Deschizând uşi în Gabon (1)

Ştiu faptele tale. Iată ţi-am pus înainte o uşă deschisă pe care nimeni n-o poate închide. (Apocalipsa 3:8)

În 1970, în timp ce lucram ca evanghelist cu literatură în Republica Centrafricană, directorul Departamentului Publicaţii a venit şi m-a însoţit pe teren. Am vizitat un ambasador din Republica Gaboneză, unul din clienţii mei. Bărbatul acela a spus cuvinte frumoase despre profesionalismul meu şi despre lucrarea importantă pe care cărţile noastre o fac pentru populaţie. Şeful meu mi-a sugerat că ambasadorul ar putea interveni, în aşa fel încât să putem oferi aceleaşi servicii şi în Gabon. Acesta a fost încântat de idee şi a trimis de îndată un telex, cerând viză pentru mine. Ţinta noastră era să înregistrăm Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie (ASEF) în Gabon. Mi s-a acordat viză şi am plecat imediat spre Gabon, având cu mine exemplare ale cărţilor noastre.

La aterizare, un ofiţer de poliţie m-a reţinut pentru a-mi pune câteva întrebări, i-am arătat cărţile pe care le aveam cu mine, iar el ar fi vrut să le cumpere pe toate. Dar nu puteam să i le vând până nu le prezentam Ministerului Comerţului şi Afacerilor. Am trimis o cerere de autorizare pentru a funcţiona ca agent acreditat. După ce am primit autorizaţia, Directorul de Publicaţii din Republica Centrafricană mi-a trimis o încărcătură uriaşă de cărţi.

Înainte de a pleca în colportaj, I-am cerut lui Dumnezeu să mă îndrume la persoanele care sunt deschise faţă de Cuvântul Său. El m-a condus la un şofer din Sao Tome şi Principe, ai cărui părinţi erau adventişti de ziua a şaptea. Deşi el nu era adventist, a fost dornic să mă ajute şi împreună am format prima grupă de Şcoală de Sabat, cu 12 vizitatori.

În această perioadă, Dumnezeu m-a condus la membrii adventişti de ziua a şaptea care migraseră din Nigeria, Camerun şi Haiti. Făceam prin rotaţie serviciile de închinare din casă în casă şi întotdeauna invitam şi vecinii. După o vreme, Daniel Gordas, un pastor portughez, a venit în zonă, având însă viză pentru doar două săptămâni. Cu ajutorul prietenului meu, ofiţerul de poliţie din aeroport, pastorul a primit un permis de şedere pentru zece ani.

Raymond Ondoua, Camerun

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video