Planul B al lui Dumnezeu

Rătăcesc ca o oaie pierdută: caută pe robul Tău, căci nu uit poruncile Tale. (Psalmii 119:176)

Într-o zi de miercuri, dimineaţa devreme, am îngenuncheat şi L-am întrebat pe Dumnezeu: „Unde să merg şi pe cine trebuie să întâlnesc astăzi?” Imediat gândul mi-a zburat la un fost client căruia îi vândusem o Biblie, dar care nu plătise. Am hotărât să merg să văd care era situaţia.

La biroul unde lucra el, am întrebat-o pe Maggie, de la recepţie, dacă puteam să îl văd, dar mi-a spus că nu era la birou în acea zi. Am întrebat-o dacă dorea să arunce o privire pe cărţile din geanta mea şi a acceptat. De îndată ce a văzut cărţile, m-a întrebat dacă sunt adventist de ziua a şaptea, iar eu i-am răspuns afirmativ. Pe când vorbeam noi, şeful ei a intrat în birou şi Maggie mi-a spus că şi şeful ei era creştin. Fără să ezite, a intrat în biroul lui şi l-a întrebat dacă mă putea primi, iar el a fost de acord.

În biroul lui, m-am prezentat şi am fost surprins să aflu că fusese adventist. Mi-a explicat de ce părăsise biserica şi apoi m-a întrebat ce am în geantă, l-am arătat tot ce aveam, prezentându-i avantajele fiecărei cărţi, şi a cumpărat din toate, plătind pe loc. El a spus:

– Lucrarea pe care o faci tu este foarte importantă. E nevoie de multă implicare şi sacrificiu, spre deosebire de alte slujbe. Îţi mulţumesc că mi-ai reamintit, prin aceste cărţi, de lucrarea pe care o faci. Dându-mi nişte bani, a continuat: Asta este pentru a te sprijini în lucrarea ta cu cărţi, eu personal fiind surprins şi încântat de ce faci tu.

Înainte de a pleca, l-am întrebat dacă mă puteam ruga pentru el, iar el a chemat întregul personal pentru a ne ruga. Când mă pregăteam să plec, m-a oprit şi a mai făcut o comandă de materiale, două exemplare din Tiny Tots Library („Biblioteca pentru bebeluşi”), trei exemplare din cartea Tragedia veacurilor, patru exemplare de Viaţa lui Iisus şi CD-uri, pentru care a plătit pe loc.

Lăudat fie Domnul pentru că m-a condus la cineva care avea nevoie să îşi amintească că Dumnezeu îl iubeşte şi doreşte ca el să fie mântuit. Mulţi oameni s-au îndepărtat de Păstor şi au nevoie să fie îndrumaţi cu iubire înapoi în braţele Sale sigure.

Kila Fred, Papua Noua Guinee

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video