Un doctor în teologie

Cheamă-Mă, şi-ţi voi răspunde şi îţi voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoşti. (Ieremia 33:3)

Într-o după-amiază, am fost repartizat să fac colportaj într-o zonă de afaceri. I-am cerut lui Dumnezeu să mă ajute să îmi înving teama şi să facă o minune, deoarece lucrurile în acea dimineaţă merseseră mai greu. La a treia clădire la care am ajuns, era un restaurant de tip fast-food. Mă gândeam că oamenii din restaurantele fast-food erau prea ocupaţi pentru a acorda atenţie cărţilor pe care le ofeream eu. M-am rugat totuşi şi am intrat în restaurant. Erau puţine persoane înăuntru şi am mers la doamna de la tejghea, care era chiar managerul localului. Pe când îi prezentam cărţile, un domn care stătea în stânga mea m-a întrebat dacă e cartea Tragedia veacurilor.

– Da, domnule, aceasta e cartea. Cum aţi aflat de ea?

– Am citit cartea – o am acasă. Sunt doctor în teologie şi mi-a plăcut foarte mult să citesc despre istorie şi despre profeţi în acea carte!

De același autor

A început să îi spună doamnei manager de ce ar trebui să îşi cumpere şi ea cartea. Doamna a cumpărat Tragedia veacurilor pentru ea, iar o colegă de-a ei a cumpărat Peace Above the Storm („Pace deasupra furtunii”). O altă colegă a dorit cartea God’s Answers to Your Questions („Răspunsul lui Dumnezeu la întrebările tale”), dar nu avea bani. Doctorul, săritor, a spus:

– Nu-ţi face probleme. Plătesc eu cartea.

Şi a ajuns să cumpere o carte şi pentru el, He Taught Love („El a predat dragostea”). Un lucru şi mai frumos decât toate acestea este că doamna manager împreună cu colegele ei s-au înscris pentru studii biblice.

Această experienţă m-a învăţat două lucruri. În primul rând, Ellen White spunea în Evanghelizarea prin literatură: „Cu cât sunt puse mai mult în circulaţie cărţile noastre, cu atât mai mare va fi cererea pentru cărţi care să explice adevărul Scripturilor adevărului”(p. 85). Probabil că nu aş fi vândut acele cărţi dacă doctorul nu ar fi citit înainte Tragedia veacurilor şi nu ar fi recunoscut-o în mâna mea. În al doilea rând, Dumnezeu doreşte să îl chemăm să ne conducă într-o experienţă mai profundă cu El şi să asistăm la minuni care, dacă nu l-am cere ajutorul, nu ar avea loc.

Anonim, Statele Unite ale Americii

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Un doctor în teologie - 2016. Într-o după-amiază, am fost repartizat să fac colportaj într-o zonă de afaceri. I-am cerut lui Dumnezeu să mă ajute să îmi înving teama şi să facă o minune, deoarece lucrurile în acea dimineaţă merseseră mai greu. La a treia clădire la care am ajuns, era un... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.