Articolul precedentCaut o casă
  Articolul următorDeclaraţie de dragoste

  Ai grijă la griji!

  Ori de câte ori mă tem, eu mă încred în Tine. (Psalmii 56:3)

  În iulie 2014, după multe luni de pregătire şi aşteptări, am ajuns în sfârşit în Canada, zona New Brunswick, pentru trei luni de coloportaj în proiectul Canada Youth Challenge. Am avut experienţe frumoase, dar au fost şi seri în care mă rugam cu lacrimi în ochi să pot rezista până la capăt. Acum însă, privind în urmă, nu ştiu cum să-l mulţumesc lui Dumnezeu pentru acele luni. M-am întors cu lecţii învăţate, cu prieteni buni, cu experienţe frumoase şi, cel mai important, cu o relaţie înnoită cu Dumnezeu.

  Experienţa care m-a marcat cel mai mult a avut loc într-o seară, când deja nu mai aveam vreo speranţă – pur şi simplu trăgeam de mine să mai bat la câte-o uşă.

  Exact înainte de a pleca am ajuns la casa unei familii care m-a surprins încă de la început. Erau din Guatemala şi de ceva timp stăteau în Canada. Mi-au plăcut foarte mult strălucirea din ochii lor şi voioşia pe care am văzut-o pe feţele lor senine – mai ales pe ale celor patru copii.

  Au luat două cărţi spirituale şi una de sănătate. Urma să vin peste o săptămână pentru bani, după ce tatăl avea să ia salariul. Din fericire, a mers să ia banii coordonatorul echipei noastre, care vorbea spaniola, aşa că s-au înţeles mult mai bine. Benjamin (coordonatorul) mi-a spus că familia fusese adventistă, dar nu mai merseseră la biserică de mult timp. Simţeau că le lipseşte ceva şi voiau să se întoarcă, dar le era foarte greu, fiind într-o ţară străină şi necunoscând pe nimeni. Îi invitase la biserică, iar ei au acceptat. Aşa se face că în Sabat i-am întâlnit pe toţi şase. Ne-am bucurat împreună de serviciul divin, am mâncat împreună şi la final au acceptat propunerea pastorului local de a ţine legătura.

  Mă uit acum în urmă şi îmi dau seama că Dumnezeu priveşte lucrurile diferit. El vede oportunităţi chiar şi în situaţiile care ni se par lipsite de orice perspectivă. El nu ne cheamă în primul rând să avem succes, ci să-l fim credincioşi. Rezultatele sunt în mâna Lui!

  Aşadar, dacă şi pe tine te-a chemat Domnul într-un loc în care ţi se pare că e greu şi că nu are rost să mergi înainte, fă-ţi datoria liniştit şi lasă-L pe El să Se „îngrijoreze”pentru rezultate.

  Ştefan Bărbuceanu, România

  Ai grijă la griji! - 2016. În iulie 2014, după multe luni de pregătire şi aşteptări, am ajuns în sfârşit în Canada, zona New Brunswick, pentru trei luni de coloportaj în proiectul Canada Youth Challenge. Am avut experienţe frumoase, dar au fost şi seri în care mă...
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...