Căutarea Franceskăi

Eu am sădit, Apolo a udat, dar Dumnezeu a făcut să crească. (1 Corinteni 3:6)

Am primit un e-mail de la managerul editurii noastre, în care mă informa că, într-un orăşel aproape de casa mea, o femeie era interesată de unele dintre cărţile noastre. M-am pregătit să o vizitez, iar când am ajuns acolo, Franceska a deschis uşa şi, cu un zâmbet larg şi călduros, m-a invitat înăuntru.

Am vorbit despre Domnul nostru şi am aflat că ea frecventase Biserica Ortodoxă Cehă din localitatea în care locuise înainte. Dar de aproape doi ani locuia aproape de mine. Un prieten îi dăduse adresa editurii noastre şi de acolo îşi comanda diverse cărţi şi studiile Şcolii de Sabat. Acum se bucura că le studia împreună cu vecinii. La sfârşitul acelei vizite, m-am rugat împreună cu Franceska. Apoi am stabilit o nouă întâlnire.

Am început să o vizitez regulat, împreună cu soţul meu, Milan. Apoi am invitat-o la biserica noastră. A venit şi i-a plăcut foarte mult, aşa că am vorbit cu un evanghelist să o viziteze. Cu ceva vreme în urmă, Franceska studiase cu un pastor din biserica noastră şi cunoştea foarte bine Cuvântul lui Dumnezeu. Adesea participa la discuţiile de la Şcoala de Sabat. După câteva luni, am întrebat-o dacă dorea să facă parte din biserica noastră. A încuviinţat plină de entuziasm! Atunci mi-am dat seama că, de fapt, Franceska aştepta o invitaţie. Soţul ei se împotrivea acestei hotărâri, dar ea s-a ţinut tare în credinţă. Ne-am rugat stăruitor ca Dumnezeu să îi sprijine şi să îi călăuzească pe amândoi.

Franceska a fost primită în biserică pe baza mărturisirii de credinţă, fiind botezată prin scufundare în biserica pe care o frecventase înainte. Toate acestea s-au întâmplat pentru că managerul editurii, un prieten şi un fost pastor au cooperat cu lucrarea Duhului Sfânt. Pune toate acestea lângă studiile Şcolii de Sabat şi o invitaţie călduroasă de a se alătura familiei bisericii şi un suflet a fost câştigat pentru Hristos. Sunt recunoscătoare că noi toţi putem coopera în a aduce pe cineva la Isus. Aceasta ne aduce adevărata fericire!

Jarmila Simkovâ, Republica Cehă

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor