Articolul precedentNăvodul Evangheliei
  Articolul următorMinunile din Etiopia

  Un câine ascultător

  El izbăveşte şi mântuieşte, El face semne şi minuni in ceruri şi pe pământ. El a izbăvit pe Daniel din ghearele leilor! (Daniel 6:27)

  Într-o vară, Butusova Rimma s-a hotărât să meargă într-unul din satele care nu fusese vizitat niciodată de un evanghelist cu literatură. A călătorit aproape o oră cu autobuzul, în temperaturi foarte ridicate, dar o briză de aer rece a întâmpinat-o la coborâre. În timp ce cobora din autobuz, şi-a amintit cuvintele: „Domnul este în susurul blând şi subţire”, aşa că s-a rugat: „Doamne, călăuzeşte-mi paşii spre cei care sunt gata să accepte Cuvântul Tău.” Mergând pe cărarea care ducea înspre sat, s-a oprit la prima casă. Dar ca de nicăieri, un câine feroce şi foarte mare i-a sărit în faţă, blocându-i calea. Era limpede că nu avea de gând să o lase să se apropie sau să intre pe poartă.

  Dar Butusova nu avea de gând să renunţe. Şi-a amintit că în astfel de situaţii nu trebuie să arăţi că îţi este frică, aşa că a început să îi spună câinelui, încercând să pară prietenoasă: „Câine bun, foarte bun, îţi îndeplineşti bine datoria de a sluji şi a-ţi proteja stăpânii.” Câinele s-a liniştit şi a lăsat-o să se apropie. S-a uitat la ea şi a început să dea din coadă. Butusova a continuat să îi vorbească: „Eşti un câine foarte bun.Te rog, du-mă la stăpânul tău!”

  Câinele dădea semne că înţelege. A dat din coadă, s-a întors şi a început să alerge. Din când în când mai privea în urmă, ca o invitaţie să îl urmeze. Când a ajuns la uşă, a bătut, dar nu s-a auzit niciun răspuns, aşa că s-a aşezat pe banca de pe verandă pentru a se odihni. Câinele stătea în faţa ei, fluturându-şi coada, când stăpânul şi-a făcut apariţia.

  – Câinele nu lasă pe nimeni să se apropie de casă. Niciodată!

  Butusova i-a răspuns printr-un zâmbet şi i-a spus că toţi suntem copii ai lui Dumnezeu. Apoi a avut o conversaţie vioaie cu stăpânul câinelui. La sfârşit, el a cumpărat câteva cărţi şi a mai comandat câteva.

  În acea zi, Butusova s-a asemănat cu Daniel, care a petrecut noaptea într-o groapă cu lei feroce, dar care nu au mai fost la fel când Dumnezeu le-a închis gura. Datorită protecţiei lui Dumnezeu, ea a putut să îşi facă prieteni noi şi să lase Cuvântul lui Dumnezeu în acea casă.

  Alexander Krutov, Rusia

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...