Deschizând uşi în Gabon (2)

  Ştiu faptele tale. Iată ţi-am pus înainte o uşă deschisă pe care nimeni n-o poate închide. (Apocalipsa 3:8)

  Acum, că aveam un pastor în Libreville, Gabon, cu permis de şedere pe zece ani, prietenul meu – ambasadorul Gabonului în Republica Centrafricană ne-a pus la dispoziţie una din casele lui, pentru ca pastorul să poată locui în chirie. Acela a devenit primul nostru loc oficial de închinare.

  După o vreme, ambasadorul a fost numit ministrul afacerilor interne. Totuşi, când am depus cererea pentru recunoaşterea legală de către guvernul gabonez a Bisericii Adventiste, consilierul său a refuzat să ne proceseze cererea. Aşa că l-am luat pe pastor cu mine şi am mers să îl întâlnim pe ministrul afacerilor interne, care ne-a trimis la un director, care urma să ne rezolve dosarul. Acesta, după ce ne-a examinat dosarul, a scos din sertar un ziar cu titlul mare: „Feriţi-vă de culte!” în acea listă erau incluşi Sun Myung Moon şi adepţii săi, Buddha şi discipolii săi şi păzitorii Sabatului, adventiştii de ziua a şaptea. Bărbatul ne-a spus apoi cu o voce serioasă:

  – De aceea nu pot să vă ofer autorizaţia de a intra în ţara noastră cu învăţăturile voastre. Puteţi pleca!

  Mi-am deschis geanta şi am început să îi prezint cărţile noastre despre familie, sănătate şi educaţie. A fost foarte interesat şi a cumpărat cu bani cash. Apoi am continuat:

  – Vă rog daţi-mi voie să vă mai arăt ceva.

  Şi am deschis una dintre noile lui cărţi şi i-am arătat multele ţări din lume în care Biserica Adventistă avea reprezentanţi şi i-am spus că Gabonul avea ambasade în acele ţări.

  După ce i-am spus şi despre Sabat, am concluzionat:

  – Domnule, noi nu suntem un cult, ci un grup de creştini care doresc să trăiască conform cu învăţăturile lui Isus.

  Mi-a spus în cele din urmă că nu va pune piedici dosarului nostru. Apoi a luat documentele şi le-a semnat. La scurtă vreme, Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea a fost recunoscută legal de autorităţile gaboneze. Aceasta se întâmpla în 1979. Dumnezeu S-a folosit de un evanghelist cu literatură din Camerun pentru a obţine recunoaşterea oficială a Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea şi pentru a împărtăşi mesajul adventist în Republica Gaboneză.

  Raymond Ondoua, Camerun

  Deschizând uşi în Gabon (2) - 2016. Acum, că aveam un pastor în Libreville, Gabon, cu permis de şedere pe zece ani, prietenul meu - ambasadorul Gabonului în Republica Centrafricană ne-a pus la dispoziţie una din casele lui, pentru ca pastorul să poată locui în chirie. Acela a devenit primul nostru loc oficial de închinare. După o vreme...
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.