Articolul precedentCurcubeul făgăduinţei
  Articolul următorPrinți pentru veșnicie

  Folosește-mi mâinile

  Da, mă va ucide…, dar îmi voi apăra purtarea în faţa Lui. (Iov 13:15)

  Pe Stefan l-am întâlnit în timp ce băteam din uşă în uşă la un bloc. Mi a spus că nu putea să stea în picioare foarte mult, dar voia să afle ce făceam acolo. Din scurta noastră discuţie, am aflat că, pe lângă multe alte probleme, suferea şi de o boală fatală. Din cauza medicaţiei pe care o folosea, majoritatea dinţilor îi căzuseră. Soţia şi copilul l-au părăsit, iar doctorul l-a spus că nu va trăi atât de mult încât să îşi vadă fiul terminând şcoala primară. Blocat în casă, aştepta să moară.

  Îmi era milă de Stefan, dar, în ciuda problemelor sale, el reuşea să zâmbească, deoarece îl găsise pe Isus. El a spus: „îl laud pe Domnul chiar şi în boala mea, căci dacă nu ar fi fost această boală, probabil că nu L-aş fi cunoscut niciodată.” Datorită interesului său pentru profeţii, a hotărât să cumpere Tragedia veacurilor.

  Înainte de a pleca, m-am rugat cu Stefan. Apoi s-a rugat el. Nu îmi amintesc toate lucrurile pentru care s-a rugat, dar nu voi uita niciodată cererea lui de a-l sluji lui Dumnezeu. A spus astfel: „Doamne, mă rog pentru vindecare, ca să îţi pot sluji la fel ca aceşti tineri. Dar chiar dacă nu mă vei vindeca, Doamne, foloseşte-mă! Încă mai am mâini, ia mâinile mele – e tot ce mi-a rămas. Dacă poţi, Te rog, foloseşte-te de mâinile mele pentru a face mai mult pentru Tine.”

  În acea seară, pe drumul spre casă, inima mea a fost cuprinsă de întristare. Mă gândeam la Stefan în contrast cu miile de tineri din biserica noastră care au picioare, mâini şi un viitor. De atunci îi cer lui Dumnezeu să se folosească nu doar de mâinile mele, ci de tot ce am, să mă pun cu totul în slujba Lui.

  După ceva vreme, l-am întâlnit pe Stefan la o activitate misionară în biserica noastră. Am fost surprins şi totodată entuziasmat să îl văd. M-a recunoscut şi, bucuros că Dumnezeu l-a vindecat şi acum îi putea sluji mai mult, mi-a spus: „Spune bisericii tale că Dumnezeu răspunde la rugăciuni!”

  Gândeşte-te la toate talentele şi darurile pe care ţi le-a dat Dumnezeu. Scrie-le pe o foaie şi gândeşte-te cum ai putea folosi aceste talente care ţi-au fost încredinţate pentru slava Sa. la hotărârea de a-ţi preda nu doar mâinile, ci întreaga fiinţă în slujba lui Dumnezeu.

  Jonathan Zita, Canada

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...