Articolul precedentCredinţa copiilor
  Articolul următorUn sacrificiu de bunăvoie

  Căutarea Franceskăi

  Eu am sădit, Apolo a udat, dar Dumnezeu a făcut să crească. (1 Corinteni 3:6)

  Am primit un e-mail de la managerul editurii noastre, în care mă informa că, într-un orăşel aproape de casa mea, o femeie era interesată de unele dintre cărţile noastre. M-am pregătit să o vizitez, iar când am ajuns acolo, Franceska a deschis uşa şi, cu un zâmbet larg şi călduros, m-a invitat înăuntru.

  Am vorbit despre Domnul nostru şi am aflat că ea frecventase Biserica Ortodoxă Cehă din localitatea în care locuise înainte. Dar de aproape doi ani locuia aproape de mine. Un prieten îi dăduse adresa editurii noastre şi de acolo îşi comanda diverse cărţi şi studiile Şcolii de Sabat. Acum se bucura că le studia împreună cu vecinii. La sfârşitul acelei vizite, m-am rugat împreună cu Franceska. Apoi am stabilit o nouă întâlnire.

  Am început să o vizitez regulat, împreună cu soţul meu, Milan. Apoi am invitat-o la biserica noastră. A venit şi i-a plăcut foarte mult, aşa că am vorbit cu un evanghelist să o viziteze. Cu ceva vreme în urmă, Franceska studiase cu un pastor din biserica noastră şi cunoştea foarte bine Cuvântul lui Dumnezeu. Adesea participa la discuţiile de la Şcoala de Sabat. După câteva luni, am întrebat-o dacă dorea să facă parte din biserica noastră. A încuviinţat plină de entuziasm! Atunci mi-am dat seama că, de fapt, Franceska aştepta o invitaţie. Soţul ei se împotrivea acestei hotărâri, dar ea s-a ţinut tare în credinţă. Ne-am rugat stăruitor ca Dumnezeu să îi sprijine şi să îi călăuzească pe amândoi.

  Franceska a fost primită în biserică pe baza mărturisirii de credinţă, fiind botezată prin scufundare în biserica pe care o frecventase înainte. Toate acestea s-au întâmplat pentru că managerul editurii, un prieten şi un fost pastor au cooperat cu lucrarea Duhului Sfânt. Pune toate acestea lângă studiile Şcolii de Sabat şi o invitaţie călduroasă de a se alătura familiei bisericii şi un suflet a fost câştigat pentru Hristos. Sunt recunoscătoare că noi toţi putem coopera în a aduce pe cineva la Isus. Aceasta ne aduce adevărata fericire!

  Jarmila Simkovâ, Republica Cehă

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Elev de nota 9

  Dumnezeu nu a stat și nu va sta vreodată să adune note, să calculeze medii și să realizeze clasamente sau contabilitate. Puterea noastră slabă este făcută desăvârșită de către puterea Lui infinită. Când suntem slabi, atunci suntem tari în Hristos. Nu mai pierde vremea și energiile făcând calcule, ci trăiește cu toată puterea și dragostea ta pentru Dumnezeu și pentru semeni!

  Îngerul ne protejează

  Paramedicul mi-a mai spus că singurul motiv pentru care fiica mea nu se rănise grav era acela că scările erau acoperite cu mochetă. Dacă ar fi fost din lemn, situația ar fi fost mult mai gravă. Știu că îngerul păzitor al Nataliei a lucrat în plus pentru a o păstra în siguranță în căderea ei pe scări și Îl laud pe Dumnezeu în fiecare zi pentru că ea nu a pățit ceva rău.

  Scut şi apărare

  E ceva care îţi generează anxietate şi nefericire? Pune-ţi scutul! Ia fiecare promisiune biblică şi cu ea vei rezista la ceea ce urmează să se întâmple!

  Oameni cu farmec

  Doamne, mă rog astăzi pentru victimele asprimii și ale violenței domestice! De cele mai multe ori, asprimea vine de la cei dragi, ceea ce o face și mai greu de suportat. PROVOCARE: Elimină azi orice asprime, chiar și atunci când societatea o consideră justificată!

  Isten kinyilvánítja hatalmát

  „Egy pillanat alatt meghalnak; éjfélkor felriadnak a népek és elenyésznek, a hatalmas is eltűnik kéz...