Atacat de hoţi

El te va acoperi cu penele Lui şi te vei ascunde sub aripile Lui. Căci scut şi pavăza este credincioşia Lui! (Psalmii 91:10)

Într-o dimineaţă răcoroasă şi înnorată, lucram într-o zonă rău famată, frecventată adesea de beţivi. Am hotărât să mă aşez puţin pe o bancă, pentru a număra totalul din acea zi, dar am observat trei băieţi care se îndreptau spre mine. Când au văzut că îmi închid geanta, au grăbit pasul. M-am ridicat repede, dar unul dintre ei m-a prins de mâini, al doilea mi-a luat geanta, iar al treilea mă ameninţa cu un cuţit. În mod normal, aş fi reacţionat şi aş fi ripostat, pentru a mă apăra, dar am hotărât să mă încred în făgăduinţa lui Dumnezeu că El mă va ocroti. Am observat că păreau confuzi şi eram sigur că Duhul Sfânt lucra pentru a aduce situaţia sub control.

– Sunt misionar şi fac o lucrare specială, ofer ajutor celor în nevoie, aşa ca voi, am spus eu.

Le-am promis că le voi da ce voiau, dar ştiam că, de fapt, voiau să scape de mine. Rugându-mă pentru siguranţa mea, m-am oferit să mă rog şi pentru ei. Doi dintre ei au acceptat, dar cel de-al treilea se împotrivea şi părea disperat.

În cele din urmă, m-au lăsat să mă rog. I-am rugat să îşi dea şepcile jos şi să închidă ochii. Am început să mă rog: „Doamne, nu îi cunosc pe aceşti tineri, dar Tu îi cunoşti pe ei şi vieţile lor. Eliberează-i de dependenţele lor.” În timp ce mă rugam, am deschis ochii şi am văzut lacrimi în ochii lor. După ce mi-am încheiat rugăciunea, le-am vorbit cu o voce blândă şi le-am dat nişte mărunţiş înainte de a pleca.

E uimitor să vezi cum Se îngrijeşte Dumnezeu de copiii Săi şi cum îşi împlineşte făgăduinţele în clipele în care avem cea mai mare nevoie de El. Ştiu că Duhul Sfânt a luptat pentru mine în acea zi, altfel rezultatul ar fi putut fi tragic. Dar Dumnezeu nu ne lasă niciodată singuri şi nu ne părăseşte. Ellen White scria: „Să învăţăm dar lecţia valoroasă pe care Dumnezeu vrea ca noi să o învăţăm. El, care Se îngrijeşte de flori la vremea lor, nu Se va îngriji şi de tine, pe care te-a creat după chipul Său?” (That I May Know Him, p. 148).

Astăzi plec cu asigurarea că Domnul îmi va purta de grijă. El mă va acoperi cu aripile Sale şi nu îl va lăsa pe vrăjmaş să aibă putere asupra mea.

Johnny F. Pari Alcon, Bolivia

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor