Articolul precedentIntrarea triumfală
  Articolul următorO ambiție, un act și o națiune

  Evanghelistul cu literatură începător (I)

  Dacă voi lua aripile zorilor şi mă voi duce să locuiesc la marginea mării, şi acolo mâna Ta mă va călăuzi şi dreapta Ta mă va apuca. (Psalmii 139:9,10)

  După multe rugăciuni, am hotărât să renunţ la afacerea în care eram implicat şi să lucrez în colportaj. Citisem cartea Evanghelizarea prin literatură din scoarţă în scoarţă înainte de a lua această hotărâre, iar un reprezentant a venit pentru a vorbi cu mine şi cu soţia mea, Anita, împărtăşindu-ne totodată sfaturi din experienţa sa.

  Teritoriul care mi-a fost repartizat era la 60 de kilometri depărtare de casă – prea departe pentru a putea renunţa şi a merge acasă ori de câte ori mă descurajam. Am început pe cont propriu. Era greu să merg din uşă în uşă, dar în prima mea zi de lucru Domnul m-a ajutat să vând două seturi de cărţi. Eram de-a dreptul încântat!

  Mai apoi, un evanghelist cu experienţă a fost repartizat să lucreze cu mine. A venit cu informaţii noi privind planificarea, cum să facem reclamă şi cum să îi abordăm pe oameni. Ştiind că eram puţin emoţionat, s-a oferit plin de bunătate: „Voi face eu prezentările astăzi!”

  Oh, de aş putea să transmit şi eu la fel de bine ca el care sunt beneficiile cărţilor, ce fericit aş fi! mi-am spus în sinea mea, urmărindu-l pe acel colportor la lucru. Dar, în timp. Dumnezeu a dezvoltat în mine arta comunicării, într-adevăr, este o ştiinţă pe care toţi ar trebui să o înţeleagă, pentru ca munca lor să aibă succes. Să vă împărtăşesc o experienţă din primele zile:

  Când am primit prima cerere, în urma reclamei făcute într-un cabinet medical, am fost bucuros. Era din partea unei doamne pe nume Emily, care voia să afle mai multe informaţii despre seria The Bible Stories şi setul The Bedtime Stories („Povestiri de seară”). Am trecut prin faţa casei ei de două ori. Bicicletele din curte îmi arătau că are copii. Am rostit o rugăciune, mi-am luat geanta cu cărţi şi m-am îndreptat spre uşă. Urma să mă ghidez după metoda „FORT”: întreabă mai întâi de familie (F), apoi de ocupaţie (O), de religie (R), iar la final, dă mărturie (T – eng. „testimony”) despre dragostea lui Dumnezeu.

  Când am bătut la uşă, din casă s-a auzit lătratul unui câine agresiv. Ce să fac?

  John Silvestri, Statele Unite ale Americii

  Evanghelistul cu literatură începător (I) - 2016. După multe rugăciuni, am hotărât să renunţ la afacerea în care eram implicat şi să lucrez în colportaj. Citisem cartea Evanghelizarea prin literatură din scoarţă în scoarţă înainte de a lua această hotărâre, iar un reprezentant a venit pentru a vorbi cu mine şi cu soţia mea, Anita, împărtăşindu-ne totodată sfaturi din experienţa sa. Teritoriul care mi-a fost repartizat era...
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...