Eliberare pentru prizonieri

Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, căci Domnul M-a uns să aduc vești bune celor nenorociţi: El M-a trimis să vindec pe cei cu inima zdrobită, să vestesc robilor slobozenia şi prinşilor de război, izbăvirea. (Isaia 61:1)

Într-o zi, Domnul a deschis o oportunitate pentru mine să pot vorbi cu unul dintre cei mai importanţi ofiţeri navali din ţară, care fuma de 26 de ani, încercase de nenumărate ori să renunţe la fumat, dar fără succes. L-am încurajat să se înscrie la Planul de cinci zile de renunţare la fumat, despre care putea citi în primul volum al cărţii Healthy by Nature. L-am îndrumat şi spre o alimentaţie mai bună, descrisă în aceeaşi carte, care vorbea şi despre cum să umpli golul pe care îl simţi după ce renunţi la fumat.

La început, ofiţerul nu s-a arătat foarte interesat să urmeze sfaturile din carte. Totuşi nu m-am descurajat. Am înălţat o rugăciune, reamintindu-I lui Dumnezeu că acele cărţi au fost scrise pentru copiii Lui, cum era acel ofiţer. Adresându-i acelui om invitaţia de a învăţa mai multe despre cum să renunţe la fumat, m-am rugat ca el să poată da mărturie despre puterea lui Dumnezeu.

De același autor

După câteva săptămâni, m-am întors să îl vizitez şi am fost încântat să aflu că acum urma Planul de renunţare la fumat. După alte câteva săptămâni, am vrut să verific progresul făcut, aşa că m-am întors să îl vizitez. M-a întâmpinat cu un zâmbet larg pe buze: „Nu doar că am învăţat să nu îmi mai placă tutunul, ci nici alcoolul.” Se simţea mai ager şi simţea că îi revine forţa din tinereţe. A putut vedea că Dumnezeu dorea să îl elibereze din acea închisoare.

Experienţa cu ofiţerul naval a fost una dintre multele ocazii în care am putut da mărturie despre dragostea lui Dumnezeu pentru noi, am putut să-l prezint pe Isus, care a venit să îi elibereze pe oameni din închisoarea plăcerilor lor rele, şi am vorbit despre puterea Duhului Sfânt de a ne ajuta să nu mai cădem. Ca evanghelist cu literatură, am fost îmbărbătat de următorul sfat: „Cei care sunt în lucrarea lui Dumnezeu trebuie să dovedească însufleţire şi hotărâre în lucrarea de câştigare de suflete. (…) Tronul harului trebuie să fie continua noastră sursă de dependenţă” (Evanghelizarea prin literatură, p. 118).

Bamal Alice Ngo, Camerun

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Eliberare pentru prizonieri - 2016. Într-o zi, Domnul a deschis o oportunitate pentru mine să pot vorbi cu unul dintre cei mai importanţi ofiţeri navali din ţară, care fuma de 26 de ani, încercase de nenumărate ori să renunţe la fumat, dar fără succes. L-am încurajat să... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.