Articolul precedentEl este Împăratul slavei
  Articolul următorEști doar o sămânță

  Capturat de adevăr

  Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările. (Proverbele 3:6)

  Un lider al studenţilor din Nigeria a primit două cărţi de la profesorul tu din liceu, Solomon Acheampong, pe care să le citească. Cărţile se numeau The Mark of the Beast („Semnul fiarei”) şi Which Day is the Sabbath? („În ce zi este Sabatul?”). Profesorul lui a fost nerăbdător să afle răspunsul lor după citirea cărţilor.

  – Ai citit cărţile? l-a întrebat profesorul.

  Nu, domnule. Le-am pus deoparte, deoarece acum mă pregătesc pentru examenele finale, i-a răspuns el.

  – Încearcă să le citeşti când poţi.

  După examene, tânărul a citit cele două cărţi şi informaţiile găsite acolo i-au străpuns inima. A început să ceară explicaţii din partea conducătorilor bisericii lui cu privire la Sabat. Răspunsurile lor însă nu l-au mulţumit, aşa că încercat să afle mai multe informaţii despre biserica în care se predica despre Sabatul zilei a şaptea. Un profesor adventist de ziua a şaptea l-a invitat la închinare în cea mai apropiată biserică adventistă, la aproximativ 20 de kilometri depărtare. Conducătorul bisericii de acolo i-a dat câteva cărţi de Ellen White. Acele cărţi i-au întărit dragostea pentru Cuvântul lui Dumnezeu şi dorinţa de a-l sluji Lui.

  Astfel au început eforturile lui de a se înscrie la Seminarul Adventist din Africa de Vest, în prezent Universitatea Babcock. Pentru a-şi plăti taxa iniţială de înscriere şi a-şi asigura banii necesari, a făcut colportaj şase luni. Dar lucrarea lui nu s-a oprit acolo. Pe parcursul celor cinci ani de studiu la facultate, el a făcut colportaj în fiecare zi din cele patru veri şi cu jumătate de normă în timpul şcolii, pentru a-şi finanţa studiile.

  La câţiva ani după absolvire, a primit chemarea de a ocupa o poziţie de conducere în Departamentul Publicaţii din cadrul bisericii. De atunci înainte, Duhul lui Dumnezeu a domnit în viaţa acestui tânăr şi a lucrat mulţi ani ca lider în cadrul Departamentului Publicaţii. Cu adevărat Dumnezeu i-a arătat acestui tânăr „ce parte să îşi aleagă”. Dumnezeu are un plan pentru fiecare. Şi, căutând voia Sa, planurile Sale sunt făcute cunoscute. Numele lui Dumnezeu să fie lăudat pentru lucrarea prin publicaţii a Bisericii Adventiste.

  Abraham D. Obaya, Coasta de Fildeş

  Capturat de adevăr - 2016. Un lider al studenţilor din Nigeria a primit două cărţi de la profesorul tu din liceu, Solomon Acheampong, pe care să le citească. Cărţile se numeau The Mark of the Beast („Semnul fiarei”) şi Which Day is the Sabbath? („În ce zi este Sabatul?”). Profesorul lui a fost nerăbdător să...
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...