Articolul precedentMinute nelimitate cu Tatăl
  Articolul următorProiectat să lumineze

  Răsplată pentru perseverenţă

  Ca unii care ştiţi că încercarea credinţei voastre lucrează răbdare. Dar răbdarea trebuie să-şi facă desăvârşit lucrarea, pentru ca să fiţi desăvârşiţi, întregi şi să nu duceţi lipsă de nimic. (Iacov 1:3,4)

  Chiar de la început, când am început să lucrez ca evanghelist cu literatură, am întâmpinat multe provocări. În doar trei luni am renunţat şi m-am întors la agricultură. Am plantat mazăre şi am avut o recoltă bogată, dar a doua oară a plouat prea mult şi s-a stricat întreaga recoltă. Am început să mă întreb de ce renunţasem la lucrarea lui Dumnezeu. Într-un final, mi-am luat geanta şi m-am îndreptat spre sediu. Acolo m-au întrebat:

  – Te-ai întors la lucru?

  – Da, dar acum am venit să rămân.

  Am luat-o de la capăt, deşi am întâmpinat iarăşi multe provocări. Într-o zi am mers să vizitez un om bogat, m-am prezentat şi el m-a rugat să îi arăt cărţile. Dar, după prezentarea mea, mi-a spus:

  – Îmi pare rău, dar nu avem bani pentru cărţi.

  M-am rugat pentru acel domn şi după trei săptămâni m-am întors. M-a întrebat dacă eram „normal”, iar eu i-am spus că datoria mea este să îi vizitez pe oameni şi să împărtăşesc cu ei mesaje de încurajare. M-a refuzat pentru a doua oară. După câteva săptămâni de rugăciuni, am hotărât să mă întorc pentru a treia oară. Atunci domnul respectiv s-a dus spre raftul cu cărţi, de unde a adus cartea Howto Get Rich („Cum să te îmbogăţeşti”). Mi-a spus că, dacă aveam şi eu o carte ca aceea, puteam să i-o vând.

  După o vreme, am aflat că soţia lui a căzut şi s-a lovit la spate şi urma să fie transferată la un spital mai mare din oraşul Nairobi. Am mers să îi vizitez şi m-am rugat împreună cu ei. I-am dat cartea Healthy Body („Un corp sănătos”) şi i-am spus să citească secţiunea care vorbea despre durerea de spate. Cartea aceea a ajutat-o atât de mult încât nu a mai fost nevoie să meargă la spitalul din Nairobi. Ca urmare, domnul acela a cumpărat toate cărţile şi mi-a spus că vrea să fie primul care află de noile apariţii. Rugăciunea mea este ca ei să se apropie de Dumnezeu când le vor citi.

  Am învăţat că Dumnezeu doreşte ca noi să perseverăm. Chiar şi atunci când o situaţie pare fără speranţă, să ascultăm glasul Său şi să împlinim lucrarea pe care El o are pentru noi.

  Evans Nyandigisi, Kenya

  Răsplată pentru perseverenţă - 2016. Chiar de la început, când am început să lucrez ca evanghelist cu literatură, am întâmpinat multe provocări. În doar trei luni am renunţat şi m-am întors la agricultură. Am plantat mazăre şi am avut o recoltă bogată, dar a doua oară a plouat prea mult şi s-a stricat întreaga recoltă. Am început să mă întreb de ce renunţasem la lucrarea lui Dumnezeu. Într-un final...
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...