun

  Spre surpriza mea, Dumnezeu m-a ajutat, aşa că atunci când a venit ziua să mă opresc complet, n-am avut nici un simptom de poftă sau de retragere. Astăzi beau doar apă şi suc. Sunt recunoscătoare lui Dumnezeu, căci El aude şi răspunde strigătelor noastre pentru sănătate şi vindecare.

  Odihna de stress

  Necazurile dumneavoastră nu sunt chiar aşa de grele. O zi pe săptămână vă puteţi odihni de acel sentiment de stres extrem, pe care l-aţi simţi, dacă cineva v-ar prinde. Dumnezeu v-a dat voie.

  Campion olimpic

  Dacă Satana a pus greutăţi în viaţa dumneavoastră, vă încurajez să cereţi împlinirea făgăduinţei din Matei 17:20, căci cu ajutorul lui Dumnezeu nimic nu este imposibil. Cu Dumnezeu puteţi fi un campion şi să primiţi medalia de aur a regatului Său.

  Administrarea sănătății

  Gândeşte-te la darul sănătăţii, dat de Dumnezeu. El aşteaptă de la noi, ca administratori, să păstrăm acest dar cu fiecare sursă pe care o avem la îndemână. Putem să controlăm cele mai multe influenţe care cauzează boli degenerative şi moarte prematură.

  Te epuizezi sau delegi

  Dacă vei face lucrul acesta şi dacă Dumnezeu îţi va porunci aşa, vei putea face faţă lucrurilor şi tot poporul acesta va ajunge fericit la locul lui.

  Urcând spre vârste înaintate

  Dieta oferă materialele pentru funcţiile corpului. Exerciţiul este absolut esenţial în păstrarea unei bune circulaţii. Dacă nu exersăm, circulaţia este leneşă şi aceasta afectează întregul organism, mintea şi restul corpului.

  Laptele curat al Cuvântului

  Ce Dumnezeu minunat avem, să prevadă atât de bine împlinirea nevoilor copiilor, fie ei copii care sug la sânul mamelor lor, sau copii spirituali, ca mine şi ca tine. „Laptele curat”, găsit în Cuvântul lui Dumnezeu, este cu mult superior celor mai elocvente cuvinte omeneşti.

  Prietenii și calitatea vieții

  Isus cunoştea valoarea prietenilor. Şi din cauza credinţei lor, tind să cred, prietenii au avut şi ei păcatele iertate şi au experimentat acea minunată binecuvântare a vindecării spirituale.

  Simplifică! Simplifică!

  Mântuirea nu este atât de complicată. Profetul Mica a redus-o la trei clemente simple: „să faci dreptate, să iubeşti mila şi să umbli smerit cu Dumnezeul tău” (Mica 6.8). Ah! Asta este o uşurare a greutăţii de pe umerii mei.

  Cea mai fericită zi în 38 de ani

  Mulţi care sunt bolnavi astăzi stau „lângă scăldătoare”, încrezându-se în puterea omenească pentru o soluţie rapidă a problemelor pe care le-au adus asupra lor înşişi. Dar numai Isus ne poate vindeca în întregime. Tratând corpul nostru şi ignorându-ne sufletul nu este destul.

  Suflarea de viață

  Rugăciunea este deschiderea inimii în faţa lui Dumnezeu, ca în faţa unui prieten. Nu pentru că este necesar să-L încunoştinţăm pe Dumnezeu de ceea ce suntem, ci ca să putem să-L primim pe El. Rugăciunea nu Îl coboară pe Dumnezeu la noi, ci ne înalţă pe noi la El

  La împlinirea vremii

  Din moment ce Creatorul a format atât copilul, cât şi pe mama lui, El i-a plănuit să se potrivească aproape perfect! Printr-o serie atentă de mişcări lente, răsuciri ale capului copilului, naşterea are loc de obicei fără probleme.

  GAT CAT luptă cu sistemul imunitar

  Aşa cum sistemul imunitar al corpului nostru combate boala, un sistem imunitar spiritual sănătos luptă împotriva ispitei şi păcatului. Ce distruge sistemul tău imunitar spiritual? Lipsa studiului biblic, a rugăciunii şi meditaţiei împreună cu egoismul, necumpătarea, mândria şi atitudinea negativă.

  Eu aleg cum vreau să mă simt

  După ce ajungem la punctul în care ne dăm seama că suntem fără putere în faţa păcatului, ne întoarcem la Domnul nostru plin de har, care este gata şi poate să ne ajute să ne schimbăm dinăuntru în afară.

