Afacere de familie

El, cel dintâi, a găsit pe fratele său, Simon, şi i-a zis: „Noi am găsit pe Mesia” (care, tălmăcit, înseamnă: „Hristos”). (Ioan 1:41)

M-am născut în Chiapas, fiind cel mai mare din cei zece fraţi, iar părinţii mei erau fermieri. Am vrut să merg la şcoală, dar, fiind cel mai mare dintre copii, a trebuit să lucrez încă de la o vârstă fragedă. De tânăr am început să fac colportaj, deşi la acea vreme nu simţeam chemarea divină sau motivaţia de a face această lucrare. Am vrut însă să merg în colportaj împreună cu o fată, de care eram foarte îndrăgostit, şi, un an mai târziu, eram deja căsătoriţi.

La scurtă vreme după nuntă, o soră din biserică mi-a spus să-mi caut un alt loc de muncă, pentru că nu voi reuşit să-mi sprijin financiar familia, ca evanghelist. Cu 1.500 de pesos mexicani în buzunar, ne-am mutat la Campeche. Acolo am acceptat curând prima slujbă care îmi fusese oferită, aceea de chelner într-un restaurant. Dar imediat au început să apară probleme din cauza Sabatului. Dorind să rămân credincios lui Dumnezeu, am demisionat şi am redevenit colportor.

De același autor

Ne-am mutat apoi în Yucatan. Tatăl meu a decis să se alăture acestei lucrări împreună cu două dintre surorile mele. L-a adus cu el şi pe fratele meu mai tânăr, Pedro, adolescent la acea vreme. Dumnezeu m-a binecuvântat din plin în acea perioadă. Apoi am fost invitat să slujesc ca director asociat al Departamentului Publicaţii.

Aşa că, după un timp, întreaga mea familie s-a unit în lucrarea sacră de evanghelizare prin literatură. Soţul sorei mele, Loyda, şi fratele meu, Pedro, au avut vânzări foarte bune şi suflete câştigate; sora mea, Jael, este căsătorită cu un colportor, iar soţia fiului meu face şi ea colportaj. Cu toţii îl lăudăm pe Dumnezeu pentru că facem parte dintr-o familie de colportori.

Cea mai mare dorinţă a noastră este să continuăm să îi slujim lui Isus până când El va reveni şi îi vom prezenta întreaga familie împreună cu sufletele câştigate prin lucrarea noastră. Dumnezeu să te binecuvânteze, dragă cititorule, şi dacă Dumnezeu te cheamă în această lucrare, nu întârzia să răspunzi.

Moises Lopez Palacios, Mexic

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Afacere de familie - 2016. M-am născut în Chiapas, fiind cel mai mare din cei zece fraţi, iar părinţii mei erau fermieri. Am vrut să merg la şcoală, dar, fiind cel mai mare dintre copii, a trebuit să lucrez încă de la o vârstă fragedă. De tânăr am început să fac colportaj, deşi la acea vreme nu simţeam chemarea divină sau motivaţia de a face această lucrare. Am vrut însă să merg în colportaj împreună cu... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.