Încercăm să fim soldaţi mai buni

  În Tine, Dumnezeule, mă încred: să nu fiu dat de ruşine, ca să nu se bucure vrăjmaşii mei de mine! (Psalmii 25:2)

  M-am îndrăgostit de lucrarea de colportaj în perioada în care eu şi soţul meu eram refugiaţi din Burundi şi trăiam în Tanzania. Soţul meu se alăturase acestei lucrări înaintea mea şi îi plăcea foarte mult. Ori de câte ori erau întâlniri pentru colportori, mă invita să merg cu el şi obişnuiam să stau undeva în spate, ascultând mărturiile oamenilor.

  Soţul meu m-a încurajat să mă alătur şi eu. Totuşi nu eram sigură că aş fi fost în stare, nu ştiam cum puteam să duc cărţile acelea grele dintr-un loc în altul. De unde să am atâta putere? Oare aş şti ce să spun? Soţul meu mă încuraja spunându-mi că vânzarea cărţilor nu stă în sarcina omului, ci a lui Dumnezeu. Mai târziu, am adunat destul curaj şi i-am spus soţului să îmi cumpere o geantă de cărţi pentru începători.

  În prima zi, înainte de a pleca, am îngenuncheat şi m-am rugat ca acele cărţi să fie cumpărate. Apoi am plecat. Acesta a devenit obiceiul meu zilnic. Într-o dimineaţă, am întâlnit un tânăr şi i-am prezentat cartea Apocalipsa. Mi-a spus că era penticostal şi că la ei în biserică nu era înţeleasă foarte bine cartea Apocalipsei. A cumpărat cartea, iar eu am plecat bucuroasă. Mai târziu, am întâlnit un soldat care m-a întrebat încotro mergeam, i-am povestit puţin despre lucrarea pe care o făceam şi el mi-a spus că în trecut cumpărase câteva cărţi de-ale noastre. A întrebat de cartea Tragedia veacurilor, considerând că avea nevoie de acea carte deoarece se afla în război şi că spera face nişte soldaţi mai buni. Un alt soldat care era cu el a vrut şi el cartea. M-am rugat în taină ca Domnul să îi ajute să înţeleagă ce citeau şi apoi am plecat mai departe. Până seara, geanta mea se golise şi am pornit spre casă. Sper că acei soldaţi vor deveni nişte soldaţi mai buni – ai crucii.

  Ştiu că evanghelizarea prin literatură este cu adevărat lucrarea Domnului. Partea mea este să accept chemarea Sa şi să mă las folosită de El. Am învăţat pe propria piele ce a simţit psalmistul când s-a rugat: „În Tine, Dumnezeule, mă încred: să nu fiu dat de ruşine, ca să nu se bucure vrăjmaşii mei de mine!”

  Esther Nsengiyumra, Burundi

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...