  Întâlnirile sociale și lăcomia

  În timp ce Hristos accepta invitaţii la sărbători şi întâlniri, el nu lua din toată hrana care I se oferea, ci mânca în linişte doar ceea ce era potrivit nevoilor sale fizice, evitând multele lucruri de care nu avea nevoie.

  Legătura minte – corp

  Tristeţe, teamă, nemulţumire, vină, neîncredere, remuşcare, toate tind să distrugă forţele vieţii şi să invite descompunerea şi moartea... Curajul, speranţa, credinţa, simpatia, dragostea, promovează sănătatea şi prelungesc viaţa. O minte mulţumită, un spirit vesel este sănătate pentru corp şi tărie pentru suflet.

  Dar bunicul?

  Viaţa este ceea ce alegi să faci din ea. E adevărat, am renunţat la ceva din libertatea noastră când am ales să-l avem cu noi pe bunicul, dar am câştigat mult mai mult în schimb.

  Alegându-L pe Domnul

  Indiferent de încercările care vin asupra noastră, ele ne vor întări credinţa în Tatăl nostru, când ne încredem în El ca să ne susţină. Evrei 13:8 spune: „Isus este acelaşi ieri, azi şi-n veci!” Noi suntem singurii variabili.

  Luptând în războiul civilizației

  Dumneavoastră sunteți implicaţi în bătălii nesfârşite, cu tensiuni financiare la serviciu sau probleme de familie. Dacă uneori vă vine să fugiţi de toate, sunteţi un caz din războiul modern „civilizat”. Dumnezeu ne ajută să îndepărtăm factorii stresanţi din viaţă şi să ne apropiem mai mult de El.

  Micul dejun cu regele

  Hrana pe care o ingerezi în corp dimineaţa îţi va afecta întreaga zi - fie că este hrană fizică, fie că este hrană spirituală. Iată de ce ar trebui nu numai să mănânci dimineaţa ca un rege, ci şi să iei micul dejun cu Regele.

  Luptând cu bolile infecțioase

  Prin ingeniozitatea, hotărârea şi eforul nostru, ni se pare că putem să ne facem mai buni. Dar apoi, ne confruntăm cu realitatea. Doar prin Hristos puterea păcatului poate fi înfrântă în vieţile noastre.

  Fiziologia victoriei

  Când alegem să-I predăm voinţa lui Isus şi să ne îmbrăcăm cu oferta harului său abundent, care să ne ţină departe de cădere - studiul zilnic al Cuvântului Său, rugăciunea din inimă şi căutarea prezenţei Sale - Duhul Sfânt începe să pună frâne acţiunii fierbinţi a vechiului obicei păcătos.

  Fă tot ce poți mai bine, Dumnezeu va face restul

  Multe lucruri ni se întâmplă pe nedrept. E uşor să te laşi prins în sentimente de autocompătimire, amărăciune şi răzbunare. Dar am învăţat că, dacă continuu să fac ceea ce trebuie să fac cât pot mai bine, Dumnezeu face ca lucrurile să meargă mai bine decât aş putea face eu sau tu.

  Esența vieții

  Părtăşia cu Isus, prin Duhul Sfânt, ne ajută să primim putere, tărie, bucurie, dragoste şi pace de la El pentru a fi mai eficienţi în lucrarea pentru alţii. Pentru alţii, vieţile noastre pot deveni oxigenul vital, dătător de viaţă, al lui Dumnezeu, care ajută la susţinerea lor în încercări şi descurajare.

  Cucerirea colesterolului

  V-ar plăcea să ştiţi ce ar face bolile de inimă la fel de rare ca lepra în cultura noastră? Mâncaţi fructe, verdeţuri, cereale integrale şi nuci, şi daţi la o parte toată carnea, peştele, vânatul şi produsele animale. Aceasta poate să sune nerealist. Dar este nutriţie de bun simţ!

  Dumnezeu ne înțelege nevoia

  Aşază-ţi dorinţele, bucuriile, necazurile, grijile şi temerile înaintea lui Dumnezeu. Nu Îl poţi împovăra; nu poţi să-L oboseşti. El care numără perii capului tău, nu este indiferent la dorinţele copiilor Săi.

