Te invit sa devii păzitor

Cum ma voi putea sui eu la tatal meu, daca baiatul nu este cu mine? Ah! Sa nu va mahnirea tatalui meu! Genesa 44:34

Din nou doresc sa multumesc tuturor celor care au trimis un mesaj, si tuturor va doresc un Sabat binecuvantat.

Sunt eu pazitorul fratelui meu? Intrebarea aceasta a inceput sa caracterizeze atat de bine generatia aceasta de oameni. Si acum nu vorbesc de iubirea de sine, de bani, de lucruri care ne leaga de acest pamant, ci de indiferenta fata de mantuire. Atat mantuirea personala, dar si mantuirea altora. Inainte de sabatul acesta care ne bate la usa, as vrea sa va pun sa va incaltati cu doua perechi de papuci, cei ai lui Iacov, si Iuda. Cititi va rog Genesa 42, 43, si 44 in acest Sabat.

Iata cateva ganduri la care puteti adauga si voi:

1. Cum ma voi putea sui la tatal meu

Cu totii stim cine erau fratii lui Iosif, si cate rele au facut ei. Cu totii cunoastem durerea nascuta in inima lui Iacov o data cu disparitia lui Iosif. Si Biblia ne spune ca in Egipt apare o situatie, al doilea fiu al Rahelei, e gata sa fie luat ca rob. O noua lovitura este pregatita pentru Iacov. Prezenti erau 10 frati ai lui Beniamin. Fara a ignora promisiunea facuta de Iuda tatalui sau, mi-am pus intrebarea, oare nu erau 10 frati prezenti? De ce Iuda vorbeste? Cu putin timp inainte toti ziceau „sa moara acela.. la care se va gasi paharul”? Cum de Iuda este cel care raspunde? Stiti cine cred eu ca raspunde, doar cel care isi pune intrebarea, cum ma voi putea sui la tatal meu?

2. Cum ma voi putea eu sui la tatal meu

Acum intrebarea devine mai personala. Iuda facuse o promisiune, el trebuia sa raspunda, ceilalti credeau ca nu au nimic de pierdut. Pentru mine e interesant cand Iuda vorbeste doar de sine, si nu spune, cum ne vom sui noi. Iuda spunea, nu noi, ci eu sunt responsabil, eu am fagaduit tatalui meu, eu… si nu e vorba de eu, ci de lepadare de eu.

3. Cum ma voi putea sui eu la tatal meu, daca baiatul nu este cu mine?

Pentru a putea merge acasa, Iuda avea nevoie si de Beniamin. Nu avea voie sa mearga singur. Si asta nu pentru ca Iacov nu il primea, ci pentru ca nu putea pleca el fara fratele sau. Cititi inca o data textul de mai sus si observati mahnirea din glasul lui Iuda. Cel care odata isi indemna fratii sa vanda „baiatul” acum ar fi dat orice sa fie el in locul baiatului. Si ma intreb de ce schimbarea aceasta!

4. Sa nu vad mahnirea tatalui meu!

Cuvintele acestea, cred eu, arata motivul schimbarii lui Iuda. O data cu „moartea” lui Iosif, a inceput sa moara si Iacov. Durerea era mare, iar Iuda nu dorea sa vada mahnirea lui Iacov, cand intorcandu-se acasa trebuia sa ii spuna tatalui ca inca un fiu e pierdut.

Suntem aproape de casa. Totul ne arata ca Isus va veni in curand, si cel mai important lucru este mantuirea. Manuirea mea, si mantuirea celor dragi. Tot cerul e in sarbatoare cand un suflet se intoarce, dar aceasta inseamna ca cerul poate fi si mahnit, atata timp cat un suflet nu aude chemarea acasa. Sunt de acord ca sunt multe de facut azi, dar in tumultul tuturor acestor lucruri, va rog sa nu uitati, ca viata poate merge mai departe, si putem si noi lucra le fericirea noastra. CUM? Luand pe toti cei dragi cu noi acolo sus!

Nu stiu despre tine, dar eu nu vreau sa vad mahnirea Tatalui. Dar tu? Te invit sa devii pazitor…

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor