Privit prin ţeava puştii (1)

  Ocroteşte cărările neprihănirii şi păzeşte calea credincioşilor Lui. (Proverbele 2:8)

  Pe când aveam 18 ani şi eram în primul an la facultate, m-am hotărât ca în vacanţa de primăvară să ajut la înaintarea Evangheliei prin împărţirea de literatură. Tocmai aflasem că o echipă de lucrători se îndrepta spre oraşul în care îmi petrecusem prima parte a copilăriei, aşa că m-am înscris şi eu pentru a mă alătura lor, entuziasmat de ideea de a spune despre Hristos celor din locul în care mi-am petrecut copilăria.

  Echipa noastră de opt persoane a fost întâmpinată de o vreme răcoroasă, cu temperaturi sub minus 5°C. Ne-am ţinut discursul la sute de case, în timp ce afară fulgii se aşezau uşor. Dar Dumnezeu ne-a binecuvântat, ca întotdeauna. Fiecare persoană din grupul meu a avut vânzări record. Genţile care au fost pline de cărţi s-au golit imediat şi a trebuit să sunăm la şcoală să ne trimită mai multe cărţi.

  Oraşul în care făceam colportaj era unul dintre cele mai periculoase 25 de oraşe din Statele Unite, dar, bazându-mă pe tinereţea mea şi crezând în protecţia lui Dumnezeu, ignoram orice pericol. Spre sfârşitul vacanţei de primăvară, am ajuns într-o zonă recunoscută pentru infracţiuni violente. Mi-am umplut geanta cu Calea către Hristos şi Viaţa lui Iisus. Nu era o zonă în care să mergi cu cărţi de bucate sau de sănătate. Traversam rapid cartierul, deoarece aveam parte de multe respingeri.

  Până după-amiază, reuşisem să bat la sute de uşi. Am ajuns apoi pe o stradă de la marginea oraşului, unde casele erau construite în linie, iar zona arăta ca răvăşită de război. Fiind foarte frig, degetele mele erau atât de roşii de la bătăile repetate la uşi, încât începusem să bat cu dosul pumnului. Străbătusem deja jumătate din cartier când am bătut sau, mai bine zis, am încercat să bat la o uşă.

  – Cine e? s-a auzit o voce aspră.

  – Benjamin, am răspuns eu.

  – Ce vrei? s-a auzit vocea nerăbdătoare de dincolo.

  – Vreau să vă arăt ceva, am strigat eu.

  Chiar atunci uşa s-a deschis şi în faţa mea a apărut o puşcă cu două ţevi!

  Benjamin Baker, Statele Unite ale Americii

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...