  Nu toate caloriile sunt egale

  Evitaţi caloriile provenite din grăsimi - ele vi se lipesc de oase! Este un mic sfat interesant în Proverbe 23:3 despre supraalimentaţie. Spune să nu pofteşti delicatesele unui dregător, pentru că acea hrană este înşelătoare. Cât de adevărat! Cele mai multe mâncăruri bogate sunt umplute cu calorii de care este greu să scapi.

  Fă un duș pe dinăuntru

  Apa curată este unul dintre cele mai mari daruri ale lui Dumnezeu pentru sănătatea ta. Serveşte-te. Şi când faci aceasta, aminteşte-ţi să îi ceri lui Isus „apa” pe care i-a dat-o femeii de la fântână care va satisface în mod deplin setea ta spirituală şi va devein „un izvor de apă care va ţâşni în viaţa veşnică”

  Sex, stilul secolului douăzeci și unu

  Într-o societate care afişează, în mod zgomotos, sex pe fiecare reclamă, în care subînţelesuri sexuale domină conversaţia obişnuită, în care îmbrăcămintea şi moda dau foc ispitei, cum poate cineva să treacă neafectat? Este braţul lui prea scurt acum, ca să nu poată salva? „Cel ce judecă tot pământul nu va face oare dreptate?”

  Densitatea populației și boala

  Dacă îţi dai seama că auzi foarte greu vocea lui Dumnezeu în trafic, zgomot, peisaje de beton şi viaţa grăbită de la oraş, poate că este timpul să accepţi invitaţia pe care ţi-a facut-o Isus cu secole în urmă: „Veniţi... într-un loc liniştit şi odihniţi-vă”

  Căutarea mea pentru sănătate

  Doar în 10 zile, organismul meu s-a schimbat atât de favorabil, încât inconvenientele şi sacrificiile sculatului devreme, plimbării de o oră, dietei vegetariene, băilor de aburi, duşurilor contrast, băii jacuzzi şi masajului merită efortul din plin.

  Manevra „Heimlich” a Duhului Sfânt

  Dumnezeu are o „manevră Heimlich”, ca să ne mântuiască. Se numeşte a fi născut din nou. Cu ajutorul Duhului Sfânt, păcatul din cauza căruia ne înecăm poate fi scos din vieţile noastre şi putem încă o dată să respirăm aerul dătător de viaţă al lui Dumnezeu.

  Isus poate vindeca probleme de atitudine

  Paul s-a gândit un moment şi a spus: „M-am schimbat, pentru că am învăţat să-L accept pe Isus Hristos ca Mântuitor personal. Învăţ să-mi fac atitudinea asemănătoare cu aceea a lui Isus.”

  Lucrând până la epuizare

  Lucrând până la epuizare, sau uitând să mâncăm - astfel de dependenţe „curate" sunt la fel de mortale ca şi alcoolismul. Ca şi creştini, nu ne putem permite să negăm această realitate, sau să refuzăm ajutorul de care avem nevoie, ca să le învingem.

  Dumnezeu să fie lăudat pentru speranța unei tinereți reînnoite

  Tatăl nostru ceresc ştie că suntem slabi, formaţi din ţărână. Aşa că mă agăţ de făgăduinţă că Dumnezeu Se întoarce ca să facă toate lucrurile noi! În timp ce îmi fac flotările şi genoflexiunile, ştiu că Tatăl meu ceresc îmi va restaura tinereţea când îmi va restaura sufletul.

  Postul lui Daniel

  Dumnezeu îi impresionează pe oameni în privinţa nevoii lor de a avea un stil de viaţă mai sănătos. Ce privilegiu să poţi să-i ajuţi pe oamenii care sunt convinşi de Duhul Sfânt să facă schimbări de stil de viaţă, majore.

  Protejează vinul inima?

  sucul de struguri nefermentat este băutura de preferat, pentru că prin el se primeşte protecţia inimii, înlăturând efectele adiţionale nesănătoase, cauzate de fermentaţie, cum ar fi: afectarea ficatului sau descreşterea funcţiilor sistemului nervos.

  Mersul pe jos ajută inima

  Mersul pe jos îmbunătăţeşte eficienţa inimii. Nici un alt exerciţiu fizic nu poate face atât de mult pentru tine, şi cu atât de puţin risc, cum este mersul pe jos.

  Păstrându-ți cupa dragostei plină

  Dumnezeu poate să intre într-o viaţă care este plină de ură şi egoism. El o poate schimba. Într-un sens, acesta este înţelesul convertirii. Nimeni nu este mai presus de puterea dragostei vindecătoare a lui Dumnezeu.

