Condus de Duhul Sfânt

  Şi Duhul şi Mireasa zic: „Vino!” Şi cine aude să zică: „Vino!” Şi celui ce îi este sete să vină; cine vrea, să ia apa vieţii fără plată! (Apocalipsa 22:17)

  În urmă cu un deceniu, am simţit un îndemn puternic de a mă muta pentru a face colportaj în Bafoussam, capitala regiunii vestice a Camerunului. De acolo, plănuiam să lucrez pe o rază de 60 de kilometri în localităţile dimprejur. Experienţa mea de acolo este o mărturie a călăuzirii lui Dumnezeu.

  Într-o zi, m-am hotărât să îl vizitez pe Mathias, un prieten din copilărie, creştin romano-catolic zelos. În timpul vizitei s-a ivit o întrebare – dacă botezul prin scufundare este o condiţie necesară pentru mântuire. Aceasta a dus la un studiu biblic, iar apoi am avut studii săptămânale în fiecare sâmbătă după-amiază.

  La primul studiu biblic, au luat parte cinci persoane, ocazie în care am studiat despre creaţie. În următorul Sabat au participat zece persoane. Numărul creştea în fiecare săptămână, până am ajuns la 32 de persoane. După ce am studiat despre Sabat, mulţi dintre ei au luat hotărârea de a păzi Sabatul. Timp de două luni am continuat să studiem săptămânal, dar unii spuneau că le e greu să ne întâlnim sâmbăta. Am hotărât să ne întâlnim şi duminica, dar curând, cei care veneau duminica au renunţat să mai vină. Doar trei persoane din grupul de sâmbătă au renunţat să mai participe. Cu siguranţă că Duhul Sfânt a condus lucrurile în ce priveşte împărţirea grupurilor, astfel încât influenţa celor neconsacraţi să nu îi influenţeze pe cei sinceri.

  Episcopul capitalei a venit să ne viziteze grupul, dar membrii şi-au apărat credinţa cu „aşa zice Domnul”. Când episcopul a întrebat cine se afla în spatele schimbării bruşte a credinţei lor, ei au răspuns că se bazează doar pe Biblie. Episcopul a recunoscut că ce afirmau ei era adevărat, dar că acolo el propovăduia credinţa catolică.

  După acea întâlnire decisivă, 17 persoane din grupul de studiu au făcut legământ prin botez şi s-au alăturat bisericii locale adventiste. Prietenul meu Mathias este acum prim-diaconul bisericii, iar soţia lui este secretara bisericii. Cei 17 membri nou-veniţi îl laudă pe Dumnezeu şi ajută la înaintarea lucrării bisericii în diverse feluri.

  Pierre Donzang, Camerun

  Condus de Duhul Sfânt - 2016. În urmă cu un deceniu, am simţit un îndemn puternic de a mă muta pentru a face colportaj în Bafoussam, capitala regiunii vestice a Camerunului. De acolo, plănuiam să lucrez pe o rază de 60 de kilometri în localităţile dimprejur. Experienţa mea de acolo este o mărturie a călăuzirii lui Dumnezeu. Într-o zi, m-am hotărât să îl vizitez pe Mathias, un prieten din copilărie, creştin romano-catolic zelos. În timpul vizitei s-a ivit o...
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  „Amint Noé napjaiban volt…”

  „És miként Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaibanis.” (Luk 17,26)„Az Úr feltárta...