Este un lucru bun

Căci aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu: „Iată, mă voi îngriji Eu însumi de oile Mele şi le voi cerceta!” (Ezechiel 34:11)

Mi-am campat cortul într-un parc pentru rulote în Halls Creek, la 3 000 de kilometri spre nord de Perth, Australia. Chiar lângă mine era un cort mai mic. M-am împrietenit cu un bărbat pe nume Nic, care stătea în acel cort. Era din Darwin şi lucra în Halls Creek ca pilot de elicopter pentru o scurtă perioadă de timp. Am aflat că şi el era creştin, aşa că am început să vorbim despre umblarea noastră spirituală cu Dumnezeu şi despre numeroasele experienţe minunate de care am avut parte de când îl cunoşteam pe Isus.

În dimineaţa în care trebuia să plece, i-am dat un exemplar din Tragedia veacurilor, cu o carte de vizită.
Câteva zile mai târziu, am primit un mesaj pe telefonul mobil de la un bărbat pe nume Des, care era prieten cu Nic. Nic a fost profund impresionat de Tragedia veacurilor şi i-a recomandat şi lui Des să îşi cumpere un exemplar. L-am sunat pe Des pentru a obţine adresa şi apoi i-am trimis cartea.

La câteva săptămâni după aceea, când eram deja în Perth, am fost sunat de Des, care voia să cumpere setul Conflictul veacurilor, la care se făcea reclamă pe coperta patru a cărţii Tragedia veacurilor. El s-a înscris şi pentru cursul „Descoperirea Bibliei”. În discuţia mea cu Des, am aflat că era din Fiji şi că, în copilărie, a fost crescut ca adventist de ziua a şaptea. Lucrase în domeniul construcţiilor şi avea un salariu destul de bun, dar începuse să consume mult alcool. Totuşi, recent, a simţit convingerea de a-L urma pe Domnul şi de a-şi schimba calea pe care mergea. Aşa ajunsese să discute despre aceste lucruri cu Nic, pilotul de elicopter.

Acum Des doreşte să îşi umple mintea cu învăţături din Biblie şi din alte cărţi despre Biblie, pentru a-l ajuta să se întoarcă pe calea Domnului. Lăudat fie Dumnezeu pentru acea întâlnire cu pilotul de elicopter şi pentru că El S-a folosit de acel pilot pentru a duce mai departe Vestea Bună.

Brian Curson, Australia

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor