Articolul precedentIntrarea triumfală
  Articolul următorO ambiție, un act și o națiune

  Evanghelistul cu literatură începător (I)

  Dacă voi lua aripile zorilor şi mă voi duce să locuiesc la marginea mării, şi acolo mâna Ta mă va călăuzi şi dreapta Ta mă va apuca. (Psalmii 139:9,10)

  După multe rugăciuni, am hotărât să renunţ la afacerea în care eram implicat şi să lucrez în colportaj. Citisem cartea Evanghelizarea prin literatură din scoarţă în scoarţă înainte de a lua această hotărâre, iar un reprezentant a venit pentru a vorbi cu mine şi cu soţia mea, Anita, împărtăşindu-ne totodată sfaturi din experienţa sa.

  Teritoriul care mi-a fost repartizat era la 60 de kilometri depărtare de casă – prea departe pentru a putea renunţa şi a merge acasă ori de câte ori mă descurajam. Am început pe cont propriu. Era greu să merg din uşă în uşă, dar în prima mea zi de lucru Domnul m-a ajutat să vând două seturi de cărţi. Eram de-a dreptul încântat!

  Mai apoi, un evanghelist cu experienţă a fost repartizat să lucreze cu mine. A venit cu informaţii noi privind planificarea, cum să facem reclamă şi cum să îi abordăm pe oameni. Ştiind că eram puţin emoţionat, s-a oferit plin de bunătate: „Voi face eu prezentările astăzi!”

  Oh, de aş putea să transmit şi eu la fel de bine ca el care sunt beneficiile cărţilor, ce fericit aş fi! mi-am spus în sinea mea, urmărindu-l pe acel colportor la lucru. Dar, în timp. Dumnezeu a dezvoltat în mine arta comunicării, într-adevăr, este o ştiinţă pe care toţi ar trebui să o înţeleagă, pentru ca munca lor să aibă succes. Să vă împărtăşesc o experienţă din primele zile:

  Când am primit prima cerere, în urma reclamei făcute într-un cabinet medical, am fost bucuros. Era din partea unei doamne pe nume Emily, care voia să afle mai multe informaţii despre seria The Bible Stories şi setul The Bedtime Stories („Povestiri de seară”). Am trecut prin faţa casei ei de două ori. Bicicletele din curte îmi arătau că are copii. Am rostit o rugăciune, mi-am luat geanta cu cărţi şi m-am îndreptat spre uşă. Urma să mă ghidez după metoda „FORT”: întreabă mai întâi de familie (F), apoi de ocupaţie (O), de religie (R), iar la final, dă mărturie (T – eng. „testimony”) despre dragostea lui Dumnezeu.

  Când am bătut la uşă, din casă s-a auzit lătratul unui câine agresiv. Ce să fac?

  John Silvestri, Statele Unite ale Americii

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...