Articolul precedentFrați
  Articolul următorCu Isus în școala vieții

  Te invit sa devii păzitor

  Cum ma voi putea sui eu la tatal meu, daca baiatul nu este cu mine? Ah! Sa nu va mahnirea tatalui meu! Genesa 44:34

  Din nou doresc sa multumesc tuturor celor care au trimis un mesaj, si tuturor va doresc un Sabat binecuvantat.

  Sunt eu pazitorul fratelui meu? Intrebarea aceasta a inceput sa caracterizeze atat de bine generatia aceasta de oameni. Si acum nu vorbesc de iubirea de sine, de bani, de lucruri care ne leaga de acest pamant, ci de indiferenta fata de mantuire. Atat mantuirea personala, dar si mantuirea altora. Inainte de sabatul acesta care ne bate la usa, as vrea sa va pun sa va incaltati cu doua perechi de papuci, cei ai lui Iacov, si Iuda. Cititi va rog Genesa 42, 43, si 44 in acest Sabat.

  Iata cateva ganduri la care puteti adauga si voi:

  1. Cum ma voi putea sui la tatal meu

  Cu totii stim cine erau fratii lui Iosif, si cate rele au facut ei. Cu totii cunoastem durerea nascuta in inima lui Iacov o data cu disparitia lui Iosif. Si Biblia ne spune ca in Egipt apare o situatie, al doilea fiu al Rahelei, e gata sa fie luat ca rob. O noua lovitura este pregatita pentru Iacov. Prezenti erau 10 frati ai lui Beniamin. Fara a ignora promisiunea facuta de Iuda tatalui sau, mi-am pus intrebarea, oare nu erau 10 frati prezenti? De ce Iuda vorbeste? Cu putin timp inainte toti ziceau „sa moara acela.. la care se va gasi paharul”? Cum de Iuda este cel care raspunde? Stiti cine cred eu ca raspunde, doar cel care isi pune intrebarea, cum ma voi putea sui la tatal meu?

  2. Cum ma voi putea eu sui la tatal meu

  Acum intrebarea devine mai personala. Iuda facuse o promisiune, el trebuia sa raspunda, ceilalti credeau ca nu au nimic de pierdut. Pentru mine e interesant cand Iuda vorbeste doar de sine, si nu spune, cum ne vom sui noi. Iuda spunea, nu noi, ci eu sunt responsabil, eu am fagaduit tatalui meu, eu… si nu e vorba de eu, ci de lepadare de eu.

  3. Cum ma voi putea sui eu la tatal meu, daca baiatul nu este cu mine?

  Pentru a putea merge acasa, Iuda avea nevoie si de Beniamin. Nu avea voie sa mearga singur. Si asta nu pentru ca Iacov nu il primea, ci pentru ca nu putea pleca el fara fratele sau. Cititi inca o data textul de mai sus si observati mahnirea din glasul lui Iuda. Cel care odata isi indemna fratii sa vanda „baiatul” acum ar fi dat orice sa fie el in locul baiatului. Si ma intreb de ce schimbarea aceasta!

  4. Sa nu vad mahnirea tatalui meu!

  Cuvintele acestea, cred eu, arata motivul schimbarii lui Iuda. O data cu „moartea” lui Iosif, a inceput sa moara si Iacov. Durerea era mare, iar Iuda nu dorea sa vada mahnirea lui Iacov, cand intorcandu-se acasa trebuia sa ii spuna tatalui ca inca un fiu e pierdut.

  Suntem aproape de casa. Totul ne arata ca Isus va veni in curand, si cel mai important lucru este mantuirea. Manuirea mea, si mantuirea celor dragi. Tot cerul e in sarbatoare cand un suflet se intoarce, dar aceasta inseamna ca cerul poate fi si mahnit, atata timp cat un suflet nu aude chemarea acasa. Sunt de acord ca sunt multe de facut azi, dar in tumultul tuturor acestor lucruri, va rog sa nu uitati, ca viata poate merge mai departe, si putem si noi lucra le fericirea noastra. CUM? Luand pe toti cei dragi cu noi acolo sus!

  Nu stiu despre tine, dar eu nu vreau sa vad mahnirea Tatalui. Dar tu? Te invit sa devii pazitor…

  Din aceeași categorie

  Legea Exploratorului (2)

  Moise s-a întors la Domnul, şi a zis: „Doamne, pentruce ai făcut un astfel de rău poporului acestuia? Pentruce m-ai trimis? De când m-am dus la Faraon ca să-i vorbesc în Numele Tău, el face şi mai rău poporului acestuia; şi n-ai izbăvit pe poporul Tău” (Exodul 5:22-23)

  Legea Exploratorului (1)

  „După doi ani, Faraon a visat un vis.” Geneza 41:1

  De care parte a limitei esti?

  „Lot si-a ales toata Campia Iordanului… si si-a intins corturile pana la Sodoma.” - Genesa 13:11-12

  Greu de crezut

  Atunci Dumnezeu a vorbit lui Noe, si i-a zis: „Iesi din corabie, tu nevasta-ta, fiii tai si nevestele fiilor tai cu tine.” Geneza 8:15-16

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...