Deschizând uşi în Gabon (2)

Ştiu faptele tale. Iată ţi-am pus înainte o uşă deschisă pe care nimeni n-o poate închide. (Apocalipsa 3:8)

Acum, că aveam un pastor în Libreville, Gabon, cu permis de şedere pe zece ani, prietenul meu – ambasadorul Gabonului în Republica Centrafricană ne-a pus la dispoziţie una din casele lui, pentru ca pastorul să poată locui în chirie. Acela a devenit primul nostru loc oficial de închinare.

După o vreme, ambasadorul a fost numit ministrul afacerilor interne. Totuşi, când am depus cererea pentru recunoaşterea legală de către guvernul gabonez a Bisericii Adventiste, consilierul său a refuzat să ne proceseze cererea. Aşa că l-am luat pe pastor cu mine şi am mers să îl întâlnim pe ministrul afacerilor interne, care ne-a trimis la un director, care urma să ne rezolve dosarul. Acesta, după ce ne-a examinat dosarul, a scos din sertar un ziar cu titlul mare: „Feriţi-vă de culte!” în acea listă erau incluşi Sun Myung Moon şi adepţii săi, Buddha şi discipolii săi şi păzitorii Sabatului, adventiştii de ziua a şaptea. Bărbatul ne-a spus apoi cu o voce serioasă:

– De aceea nu pot să vă ofer autorizaţia de a intra în ţara noastră cu învăţăturile voastre. Puteţi pleca!

Mi-am deschis geanta şi am început să îi prezint cărţile noastre despre familie, sănătate şi educaţie. A fost foarte interesat şi a cumpărat cu bani cash. Apoi am continuat:

De același autor

– Vă rog daţi-mi voie să vă mai arăt ceva.

Şi am deschis una dintre noile lui cărţi şi i-am arătat multele ţări din lume în care Biserica Adventistă avea reprezentanţi şi i-am spus că Gabonul avea ambasade în acele ţări.

După ce i-am spus şi despre Sabat, am concluzionat:

– Domnule, noi nu suntem un cult, ci un grup de creştini care doresc să trăiască conform cu învăţăturile lui Isus.

Mi-a spus în cele din urmă că nu va pune piedici dosarului nostru. Apoi a luat documentele şi le-a semnat. La scurtă vreme, Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea a fost recunoscută legal de autorităţile gaboneze. Aceasta se întâmpla în 1979. Dumnezeu S-a folosit de un evanghelist cu literatură din Camerun pentru a obţine recunoaşterea oficială a Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea şi pentru a împărtăşi mesajul adventist în Republica Gaboneză.

Raymond Ondoua, Camerun

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Deschizând uşi în Gabon (2) - 2016. Acum, că aveam un pastor în Libreville, Gabon, cu permis de şedere pe zece ani, prietenul meu - ambasadorul Gabonului în Republica Centrafricană ne-a pus la dispoziţie una din casele lui, pentru ca pastorul să poată locui în chirie. Acela a devenit primul nostru loc oficial de închinare. După o vreme... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.