Evanghelistul cu literatură începător (II)

  Dacă voi lua aripile zorilor şi mă voi duce să locuiesc la marginea mării, şi acolo mâna Ta mă va călăuzi şi dreapta Ta mă va apuca. (Psalmii 139:9,10)

  Uşa s-a deschis. Dintr-un salt, câinele a trecut pe lângă mine şi s-a oprit în curte, căutându-mă nebuneşte. Am rostit cea mai scurtă introducere din viaţa mea, apoi femeia m-a apucat de braţ, m-a tras înăuntru şi a închis repede uşa în spatele meu. Cu vocea tremurândă am întrebat:

  – Câinele acesta muşcă?

  – Da, e foarte rău! a spus ea.

  Înăuntru erau Emily şi cei trei copii ai ei. Am întrebat-o dacă puteam să îi prezint cărţile pentru copii pe care le aveam cu mine. Am urmat-o într-o uită cameră şi ei s-au aşezat ca să asculte. Am pus toate cărţile pe covorul din mijlocul camerei şi le-am prezentat pe fiecare. Din senin, Emily a izbucnit în plâns. M-am oprit pentru a o întreba dacă ceva era în neregulă.

  – Oh, nu! a răspuns ea.

  – Pot să vă ajut? am întrebat-o.

  Emily mi-a spus că, în noaptea dinainte, soţul ei o părăsise pentru a trăi cu o altă femeie. Am încercat să o mângâi şi să o încurajez să îl lase pe Isus să o ajute în necazul ei. Mi-a spus că în tinereţe fusese creştină, aşa că am întrebat-o dacă ar vrea să îngenuncheze împreună cu copiii pentru a ne ruga. Cred că prezenţa mea acolo a făcut parte din planul lui Dumnezeu de a o ajuta. Îmi doresc să fi fost şi voi acolo să auziţi cuvintele minunate ale lui Emily, când am invitat-o să se roage. După ce s-a rugat, a sărit în sus de parcă avea arcuri la picioare. Era încă în lacrimi, dar cu zâmbetul pe faţă! Acum avea speranţă! Duhul Sfânt a schimbat-o pe loc. Ce minune!

  Emily a comandat mai multe cărţi şi i-am promis că mă voi întoarce pentru a o ajuta cu nişte studii biblice. La plecare, i-am spus:

  – Emily, cum pot să ies fără să fiu atacat de câine?

  – Stai în spatele uşii, mi-a spus ea. Când eu deschid uşa, câinele va merge direct în sufragerie să te caute, iar tu te strecori pe uşă şi pleci.

  Şi aşa am făcut – săptămână după săptămână, am studiat Biblia împreună. Câinele nu m-a zărit nici măcar o dată în timpul vizitelor. În timp, Emily şi copiii ei au fost botezaţi şi s-au alăturat Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea. Lăudat să fie Domnul!

  John Silvestri, Statele Unite ale America

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...