Planul B al lui Dumnezeu

Rătăcesc ca o oaie pierdută: caută pe robul Tău, căci nu uit poruncile Tale. (Psalmii 119:176)

Într-o zi de miercuri, dimineaţa devreme, am îngenuncheat şi L-am întrebat pe Dumnezeu: „Unde să merg şi pe cine trebuie să întâlnesc astăzi?” Imediat gândul mi-a zburat la un fost client căruia îi vândusem o Biblie, dar care nu plătise. Am hotărât să merg să văd care era situaţia.

La biroul unde lucra el, am întrebat-o pe Maggie, de la recepţie, dacă puteam să îl văd, dar mi-a spus că nu era la birou în acea zi. Am întrebat-o dacă dorea să arunce o privire pe cărţile din geanta mea şi a acceptat. De îndată ce a văzut cărţile, m-a întrebat dacă sunt adventist de ziua a şaptea, iar eu i-am răspuns afirmativ. Pe când vorbeam noi, şeful ei a intrat în birou şi Maggie mi-a spus că şi şeful ei era creştin. Fără să ezite, a intrat în biroul lui şi l-a întrebat dacă mă putea primi, iar el a fost de acord.

În biroul lui, m-am prezentat şi am fost surprins să aflu că fusese adventist. Mi-a explicat de ce părăsise biserica şi apoi m-a întrebat ce am în geantă, l-am arătat tot ce aveam, prezentându-i avantajele fiecărei cărţi, şi a cumpărat din toate, plătind pe loc. El a spus:

De același autor

– Lucrarea pe care o faci tu este foarte importantă. E nevoie de multă implicare şi sacrificiu, spre deosebire de alte slujbe. Îţi mulţumesc că mi-ai reamintit, prin aceste cărţi, de lucrarea pe care o faci. Dându-mi nişte bani, a continuat: Asta este pentru a te sprijini în lucrarea ta cu cărţi, eu personal fiind surprins şi încântat de ce faci tu.

Înainte de a pleca, l-am întrebat dacă mă puteam ruga pentru el, iar el a chemat întregul personal pentru a ne ruga. Când mă pregăteam să plec, m-a oprit şi a mai făcut o comandă de materiale, două exemplare din Tiny Tots Library („Biblioteca pentru bebeluşi”), trei exemplare din cartea Tragedia veacurilor, patru exemplare de Viaţa lui Iisus şi CD-uri, pentru care a plătit pe loc.

Lăudat fie Domnul pentru că m-a condus la cineva care avea nevoie să îşi amintească că Dumnezeu îl iubeşte şi doreşte ca el să fie mântuit. Mulţi oameni s-au îndepărtat de Păstor şi au nevoie să fie îndrumaţi cu iubire înapoi în braţele Sale sigure.

Kila Fred, Papua Noua Guinee

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Planul B al lui Dumnezeu - 2016. Rătăcesc ca o oaie pierdută: caută pe robul Tău, căci nu uit poruncile Tale. (Psalmii 119:176) pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.