Dincolo de imaginaţie

Cum nu ştii care este calea vântului, nici cum se fac oasele în pântecele femeii însărcinate, tot aşa nu cunoşti nici lucrarea lui Dumnezeu, care le face pe toate. (Eclesiastul 11:5)

Familia mea tocmai se mutase pentru a ajuta o grupă nou formată a Şcolii de Sabat. Unul dintre diaconi m-a prezentat vecinului său, care era interesat de Biblie şi de cărţile lui Ellen White. Când i-am arătat colecţia mea de cărţi, a cumpărat imediat un exemplar din Health Power: Health by Choice, Not Chance („Puterea sănătăţii: sănătatea este o alegere, nu o întâmplare”). O săptămână mai târziu, m-a sunat să îmi spună că un prieten voia şi el un exemplar şi, de asemenea, dorea să mă întâlnească.

M-am întâlnit cu acel bărbat şi mi-a spus că era producător de filme şi mânca foarte nesănătos; folosea inclusiv droguri. L-am ajutat să înţeleagă de ce alimentaţia dată de Dumnezeu, la început, lui Adam şi Evei, în Grădina Eden, o alimentaţie bazată pe legume şi fructe, este recomandată chiar şi astăzi, l-am prezentat cele opt legi ale sănătăţii, reprezentate prin acronimul NEW START: alimentaţie, exerciţiu fizic, apă, lumina soarelui, temperanţă, aer, odihnă şi încredere în Dumnezeu. în urma discuţiei, a cumpărat cărţile Healthy by Nature („Sănătate cu ajutorul naturii”), Enjoy it („Bucură-te!”) şi A Bible Story („O poveste biblică”).

De același autor

Mai târziu, mi-a spus că trimisese cărţile unui prieten dintr-un oraş îndepărtat, a cărui sănătate era mai precară decât a lui, iar prietenul lui l-a sunat şi i-a cerut acelaşi set de cărţi pentru fratele lui, care păstorea o biserică în alt oraş şi care era şi el bolnav.

Pavel ne scrie în Romani 10:14: „Dar cum vor chema pe Acela în care n-au crezut? Şi cum vor crede în Acela despre care n-au auzit?” Noi le facem legătura cu Dumnezeu, iniţial, prin cuvântul scris. Apoi, Duhul Sfânt va influenţa mintea cititorului într-o manieră care întrece imaginaţia noastră. în decurs de o lună, prima cunoştinţă pe care am făcut-o acolo împărtăşise deja informaţia cu prietenul lui, care i-a dat-o şi fratelui lui, din altă localitate.Toţi trei se bucură acum de o sănătate bună şi frecventează biserica. Ce te îndeamnă Duhul Sfânt să faci astăzi? Încearcă să intri în contact cu cineva astăzi şi Isus te va surprinde!

Abayomi O. Adetuyi, Nigeria

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Dincolo de imaginaţie - 2016. Familia mea tocmai se mutase pentru a ajuta o grupă nou formată a Şcolii de Sabat. Unul dintre diaconi m-a prezentat vecinului său, care era interesat de Biblie şi de cărţile lui Ellen White. Când i-am arătat colecţia mea de cărţi, a cumpărat imediat un exemplar din Health Power: Health by Choice, Not Chance („Puterea sănătăţii: sănătatea este o alegere, nu o întâmplare”). O săptămână mai târziu, m-a sunat să îmi spună că... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.