Articolul precedentPuterea în biserică
  Articolul următorRămânerea în Hristos

  O reîntâlnire plină de viaţă

  Tot ce găseşte mâna ta sâ facă, fă cu toată puterea ta! (Eclesiastul 9:10)

  În clasele primare am avut un coleg pe nume Yuska, dar niciunul nu eram adventişti. La sfârşitul ciclului primar, căile noastre s-au despărţit. Câţiva ani mai târziu, m-am botezat în Biserica Adventistă. Apoi am început să lucrez în colportaj.

  Într-o zi, în timp ce băteam la uşile caselor, l-am întâlnit din nou pe Yuska. Acum era pastorul unei biserici protestante, l-am spus puţin despre lucrarea mea, că vizitam oamenii şi că îmi câştigam traiul din vânzarea de cărţi. I le-am prezentat, iar Yuska s-a şi arătat dornic să cumpere câteva cărţi de sănătate şi din cele spirituale.

  Yuska a fost foarte impresionat de lucrarea pe care o făceam şi m-a întrebat dacă nu poate deveni şi el evanghelist cu literatură, ca mine. l-am răspuns că, în general, reprezentanţii noştri sunt membri ai Bisericii Adventiste. Apoi el a spus: „Oh, dar atunci cum pot să devin adventist?” I-am explicat că ar trebui să înţeleagă în ce credem noi şi să accepte aceste crezuri şi că aş fi bucuros să îi fac legătura cu cineva cu care putea să studieze Biblia. Duhul Sfânt a lucrat cu putere în inima lui Yuska şi, după câteva luni de studii biblice, a fost botezat şi a devenit adventist.

  După o scurtă vreme, Yuska s-a înscris la cursuri pentru a deveni evanghelist cu literatură. Chiar acum, când vă scriu această experienţă minunată, amândoi participăm la un curs de instruire pentru evanghelişti cu literatura, în Insulele North Celebes, cu alţi 50 de participanţi de aici, din Indonezia de Est.

  Ne minunăm privind la modul în care a lucrat Dumnezeu pentru a ne aduce din nou împreună – doi foşti colegi de şcoală neadventişti – şi ne-a chemat să lucrăm în lucrarea cu literatură, căci acum suntem fraţi în credinţă şi avem acelaşi scop – de a evangheliza, plini de viaţă, colţul nostru de lume prin mărturie personală şi multă literatură. Ellen White scria: „Cei care sunt în slujba lui Dumnezeu trebuie să manifeste voiciune şi hotărâre în lucrarea de câştigare de suflete” (Mărturii, voi. 6, p. 418). Yuska şi cu mine suntem însufleţiţi şi hotărâţi să facem această lucrare! Şi, aşa cum ne spune şi versetul de astăzi, o vom face cu toată puterea noastră!

  Jeams Sumendap, Indonezia

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...