Articolul precedentGreu de crezut
  Articolul următorLegea Exploratorului (1)

  De care parte a limitei esti?

  „Lot si-a ales toata Campia Iordanului… si si-a intins corturile pana la Sodoma.” ~ Genesa 13:11-12

  Personal, dupa cei 22 de ani de condus, ma consider un sofer destul de bun. Chiar si altii m-au magulit spunandu-mi.  Propria supraapreciere  ma face ca uneori (deseori) sa depasesc viteza legala.  Si pentru ca atunci cand urc la volan il rog pe Dumnezeu sa fie cu mine, si pentru ca pana acum nu s-a intamplat nici o nenorocire la viteza mare, azi m-am intrebat cand voi depasi limita.

  Daca te intrebi ce legatura are textul de azi cu monologul constiintei mele, am sa iti spun.  Cand lui Lot i-a fost dat sa aleaga, a ales bine.  Campia Iordanului era de dorit. „Ca o gradina a Domnului.”  Sodoma si Gomora prevesteau profit. E adevarat ca oamenii din Sodoma erau rai, si afara din cale de pacatosi impotriva Domnului, dar nu trebuia sa fi prieten cu ei pentru a face negot cu ei.  O singura zi de piata, nu avea cum sa strice ani de zile de educatie.  In plus, Dumnezeu promisese ca va fi cu ei, iar ei puteau fi chiar un exemplu bun pentru locuitorii Sodomei. Lot isi cunostea bine limita.

  Ceea ce nu stia Lot, era ca in trafic erau si alti participanti.  Pe strada, nu mergi singur.  Pericolul e la fiecare pas. Si in mod special cand iuresul vitezei iti fura privirea, e nevoie de mai mult spatiu pentru franare.

  Lasand deoparte alte vicii, in primele zile ale acestui an, au avut loc 46 de accidente grave (14 persoane decedate si 38 ranite grav) din cauza vitezei excesiva sau neadaptata la conditiile de drum.  Te rog, in 2012 nu contribuii la aceasta statistica.

  Lot si-a dat seama de viteza cu care mergea prea tarziu. Eu ma opresc acum putin din drum si iau inca o hotarare pentru 2012. Sa conduc in limita si nu peste limita. Ia si tu o hotarare pentru tine si pentru toti cei ce te iubesc, mergi mai incet.

  Din aceeași categorie

  Legea Exploratorului (2)

  Moise s-a întors la Domnul, şi a zis: „Doamne, pentruce ai făcut un astfel de rău poporului acestuia? Pentruce m-ai trimis? De când m-am dus la Faraon ca să-i vorbesc în Numele Tău, el face şi mai rău poporului acestuia; şi n-ai izbăvit pe poporul Tău” (Exodul 5:22-23)

  Legea Exploratorului (1)

  „După doi ani, Faraon a visat un vis.” Geneza 41:1

  Greu de crezut

  Atunci Dumnezeu a vorbit lui Noe, si i-a zis: „Iesi din corabie, tu nevasta-ta, fiii tai si nevestele fiilor tai cu tine.” Geneza 8:15-16

  Cu Isus în școala vieții

  „Ferice de omul care…îşi găseşte plăcerea în Legea Domnului, şi zi şi noapte cugetă la Legea Lui” Psalmul 1:2

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...