Un câine ascultător

El izbăveşte şi mântuieşte, El face semne şi minuni in ceruri şi pe pământ. El a izbăvit pe Daniel din ghearele leilor! (Daniel 6:27)

Într-o vară, Butusova Rimma s-a hotărât să meargă într-unul din satele care nu fusese vizitat niciodată de un evanghelist cu literatură. A călătorit aproape o oră cu autobuzul, în temperaturi foarte ridicate, dar o briză de aer rece a întâmpinat-o la coborâre. În timp ce cobora din autobuz, şi-a amintit cuvintele: „Domnul este în susurul blând şi subţire”, aşa că s-a rugat: „Doamne, călăuzeşte-mi paşii spre cei care sunt gata să accepte Cuvântul Tău.” Mergând pe cărarea care ducea înspre sat, s-a oprit la prima casă. Dar ca de nicăieri, un câine feroce şi foarte mare i-a sărit în faţă, blocându-i calea. Era limpede că nu avea de gând să o lase să se apropie sau să intre pe poartă.

Dar Butusova nu avea de gând să renunţe. Şi-a amintit că în astfel de situaţii nu trebuie să arăţi că îţi este frică, aşa că a început să îi spună câinelui, încercând să pară prietenoasă: „Câine bun, foarte bun, îţi îndeplineşti bine datoria de a sluji şi a-ţi proteja stăpânii.” Câinele s-a liniştit şi a lăsat-o să se apropie. S-a uitat la ea şi a început să dea din coadă. Butusova a continuat să îi vorbească: „Eşti un câine foarte bun.Te rog, du-mă la stăpânul tău!”

Câinele dădea semne că înţelege. A dat din coadă, s-a întors şi a început să alerge. Din când în când mai privea în urmă, ca o invitaţie să îl urmeze. Când a ajuns la uşă, a bătut, dar nu s-a auzit niciun răspuns, aşa că s-a aşezat pe banca de pe verandă pentru a se odihni. Câinele stătea în faţa ei, fluturându-şi coada, când stăpânul şi-a făcut apariţia.

– Câinele nu lasă pe nimeni să se apropie de casă. Niciodată!

Butusova i-a răspuns printr-un zâmbet şi i-a spus că toţi suntem copii ai lui Dumnezeu. Apoi a avut o conversaţie vioaie cu stăpânul câinelui. La sfârşit, el a cumpărat câteva cărţi şi a mai comandat câteva.

În acea zi, Butusova s-a asemănat cu Daniel, care a petrecut noaptea într-o groapă cu lei feroce, dar care nu au mai fost la fel când Dumnezeu le-a închis gura. Datorită protecţiei lui Dumnezeu, ea a putut să îşi facă prieteni noi şi să lase Cuvântul lui Dumnezeu în acea casă.

Alexander Krutov, Rusia

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor