Un înger în mijlocul potopului

Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine şi râurile nu te vor îneca. (Isaia 43:2)

Într-o zi de vineri, Primo San ţinea studii biblice, în timp ce soţia sa, Betty, livra cărţi clienţilor ei. Fusese o zi plină pentru amândoi – lucraseră pentru Dumnezeu. Plouase foarte mult toată ziua. În acea noapte, puţin după miezul nopţii, curenţi puternici de apă au venit în torente din susul muntelui. Văzând că apa şi noroiul le inundă casa, au plecat grăbiţi spre un loc mai înalt. Totuşi Primo şi-a amintit de ceva foarte important şi s-a întors acasă, în timp ce Betty a continuat să meargă spre acel loc mai înalt.

Când Primo a reuşit să iasă din casă, apa îi ajungea deja până la brâu şi cu greu mai putea înainta. A strigat-o pe soţia lui pentru a-şi lua rămas-bun, spunându-i că se vor întâlni în cer. Betty i-a răspuns că trebuie să se roage. Amândoi s-au rugat. Primo striga în rugăciune: „Doamne, astăzi am ţinut studii biblice pentru Tine şi Betty a livrat cărţile Tale. Dacă doreşti să continuăm să împărtăşim această binecuvântată speranţă, Te rog, salvează-ne!”

De același autor

Era întuneric beznă afară şi cu greu se putea vedea ceva. Dar puteau auzi glasurile oamenilor gemând şi strigând după ajutor. Dintr-odată, un bărbat mare şi puternic a venit la Primo şi i-a spus să se ţină strâns de braţul lui stâng ca să treacă împreună de şuvoiul puternic, pentru a ajunge la soţia lui. Primo a ascultat şi împreună şi-au croit drum prin apele învolburate până la Betty. Bărbatul i-a spus apoi lui Betty să se ţină strâns de braţul lui drept. Cu amândoi ţinându-se de el, bărbatul a traversat curentul puternic de apă şi i-a dus într-un loc mai înalt şi mai sigur.

Ajunşi acolo, s-au întors să îi dea acelui om o îmbrăţişare şi să îşi exprime mulţumirea pentru că au fost salvaţi, dar el dispăruse. Atunci şi-au dat seama că acel bărbat fusese un înger şi l-au mulţumit cu bucurie lui Dumnezeu pentru că a răspuns rugăciunii lor şi le-a trimis un înger puternic să îi salveze. Mii de oameni au murit sau au rămas fără adăpost în urma acelei furtuni puternice şi uriaşe, numită Typhoon Sendong.

Îi aducem laudă lui Dumnezeu pentru că Primo şi Betty încă sunt în viaţă şi continuă să câştige suflete cu credincioşie, lucrând ca evanghelişti cu literatura.

Vivendo R. Bermudez, Filipine

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Un înger în mijlocul potopului - 2016. Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine şi râurile nu te vor îneca. (Isaia 43:2) pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.