Evanghelistul cu literatură începător (II)

  Dacă voi lua aripile zorilor şi mă voi duce să locuiesc la marginea mării, şi acolo mâna Ta mă va călăuzi şi dreapta Ta mă va apuca. (Psalmii 139:9,10)

  Uşa s-a deschis. Dintr-un salt, câinele a trecut pe lângă mine şi s-a oprit în curte, căutându-mă nebuneşte. Am rostit cea mai scurtă introducere din viaţa mea, apoi femeia m-a apucat de braţ, m-a tras înăuntru şi a închis repede uşa în spatele meu. Cu vocea tremurândă am întrebat:

  – Câinele acesta muşcă?

  – Da, e foarte rău! a spus ea.

  Înăuntru erau Emily şi cei trei copii ai ei. Am întrebat-o dacă puteam să îi prezint cărţile pentru copii pe care le aveam cu mine. Am urmat-o într-o uită cameră şi ei s-au aşezat ca să asculte. Am pus toate cărţile pe covorul din mijlocul camerei şi le-am prezentat pe fiecare. Din senin, Emily a izbucnit în plâns. M-am oprit pentru a o întreba dacă ceva era în neregulă.

  – Oh, nu! a răspuns ea.

  – Pot să vă ajut? am întrebat-o.

  Emily mi-a spus că, în noaptea dinainte, soţul ei o părăsise pentru a trăi cu o altă femeie. Am încercat să o mângâi şi să o încurajez să îl lase pe Isus să o ajute în necazul ei. Mi-a spus că în tinereţe fusese creştină, aşa că am întrebat-o dacă ar vrea să îngenuncheze împreună cu copiii pentru a ne ruga. Cred că prezenţa mea acolo a făcut parte din planul lui Dumnezeu de a o ajuta. Îmi doresc să fi fost şi voi acolo să auziţi cuvintele minunate ale lui Emily, când am invitat-o să se roage. După ce s-a rugat, a sărit în sus de parcă avea arcuri la picioare. Era încă în lacrimi, dar cu zâmbetul pe faţă! Acum avea speranţă! Duhul Sfânt a schimbat-o pe loc. Ce minune!

  Emily a comandat mai multe cărţi şi i-am promis că mă voi întoarce pentru a o ajuta cu nişte studii biblice. La plecare, i-am spus:

  – Emily, cum pot să ies fără să fiu atacat de câine?

  – Stai în spatele uşii, mi-a spus ea. Când eu deschid uşa, câinele va merge direct în sufragerie să te caute, iar tu te strecori pe uşă şi pleci.

  Şi aşa am făcut – săptămână după săptămână, am studiat Biblia împreună. Câinele nu m-a zărit nici măcar o dată în timpul vizitelor. În timp, Emily şi copiii ei au fost botezaţi şi s-au alăturat Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea. Lăudat să fie Domnul!

  John Silvestri, Statele Unite ale America

  Evanghelistul cu literatură începător (II) - 2016. Uşa s-a deschis. Dintr-un salt, câinele a trecut pe lângă mine şi s-a oprit în curte, căutându-mă nebuneşte. Am rostit cea mai scurtă introducere din viaţa mea, apoi femeia m-a apucat de braţ, m-a tras înăuntru şi a închis repede uşa în spatele meu. Cu vocea tremurândă am întrebat:
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...