Deschizând uşi în Gabon (1)

  Ştiu faptele tale. Iată ţi-am pus înainte o uşă deschisă pe care nimeni n-o poate închide. (Apocalipsa 3:8)

  În 1970, în timp ce lucram ca evanghelist cu literatură în Republica Centrafricană, directorul Departamentului Publicaţii a venit şi m-a însoţit pe teren. Am vizitat un ambasador din Republica Gaboneză, unul din clienţii mei. Bărbatul acela a spus cuvinte frumoase despre profesionalismul meu şi despre lucrarea importantă pe care cărţile noastre o fac pentru populaţie. Şeful meu mi-a sugerat că ambasadorul ar putea interveni, în aşa fel încât să putem oferi aceleaşi servicii şi în Gabon. Acesta a fost încântat de idee şi a trimis de îndată un telex, cerând viză pentru mine. Ţinta noastră era să înregistrăm Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie (ASEF) în Gabon. Mi s-a acordat viză şi am plecat imediat spre Gabon, având cu mine exemplare ale cărţilor noastre.

  La aterizare, un ofiţer de poliţie m-a reţinut pentru a-mi pune câteva întrebări, i-am arătat cărţile pe care le aveam cu mine, iar el ar fi vrut să le cumpere pe toate. Dar nu puteam să i le vând până nu le prezentam Ministerului Comerţului şi Afacerilor. Am trimis o cerere de autorizare pentru a funcţiona ca agent acreditat. După ce am primit autorizaţia, Directorul de Publicaţii din Republica Centrafricană mi-a trimis o încărcătură uriaşă de cărţi.

  Înainte de a pleca în colportaj, I-am cerut lui Dumnezeu să mă îndrume la persoanele care sunt deschise faţă de Cuvântul Său. El m-a condus la un şofer din Sao Tome şi Principe, ai cărui părinţi erau adventişti de ziua a şaptea. Deşi el nu era adventist, a fost dornic să mă ajute şi împreună am format prima grupă de Şcoală de Sabat, cu 12 vizitatori.

  În această perioadă, Dumnezeu m-a condus la membrii adventişti de ziua a şaptea care migraseră din Nigeria, Camerun şi Haiti. Făceam prin rotaţie serviciile de închinare din casă în casă şi întotdeauna invitam şi vecinii. După o vreme, Daniel Gordas, un pastor portughez, a venit în zonă, având însă viză pentru doar două săptămâni. Cu ajutorul prietenului meu, ofiţerul de poliţie din aeroport, pastorul a primit un permis de şedere pentru zece ani.

  Raymond Ondoua, Camerun

  Deschizând uşi în Gabon (1) - 2016. În 1970, în timp ce lucram ca evanghelist cu literatură în Republica Centrafricană, directorul Departamentului Publicaţii a venit şi m-a însoţit pe teren. Am vizitat un ambasador din Republica Gaboneză, unul din clienţii mei. Bărbatul acela a spus cuvinte frumoase despre...
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  „Amint Noé napjaiban volt…”

  „És miként Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaibanis.” (Luk 17,26)„Az Úr feltárta...