  Când te afli în groapă

  Dulciurile rafinate, dacă sunt folosite, trebuie mâncate foarte rar. Glucidele ar trebui să provină din fructe şi hrană din cereale integrale, cum ar fi grâul, porumbul, ovăzul şi meiul. Puteţi preveni foarte uşor anemia prin mese bogate în fier, vitamina C şi vitamina B12 - mâncaţi multe fructe uscate, legume cu frunze bogate şi colorate închis şi cereale integrale.

  Nu-i lăsa pe demoni să se întoarcă

  Credinţa în Isus şi un spirit supus, uşor de învăţat, vor produce transformarea caracterului şi când caracterul se schimbă, comportamentul îl urmează.

  Factorul de rezistență

  Trăind în stresul acestor ultime zile, să ne hotărâm să fim sănătoşi, viguroşi, atât mintal, cât şi fizic, astfel ca, în colaborare cu puterea divină, să putem rezista în mod constant diavolului, rămânând „tari în credinţă” (1 Petru 5:9).

  Obiceiuri de creștere

  Cea mai bună cale de a opri un obicei rău este să nu-l începi niciodată, dar, dacă ai dobândit un obicei rău care are deja mărimea unui castravete într-o sticlă, poate că e timpul să începi să-l tai - sau poate că trebuie doar să spargi sticla!

  În vagonul fără carne

  Baza de suport a fiecăruia, care face schimbări în stilul de viaţă, fie că e vorba de a dormi suficient, de a face mişcare fizică sau de a adopta o dietă fără carne, este Marele Dătător de putere. El dă tăria de a te menţine şi de a continua - de a rămâne în vagon pentru o schimbare deplină.

  Un parc în timp

  De ce îţi petreci tot timpul între probleme de beton şi asfalt, când Dumnezeu a prevăzut un parc săptămânal, în timp, ca tu să te bucuri de el? De ce să nu urmezi obiceiul lui Isus ?

  Datorii pentru asigurarea de sănătate a lui Dumnezeu

  În sănătate şi în boală, apa curată este una dintre cele mai alese binecuvântări ale cerului. Folosirea ei corespunzătoare promovează sănătatea... Băută din abundenţă, ea ajută la împlinirea nevoilor organismului şi asistă natura să reziste bolii.

  Boli ale dorinței și risipei

  Astăzi, Dumnezeu ne-a dat încă o dată tot ce e mai bun pentru călătoria noastră spre Canaanul ceresc, totuşi mulţi poftesc o dietă cu carne, în loc să fie mulţumiţi cu dieta originală a lui Dumnezeu - de fructe, cereale, nuci şi legume.

  Să intri în forma biblică

  Oamenii care fac mişcare în mod regulat spun că le calmează minţile şi îi face mai vigilenţi. Poate că tot mersul pe jos, pe care l-au făcut celebrităţile Bibliei, a fost unul dintre motivele pentru care minţile lor erau atât de deschise la voinţa lui Dumnezeu.

  Vindecare de către soare

  Experimentează realitatea făgăduinţei din Maleahi: „Pentru voi, care vă temeţi de Numele Meu, va răsări Soarele neprihănirii şi tămăduirea Lui va fi sub aripile Lui. Veţi ieşi şi veţi sări ca viţeii din grajd.”

  Înșelat în mod fatal în privința somnului

  Studiile cercetătorului William Dement arată că, dacă nu dormi suficient o noapte, organismul înregistrează „datorie la somn”. Dacă datoria nu este plătită curând, vei începe să picotezi în timpul zilei.

  Chemarea lui Dumnezeu de a fi un mângâietor

  Când treci prin dificultăţi şi ieşi din ele victorios, vei întâlni în timp pe cineva care trece printr-o încercare asemănătoare. Atunci poţi spune cu încredere: „Să-ţi împărtăşesc ce m-a ajutat pe mine să fac faţă unei probleme asemănătoare!” Şi, mângâindu-i pe alţii, vei fi şi tu mângâiat.

  Găsind pacea minții

  Dă-i voie lui Dumnezeu să-ţi conducă afacerile financiare! Fă investiţii în împărăţia Lui mai degrabă decât în cea a lui Satana! Cu ajutorul lui Dumnezeu, poţi să-ţi laşi poverile, să treci prin „urechea acului” (vezi Luca 18:25) şi să găseşti pacea minţii.