Articolul precedentDomnul poartă de grijă
  Articolul următorCărări netede

  Niciodată singur

  Şi [Iacov] a visat o scară rezemată de pământ, al cărei vârf ajungea până la cer. îngerii lui Dumnezeu se suiau şi se coborau pe scara aceea. (Geneza 28:12)

  Când am început să lucrez ca evanghelistă cu literatură, am avut mari binecuvântări din partea Domnului şi am simţit asigurarea că El va avea întotdeauna grijă de mine.

  Într-o ocazie, aveam mai multe genţi mari şi grele, pline cu cărţi, pe care trebuia să le transport dintr-un oraş în altul. îmi era greu să le ridic şi nu eram sigură că voi reuşi să călătoresc cu atâta bagaj. M-am uitat în jur, cu speranţa că cineva mă va ajuta să le duc până la gară, dar nu era nimeni prin preajmă. Cu genţile în mână, m-am rugat: „Doamne, ajută-mă!”

  Din senin, am văzut două mâini. Cineva mi-a luat genţile, deşi nu auzisem zgomotul paşilor apropiindu-se şi nu mi-am dat seama că cineva se apropia. Am văzut un tânăr chipeş, îmbrăcat într-un costum elegant şi la cravată. M-a întrebat încotro mergeam şi i-am spus că la gară. Cu multă uşurinţă, a ridicat genţile şi le-a dus până la gară, iar eu l-am urmat.

  Odată ajunşi la gară, mi-a pus genţile pe peron, iar eu m-am aplecat să le aşez şi, când m-am ridicat, nu mai era nimeni în jur. Nu l-am auzit şi nu l-am văzut îndepărtându-se. Nici măcar nu am apucat să îi mulţumesc. Cine credeţi că a fost?

  Ellen White scria următoarele:„Am văzut dragostea plină de compasiune pe care o are Dumnezeu pentru poporul Său, iar aceasta este foarte mare. Am văzut îngeri deasupra sfinţilor, cu aripile întinse în jurul acestora. Fiecare sfânt avea un înger însoţitor. Dacă sfinţii plângeau loviţi de descurajare sau erau în pericol, îngerii care îi însoţeau necurmat zburau repede sus pentru a aduce aceste veşti, iar îngerii din cetate încetau să mai cânte.(…) Dar, dacă sfinţii îşi fixau privirile asupra premiului dinaintea lor şi îi dădeau slavă lui Dumnezeu, lăudându-L, atunci îngerii duceau veştile bune în cetate şi îngerii de acolo îşi atingeau harfele de aur şi cântau cu putere: «Aleluia!» şi bolta cerească răsuna de cântecele lor minunate.” [My Life Today, p. 302)

  Eu cred cu tărie că acel tânăr era îngerul meu însoţitor! Dumnezeu mi-a purtat de grijă şi m-a ocrotit. încă mă minunez de multele Lui binecuvântări!

  Nadezhda Petrenchuk, Ucraina

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...