Articolul precedentChemarea (I)
  Articolul următorChemarea (II)

  Afacere de familie

  El, cel dintâi, a găsit pe fratele său, Simon, şi i-a zis: „Noi am găsit pe Mesia” (care, tălmăcit, înseamnă: „Hristos”). (Ioan 1:41)

  M-am născut în Chiapas, fiind cel mai mare din cei zece fraţi, iar părinţii mei erau fermieri. Am vrut să merg la şcoală, dar, fiind cel mai mare dintre copii, a trebuit să lucrez încă de la o vârstă fragedă. De tânăr am început să fac colportaj, deşi la acea vreme nu simţeam chemarea divină sau motivaţia de a face această lucrare. Am vrut însă să merg în colportaj împreună cu o fată, de care eram foarte îndrăgostit, şi, un an mai târziu, eram deja căsătoriţi.

  La scurtă vreme după nuntă, o soră din biserică mi-a spus să-mi caut un alt loc de muncă, pentru că nu voi reuşit să-mi sprijin financiar familia, ca evanghelist. Cu 1.500 de pesos mexicani în buzunar, ne-am mutat la Campeche. Acolo am acceptat curând prima slujbă care îmi fusese oferită, aceea de chelner într-un restaurant. Dar imediat au început să apară probleme din cauza Sabatului. Dorind să rămân credincios lui Dumnezeu, am demisionat şi am redevenit colportor.

  Ne-am mutat apoi în Yucatan. Tatăl meu a decis să se alăture acestei lucrări împreună cu două dintre surorile mele. L-a adus cu el şi pe fratele meu mai tânăr, Pedro, adolescent la acea vreme. Dumnezeu m-a binecuvântat din plin în acea perioadă. Apoi am fost invitat să slujesc ca director asociat al Departamentului Publicaţii.

  Aşa că, după un timp, întreaga mea familie s-a unit în lucrarea sacră de evanghelizare prin literatură. Soţul sorei mele, Loyda, şi fratele meu, Pedro, au avut vânzări foarte bune şi suflete câştigate; sora mea, Jael, este căsătorită cu un colportor, iar soţia fiului meu face şi ea colportaj. Cu toţii îl lăudăm pe Dumnezeu pentru că facem parte dintr-o familie de colportori.

  Cea mai mare dorinţă a noastră este să continuăm să îi slujim lui Isus până când El va reveni şi îi vom prezenta întreaga familie împreună cu sufletele câştigate prin lucrarea noastră. Dumnezeu să te binecuvânteze, dragă cititorule, şi dacă Dumnezeu te cheamă în această lucrare, nu întârzia să răspunzi.

  Moises Lopez Palacios, Mexic

  Afacere de familie - 2016. M-am născut în Chiapas, fiind cel mai mare din cei zece fraţi, iar părinţii mei erau fermieri. Am vrut să merg la şcoală, dar, fiind cel mai mare dintre copii, a trebuit să lucrez încă de la o vârstă fragedă. De tânăr am început să fac colportaj, deşi la acea vreme nu simţeam chemarea divină sau motivaţia de a face această lucrare. Am vrut însă să merg în colportaj împreună cu...
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.