Un câine ascultător

El izbăveşte şi mântuieşte, El face semne şi minuni in ceruri şi pe pământ. El a izbăvit pe Daniel din ghearele leilor! (Daniel 6:27)

Într-o vară, Butusova Rimma s-a hotărât să meargă într-unul din satele care nu fusese vizitat niciodată de un evanghelist cu literatură. A călătorit aproape o oră cu autobuzul, în temperaturi foarte ridicate, dar o briză de aer rece a întâmpinat-o la coborâre. În timp ce cobora din autobuz, şi-a amintit cuvintele: „Domnul este în susurul blând şi subţire”, aşa că s-a rugat: „Doamne, călăuzeşte-mi paşii spre cei care sunt gata să accepte Cuvântul Tău.” Mergând pe cărarea care ducea înspre sat, s-a oprit la prima casă. Dar ca de nicăieri, un câine feroce şi foarte mare i-a sărit în faţă, blocându-i calea. Era limpede că nu avea de gând să o lase să se apropie sau să intre pe poartă.

Dar Butusova nu avea de gând să renunţe. Şi-a amintit că în astfel de situaţii nu trebuie să arăţi că îţi este frică, aşa că a început să îi spună câinelui, încercând să pară prietenoasă: „Câine bun, foarte bun, îţi îndeplineşti bine datoria de a sluji şi a-ţi proteja stăpânii.” Câinele s-a liniştit şi a lăsat-o să se apropie. S-a uitat la ea şi a început să dea din coadă. Butusova a continuat să îi vorbească: „Eşti un câine foarte bun.Te rog, du-mă la stăpânul tău!”

Câinele dădea semne că înţelege. A dat din coadă, s-a întors şi a început să alerge. Din când în când mai privea în urmă, ca o invitaţie să îl urmeze. Când a ajuns la uşă, a bătut, dar nu s-a auzit niciun răspuns, aşa că s-a aşezat pe banca de pe verandă pentru a se odihni. Câinele stătea în faţa ei, fluturându-şi coada, când stăpânul şi-a făcut apariţia.

De același autor

– Câinele nu lasă pe nimeni să se apropie de casă. Niciodată!

Butusova i-a răspuns printr-un zâmbet şi i-a spus că toţi suntem copii ai lui Dumnezeu. Apoi a avut o conversaţie vioaie cu stăpânul câinelui. La sfârşit, el a cumpărat câteva cărţi şi a mai comandat câteva.

În acea zi, Butusova s-a asemănat cu Daniel, care a petrecut noaptea într-o groapă cu lei feroce, dar care nu au mai fost la fel când Dumnezeu le-a închis gura. Datorită protecţiei lui Dumnezeu, ea a putut să îşi facă prieteni noi şi să lase Cuvântul lui Dumnezeu în acea casă.

Alexander Krutov, Rusia

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Un câine ascultător - 2016. Într-o vară, Butusova Rimma s-a hotărât să meargă într-unul din satele care nu fusese vizitat niciodată de un evanghelist cu literatură. A călătorit aproape o oră cu autobuzul, în temperaturi foarte ridicate, dar o briză de aer rece a întâmpinat-o la coborâre. În timp ce cobora din autobuz, şi-a amintit cuvintele... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.