Niciodată singur

Şi [Iacov] a visat o scară rezemată de pământ, al cărei vârf ajungea până la cer. îngerii lui Dumnezeu se suiau şi se coborau pe scara aceea. (Geneza 28:12)

Când am început să lucrez ca evanghelistă cu literatură, am avut mari binecuvântări din partea Domnului şi am simţit asigurarea că El va avea întotdeauna grijă de mine.

Într-o ocazie, aveam mai multe genţi mari şi grele, pline cu cărţi, pe care trebuia să le transport dintr-un oraş în altul. îmi era greu să le ridic şi nu eram sigură că voi reuşi să călătoresc cu atâta bagaj. M-am uitat în jur, cu speranţa că cineva mă va ajuta să le duc până la gară, dar nu era nimeni prin preajmă. Cu genţile în mână, m-am rugat: „Doamne, ajută-mă!”

Din senin, am văzut două mâini. Cineva mi-a luat genţile, deşi nu auzisem zgomotul paşilor apropiindu-se şi nu mi-am dat seama că cineva se apropia. Am văzut un tânăr chipeş, îmbrăcat într-un costum elegant şi la cravată. M-a întrebat încotro mergeam şi i-am spus că la gară. Cu multă uşurinţă, a ridicat genţile şi le-a dus până la gară, iar eu l-am urmat.

De același autor

Odată ajunşi la gară, mi-a pus genţile pe peron, iar eu m-am aplecat să le aşez şi, când m-am ridicat, nu mai era nimeni în jur. Nu l-am auzit şi nu l-am văzut îndepărtându-se. Nici măcar nu am apucat să îi mulţumesc. Cine credeţi că a fost?

Ellen White scria următoarele:„Am văzut dragostea plină de compasiune pe care o are Dumnezeu pentru poporul Său, iar aceasta este foarte mare. Am văzut îngeri deasupra sfinţilor, cu aripile întinse în jurul acestora. Fiecare sfânt avea un înger însoţitor. Dacă sfinţii plângeau loviţi de descurajare sau erau în pericol, îngerii care îi însoţeau necurmat zburau repede sus pentru a aduce aceste veşti, iar îngerii din cetate încetau să mai cânte.(…) Dar, dacă sfinţii îşi fixau privirile asupra premiului dinaintea lor şi îi dădeau slavă lui Dumnezeu, lăudându-L, atunci îngerii duceau veştile bune în cetate şi îngerii de acolo îşi atingeau harfele de aur şi cântau cu putere: «Aleluia!» şi bolta cerească răsuna de cântecele lor minunate.” [My Life Today, p. 302)

Eu cred cu tărie că acel tânăr era îngerul meu însoţitor! Dumnezeu mi-a purtat de grijă şi m-a ocrotit. încă mă minunez de multele Lui binecuvântări!

Nadezhda Petrenchuk, Ucraina

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Niciodată singur - 2016. Şi  a visat o scară rezemată de pământ, al cărei vârf ajungea până la cer. îngerii lui Dumnezeu se suiau şi se coborau pe scara aceea. (Geneza 28:12) pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.