Dumnezeu e la cârmă

  Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare. (Isaia 41:10)

  După ce am terminat liceul în Filipine, m-am hotărât să lucrez ca evanghelist cu literatură înainte de a merge la facultate. M-am alăturat studenţilor colportori de la Mountain View College şi am fost trimis să lucrez în oraşul Bacolod. Din nefericire, nu am primit nicio comandă de cărţi în primele două săptămâni.

  Într-o dimineaţă, deşi descurajat, am hotărât să merg singur într-unul din cartierele oraşului. Mergând într-acolo, îmi răsunau în urechi cuvintele liderului nostru: Dacă vezi o poartă deschisă, intră! Când am zărit o poartă deschisă, am intrat imediat. Apoi am văzut doi câini mari, ciobăneşti germani, care alergau spre mine în mare viteză. Privirea lor îmi spunea că vor să mă sfâşie. Am rămas nemişcat, dar tremurând de frică. Rapid mi-am spus în mintea mea: Doamne, ajută-mă! Dintr-odată, cei doi câini s-au întors şi au început să se bată între ei. Stăpânul casei a ieşit şi mi-a spus să intru repede în casă, în timp ce el lua o găleată cu apă pentru a-i potoli pe câini. Ei s-au liniştit şi s-au întors la cuştile lor.

  Stăpânul casei era tulburat de ce se întâmplase. Hrănea câinii şi nu observase că poarta era deschisă.

  – M-ai speriat foarte tare, mi-a spus el. Nu pot să cred că şi-au schimbat direcţia şi au început să se bată între ei, de parcă le-ar fi poruncit cineva asta. Am crezut că te vor sfâşia în bucăţi. Apoi a adăugat: Cine eşti şi de ce eşti aici?

  I-am spus că lucrez ca evanghelist cu literatură pentru a-mi finanţa studiile la facultate, i-am arătatul setul de zece volume The Bible Stories. Fără comentarii, a comandat întregul set şi voia să i se livreze cărţile în acea după-amiază.

  Pe drum spre casă, în acea zi, i-am mulţumit lui Dumnezeu pentru acea experienţă. Deşi traumatizantă, aceasta m-a făcut mai puternic şi mai încrezător, conştientizând încă o dată dependenţa mea de Dumnezeu.

  Şi astăzi, continuând să lucrez pentru Dumnezeu, cred cu tărie că El nu ne va părăsi în mijlocul problemelor şi suferinţelor. Am încredere în El, căci Cuvântul Său ne spune: „Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.”

  Eliseo A. Caparida, Filipine

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...