Greu de crezut

  Atunci Dumnezeu a vorbit lui Noe, si i-a zis: „Iesi din corabie, tu nevasta-ta, fiii tai si nevestele fiilor tai cu tine.” Geneza 8:15-16

  Nu stiu cat de mult iti surade ideea, insa anul acesta voi incerca sa dau din nou viata unei laturi personale de mult uitata: sa scriu devotionale. De dragul tau nu voi scrie mult in fiecare zi, insa impreuna intr-un an de zile vreau sa citim Biblia, si sa descoperim frumusetea si importanta ei. Daca te intrebi de ce, am si un raspuns, pentru ca vreau ca la revenirea lui Isus sa fie mai mult de opt persoane.

  Citind si studiind pasajul pentru azi (Genesa capitolele 8-11), m-am blocat la versetul de mai sus. El descrie cati oameni au coborat din corabia lui Noe. Doar opt. Doar ei au crezut pe Dumnezeu pe cuvant, desi constructia corabiei a durat 120 de ani, desi corabia era imensa. Mai mult decat atat Noe vorbea tuturor celor care erau dispusi sa auda iar animalele au urcat singure in corabie. Si totusi doar opt. Greu de crezut.

  Oamenii de atunci spuneau ca legile naturii sunt stabile; ca Dumnezeu, daca exista era prea ocupat sa fie preocupat de om; iar teologii spuneau ca Dumnezeu e doar iubire. Asa ca din corabie au coborat doar opt.
  Si azi sunt unele lucruri greu de crezut.

  De exemplu pentru multi e greu de crezut ca Isus revine. Din ce in ce mai multi gasesc alte explicatii pentru tot ce se intampla. Nu voi intra azi in detalii, caci poate le cunosti.

  Vreau sa stii, e ca daca privesti cu atentie, daca asculti cu staruinta… nu iti va fi greu sa crezi ca Isus revine.

  Nu te lega atat de mult de lumea aceasta incat sa uiti de existenta celei viitoare!

  Din aceeași categorie

  Legea Exploratorului (2)

  Moise s-a întors la Domnul, şi a zis: „Doamne, pentruce ai făcut un astfel de rău poporului acestuia? Pentruce m-ai trimis? De când m-am dus la Faraon ca să-i vorbesc în Numele Tău, el face şi mai rău poporului acestuia; şi n-ai izbăvit pe poporul Tău” (Exodul 5:22-23)

  Legea Exploratorului (1)

  „După doi ani, Faraon a visat un vis.” Geneza 41:1

  De care parte a limitei esti?

  „Lot si-a ales toata Campia Iordanului… si si-a intins corturile pana la Sodoma.” - Genesa 13:11-12

  Cu Isus în școala vieții

  „Ferice de omul care…îşi găseşte plăcerea în Legea Domnului, şi zi şi noapte cugetă la Legea Lui” Psalmul 1:2

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...