Articolul precedentTratarea vinovatului
  Articolul următorOrdine în toate lucrurile

  Ocazii de slujire

  Mare este secerişul, dar puţini sunt lucrătorii! (Luca 10:2)

  După un curs de instruire pentru 17 evanghelişti cu literatura, am împărţit cursanţii în trei grupe pentru instruirea de pe teren. împreună cu prima grupă, am întâlnit un general de armată, care ne-a devenit client şi a cumpărat multe cărţi spirituale şi de sănătate.

  Cu cel de-al doilea grup am mers la un spital universitar, unde am întâlnit multe persoane, printre care şi un medic primar, şeful departamentului de nutriţie. Acesta a cumpărat seria de cărţi despre dezvoltarea caracterului şi cărţi de sănătate care tratau subiecte precum diabetul, depresia, alimentele sănătoase şi reţete culinare, dar şi multe cărţi spirituale.

  Al treilea grup, alcătuit din şase cursanţi, a mers la campusul universităţii din Bangui. Printre studenţii întâlniţi acolo a fost şi Michael, care a cumpărat setul de cărţi Solii Alese. Spre marea noastră surpriză, după câteva săptămâni, Michael a venit la biserică, cerând să fie botezat. A parcurs mai multe studii biblice, apoi a fost botezat şi, după o instruire practică, s-a alăturat echipei de colportori. Acum face colportaj în Republica Centrafricană.

  Împărtăşesc cu voi această experienţă pentru a accentua adevărul că, aşa cum clienţii noştri provin din diverse medii, la fel se întâmplă şi cu colportorii. Cu toţii au în spate experienţa lor de viaţă, pe care o pot folosi pentru a-i îndrepta pe alţii spre Dumnezeu. Ellen White scria: „În această lucrare finală de răspândire a Evangheliei, trebuie acoperit un câmp vast. (…) Atât tinerii, cât şi cei mai în vârstă vor fi chemaţi de la câmp, din vie şi din atelier şi trimişi de Stăpân să dea solia Sa. (…) Hristos vede în ei calităţile care îi vor face capabili să-l împlinească scopul. Dacă îşi pun inima în lucrare şi nu încetează să înveţe, El îi va face destoinici să lucreze pentru El” (Educaţie, p. 269).

  Dragă cititorule, dacă doreşti să îi slujeşti lui Dumnezeu şi să pui umărul la o lucrare care îi este dragă inimii Lui, gândeşte-te la evanghelizarea prin literatură. Oriunde sunt oameni, există şi nevoia de mântuire şi ocazii de a sluji. Şi astăzi cuvintele lui Isus către ucenici sunt la fel de adevărate: „Mare este secerişul, dar puţini sunt lucrătorii.” Vei răspunde?

  Henri Serge Porosso, Republica Centrafricană

  Ocazii de slujire - 2016. Mare este secerişul, dar puţini sunt lucrătorii! (Luca 10:2)
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...