O nouă ţintă

Isus S-a uitat ţintă la ei şi le-a zis: „La oameni lucrul acesta este cu neputinţă, dar la Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putinţă!” (Matei 19:26)

„Cum? Să fac colportaj în acelaşi loc ca vara trecută? Dar grupul nu vrea să se întoarcă acolo. Ei vor să lucreze într-o zonă nouă.” Acestea au fost cuvintele lui Wilmer, student la teologie în anul trei şi lider al studenţilor colportori de la Colegiul Adventist din Ecuador (CAE). Când Wilmer a plecat, în tăcerea aşezată peste biroul meu, m-am rugat: „Doamne, ştiu că Tu ai planuri mari pentru Wilmer, pentru echipa lui şi pentru oraşul Lago Agrio. Facă-se voia Ta!”

Wilmer şi echipa lui făcuseră o treabă foarte bună în oraşul Lago Ario cu un an înainte. Grupul lui de 19 persoane vânduseră cărţi în valoare de 80 000 de dolari, aşa că nu am înţeles de ce ezitau să se întoarcă. Apoi, la începutul lunii noiembrie, m-a sunat Wilmer spunându-mi că are o nouă echipă de colportaj gata să meargă în Lago Agrio şi că e convins că Dumnezeu va face lucruri mari. I-am răspuns cu un amin puternic şi I-am mulţumit în taină lui Dumnezeu.

Douăzeci şi patru de studenţi de la CAE, plini de entuziasm, au ajuns în Lago Agrio pe 9 decembrie 2010. Motto-ul lor era:„Trimişi să salvăm oraşul Lago Agrio pentru Hristos.” S-au sfătuit împreună pentru a-şi stabili ţintele şi a realiza un plan de atingere a lor.

Wilmer şi-a dat seama că, deşi proiectul din anul precedent fusese unul bun, ar fi putut fi şi mai bun. Ştiind că evanghelizarea prin literatură înseamnă a aduce sufletele la Hristos, era sigur că Dumnezeu îi adusese acolo şi îşi dorea să vadă botezuri, să câştige suflete.

Grupul şi-a luat timp pentru post şi rugăciune. Apoi au vizitat o zonă selectă a oraşului, împreună cu pastorul şi câţiva membri locali, pentru a organiza studii biblice. Studenţii au fost ocupaţi toată vacanţa cu colportajul şi studiile biblice. În Sabatul din 26 februarie, 23 de persoane erau gata să încheie legământ prin botez şi au făcut-o cu mare bucurie. În plus, studenţii evanghelişti au fost recompensaţi cu vânzări de 141 000 de dolari.

Recunoştinţa lui Wilmer nu avea graniţe văzând succesele din acea vară – sufletele câştigate, taxele plătite şi cunoaşterea din propria experienţă a faptului că „la Dumnezeu totul este cu putinţă!”

Leonel Lozano, Ecuador

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor