Articolul precedentNăvodul Evangheliei
  Articolul următorMinunile din Etiopia

  Un câine ascultător

  El izbăveşte şi mântuieşte, El face semne şi minuni in ceruri şi pe pământ. El a izbăvit pe Daniel din ghearele leilor! (Daniel 6:27)

  Într-o vară, Butusova Rimma s-a hotărât să meargă într-unul din satele care nu fusese vizitat niciodată de un evanghelist cu literatură. A călătorit aproape o oră cu autobuzul, în temperaturi foarte ridicate, dar o briză de aer rece a întâmpinat-o la coborâre. În timp ce cobora din autobuz, şi-a amintit cuvintele: „Domnul este în susurul blând şi subţire”, aşa că s-a rugat: „Doamne, călăuzeşte-mi paşii spre cei care sunt gata să accepte Cuvântul Tău.” Mergând pe cărarea care ducea înspre sat, s-a oprit la prima casă. Dar ca de nicăieri, un câine feroce şi foarte mare i-a sărit în faţă, blocându-i calea. Era limpede că nu avea de gând să o lase să se apropie sau să intre pe poartă.

  Dar Butusova nu avea de gând să renunţe. Şi-a amintit că în astfel de situaţii nu trebuie să arăţi că îţi este frică, aşa că a început să îi spună câinelui, încercând să pară prietenoasă: „Câine bun, foarte bun, îţi îndeplineşti bine datoria de a sluji şi a-ţi proteja stăpânii.” Câinele s-a liniştit şi a lăsat-o să se apropie. S-a uitat la ea şi a început să dea din coadă. Butusova a continuat să îi vorbească: „Eşti un câine foarte bun.Te rog, du-mă la stăpânul tău!”

  Câinele dădea semne că înţelege. A dat din coadă, s-a întors şi a început să alerge. Din când în când mai privea în urmă, ca o invitaţie să îl urmeze. Când a ajuns la uşă, a bătut, dar nu s-a auzit niciun răspuns, aşa că s-a aşezat pe banca de pe verandă pentru a se odihni. Câinele stătea în faţa ei, fluturându-şi coada, când stăpânul şi-a făcut apariţia.

  – Câinele nu lasă pe nimeni să se apropie de casă. Niciodată!

  Butusova i-a răspuns printr-un zâmbet şi i-a spus că toţi suntem copii ai lui Dumnezeu. Apoi a avut o conversaţie vioaie cu stăpânul câinelui. La sfârşit, el a cumpărat câteva cărţi şi a mai comandat câteva.

  În acea zi, Butusova s-a asemănat cu Daniel, care a petrecut noaptea într-o groapă cu lei feroce, dar care nu au mai fost la fel când Dumnezeu le-a închis gura. Datorită protecţiei lui Dumnezeu, ea a putut să îşi facă prieteni noi şi să lase Cuvântul lui Dumnezeu în acea casă.

  Alexander Krutov, Rusia

  Un câine ascultător - 2016. Într-o vară, Butusova Rimma s-a hotărât să meargă într-unul din satele care nu fusese vizitat niciodată de un evanghelist cu literatură. A călătorit aproape o oră cu autobuzul, în temperaturi foarte ridicate, dar o briză de aer rece a întâmpinat-o la coborâre. În timp ce cobora din autobuz, şi-a amintit cuvintele...
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...