Deschizând uşi în Gabon (1)

  Ştiu faptele tale. Iată ţi-am pus înainte o uşă deschisă pe care nimeni n-o poate închide. (Apocalipsa 3:8)

  În 1970, în timp ce lucram ca evanghelist cu literatură în Republica Centrafricană, directorul Departamentului Publicaţii a venit şi m-a însoţit pe teren. Am vizitat un ambasador din Republica Gaboneză, unul din clienţii mei. Bărbatul acela a spus cuvinte frumoase despre profesionalismul meu şi despre lucrarea importantă pe care cărţile noastre o fac pentru populaţie. Şeful meu mi-a sugerat că ambasadorul ar putea interveni, în aşa fel încât să putem oferi aceleaşi servicii şi în Gabon. Acesta a fost încântat de idee şi a trimis de îndată un telex, cerând viză pentru mine. Ţinta noastră era să înregistrăm Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie (ASEF) în Gabon. Mi s-a acordat viză şi am plecat imediat spre Gabon, având cu mine exemplare ale cărţilor noastre.

  La aterizare, un ofiţer de poliţie m-a reţinut pentru a-mi pune câteva întrebări, i-am arătat cărţile pe care le aveam cu mine, iar el ar fi vrut să le cumpere pe toate. Dar nu puteam să i le vând până nu le prezentam Ministerului Comerţului şi Afacerilor. Am trimis o cerere de autorizare pentru a funcţiona ca agent acreditat. După ce am primit autorizaţia, Directorul de Publicaţii din Republica Centrafricană mi-a trimis o încărcătură uriaşă de cărţi.

  Înainte de a pleca în colportaj, I-am cerut lui Dumnezeu să mă îndrume la persoanele care sunt deschise faţă de Cuvântul Său. El m-a condus la un şofer din Sao Tome şi Principe, ai cărui părinţi erau adventişti de ziua a şaptea. Deşi el nu era adventist, a fost dornic să mă ajute şi împreună am format prima grupă de Şcoală de Sabat, cu 12 vizitatori.

  În această perioadă, Dumnezeu m-a condus la membrii adventişti de ziua a şaptea care migraseră din Nigeria, Camerun şi Haiti. Făceam prin rotaţie serviciile de închinare din casă în casă şi întotdeauna invitam şi vecinii. După o vreme, Daniel Gordas, un pastor portughez, a venit în zonă, având însă viză pentru doar două săptămâni. Cu ajutorul prietenului meu, ofiţerul de poliţie din aeroport, pastorul a primit un permis de şedere pentru zece ani.

  Raymond Ondoua, Camerun

  Deschizând uşi în Gabon (1) - 2016. În 1970, în timp ce lucram ca evanghelist cu literatură în Republica Centrafricană, directorul Departamentului Publicaţii a venit şi m-a însoţit pe teren. Am vizitat un ambasador din Republica Gaboneză, unul din clienţii mei. Bărbatul acela a spus cuvinte frumoase despre...
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...