Deschizând uşi în Gabon (2)

  Ştiu faptele tale. Iată ţi-am pus înainte o uşă deschisă pe care nimeni n-o poate închide. (Apocalipsa 3:8)

  Acum, că aveam un pastor în Libreville, Gabon, cu permis de şedere pe zece ani, prietenul meu – ambasadorul Gabonului în Republica Centrafricană ne-a pus la dispoziţie una din casele lui, pentru ca pastorul să poată locui în chirie. Acela a devenit primul nostru loc oficial de închinare.

  După o vreme, ambasadorul a fost numit ministrul afacerilor interne. Totuşi, când am depus cererea pentru recunoaşterea legală de către guvernul gabonez a Bisericii Adventiste, consilierul său a refuzat să ne proceseze cererea. Aşa că l-am luat pe pastor cu mine şi am mers să îl întâlnim pe ministrul afacerilor interne, care ne-a trimis la un director, care urma să ne rezolve dosarul. Acesta, după ce ne-a examinat dosarul, a scos din sertar un ziar cu titlul mare: „Feriţi-vă de culte!” în acea listă erau incluşi Sun Myung Moon şi adepţii săi, Buddha şi discipolii săi şi păzitorii Sabatului, adventiştii de ziua a şaptea. Bărbatul ne-a spus apoi cu o voce serioasă:

  – De aceea nu pot să vă ofer autorizaţia de a intra în ţara noastră cu învăţăturile voastre. Puteţi pleca!

  Mi-am deschis geanta şi am început să îi prezint cărţile noastre despre familie, sănătate şi educaţie. A fost foarte interesat şi a cumpărat cu bani cash. Apoi am continuat:

  – Vă rog daţi-mi voie să vă mai arăt ceva.

  Şi am deschis una dintre noile lui cărţi şi i-am arătat multele ţări din lume în care Biserica Adventistă avea reprezentanţi şi i-am spus că Gabonul avea ambasade în acele ţări.

  După ce i-am spus şi despre Sabat, am concluzionat:

  – Domnule, noi nu suntem un cult, ci un grup de creştini care doresc să trăiască conform cu învăţăturile lui Isus.

  Mi-a spus în cele din urmă că nu va pune piedici dosarului nostru. Apoi a luat documentele şi le-a semnat. La scurtă vreme, Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea a fost recunoscută legal de autorităţile gaboneze. Aceasta se întâmpla în 1979. Dumnezeu S-a folosit de un evanghelist cu literatură din Camerun pentru a obţine recunoaşterea oficială a Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea şi pentru a împărtăşi mesajul adventist în Republica Gaboneză.

  Raymond Ondoua, Camerun

  Deschizând uşi în Gabon (2) - 2016. Acum, că aveam un pastor în Libreville, Gabon, cu permis de şedere pe zece ani, prietenul meu - ambasadorul Gabonului în Republica Centrafricană ne-a pus la dispoziţie una din casele lui, pentru ca pastorul să poată locui în chirie. Acela a devenit primul nostru loc oficial de închinare. După o vreme...
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...