Dincolo de imaginaţie

  Cum nu ştii care este calea vântului, nici cum se fac oasele în pântecele femeii însărcinate, tot aşa nu cunoşti nici lucrarea lui Dumnezeu, care le face pe toate. (Eclesiastul 11:5)

  Familia mea tocmai se mutase pentru a ajuta o grupă nou formată a Şcolii de Sabat. Unul dintre diaconi m-a prezentat vecinului său, care era interesat de Biblie şi de cărţile lui Ellen White. Când i-am arătat colecţia mea de cărţi, a cumpărat imediat un exemplar din Health Power: Health by Choice, Not Chance („Puterea sănătăţii: sănătatea este o alegere, nu o întâmplare”). O săptămână mai târziu, m-a sunat să îmi spună că un prieten voia şi el un exemplar şi, de asemenea, dorea să mă întâlnească.

  M-am întâlnit cu acel bărbat şi mi-a spus că era producător de filme şi mânca foarte nesănătos; folosea inclusiv droguri. L-am ajutat să înţeleagă de ce alimentaţia dată de Dumnezeu, la început, lui Adam şi Evei, în Grădina Eden, o alimentaţie bazată pe legume şi fructe, este recomandată chiar şi astăzi, l-am prezentat cele opt legi ale sănătăţii, reprezentate prin acronimul NEW START: alimentaţie, exerciţiu fizic, apă, lumina soarelui, temperanţă, aer, odihnă şi încredere în Dumnezeu. în urma discuţiei, a cumpărat cărţile Healthy by Nature („Sănătate cu ajutorul naturii”), Enjoy it („Bucură-te!”) şi A Bible Story („O poveste biblică”).

  Mai târziu, mi-a spus că trimisese cărţile unui prieten dintr-un oraş îndepărtat, a cărui sănătate era mai precară decât a lui, iar prietenul lui l-a sunat şi i-a cerut acelaşi set de cărţi pentru fratele lui, care păstorea o biserică în alt oraş şi care era şi el bolnav.

  Pavel ne scrie în Romani 10:14: „Dar cum vor chema pe Acela în care n-au crezut? Şi cum vor crede în Acela despre care n-au auzit?” Noi le facem legătura cu Dumnezeu, iniţial, prin cuvântul scris. Apoi, Duhul Sfânt va influenţa mintea cititorului într-o manieră care întrece imaginaţia noastră. în decurs de o lună, prima cunoştinţă pe care am făcut-o acolo împărtăşise deja informaţia cu prietenul lui, care i-a dat-o şi fratelui lui, din altă localitate.Toţi trei se bucură acum de o sănătate bună şi frecventează biserica. Ce te îndeamnă Duhul Sfânt să faci astăzi? Încearcă să intri în contact cu cineva astăzi şi Isus te va surprinde!

  Abayomi O. Adetuyi, Nigeria

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Elev de nota 9

  Dumnezeu nu a stat și nu va sta vreodată să adune note, să calculeze medii și să realizeze clasamente sau contabilitate. Puterea noastră slabă este făcută desăvârșită de către puterea Lui infinită. Când suntem slabi, atunci suntem tari în Hristos. Nu mai pierde vremea și energiile făcând calcule, ci trăiește cu toată puterea și dragostea ta pentru Dumnezeu și pentru semeni!

  Îngerul ne protejează

  Paramedicul mi-a mai spus că singurul motiv pentru care fiica mea nu se rănise grav era acela că scările erau acoperite cu mochetă. Dacă ar fi fost din lemn, situația ar fi fost mult mai gravă. Știu că îngerul păzitor al Nataliei a lucrat în plus pentru a o păstra în siguranță în căderea ei pe scări și Îl laud pe Dumnezeu în fiecare zi pentru că ea nu a pățit ceva rău.

  Scut şi apărare

  E ceva care îţi generează anxietate şi nefericire? Pune-ţi scutul! Ia fiecare promisiune biblică şi cu ea vei rezista la ceea ce urmează să se întâmple!

  Oameni cu farmec

  Doamne, mă rog astăzi pentru victimele asprimii și ale violenței domestice! De cele mai multe ori, asprimea vine de la cei dragi, ceea ce o face și mai greu de suportat. PROVOCARE: Elimină azi orice asprime, chiar și atunci când societatea o consideră justificată!

  Isten kinyilvánítja hatalmát

  „Egy pillanat alatt meghalnak; éjfélkor felriadnak a népek és elenyésznek, a hatalmas is eltűnik kéz...