Întâlnire cu duhurile necurate

Şi duhul necurat a ieşit din el, scuturându-l cu putere şi scoţând un strigăt mare. (Marcu 1:26)

Într-o zi însorită, mergeam din casă în casă, ca de obicei, făcând colportaj. Eram împreună cu soţia mea şi tocmai prezentam cărţile noastre unui domn, când am avut simţământul că s-ar putea ca el să nu fie foarte interesat de cărţi. De fapt, părea mai degrabă deprimat.

Arătându-mi preocuparea, l-am întrebat dacă se simţea bine. Apoi l-am întrebat de ce părea atât de nefericit şi dacă l-aş putea ajuta cumva. Ca răspuns la întrebarea mea, a spus:

– Fiica mea este foarte bolnavă şi a fost internată la spital, unde e de două săptămâni. I se administrează tratament, dar nu se văd deloc îmbunătăţiri. Nu vorbeşte şi nu mănâncă.

Apoi l-am întrebat pe el şi pe soţia lui dacă puteam să mă rog pentru fiica lor. Au fost de acord şi, alături de soţia mea, ne-am rugat împreună cu ei. Apoi ne-am oferit să mergem la spital şi să ne rugăm pentru fiica lor şi acolo. Din nou au fost de acord.

La spital, m-am rugat iarăşi la căpătâiul fiicei lor. În timpul rugăciunii, dintr-odată, fiica lor a strigat:

– Nu voi pleca! Şi chiar dacă ar fi să plec, mă voi întoarce! Vă rog să nu mă deranjaţi! Daţi-mi pace!

Atunci ne-am dat seama că fata era posedată de duhuri necurate. Soţia mea şi cu mine am stăruit în rugăciune până când duhul necurat a plecat, iar ea a putut să mănânce şi să vorbească. Părinţii ei au fost atât de fericiţi când fetiţa lor a fost externată din spital şi a mers cu ei acasă!

Mai târziu, i-am invitat la un studiu biblic, pe care am hotărât să îl facem împreună. Într-un final, fiica lor a fost botezată şi a intrat în rândul membrilor Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea. A mers la Colegiul şi Seminarul Adventist Lakpahana şi a devenit o credincioasă activă şi dedicată mesajului adventist.

Lăudat fie Domnul pentru călăuzirea Lui minunată. Mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu pentru puterea Sa vindecătoare făcătoare de minuni. Şi mulţumiri fie aduse Tatălui nostru ceresc pentru lucrarea cu literatură, care adesea ne pune în legătură cu oameni care au nevoie de binecuvântarea cerului în viaţa lor.

R. Perumai, Sri Lanka

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor