Dincolo de imaginaţie

  Cum nu ştii care este calea vântului, nici cum se fac oasele în pântecele femeii însărcinate, tot aşa nu cunoşti nici lucrarea lui Dumnezeu, care le face pe toate. (Eclesiastul 11:5)

  Familia mea tocmai se mutase pentru a ajuta o grupă nou formată a Şcolii de Sabat. Unul dintre diaconi m-a prezentat vecinului său, care era interesat de Biblie şi de cărţile lui Ellen White. Când i-am arătat colecţia mea de cărţi, a cumpărat imediat un exemplar din Health Power: Health by Choice, Not Chance („Puterea sănătăţii: sănătatea este o alegere, nu o întâmplare”). O săptămână mai târziu, m-a sunat să îmi spună că un prieten voia şi el un exemplar şi, de asemenea, dorea să mă întâlnească.

  M-am întâlnit cu acel bărbat şi mi-a spus că era producător de filme şi mânca foarte nesănătos; folosea inclusiv droguri. L-am ajutat să înţeleagă de ce alimentaţia dată de Dumnezeu, la început, lui Adam şi Evei, în Grădina Eden, o alimentaţie bazată pe legume şi fructe, este recomandată chiar şi astăzi, l-am prezentat cele opt legi ale sănătăţii, reprezentate prin acronimul NEW START: alimentaţie, exerciţiu fizic, apă, lumina soarelui, temperanţă, aer, odihnă şi încredere în Dumnezeu. în urma discuţiei, a cumpărat cărţile Healthy by Nature („Sănătate cu ajutorul naturii”), Enjoy it („Bucură-te!”) şi A Bible Story („O poveste biblică”).

  Mai târziu, mi-a spus că trimisese cărţile unui prieten dintr-un oraş îndepărtat, a cărui sănătate era mai precară decât a lui, iar prietenul lui l-a sunat şi i-a cerut acelaşi set de cărţi pentru fratele lui, care păstorea o biserică în alt oraş şi care era şi el bolnav.

  Pavel ne scrie în Romani 10:14: „Dar cum vor chema pe Acela în care n-au crezut? Şi cum vor crede în Acela despre care n-au auzit?” Noi le facem legătura cu Dumnezeu, iniţial, prin cuvântul scris. Apoi, Duhul Sfânt va influenţa mintea cititorului într-o manieră care întrece imaginaţia noastră. în decurs de o lună, prima cunoştinţă pe care am făcut-o acolo împărtăşise deja informaţia cu prietenul lui, care i-a dat-o şi fratelui lui, din altă localitate.Toţi trei se bucură acum de o sănătate bună şi frecventează biserica. Ce te îndeamnă Duhul Sfânt să faci astăzi? Încearcă să intri în contact cu cineva astăzi şi Isus te va surprinde!

  Abayomi O. Adetuyi, Nigeria

  Dincolo de imaginaţie - 2016. Familia mea tocmai se mutase pentru a ajuta o grupă nou formată a Şcolii de Sabat. Unul dintre diaconi m-a prezentat vecinului său, care era interesat de Biblie şi de cărţile lui Ellen White. Când i-am arătat colecţia mea de cărţi, a cumpărat imediat un exemplar din Health Power: Health by Choice, Not Chance („Puterea sănătăţii: sănătatea este o alegere, nu o întâmplare”). O săptămână mai târziu, m-a sunat să îmi spună că...
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...