Dumnezeu schimbă oamenii

Adevărat, adevărat vă spun că cine crede în Mine are viaţa veşnică. (Ioan 6:47)

Ca membru al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea, am învăţat mai multe despre ce înseamnă vânzările creştine cu ajutorul lucrării de colportaj. Acum, ca lider în lucrarea cu publicaţiile, îmi face mare plăcere să caut, să găsesc şi să instruiesc alţi oameni ca să se alăture lucrării de câştigare de suflete pentru împărăţia lui Dumnezeu.

Într-un Sabat, predicam într-o biserică din Mexico City despre marea dragoste a lui Dumnezeu pentru omenire. Totodată, explicam cum dragostea Sa este descoperită prin cei peste 40 000 de membri adventişti laici din întreaga lume care şi-au lăsat slujbele pentru a deveni evanghelişti cu literatura.

După predică, l-am întâlnit pe Juan Flores Martinez, un agent de vânzări de 32 de ani care lucrase pentru o companie de import-export ce vindea vinuri rafinate şi suc de mere. începuse să îi meargă destul de bine, dar, din nefericire, începuse să folosească produsele pe care le vindea. Curând, obiceiul lui a început să îi distrugă sănătatea şi familia.

Dându-şi seama de situaţia în care se afla, s-a îndreptat spre Dumnezeu şi a început să studieze Biblia împreună cu membrii Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea. în timp, el a luat hotărârea de a-L urma pe Isus şi de a fi botezat. Ascultând apelul meu pentru colportori, Juan a simţit că Dumnezeu îl cheamă în această lucrare. A început să îşi facă planuri pentru a se alătura programului pentru evanghelişti şi a participat la cursurile de instruire. A încetat să mai vândă vin oamenilor, pentru a-l sluji lui Isus.

Au trecut douăzeci de ani de atunci şi Juan încă slujeşte cu credincioşie ca evanghelist cu literatură. Timp de mulţi ani a fost un lider sârguincios şi instructor pentru noii colportori. A devenit şi un bun predicator. Dar cea mai mare bucurie a sa este colportajul – să întâlnească oameni, să ducă reviste şi cărţi în casele lor şi să îi conducă la Isus.

O mare mulţumire în a-L sluji pe Dumnezeu vine din faptul că vezi cum El poate interveni în vieţile bărbaţilor şi femeilor şi îi schimbă, pentru a-i face martori plini de putere pentru adevăr.

Cornelio Rodriguez Guzmăn, Mexic

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor