Articolul precedentPoporul ales
  Articolul următorDumnezeu și știința

  Privit prin ţeava puştii (2)

  Ocroteşte cărările neprihănirii şi păzeşte calea credincioşilor Lui. (Proverbele 2:8)

  Timp de câteva clipe, nu am băgat de seamă cine era în spatele uşii, fiind captivat de arma ameninţătoare care era îndreptată spre mine.

  – Ce vrei să îmi arăţi? a spus el bombănind.

  Era întuneric în casă şi tot ce am putut distinge a fost o siluetă într-un scaun cu rotile. Pavel i-a spus lui Timotei că Dumnezeu nu i-a dat un duh de teamă, ci de dragoste, putere şi de chibzuinţă. Fiind tânăr, le aveam pe toate trei. Nu îmi amintesc să fi fost speriat nici măcar o clipă – uimit, poate, dar nu speriat. Aşadar, am vorbit rar, dar plin de încredere:

  – Vreau să vă arăt o carte despre Isus, domnule, el ţinând arma încă îndreptată spre mine, cu cele două ţevi adânci şi întunecate.

  – Scoate-o! a spus el încet.

  Am scos din geantă un exemplar Calea către Hristos – pe coperta căreia era chipul lui Isus care zâmbea – şi i-am arătat-o. Bărbatul a făcut o mişcare lentă cu arma spre o noptieră de lângă uşă. încet, am pus cartea unde mi-a spus.

  – Cred că vă va plăcea cartea, i-am spus eu, necerând nicio donaţie şi am plecat.

  M-am oprit apoi la birourile administrative ale cartierului, unde am fost întâmpinat de trei angajate. Le-am spus experienţa mea, iar când am început să îl descriu, şi-au dat seama despre cine vorbeam. Mi-au spus că acel domn era foarte violent şi că împuşcase în trecut două persoane. Au fost mirate să afle că a primit cartea – nu credeau că mai poate fi salvat. Le-am vândut fiecăreia câte o carte şi mi-am luat rămas-bun.

  Zece ani mai târziu, eram în vizită prin acel oraş. Am oprit la casa acelui bărbat, dar nu a răspuns nimeni. Cei de la birouri mi-au spus că murise în urmă cu doi ani. Apoi, un angajat mi-a spus următoarele: „Eu am început să lucrez aici în urmă cu trei ani. Toţi mi-au spus că acel bărbat este un demon, că nu ieşise niciodată din casă şi că a împuşcat oameni. De câteva ori m-au trimis acolo să iau banii pentru chirie. Dar nu am avut nicio problemă. Întotdeauna a fost amabil, m-a invitat înăuntru, mi-a dat cafea şi mi-a vorbit mult despre Isus. De fapt, întotdeauna avea o carte mică cu Isus pe copertă lângă scaunul cu rotile.”

  Benjamin Baker, Statele Unite ale Americii

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Elev de nota 9

  Dumnezeu nu a stat și nu va sta vreodată să adune note, să calculeze medii și să realizeze clasamente sau contabilitate. Puterea noastră slabă este făcută desăvârșită de către puterea Lui infinită. Când suntem slabi, atunci suntem tari în Hristos. Nu mai pierde vremea și energiile făcând calcule, ci trăiește cu toată puterea și dragostea ta pentru Dumnezeu și pentru semeni!

  Îngerul ne protejează

  Paramedicul mi-a mai spus că singurul motiv pentru care fiica mea nu se rănise grav era acela că scările erau acoperite cu mochetă. Dacă ar fi fost din lemn, situația ar fi fost mult mai gravă. Știu că îngerul păzitor al Nataliei a lucrat în plus pentru a o păstra în siguranță în căderea ei pe scări și Îl laud pe Dumnezeu în fiecare zi pentru că ea nu a pățit ceva rău.

  Scut şi apărare

  E ceva care îţi generează anxietate şi nefericire? Pune-ţi scutul! Ia fiecare promisiune biblică şi cu ea vei rezista la ceea ce urmează să se întâmple!

  Oameni cu farmec

  Doamne, mă rog astăzi pentru victimele asprimii și ale violenței domestice! De cele mai multe ori, asprimea vine de la cei dragi, ceea ce o face și mai greu de suportat. PROVOCARE: Elimină azi orice asprime, chiar și atunci când societatea o consideră justificată!

  Isten kinyilvánítja hatalmát

  „Egy pillanat alatt meghalnak; éjfélkor felriadnak a népek és elenyésznek, a hatalmas is eltűnik kéz...