Articolul precedentChemarea (I)
  Articolul următorChemarea (II)

  Afacere de familie

  El, cel dintâi, a găsit pe fratele său, Simon, şi i-a zis: „Noi am găsit pe Mesia” (care, tălmăcit, înseamnă: „Hristos”). (Ioan 1:41)

  M-am născut în Chiapas, fiind cel mai mare din cei zece fraţi, iar părinţii mei erau fermieri. Am vrut să merg la şcoală, dar, fiind cel mai mare dintre copii, a trebuit să lucrez încă de la o vârstă fragedă. De tânăr am început să fac colportaj, deşi la acea vreme nu simţeam chemarea divină sau motivaţia de a face această lucrare. Am vrut însă să merg în colportaj împreună cu o fată, de care eram foarte îndrăgostit, şi, un an mai târziu, eram deja căsătoriţi.

  La scurtă vreme după nuntă, o soră din biserică mi-a spus să-mi caut un alt loc de muncă, pentru că nu voi reuşit să-mi sprijin financiar familia, ca evanghelist. Cu 1.500 de pesos mexicani în buzunar, ne-am mutat la Campeche. Acolo am acceptat curând prima slujbă care îmi fusese oferită, aceea de chelner într-un restaurant. Dar imediat au început să apară probleme din cauza Sabatului. Dorind să rămân credincios lui Dumnezeu, am demisionat şi am redevenit colportor.

  Ne-am mutat apoi în Yucatan. Tatăl meu a decis să se alăture acestei lucrări împreună cu două dintre surorile mele. L-a adus cu el şi pe fratele meu mai tânăr, Pedro, adolescent la acea vreme. Dumnezeu m-a binecuvântat din plin în acea perioadă. Apoi am fost invitat să slujesc ca director asociat al Departamentului Publicaţii.

  Aşa că, după un timp, întreaga mea familie s-a unit în lucrarea sacră de evanghelizare prin literatură. Soţul sorei mele, Loyda, şi fratele meu, Pedro, au avut vânzări foarte bune şi suflete câştigate; sora mea, Jael, este căsătorită cu un colportor, iar soţia fiului meu face şi ea colportaj. Cu toţii îl lăudăm pe Dumnezeu pentru că facem parte dintr-o familie de colportori.

  Cea mai mare dorinţă a noastră este să continuăm să îi slujim lui Isus până când El va reveni şi îi vom prezenta întreaga familie împreună cu sufletele câştigate prin lucrarea noastră. Dumnezeu să te binecuvânteze, dragă cititorule, şi dacă Dumnezeu te cheamă în această lucrare, nu întârzia să răspunzi.

  Moises Lopez Palacios, Mexic

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...