Articolul precedentGolirea de eu
  Articolul următorCea mai iubită fetiţă… Carla!

  Atacat de hoţi

  El te va acoperi cu penele Lui şi te vei ascunde sub aripile Lui. Căci scut şi pavăza este credincioşia Lui! (Psalmii 91:10)

  Într-o dimineaţă răcoroasă şi înnorată, lucram într-o zonă rău famată, frecventată adesea de beţivi. Am hotărât să mă aşez puţin pe o bancă, pentru a număra totalul din acea zi, dar am observat trei băieţi care se îndreptau spre mine. Când au văzut că îmi închid geanta, au grăbit pasul. M-am ridicat repede, dar unul dintre ei m-a prins de mâini, al doilea mi-a luat geanta, iar al treilea mă ameninţa cu un cuţit. În mod normal, aş fi reacţionat şi aş fi ripostat, pentru a mă apăra, dar am hotărât să mă încred în făgăduinţa lui Dumnezeu că El mă va ocroti. Am observat că păreau confuzi şi eram sigur că Duhul Sfânt lucra pentru a aduce situaţia sub control.

  – Sunt misionar şi fac o lucrare specială, ofer ajutor celor în nevoie, aşa ca voi, am spus eu.

  Le-am promis că le voi da ce voiau, dar ştiam că, de fapt, voiau să scape de mine. Rugându-mă pentru siguranţa mea, m-am oferit să mă rog şi pentru ei. Doi dintre ei au acceptat, dar cel de-al treilea se împotrivea şi părea disperat.

  În cele din urmă, m-au lăsat să mă rog. I-am rugat să îşi dea şepcile jos şi să închidă ochii. Am început să mă rog: „Doamne, nu îi cunosc pe aceşti tineri, dar Tu îi cunoşti pe ei şi vieţile lor. Eliberează-i de dependenţele lor.” În timp ce mă rugam, am deschis ochii şi am văzut lacrimi în ochii lor. După ce mi-am încheiat rugăciunea, le-am vorbit cu o voce blândă şi le-am dat nişte mărunţiş înainte de a pleca.

  E uimitor să vezi cum Se îngrijeşte Dumnezeu de copiii Săi şi cum îşi împlineşte făgăduinţele în clipele în care avem cea mai mare nevoie de El. Ştiu că Duhul Sfânt a luptat pentru mine în acea zi, altfel rezultatul ar fi putut fi tragic. Dar Dumnezeu nu ne lasă niciodată singuri şi nu ne părăseşte. Ellen White scria: „Să învăţăm dar lecţia valoroasă pe care Dumnezeu vrea ca noi să o învăţăm. El, care Se îngrijeşte de flori la vremea lor, nu Se va îngriji şi de tine, pe care te-a creat după chipul Său?” (That I May Know Him, p. 148).

  Astăzi plec cu asigurarea că Domnul îmi va purta de grijă. El mă va acoperi cu aripile Sale şi nu îl va lăsa pe vrăjmaş să aibă putere asupra mea.

  Johnny F. Pari Alcon, Bolivia

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...