Articolul precedentDe care parte a limitei esti?
  Articolul următorLegea Exploratorului (2)

  Legea Exploratorului (1)

  „După doi ani, Faraon a visat un vis.” Geneza 41:1

  După doi ani… așa continuă Biblia povestea vieții lui Iosif după ce spune clar că paharnicul a uitat complet de Iosif. Și nici nu continuă cu „după doi ani, Iosif” ci Faraon.

  Trebuie să-ți mărturisesc că aș vrea să te întreb: „cei ai fi făcut în acei doi ani?”.

  Dar mai degrabă vreau să îți spun ce cred că a făcut Iosif. Nu cred că i-a fost ușor. Parcă orice licărire de speranță se aprindea, se stingea și mai repede. A rămas însă sigur în mâna lui Dumnezeu. A continuat să stea de vorbă cu Dumnezeu. Și când o făcea, temnița se lumina. Iar dacă ai fi fost apoape de el l-ai fi auzit șoptind „Prin harul lui Dumnezeu, voi fi un serv al Său, voi iubi pe oameni şi voi continua să studiez şi să mă rog zilnic.”

  Îmi plac mult următoarele cuvinte din cartea Patriarhi și Profeți: „Cum a putut fi Iosif în stare să aibă un asemenea raport de tărie de caracter, cinste şi înţelepciune? În anii tinereţii sale el se lăsa condus de datorie, mai degrabă decât de înclinaţii; integritatea, încrederea simplă, firea sa aleasă, nobilă, au adus roade în faptele maturităţii sale. O viaţă curată şi simplă înlesnise dezvoltarea puternică atât a puterilor fizice, cât şi a celor intelectuale. Legătura cu Dumnezeu prin lucrările Lui şi contemplarea marilor adevăruri încredinţate moştenitorilor credinţei au înălţat şi au înnobilat natura lor spirituală, lărgind şi întărindu-i mintea cum n-ar fi putut-o face nici un alt studiu.”

  Ce au toate acestea de a face cu noi, cu tine? Poate în acest Sabat, te gândești și tu cu tristețe, că încă ești tot aici. Și poate ai impresia că nu mai are rost să speri, să lupți, să te ridici. Mai are credința sens? Mai merită Dumnezeu să stai de vorbă cu El?

  Puțin știa Iosif, că o mână dumnezeiască se pregătea să deschidă porţile temniţei. Nu îl citise pe apostolul Petru (2 Peter 3:15) dar „credea că îndelunga răbdare a Domnului nostru este mântuire”.

  Și da, a durat doi ani de la despărțirea de paharnic, și treisprezece de când își pierduse libertatea, dar când s-a înfățișat înaintea lui Faraon, nimic nu trăda asta. Toți recunoșteau că a stat de vorbă cu Dumnezeu zi de zi, că Duhul lui Dumnezeu era în el.

  Orinde ai fi, îți doresc un Sabat în care să-ți șoptești din nou legea exploratorului, pentru a-ți aduce aminte ce e important.

  Un Sabat în care Duhul lui Dumnezeu să îți umple toată ființa cu bucuria mântuirii!

  Din aceeași categorie

  Legea Exploratorului (2)

  Moise s-a întors la Domnul, şi a zis: „Doamne, pentruce ai făcut un astfel de rău poporului acestuia? Pentruce m-ai trimis? De când m-am dus la Faraon ca să-i vorbesc în Numele Tău, el face şi mai rău poporului acestuia; şi n-ai izbăvit pe poporul Tău” (Exodul 5:22-23)

  De care parte a limitei esti?

  „Lot si-a ales toata Campia Iordanului… si si-a intins corturile pana la Sodoma.” - Genesa 13:11-12

  Greu de crezut

  Atunci Dumnezeu a vorbit lui Noe, si i-a zis: „Iesi din corabie, tu nevasta-ta, fiii tai si nevestele fiilor tai cu tine.” Geneza 8:15-16

  Cu Isus în școala vieții

  „Ferice de omul care…îşi găseşte plăcerea în Legea Domnului, şi zi şi noapte cugetă la Legea Lui” Psalmul 1:2

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...