Articolul precedentPuterea în biserică
  Articolul următorRămânerea în Hristos

  O reîntâlnire plină de viaţă

  Tot ce găseşte mâna ta sâ facă, fă cu toată puterea ta! (Eclesiastul 9:10)

  În clasele primare am avut un coleg pe nume Yuska, dar niciunul nu eram adventişti. La sfârşitul ciclului primar, căile noastre s-au despărţit. Câţiva ani mai târziu, m-am botezat în Biserica Adventistă. Apoi am început să lucrez în colportaj.

  Într-o zi, în timp ce băteam la uşile caselor, l-am întâlnit din nou pe Yuska. Acum era pastorul unei biserici protestante, l-am spus puţin despre lucrarea mea, că vizitam oamenii şi că îmi câştigam traiul din vânzarea de cărţi. I le-am prezentat, iar Yuska s-a şi arătat dornic să cumpere câteva cărţi de sănătate şi din cele spirituale.

  Yuska a fost foarte impresionat de lucrarea pe care o făceam şi m-a întrebat dacă nu poate deveni şi el evanghelist cu literatură, ca mine. l-am răspuns că, în general, reprezentanţii noştri sunt membri ai Bisericii Adventiste. Apoi el a spus: „Oh, dar atunci cum pot să devin adventist?” I-am explicat că ar trebui să înţeleagă în ce credem noi şi să accepte aceste crezuri şi că aş fi bucuros să îi fac legătura cu cineva cu care putea să studieze Biblia. Duhul Sfânt a lucrat cu putere în inima lui Yuska şi, după câteva luni de studii biblice, a fost botezat şi a devenit adventist.

  După o scurtă vreme, Yuska s-a înscris la cursuri pentru a deveni evanghelist cu literatură. Chiar acum, când vă scriu această experienţă minunată, amândoi participăm la un curs de instruire pentru evanghelişti cu literatura, în Insulele North Celebes, cu alţi 50 de participanţi de aici, din Indonezia de Est.

  Ne minunăm privind la modul în care a lucrat Dumnezeu pentru a ne aduce din nou împreună – doi foşti colegi de şcoală neadventişti – şi ne-a chemat să lucrăm în lucrarea cu literatură, căci acum suntem fraţi în credinţă şi avem acelaşi scop – de a evangheliza, plini de viaţă, colţul nostru de lume prin mărturie personală şi multă literatură. Ellen White scria: „Cei care sunt în slujba lui Dumnezeu trebuie să manifeste voiciune şi hotărâre în lucrarea de câştigare de suflete” (Mărturii, voi. 6, p. 418). Yuska şi cu mine suntem însufleţiţi şi hotărâţi să facem această lucrare! Şi, aşa cum ne spune şi versetul de astăzi, o vom face cu toată puterea noastră!

  Jeams Sumendap, Indonezia

  O reîntâlnire plină de viaţă - 2016. Tot ce găseşte mâna ta sâ facă, fă cu toată puterea ta! (Eclesiastul 9:10)
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...