Articolul precedentTratarea vinovatului
  Articolul următorOrdine în toate lucrurile

  Ocazii de slujire

  Mare este secerişul, dar puţini sunt lucrătorii! (Luca 10:2)

  După un curs de instruire pentru 17 evanghelişti cu literatura, am împărţit cursanţii în trei grupe pentru instruirea de pe teren. împreună cu prima grupă, am întâlnit un general de armată, care ne-a devenit client şi a cumpărat multe cărţi spirituale şi de sănătate.

  Cu cel de-al doilea grup am mers la un spital universitar, unde am întâlnit multe persoane, printre care şi un medic primar, şeful departamentului de nutriţie. Acesta a cumpărat seria de cărţi despre dezvoltarea caracterului şi cărţi de sănătate care tratau subiecte precum diabetul, depresia, alimentele sănătoase şi reţete culinare, dar şi multe cărţi spirituale.

  Al treilea grup, alcătuit din şase cursanţi, a mers la campusul universităţii din Bangui. Printre studenţii întâlniţi acolo a fost şi Michael, care a cumpărat setul de cărţi Solii Alese. Spre marea noastră surpriză, după câteva săptămâni, Michael a venit la biserică, cerând să fie botezat. A parcurs mai multe studii biblice, apoi a fost botezat şi, după o instruire practică, s-a alăturat echipei de colportori. Acum face colportaj în Republica Centrafricană.

  Împărtăşesc cu voi această experienţă pentru a accentua adevărul că, aşa cum clienţii noştri provin din diverse medii, la fel se întâmplă şi cu colportorii. Cu toţii au în spate experienţa lor de viaţă, pe care o pot folosi pentru a-i îndrepta pe alţii spre Dumnezeu. Ellen White scria: „În această lucrare finală de răspândire a Evangheliei, trebuie acoperit un câmp vast. (…) Atât tinerii, cât şi cei mai în vârstă vor fi chemaţi de la câmp, din vie şi din atelier şi trimişi de Stăpân să dea solia Sa. (…) Hristos vede în ei calităţile care îi vor face capabili să-l împlinească scopul. Dacă îşi pun inima în lucrare şi nu încetează să înveţe, El îi va face destoinici să lucreze pentru El” (Educaţie, p. 269).

  Dragă cititorule, dacă doreşti să îi slujeşti lui Dumnezeu şi să pui umărul la o lucrare care îi este dragă inimii Lui, gândeşte-te la evanghelizarea prin literatură. Oriunde sunt oameni, există şi nevoia de mântuire şi ocazii de a sluji. Şi astăzi cuvintele lui Isus către ucenici sunt la fel de adevărate: „Mare este secerişul, dar puţini sunt lucrătorii.” Vei răspunde?

  Henri Serge Porosso, Republica Centrafricană

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...