Articolul precedentMinute nelimitate cu Tatăl
  Articolul următorProiectat să lumineze

  Răsplată pentru perseverenţă

  Ca unii care ştiţi că încercarea credinţei voastre lucrează răbdare. Dar răbdarea trebuie să-şi facă desăvârşit lucrarea, pentru ca să fiţi desăvârşiţi, întregi şi să nu duceţi lipsă de nimic. (Iacov 1:3,4)

  Chiar de la început, când am început să lucrez ca evanghelist cu literatură, am întâmpinat multe provocări. În doar trei luni am renunţat şi m-am întors la agricultură. Am plantat mazăre şi am avut o recoltă bogată, dar a doua oară a plouat prea mult şi s-a stricat întreaga recoltă. Am început să mă întreb de ce renunţasem la lucrarea lui Dumnezeu. Într-un final, mi-am luat geanta şi m-am îndreptat spre sediu. Acolo m-au întrebat:

  – Te-ai întors la lucru?

  – Da, dar acum am venit să rămân.

  Am luat-o de la capăt, deşi am întâmpinat iarăşi multe provocări. Într-o zi am mers să vizitez un om bogat, m-am prezentat şi el m-a rugat să îi arăt cărţile. Dar, după prezentarea mea, mi-a spus:

  – Îmi pare rău, dar nu avem bani pentru cărţi.

  M-am rugat pentru acel domn şi după trei săptămâni m-am întors. M-a întrebat dacă eram „normal”, iar eu i-am spus că datoria mea este să îi vizitez pe oameni şi să împărtăşesc cu ei mesaje de încurajare. M-a refuzat pentru a doua oară. După câteva săptămâni de rugăciuni, am hotărât să mă întorc pentru a treia oară. Atunci domnul respectiv s-a dus spre raftul cu cărţi, de unde a adus cartea Howto Get Rich („Cum să te îmbogăţeşti”). Mi-a spus că, dacă aveam şi eu o carte ca aceea, puteam să i-o vând.

  După o vreme, am aflat că soţia lui a căzut şi s-a lovit la spate şi urma să fie transferată la un spital mai mare din oraşul Nairobi. Am mers să îi vizitez şi m-am rugat împreună cu ei. I-am dat cartea Healthy Body („Un corp sănătos”) şi i-am spus să citească secţiunea care vorbea despre durerea de spate. Cartea aceea a ajutat-o atât de mult încât nu a mai fost nevoie să meargă la spitalul din Nairobi. Ca urmare, domnul acela a cumpărat toate cărţile şi mi-a spus că vrea să fie primul care află de noile apariţii. Rugăciunea mea este ca ei să se apropie de Dumnezeu când le vor citi.

  Am învăţat că Dumnezeu doreşte ca noi să perseverăm. Chiar şi atunci când o situaţie pare fără speranţă, să ascultăm glasul Său şi să împlinim lucrarea pe care El o are pentru noi.

  Evans Nyandigisi, Kenya

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...