Interese comune, convertire uşoară

Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinţei Lui, cum cred unii, ci are o îndelungă răbdare pentru voi şi doreşte ca niciunul să nu piară, ci toţi să vină la pocăinţă. (2 Petru 3:9)

Într-o zi, în timp ce făceam colportaj, am observat un bărbat reparându-şi maşina pe aleea din faţa casei. Rostind o rugăciune în gând, m-am apropiat de el şi l-am salutat prietenos. M-a privit, iar eu m-am prezentat, spunându-i pe scurt scopul vizitei mele.

– Sună bine, a spus Dave. Noi îi educăm pe copii acasă.

Nu ştiu sigur de ce a răspuns astfel, dar lăudat fie Domnul că a făcut-o. I-am spus că şi noi procedăm la fel. Imediat s-a creat o legătură, o punte comună pe care să construim. Dave s-a scuzat şi s-a grăbit spre casă pentru a o chema pe soţia lui, Tannear.

A venit grăbită la uşă şi m-a întrebat:

– Pe soţia ta nu o cheamă Rochelle?

De același autor

– Ba da, aşa o cheamă!

Se pare că Rochelle şi Tannear se întâlniseră cu câteva săptămâni înainte la „Homeschooler Mum’s Escape Day”. Din acel punct, conversaţia noastră a curs de la sine. Le-au plăcut foarte mult cărţile pe care le-am prezentat şi cu bucurie au comandat seria de cărţi despre stilul de viaţă şi familie. Am împărtăşit cu ei câteva gânduri şi experienţe. Ne-am încurajat unii pe alţii în angajamentele noastre comune în privinţa educaţiei copiilor şi a metodei alese, de a face acasă cursurile şcolare.

Deşi nu sunt creştini, ei au fost deschişi să discute şi despre lucruri spirituale şi, la sfârşitul vizitei mele, chiar s-au înscris pentru studii biblice. M-au ascultat atenţi în timp ce le povesteam despre valorile stilului de viaţă şi concepţiile cu privire la sănătatea pe care le au adventiştii.

A fost încă o întâlnire productivă şi călduroasă cu una dintre multele familii care aşteaptă să fie vizitate de un evanghelist cu literatură.

Dumnezeul nostru este un Dumnezeu uimitor! El plănuieşte timpul şi circumstanţele potrivite pentru întâlniri atât de rodnice! Dumnezeu doreşte ca această familie şi toţi cei care trăiesc pe acest pământ să fie în împărăţia Sa. Apostolul Pavel scria că Dumnezeu „doreşte ca niciunul să nu piară”. în calitate de creştini, noi ar trebui să fim puternic motivaţi de această misiune!

Jeremy Price, Australia

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Interese comune, convertire uşoară - 2016. Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinţei Lui, cum cred unii, ci are o îndelungă răbdare pentru voi şi doreşte ca niciunul să nu piară, ci toţi să vină la pocăinţă. (2 Petru 3:9) pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.