O reîntâlnire plină de viaţă

Tot ce găseşte mâna ta sâ facă, fă cu toată puterea ta! (Eclesiastul 9:10)

În clasele primare am avut un coleg pe nume Yuska, dar niciunul nu eram adventişti. La sfârşitul ciclului primar, căile noastre s-au despărţit. Câţiva ani mai târziu, m-am botezat în Biserica Adventistă. Apoi am început să lucrez în colportaj.

Într-o zi, în timp ce băteam la uşile caselor, l-am întâlnit din nou pe Yuska. Acum era pastorul unei biserici protestante, l-am spus puţin despre lucrarea mea, că vizitam oamenii şi că îmi câştigam traiul din vânzarea de cărţi. I le-am prezentat, iar Yuska s-a şi arătat dornic să cumpere câteva cărţi de sănătate şi din cele spirituale.

De același autor

Yuska a fost foarte impresionat de lucrarea pe care o făceam şi m-a întrebat dacă nu poate deveni şi el evanghelist cu literatură, ca mine. l-am răspuns că, în general, reprezentanţii noştri sunt membri ai Bisericii Adventiste. Apoi el a spus: „Oh, dar atunci cum pot să devin adventist?” I-am explicat că ar trebui să înţeleagă în ce credem noi şi să accepte aceste crezuri şi că aş fi bucuros să îi fac legătura cu cineva cu care putea să studieze Biblia. Duhul Sfânt a lucrat cu putere în inima lui Yuska şi, după câteva luni de studii biblice, a fost botezat şi a devenit adventist.

După o scurtă vreme, Yuska s-a înscris la cursuri pentru a deveni evanghelist cu literatură. Chiar acum, când vă scriu această experienţă minunată, amândoi participăm la un curs de instruire pentru evanghelişti cu literatura, în Insulele North Celebes, cu alţi 50 de participanţi de aici, din Indonezia de Est.

Ne minunăm privind la modul în care a lucrat Dumnezeu pentru a ne aduce din nou împreună – doi foşti colegi de şcoală neadventişti – şi ne-a chemat să lucrăm în lucrarea cu literatură, căci acum suntem fraţi în credinţă şi avem acelaşi scop – de a evangheliza, plini de viaţă, colţul nostru de lume prin mărturie personală şi multă literatură. Ellen White scria: „Cei care sunt în slujba lui Dumnezeu trebuie să manifeste voiciune şi hotărâre în lucrarea de câştigare de suflete” (Mărturii, voi. 6, p. 418). Yuska şi cu mine suntem însufleţiţi şi hotărâţi să facem această lucrare! Şi, aşa cum ne spune şi versetul de astăzi, o vom face cu toată puterea noastră!

Jeams Sumendap, Indonezia

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

O reîntâlnire plină de viaţă - 2016. Tot ce găseşte mâna ta sâ facă, fă cu toată puterea ta! (Eclesiastul 9:10) pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.