Ochii mei au fost deschişi

Căci noi nu stricăm Cuvântul lui Dumnezeu, cum fac cei mai mulţi, ci vorbim cu inimă curată, din partea lui Dumnezeu, înaintea lui Dumnezeu, în Hristos. (2 Corinteni 2:17)

Lucram ca ajutor într-un magazin când, într-o zi, o femeie a intrat şi ne-a arătat mie şi colegelor mele mai multe cărţi despre sănătate, familie, creşterea şi educarea copiilor şi subiecte spirituale. Cărţile mi s-au părut interesante, aşa că am cumpărat câteva.

Pe măsură ce citeam, am început să simt o foame tot mai mare după lucrurile spirituale şi după înţelegerea lor. Voiam să o găsesc pe femeia care îmi vânduse cărţile în acea zi în magazin. Voiam să cumpăr şi mai multe cărţi, dar nu ştiam cum să dau de ea.

Au trecut optsprezece luni de căutări şi, întâmplător, am întâlnit o altă doamnă care mi-a prezentat un set de cinci cărţi scrise de Ellen White şi alte cărţi religioase. Pentru mine, acela a fost un semn din partea lui Dumnezeu. Am păstrat legătura cu femeia care îmi vânduse al doilea set de cărţi. Şi totuşi, când m-a invitat la biserică, am refuzat-o. În loc să citesc cărţile, le-am pus undeva pe un raft, unde au zăcut un an şi jumătate.

Abia în urma unor evenimente majore din viaţa mea, care m-au destabilizat, m-am întors din nou la acele cărţi. Mai întâi, mi-am pierdut familia. Apoi, a trebuit să mă mut în alt oraş. Doar atunci am început să citesc al doilea set de cărţi, pe care se pusese deja praful, şi atunci ochii mei s-au deschis.

Într-o zi, prietena mea colportoare m-a invitat să particip la o serie de întâlniri de evanghelizare. Am acceptat să merg doar pentru că voiam să îi fac pe plac. Ascultând mesajele transmise la fiecare întâlnire, mi-am dat seama că, în ultimii trei ani, fugisem de Dumnezeu. Când s-a făcut apel pentru botez, am ieşit în faţă, iar prietena mea, care apoi a devenit sora mea în Hristos, a fost alături de mine.

Datorită acestor cărţi acum înţeleg adevărul. După botez, am făcut un legământ cu Dumnezeu să ajut la înaintarea lucrării devenind colportoare. Vreau să îi ajut pe oamenii care sunt în aceeaşi situaţie în care am fost şi eu. Acum studiez la şcoala de colportaj din Krasnoyarsk şi cred că informaţiile dobândite aici mă vor ajuta să câştig suflete pentru Hristos.

Elena Karpacheva, Rusia

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor