Articolul următorCum e mai bine?

  …gata oricând!

  In urma, au fost instiintati de Dumnezeu in vis sa nu mai dea pe la Irod, si s-au intors in tara lor pe un alt drum. Matei 2:12

  Cam asa suna pentru mine salutul Prietenului copiilor, mai ales in aceste momente de sarbatoare. Si chiar daca noi stim ca Isus nu s-a nascut pe aceasta data, sa-I acceptam salutul inca odata. Asta a facut Dumnezeu pentru noi, a dat totul si Isus a fost dispus sa dea totul oricand.

  Nu stiu ce pasaj, dintre toate cele care vorbesc despre nasterea lui Isus Hristos, va impresioneaza cel mai mult. Dar eu pot spune ca mi place cel mai mult drumul magilor spre Betleem si intalnirea lor cu Isus.

  Sunt cateva lucruri care arata spiritul lor de exploratori.

  1. Studiau Scriptura
  2. Cunosteau stelele cerului
  3. Au plecat la drum netinand cont de lungimea acestuia.
  4. Au explorat tot Ierusalimul ca sa il gaseasca pe Isus. Si asta atat de bine ca tot Ierusalimul, cu imparat cu tot s-a turburat.
  5. Au vorbit tuturor despre Isus
  6. Au facut si pe altii sa citeasca (reciteasca) Scriptura
  7. Mergeau intotdeauna in Lumina lui Dumnezeu.

  Recititi pasajul din Matei 2 pentru a redescoperi aceste elemente.

  Cred ca avem ceva de invatat de la acesti master ghid, acesti intelepti (wise men).

  1. Sa mergem unde Domnul ne arata, chiar daca nu cunoastem destinatia. Mergand astfel Avraam a ajuns in Canaan. Sansele sunt sa ajungem si noi acolo.
  2. Trebuie sa il cautam pe Isus.
  3. Trebuie sa ne inchinam lui Isus.
  4. Daca vrei sa il gasesti pe Isus, Dumnezeu te va conduce. HLL ne spune ca steaua calauzitoare erau ingeri.
  5. Trebuie sa ii dam lui Isus ce avem mai bun pe lume.
  6. Odata ce l-ai gasit pe Isus, daca vrei, El te va ajuta ca niciodata sa nu te mai intorci pe acelasi drum.

  Va doresc sarbatori fericite!

  Dar in mod special ma rog ca astazi sa il gasiti pe Isus, si de aici inainte sa mergeti doar cu El pe cale.

  Din aceeași categorie

  Legea Exploratorului (2)

  Moise s-a întors la Domnul, şi a zis: „Doamne, pentruce ai făcut un astfel de rău poporului acestuia? Pentruce m-ai trimis? De când m-am dus la Faraon ca să-i vorbesc în Numele Tău, el face şi mai rău poporului acestuia; şi n-ai izbăvit pe poporul Tău” (Exodul 5:22-23)

  Legea Exploratorului (1)

  „După doi ani, Faraon a visat un vis.” Geneza 41:1

  De care parte a limitei esti?

  „Lot si-a ales toata Campia Iordanului… si si-a intins corturile pana la Sodoma.” - Genesa 13:11-12

  Greu de crezut

  Atunci Dumnezeu a vorbit lui Noe, si i-a zis: „Iesi din corabie, tu nevasta-ta, fiii tai si nevestele fiilor tai cu tine.” Geneza 8:15-16

  Publicate astăzi

  Elev de nota 9

  Dumnezeu nu a stat și nu va sta vreodată să adune note, să calculeze medii și să realizeze clasamente sau contabilitate. Puterea noastră slabă este făcută desăvârșită de către puterea Lui infinită. Când suntem slabi, atunci suntem tari în Hristos. Nu mai pierde vremea și energiile făcând calcule, ci trăiește cu toată puterea și dragostea ta pentru Dumnezeu și pentru semeni!

  Îngerul ne protejează

  Paramedicul mi-a mai spus că singurul motiv pentru care fiica mea nu se rănise grav era acela că scările erau acoperite cu mochetă. Dacă ar fi fost din lemn, situația ar fi fost mult mai gravă. Știu că îngerul păzitor al Nataliei a lucrat în plus pentru a o păstra în siguranță în căderea ei pe scări și Îl laud pe Dumnezeu în fiecare zi pentru că ea nu a pățit ceva rău.

  Scut şi apărare

  E ceva care îţi generează anxietate şi nefericire? Pune-ţi scutul! Ia fiecare promisiune biblică şi cu ea vei rezista la ceea ce urmează să se întâmple!

  Oameni cu farmec

  Doamne, mă rog astăzi pentru victimele asprimii și ale violenței domestice! De cele mai multe ori, asprimea vine de la cei dragi, ceea ce o face și mai greu de suportat. PROVOCARE: Elimină azi orice asprime, chiar și atunci când societatea o consideră justificată!

  Isten kinyilvánítja hatalmát

  „Egy pillanat alatt meghalnak; éjfélkor felriadnak a népek és elenyésznek, a hatalmas is eltűnik kéz...