Articolul precedentNăvodul Evangheliei
  Articolul următorMinunile din Etiopia

  Un câine ascultător

  El izbăveşte şi mântuieşte, El face semne şi minuni in ceruri şi pe pământ. El a izbăvit pe Daniel din ghearele leilor! (Daniel 6:27)

  Într-o vară, Butusova Rimma s-a hotărât să meargă într-unul din satele care nu fusese vizitat niciodată de un evanghelist cu literatură. A călătorit aproape o oră cu autobuzul, în temperaturi foarte ridicate, dar o briză de aer rece a întâmpinat-o la coborâre. În timp ce cobora din autobuz, şi-a amintit cuvintele: „Domnul este în susurul blând şi subţire”, aşa că s-a rugat: „Doamne, călăuzeşte-mi paşii spre cei care sunt gata să accepte Cuvântul Tău.” Mergând pe cărarea care ducea înspre sat, s-a oprit la prima casă. Dar ca de nicăieri, un câine feroce şi foarte mare i-a sărit în faţă, blocându-i calea. Era limpede că nu avea de gând să o lase să se apropie sau să intre pe poartă.

  Dar Butusova nu avea de gând să renunţe. Şi-a amintit că în astfel de situaţii nu trebuie să arăţi că îţi este frică, aşa că a început să îi spună câinelui, încercând să pară prietenoasă: „Câine bun, foarte bun, îţi îndeplineşti bine datoria de a sluji şi a-ţi proteja stăpânii.” Câinele s-a liniştit şi a lăsat-o să se apropie. S-a uitat la ea şi a început să dea din coadă. Butusova a continuat să îi vorbească: „Eşti un câine foarte bun.Te rog, du-mă la stăpânul tău!”

  Câinele dădea semne că înţelege. A dat din coadă, s-a întors şi a început să alerge. Din când în când mai privea în urmă, ca o invitaţie să îl urmeze. Când a ajuns la uşă, a bătut, dar nu s-a auzit niciun răspuns, aşa că s-a aşezat pe banca de pe verandă pentru a se odihni. Câinele stătea în faţa ei, fluturându-şi coada, când stăpânul şi-a făcut apariţia.

  – Câinele nu lasă pe nimeni să se apropie de casă. Niciodată!

  Butusova i-a răspuns printr-un zâmbet şi i-a spus că toţi suntem copii ai lui Dumnezeu. Apoi a avut o conversaţie vioaie cu stăpânul câinelui. La sfârşit, el a cumpărat câteva cărţi şi a mai comandat câteva.

  În acea zi, Butusova s-a asemănat cu Daniel, care a petrecut noaptea într-o groapă cu lei feroce, dar care nu au mai fost la fel când Dumnezeu le-a închis gura. Datorită protecţiei lui Dumnezeu, ea a putut să îşi facă prieteni noi şi să lase Cuvântul lui Dumnezeu în acea casă.

  Alexander Krutov, Rusia

  Un câine ascultător - 2016. Într-o vară, Butusova Rimma s-a hotărât să meargă într-unul din satele care nu fusese vizitat niciodată de un evanghelist cu literatură. A călătorit aproape o oră cu autobuzul, în temperaturi foarte ridicate, dar o briză de aer rece a întâmpinat-o la coborâre. În timp ce cobora din autobuz, şi-a amintit cuvintele...
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...