Articolul precedentLucrări și mai mari
  Articolul următorCând visul devine realitate

  O nouă ţintă

  Isus S-a uitat ţintă la ei şi le-a zis: „La oameni lucrul acesta este cu neputinţă, dar la Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putinţă!” (Matei 19:26)

  „Cum? Să fac colportaj în acelaşi loc ca vara trecută? Dar grupul nu vrea să se întoarcă acolo. Ei vor să lucreze într-o zonă nouă.” Acestea au fost cuvintele lui Wilmer, student la teologie în anul trei şi lider al studenţilor colportori de la Colegiul Adventist din Ecuador (CAE). Când Wilmer a plecat, în tăcerea aşezată peste biroul meu, m-am rugat: „Doamne, ştiu că Tu ai planuri mari pentru Wilmer, pentru echipa lui şi pentru oraşul Lago Agrio. Facă-se voia Ta!”

  Wilmer şi echipa lui făcuseră o treabă foarte bună în oraşul Lago Ario cu un an înainte. Grupul lui de 19 persoane vânduseră cărţi în valoare de 80 000 de dolari, aşa că nu am înţeles de ce ezitau să se întoarcă. Apoi, la începutul lunii noiembrie, m-a sunat Wilmer spunându-mi că are o nouă echipă de colportaj gata să meargă în Lago Agrio şi că e convins că Dumnezeu va face lucruri mari. I-am răspuns cu un amin puternic şi I-am mulţumit în taină lui Dumnezeu.

  Douăzeci şi patru de studenţi de la CAE, plini de entuziasm, au ajuns în Lago Agrio pe 9 decembrie 2010. Motto-ul lor era:„Trimişi să salvăm oraşul Lago Agrio pentru Hristos.” S-au sfătuit împreună pentru a-şi stabili ţintele şi a realiza un plan de atingere a lor.

  Wilmer şi-a dat seama că, deşi proiectul din anul precedent fusese unul bun, ar fi putut fi şi mai bun. Ştiind că evanghelizarea prin literatură înseamnă a aduce sufletele la Hristos, era sigur că Dumnezeu îi adusese acolo şi îşi dorea să vadă botezuri, să câştige suflete.

  Grupul şi-a luat timp pentru post şi rugăciune. Apoi au vizitat o zonă selectă a oraşului, împreună cu pastorul şi câţiva membri locali, pentru a organiza studii biblice. Studenţii au fost ocupaţi toată vacanţa cu colportajul şi studiile biblice. În Sabatul din 26 februarie, 23 de persoane erau gata să încheie legământ prin botez şi au făcut-o cu mare bucurie. În plus, studenţii evanghelişti au fost recompensaţi cu vânzări de 141 000 de dolari.

  Recunoştinţa lui Wilmer nu avea graniţe văzând succesele din acea vară – sufletele câştigate, taxele plătite şi cunoaşterea din propria experienţă a faptului că „la Dumnezeu totul este cu putinţă!”

  Leonel Lozano, Ecuador

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...