Articolul precedentIubire fără margini
  Articolul următorVisul împlinit

  Lucruri mărunte, binecuvântări mari

  Isus le-a pus înainte o altă pildă şi le-a zis: „Împărăţia cerurilor se aseamănă cu un grăunte de muştar, pe care l-a luat un om şi l-a semănat în ţarina sa.” (Matei 13:31)

  În anul 1992, în Togo a avut loc un conflict care a durat nouă ani şi a avut efecte dezastruoase asupra economiei ţării. Nu te mai simţeai în siguranţă pe străzi. Oamenii au început să emigreze şi foarte puţini îşi mai permiteau să cumpere cărţi, iar librăriile se închiseseră. Din fericire pentru mine, am avut o rezervă mică de cărţi, luate pe inventar acasă, care m-au ajutat să continui să lucrez ca evanghelist cu literatură în perioada acelei crize.

  Lucram de-a lungul graniţei dintre Togo şi Benin şi vindeam cărţi vameşilor şi călătorilor. Am lucrat în satele aflate de-a lungul coastei şi am epuizat cărţile. Îmi mai rămăseseră doar câteva cărţi mici, dar Dumnezeu S-a îngrijit să am suficient încât să îmi hrănesc familia până când conflictul și luat sfârşit. La fel ca sămânţa de muştar care creşte şi ajunge să fie un copac, Dumnezeu a folosit puţinul pe care îl aveam pentru a-mi susţine familia.

  În 2011, într-o dimineaţă de Sabat, am observat o doamnă nou-venită la biserică şi am mers la ea pentru a-i spune bun venit. Mi-a spus că era membră a Bisericii Adventiste din Lome şi tocmai se mutase în Baguida. Femeia a continuat să vină la biserică în fiecare Sabat împreună cu copiii ei, dar soţul ei refuza să o însoţească.

  I-am dat o broşură mică, intitulată The Ten Commandments („Cele Zece Porunci”) pentru a i-o da soţului ei şi am îndemnat-o să-i spună: „Isus te cheamă la biserică.” Duhul Sfânt a folosit acea carte pentru a-i trezi conştiinţa soţului ei şi, ca urmare, pe 31 decembrie 2011, soţul ei a primit botezul în Biserica Adventistă. Acea soră a venit la mine şi mi l-a prezentat pe soţul ei, spunând plină de entuziasm: „Iată rodul broşurii tale.”

  The Ten Commandments e o carte foarte mică, dar, sub îndrumarea Duhului Sfânt, poate produce rezultate uimitoare. Mă rog ca Dumnezeu să continue să binecuvânteze lucrarea prin literatură din întreaga lume, semănând sămânţa prin intermediul cărţilor, revistelor şi, da, chiar şi prin cele mai mici broşuri. Chiar şi lucrurile mici sunt esenţiale în planul lui Dumnezeu de mântuire.

  Kokou Michel Kpetemey, Togo

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...