Articolul precedentEl este Împăratul slavei
  Articolul următorEști doar o sămânță

  Capturat de adevăr

  Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările. (Proverbele 3:6)

  Un lider al studenţilor din Nigeria a primit două cărţi de la profesorul tu din liceu, Solomon Acheampong, pe care să le citească. Cărţile se numeau The Mark of the Beast („Semnul fiarei”) şi Which Day is the Sabbath? („În ce zi este Sabatul?”). Profesorul lui a fost nerăbdător să afle răspunsul lor după citirea cărţilor.

  – Ai citit cărţile? l-a întrebat profesorul.

  Nu, domnule. Le-am pus deoparte, deoarece acum mă pregătesc pentru examenele finale, i-a răspuns el.

  – Încearcă să le citeşti când poţi.

  După examene, tânărul a citit cele două cărţi şi informaţiile găsite acolo i-au străpuns inima. A început să ceară explicaţii din partea conducătorilor bisericii lui cu privire la Sabat. Răspunsurile lor însă nu l-au mulţumit, aşa că încercat să afle mai multe informaţii despre biserica în care se predica despre Sabatul zilei a şaptea. Un profesor adventist de ziua a şaptea l-a invitat la închinare în cea mai apropiată biserică adventistă, la aproximativ 20 de kilometri depărtare. Conducătorul bisericii de acolo i-a dat câteva cărţi de Ellen White. Acele cărţi i-au întărit dragostea pentru Cuvântul lui Dumnezeu şi dorinţa de a-l sluji Lui.

  Astfel au început eforturile lui de a se înscrie la Seminarul Adventist din Africa de Vest, în prezent Universitatea Babcock. Pentru a-şi plăti taxa iniţială de înscriere şi a-şi asigura banii necesari, a făcut colportaj şase luni. Dar lucrarea lui nu s-a oprit acolo. Pe parcursul celor cinci ani de studiu la facultate, el a făcut colportaj în fiecare zi din cele patru veri şi cu jumătate de normă în timpul şcolii, pentru a-şi finanţa studiile.

  La câţiva ani după absolvire, a primit chemarea de a ocupa o poziţie de conducere în Departamentul Publicaţii din cadrul bisericii. De atunci înainte, Duhul lui Dumnezeu a domnit în viaţa acestui tânăr şi a lucrat mulţi ani ca lider în cadrul Departamentului Publicaţii. Cu adevărat Dumnezeu i-a arătat acestui tânăr „ce parte să îşi aleagă”. Dumnezeu are un plan pentru fiecare. Şi, căutând voia Sa, planurile Sale sunt făcute cunoscute. Numele lui Dumnezeu să fie lăudat pentru lucrarea prin publicaţii a Bisericii Adventiste.

  Abraham D. Obaya, Coasta de Fildeş

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...