Pasaje din The Bible Stories

Către Domnul strig în strâmtorarea mea şi El m-ascultă. (Psalmii 120:1)

În luna mai 2010, lucram într-un oraş mic din statul Haryana, India. Ca de obicei, mi-am început ziua cu rugăciune. În drum spre oraş, am observat că maşina mea era urmărită de un autoturism cu zece persoane mai robuste, cu toţii îmbrăcaţi civil. Am început să mă neliniştesc şi nu ştiam ce trebuie să fac. M-am rugat în taină, cerându-I lui Dumnezeu să mă ajute să fiu curajos şi înţelept dacă aveam să fiu oprit de acei indivizi. Prin harul lui Dumnezeu, m-am simţit încrezător şi pregătit să stau în faţa lor când, într-adevăr, m-au oprit.

Au început într-o manieră mai nepoliticoasă, punându-mi întrebări. Voiau să ştie de ce purtam cu mine atât de multe cărţi şi au bănuit că eram vreun agent de vânzări. De asemenea, au crezut că lucram pentru altcineva. Apoi, unul dintre ei a observat cărţile The Bible Stories şi m-a întrebat dacă foloseam acele cărţi pentru a-i converti pe oameni.

Le-am explicat că făceam parte din Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea, că lucram ca evanghelist cu literatură şi că aveam multe cărţi foarte bune despre sănătate, dezvoltarea caracterului şi pe teme spirituale. Le-am spus că nu eram un agent de vânzări obişnuit şi apoi le-am citit câteva pasaje dintr-unul din cele zece volume ale setului The Bible Stories. După ce au ascultat, au început să şoptească ceva între ei şi i-am putut auzi pe unul dintre ei spunând: „Am oprit pe cine nu trebuia.” Într-un final, după o oră şi jumătate, m-au lăsat să plec şi şi-au cerut scuze pentru că m-au deranjat. I-am mulţumit Domnului că eram din nou liber.

Aceasta a fost o experienţă de viaţă semnificativă pentru mine, deoarece nu toate scenariile de acest fel se termină cu bine. Dar în viaţa mea am putut vedea adesea cum mâna puternică a lui Dumnezeu a lucrat în locul meu. Stând lângă maşină, am înălţat o rugăciune: „Da, Doamne, din nou am experimentat puterea rugăciunii şi îţi dau slavă. Îţi mulţumesc pentru Duhul Sfânt, care mă îndrumă, mă încurajează şi mă protejează pe toate căile vieţii. Îţi mulţumesc pentru privilegiul de a fi un instrument pentru slava şi onoarea Ta. Amin!”

Îl chem în strâmtorarea mea şi El m-ascultă.

Kamran Bhatti, India

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor