Întâlniri de neuitat

Apoi am auzit din cer un alt glas, care zicea: „Ieşiţi din mijlocul ei, poporul Meu, ca să nu fiţi părtaşi la păcatele ei şi să nu fiţi loviţi cu urgiile ei!” (Apocalipsa 18:4)

La început, când m-am implicat în lucrarea cu literatură, îmi plăcea foarte mult să îi ajut pe oameni să parcurgă studiile biblice It Is Written („Stă scris”). Aveam o frământare: Unde să mă implic? Mă gândeam că, fiind evanghelist cu literatură, nu voi vedea răspunsuri imediate la dragostea lui Dumnezeu. Dar, în acelaşi timp, ştiam că Domnul mă chema, aşa că am ales evanghelizarea prin literatură.

Dumnezeu m-a dus în casa Valentinei Philippovna, lider al unei biserici charismatice. A cumpărat setul Conflictul veacurilor şi alte cărţi. Am vizitat grupul lor în nenumărate ocazii şi am dezbătut împreună pasaje mai dificile din Biblie.

Aceşti oameni se rugau şi îi cereau lui Dumnezeu să îi ajute să găsească biserica adevărată. La sfârşitul întâlnirilor noastre, am îndemnat-o pe Valentina să accepte adevărul. Ea a răspuns acestui apel, la fel şi o altă tânără, Svetlana. O lună mai târziu, ambele au primit botezul în Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea. La scurtă vreme, şi mama Svetlanei a făcut legământ prin botez.

După o vreme, m-am întors în satul lor. De data aceasta, am vizitat-o împreună cu Svetlana pe una din prietenele ei, care cumpărase setul Conflictul veacurilor şi alte cărţi de Ellen White. După ce ne-am rugat împreună, le-am invitat pe Nina şi pe mama ei să vină la biserică. A doua zi, am întâlnit-o pe Nina, din întâmplare, pe stradă. Faţa ei strălucea. Nina citise deja cartea „Sabbath or Sunday” (,,Sabatul sau Duminica”) şi mi-a spus că va veni la biserică. S-a ţinut de promisiune. Nu după multă vreme, Nina şi mama ei au primit botezul. Când câştigăm suflete pentru Domnul, găsim şi prieteni buni, şi parteneri în lucrarea pentru El. Astăzi, Valentina se roagă neîncetat pentru lucrarea prin literatură, iar Svetlana a renunţat la slujba ei pentru a deveni evanghelistă cu literatură.

Trebuie să ne rugăm şi să îi cerem lui Dumnezeu să ne ajute să le arătăm altora dragostea Sa prin viaţa şi lucrarea noastră. Dumnezeu doreşte ca toţi să iasă din Babilon – de aceea ne-a înzestrat cu talente, pentru a coopera cu El, iar El ne va da succes.

Nikolay Sotskov, Ucraina

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor