Articolul precedentGreu de crezut
  Articolul următorLegea Exploratorului (1)

  De care parte a limitei esti?

  „Lot si-a ales toata Campia Iordanului… si si-a intins corturile pana la Sodoma.” ~ Genesa 13:11-12

  Personal, dupa cei 22 de ani de condus, ma consider un sofer destul de bun. Chiar si altii m-au magulit spunandu-mi.  Propria supraapreciere  ma face ca uneori (deseori) sa depasesc viteza legala.  Si pentru ca atunci cand urc la volan il rog pe Dumnezeu sa fie cu mine, si pentru ca pana acum nu s-a intamplat nici o nenorocire la viteza mare, azi m-am intrebat cand voi depasi limita.

  Daca te intrebi ce legatura are textul de azi cu monologul constiintei mele, am sa iti spun.  Cand lui Lot i-a fost dat sa aleaga, a ales bine.  Campia Iordanului era de dorit. „Ca o gradina a Domnului.”  Sodoma si Gomora prevesteau profit. E adevarat ca oamenii din Sodoma erau rai, si afara din cale de pacatosi impotriva Domnului, dar nu trebuia sa fi prieten cu ei pentru a face negot cu ei.  O singura zi de piata, nu avea cum sa strice ani de zile de educatie.  In plus, Dumnezeu promisese ca va fi cu ei, iar ei puteau fi chiar un exemplu bun pentru locuitorii Sodomei. Lot isi cunostea bine limita.

  Ceea ce nu stia Lot, era ca in trafic erau si alti participanti.  Pe strada, nu mergi singur.  Pericolul e la fiecare pas. Si in mod special cand iuresul vitezei iti fura privirea, e nevoie de mai mult spatiu pentru franare.

  Lasand deoparte alte vicii, in primele zile ale acestui an, au avut loc 46 de accidente grave (14 persoane decedate si 38 ranite grav) din cauza vitezei excesiva sau neadaptata la conditiile de drum.  Te rog, in 2012 nu contribuii la aceasta statistica.

  Lot si-a dat seama de viteza cu care mergea prea tarziu. Eu ma opresc acum putin din drum si iau inca o hotarare pentru 2012. Sa conduc in limita si nu peste limita. Ia si tu o hotarare pentru tine si pentru toti cei ce te iubesc, mergi mai incet.

  Din aceeași categorie

  Legea Exploratorului (2)

  Moise s-a întors la Domnul, şi a zis: „Doamne, pentruce ai făcut un astfel de rău poporului acestuia? Pentruce m-ai trimis? De când m-am dus la Faraon ca să-i vorbesc în Numele Tău, el face şi mai rău poporului acestuia; şi n-ai izbăvit pe poporul Tău” (Exodul 5:22-23)

  Legea Exploratorului (1)

  „După doi ani, Faraon a visat un vis.” Geneza 41:1

  Greu de crezut

  Atunci Dumnezeu a vorbit lui Noe, si i-a zis: „Iesi din corabie, tu nevasta-ta, fiii tai si nevestele fiilor tai cu tine.” Geneza 8:15-16

  Cu Isus în școala vieții

  „Ferice de omul care…îşi găseşte plăcerea în Legea Domnului, şi zi şi noapte cugetă la Legea Lui” Psalmul 1:2

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...