Scoală-te şi mergi la Mbandaka!

  Cuvântul Domnului a vorbit a doua oară lui Iona astfel: „Scoală-te, du-te la Ninive, cetatea cea mare, şi vesteşte acolo strigarea pe care ţi-o voi da!” (Iona 3:1,2)

  În anul 1978, am văzut pentru prima dată deplina bunătate a Domnului. Am fost trimis să slujesc ca evanghelist cu literatură, pionier, în provincia Mbandaka, din Republica Democrată Congo. În acea vreme nu era niciun adventist de ziua a şaptea în întreaga regiune. Împreună cu un coleg evanghelist, am ajuns acolo cu cărţile noastre şi am pornit la lucru.

  Înainte de a pleca spre Mbandaka, i-am arătat şi preşedintelui Bisericii Adventiste din acel teritoriu cărţile pe care plănuiam să le iau cu mine. El s-a rugat pentru noi şi am pornit având în minte ţinta de a vinde cât mai multe cărţi. După o vreme, când ne-am instalat şi chiar am vândut şi câteva cărţi, unii oameni au început să ne întrebe unde ne închinăm şi la ce biserică mergem, l-am condus la locul în care ne adunam împreună pentru a avea părtăşie în Sabat şi le-am spus că suntem creştini adventişti de ziua a şaptea. Oamenii au început să vină să vadă locul în care ne închinam împreună sâmbăta. Au început să vină tot mai mulţi, unul câte unul. Într-un final, se formase un grup care se întâlnea regulat. Acela a fost umilul început al Bisericii Adventiste din Mbandaka.

  Preşedintele şi liderii bisericii din zonă au fost plăcut surprinşi să vadă un număr mare de închinători care veneau regulat, în fiecare Sabat. Ne-au întrebat dacă acei oameni erau bine înrădăcinaţi în credinţă şi le-am putut spune că toţi sunt adventişti de ziua a şaptea practicanţi. În acel loc există acum o prezenţă adventistă semnificativă şi acolo este şi sediul bisericii pentru regiunea Mbandaka.

  La început, m-am simţit ca Iona, care a fost trimis în marea cetate Ninive să proclame solia lui Dumnezeu. Nu aveam multe provizii şi nici bani, nu ştiam nici măcar cum să înfiinţăm o biserică. Dar eu şi colegul meu am fost mai mult decât fericiţi să îl lăsăm pe Dumnezeu să ne folosească pentru a răspândi solia Sa prin Cuvântul scris şi să ajutăm la punerea temeliei bisericii Sale în Mbandaka.

  Numele Domnului să fie proslăvit în vecie!

  Medar Kidembi, Republica Democrată Congo

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...