Botezul miraculos al lui Patrisi

Domnul păzeşte pe cei fără răutate: eram nenorocit de tot, dar El m-a mântuit. (Psalmii 116:6)

Patrisi s-a născut într-un sat mic din Tanzania. În 2003, a suferit un accident care l-a mutilat şi a rămas ţintuit la pat. Din fericire, nişte medici voluntari din Spania au văzut starea în care se afla şi i-au făcut o operaţie de bypass, care l-a ajutat oarecum, dar în mare parte tot în pat îşi petrecea timpul.

Un grup de evanghelişti cu literatura i-au vizitat pe Patrisi şi pe soția lui în perioada unei campanii de evanghelizare organizate în apropierea casei lor. Soţia lui Patrisi i-a invitat pe colportori la ei acasă, unde s-au bucurat de o părtăşie frumoasă împreună. Apoi, pastorul care vorbea în cadrul întâlnirilor împreună cu echipa de prezbiteri au venit şi s-au rugat pentru Patrisi. I-au dat şi câteva cărţi, inclusiv un exemplar din Tragedia veacurilor. Şi, pentru că stătea foarte mult în pat, el a citit toate cărţile, liderii congregaţiei din care făcea parte au venit să îl oprească, dar Patrisi nu a făcut altceva decât să se roage pentru ei.

De același autor

Cu ajutorul câtorva prieteni, Patrisi a început să participe la programele bisericii adventiste locale. Astfel, a înţeles mai bine multe lucruri şi, în cele din urmă, a cerut botezul. Din nefericire, leşina adesea şi îşi pierdea cunoştinţa. În ziua botezului, acest lucru s-a întâmplat din nou. De data aceasta, au trebuit să aştepte trei ore ca el să îşi recapete cunoştinţa. În cele din urmă, la ora 9 seara, a fost botezat în faţa multor martori. E interesant că a trecut deja un an de la botezul lui Patrisi şi nu a mai avut loc niciun episod de leşin de atunci încoace. Cu siguranţă că a fost un botez miraculos!

Doctorii din Spania, un pastor care ţine evanghelizări, evanghelişti cu literatura sârguincioşi, o soţie iubitoare, prezbiterii bisericii locale şi prieteni apropiaţi – cu toţii s-au unit, sub îndrumarea Duhului Sfânt, pentru a fi martori la botezul miraculos al lui Patrisi, care participă cu credincioşie în fiecare Sabat la biserică. Ca urmare a botezului şi exemplului său, mulţi alţii şi-au predat inimile lui Isus şi se pregătesc acum pentru botez. Dumnezeul nostru este un Dumnezeu plin de iubire!

Daniel Qamunga, Tanzania

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Botezul miraculos al lui Patrisi - 2016. Patrisi s-a născut într-un sat mic din Tanzania. În 2003, a suferit un accident care l-a mutilat şi a rămas ţintuit la pat. Din fericire, nişte medici voluntari din Spania au văzut starea în care se afla şi i-au făcut o operaţie de bypass, care l-a ajutat oarecum, dar... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.