Articolul următorCum e mai bine?

  …gata oricând!

  In urma, au fost instiintati de Dumnezeu in vis sa nu mai dea pe la Irod, si s-au intors in tara lor pe un alt drum. Matei 2:12

  Cam asa suna pentru mine salutul Prietenului copiilor, mai ales in aceste momente de sarbatoare. Si chiar daca noi stim ca Isus nu s-a nascut pe aceasta data, sa-I acceptam salutul inca odata. Asta a facut Dumnezeu pentru noi, a dat totul si Isus a fost dispus sa dea totul oricand.

  Nu stiu ce pasaj, dintre toate cele care vorbesc despre nasterea lui Isus Hristos, va impresioneaza cel mai mult. Dar eu pot spune ca mi place cel mai mult drumul magilor spre Betleem si intalnirea lor cu Isus.

  Sunt cateva lucruri care arata spiritul lor de exploratori.

  1. Studiau Scriptura
  2. Cunosteau stelele cerului
  3. Au plecat la drum netinand cont de lungimea acestuia.
  4. Au explorat tot Ierusalimul ca sa il gaseasca pe Isus. Si asta atat de bine ca tot Ierusalimul, cu imparat cu tot s-a turburat.
  5. Au vorbit tuturor despre Isus
  6. Au facut si pe altii sa citeasca (reciteasca) Scriptura
  7. Mergeau intotdeauna in Lumina lui Dumnezeu.

  Recititi pasajul din Matei 2 pentru a redescoperi aceste elemente.

  Cred ca avem ceva de invatat de la acesti master ghid, acesti intelepti (wise men).

  1. Sa mergem unde Domnul ne arata, chiar daca nu cunoastem destinatia. Mergand astfel Avraam a ajuns in Canaan. Sansele sunt sa ajungem si noi acolo.
  2. Trebuie sa il cautam pe Isus.
  3. Trebuie sa ne inchinam lui Isus.
  4. Daca vrei sa il gasesti pe Isus, Dumnezeu te va conduce. HLL ne spune ca steaua calauzitoare erau ingeri.
  5. Trebuie sa ii dam lui Isus ce avem mai bun pe lume.
  6. Odata ce l-ai gasit pe Isus, daca vrei, El te va ajuta ca niciodata sa nu te mai intorci pe acelasi drum.

  Va doresc sarbatori fericite!

  Dar in mod special ma rog ca astazi sa il gasiti pe Isus, si de aici inainte sa mergeti doar cu El pe cale.

  Din aceeași categorie

  Legea Exploratorului (2)

  Moise s-a întors la Domnul, şi a zis: „Doamne, pentruce ai făcut un astfel de rău poporului acestuia? Pentruce m-ai trimis? De când m-am dus la Faraon ca să-i vorbesc în Numele Tău, el face şi mai rău poporului acestuia; şi n-ai izbăvit pe poporul Tău” (Exodul 5:22-23)

  Legea Exploratorului (1)

  „După doi ani, Faraon a visat un vis.” Geneza 41:1

  De care parte a limitei esti?

  „Lot si-a ales toata Campia Iordanului… si si-a intins corturile pana la Sodoma.” - Genesa 13:11-12

  Greu de crezut

  Atunci Dumnezeu a vorbit lui Noe, si i-a zis: „Iesi din corabie, tu nevasta-ta, fiii tai si nevestele fiilor tai cu tine.” Geneza 8:15-16

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...