Greu de crezut

  Atunci Dumnezeu a vorbit lui Noe, si i-a zis: „Iesi din corabie, tu nevasta-ta, fiii tai si nevestele fiilor tai cu tine.” Geneza 8:15-16

  Nu stiu cat de mult iti surade ideea, insa anul acesta voi incerca sa dau din nou viata unei laturi personale de mult uitata: sa scriu devotionale. De dragul tau nu voi scrie mult in fiecare zi, insa impreuna intr-un an de zile vreau sa citim Biblia, si sa descoperim frumusetea si importanta ei. Daca te intrebi de ce, am si un raspuns, pentru ca vreau ca la revenirea lui Isus sa fie mai mult de opt persoane.

  Citind si studiind pasajul pentru azi (Genesa capitolele 8-11), m-am blocat la versetul de mai sus. El descrie cati oameni au coborat din corabia lui Noe. Doar opt. Doar ei au crezut pe Dumnezeu pe cuvant, desi constructia corabiei a durat 120 de ani, desi corabia era imensa. Mai mult decat atat Noe vorbea tuturor celor care erau dispusi sa auda iar animalele au urcat singure in corabie. Si totusi doar opt. Greu de crezut.

  Oamenii de atunci spuneau ca legile naturii sunt stabile; ca Dumnezeu, daca exista era prea ocupat sa fie preocupat de om; iar teologii spuneau ca Dumnezeu e doar iubire. Asa ca din corabie au coborat doar opt.
  Si azi sunt unele lucruri greu de crezut.

  De exemplu pentru multi e greu de crezut ca Isus revine. Din ce in ce mai multi gasesc alte explicatii pentru tot ce se intampla. Nu voi intra azi in detalii, caci poate le cunosti.

  Vreau sa stii, e ca daca privesti cu atentie, daca asculti cu staruinta… nu iti va fi greu sa crezi ca Isus revine.

  Nu te lega atat de mult de lumea aceasta incat sa uiti de existenta celei viitoare!

  Din aceeași categorie

  Legea Exploratorului (2)

  Moise s-a întors la Domnul, şi a zis: „Doamne, pentruce ai făcut un astfel de rău poporului acestuia? Pentruce m-ai trimis? De când m-am dus la Faraon ca să-i vorbesc în Numele Tău, el face şi mai rău poporului acestuia; şi n-ai izbăvit pe poporul Tău” (Exodul 5:22-23)

  Legea Exploratorului (1)

  „După doi ani, Faraon a visat un vis.” Geneza 41:1

  De care parte a limitei esti?

  „Lot si-a ales toata Campia Iordanului… si si-a intins corturile pana la Sodoma.” - Genesa 13:11-12

  Cu Isus în școala vieții

  „Ferice de omul care…îşi găseşte plăcerea în Legea Domnului, şi zi şi noapte cugetă la Legea Lui” Psalmul 1:2

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...