Lucruri mărunte, binecuvântări mari

Isus le-a pus înainte o altă pildă şi le-a zis: „Împărăţia cerurilor se aseamănă cu un grăunte de muştar, pe care l-a luat un om şi l-a semănat în ţarina sa.” (Matei 13:31)

În anul 1992, în Togo a avut loc un conflict care a durat nouă ani şi a avut efecte dezastruoase asupra economiei ţării. Nu te mai simţeai în siguranţă pe străzi. Oamenii au început să emigreze şi foarte puţini îşi mai permiteau să cumpere cărţi, iar librăriile se închiseseră. Din fericire pentru mine, am avut o rezervă mică de cărţi, luate pe inventar acasă, care m-au ajutat să continui să lucrez ca evanghelist cu literatură în perioada acelei crize.

Lucram de-a lungul graniţei dintre Togo şi Benin şi vindeam cărţi vameşilor şi călătorilor. Am lucrat în satele aflate de-a lungul coastei şi am epuizat cărţile. Îmi mai rămăseseră doar câteva cărţi mici, dar Dumnezeu S-a îngrijit să am suficient încât să îmi hrănesc familia până când conflictul și luat sfârşit. La fel ca sămânţa de muştar care creşte şi ajunge să fie un copac, Dumnezeu a folosit puţinul pe care îl aveam pentru a-mi susţine familia.

În 2011, într-o dimineaţă de Sabat, am observat o doamnă nou-venită la biserică şi am mers la ea pentru a-i spune bun venit. Mi-a spus că era membră a Bisericii Adventiste din Lome şi tocmai se mutase în Baguida. Femeia a continuat să vină la biserică în fiecare Sabat împreună cu copiii ei, dar soţul ei refuza să o însoţească.

I-am dat o broşură mică, intitulată The Ten Commandments („Cele Zece Porunci”) pentru a i-o da soţului ei şi am îndemnat-o să-i spună: „Isus te cheamă la biserică.” Duhul Sfânt a folosit acea carte pentru a-i trezi conştiinţa soţului ei şi, ca urmare, pe 31 decembrie 2011, soţul ei a primit botezul în Biserica Adventistă. Acea soră a venit la mine şi mi l-a prezentat pe soţul ei, spunând plină de entuziasm: „Iată rodul broşurii tale.”

The Ten Commandments e o carte foarte mică, dar, sub îndrumarea Duhului Sfânt, poate produce rezultate uimitoare. Mă rog ca Dumnezeu să continue să binecuvânteze lucrarea prin literatură din întreaga lume, semănând sămânţa prin intermediul cărţilor, revistelor şi, da, chiar şi prin cele mai mici broşuri. Chiar şi lucrurile mici sunt esenţiale în planul lui Dumnezeu de mântuire.

Kokou Michel Kpetemey, Togo

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor