Ai grijă la griji!

Ori de câte ori mă tem, eu mă încred în Tine. (Psalmii 56:3)

În iulie 2014, după multe luni de pregătire şi aşteptări, am ajuns în sfârşit în Canada, zona New Brunswick, pentru trei luni de coloportaj în proiectul Canada Youth Challenge. Am avut experienţe frumoase, dar au fost şi seri în care mă rugam cu lacrimi în ochi să pot rezista până la capăt. Acum însă, privind în urmă, nu ştiu cum să-l mulţumesc lui Dumnezeu pentru acele luni. M-am întors cu lecţii învăţate, cu prieteni buni, cu experienţe frumoase şi, cel mai important, cu o relaţie înnoită cu Dumnezeu.

Experienţa care m-a marcat cel mai mult a avut loc într-o seară, când deja nu mai aveam vreo speranţă – pur şi simplu trăgeam de mine să mai bat la câte-o uşă.

Exact înainte de a pleca am ajuns la casa unei familii care m-a surprins încă de la început. Erau din Guatemala şi de ceva timp stăteau în Canada. Mi-au plăcut foarte mult strălucirea din ochii lor şi voioşia pe care am văzut-o pe feţele lor senine – mai ales pe ale celor patru copii.

De același autor

Au luat două cărţi spirituale şi una de sănătate. Urma să vin peste o săptămână pentru bani, după ce tatăl avea să ia salariul. Din fericire, a mers să ia banii coordonatorul echipei noastre, care vorbea spaniola, aşa că s-au înţeles mult mai bine. Benjamin (coordonatorul) mi-a spus că familia fusese adventistă, dar nu mai merseseră la biserică de mult timp. Simţeau că le lipseşte ceva şi voiau să se întoarcă, dar le era foarte greu, fiind într-o ţară străină şi necunoscând pe nimeni. Îi invitase la biserică, iar ei au acceptat. Aşa se face că în Sabat i-am întâlnit pe toţi şase. Ne-am bucurat împreună de serviciul divin, am mâncat împreună şi la final au acceptat propunerea pastorului local de a ţine legătura.

Mă uit acum în urmă şi îmi dau seama că Dumnezeu priveşte lucrurile diferit. El vede oportunităţi chiar şi în situaţiile care ni se par lipsite de orice perspectivă. El nu ne cheamă în primul rând să avem succes, ci să-l fim credincioşi. Rezultatele sunt în mâna Lui!

Aşadar, dacă şi pe tine te-a chemat Domnul într-un loc în care ţi se pare că e greu şi că nu are rost să mergi înainte, fă-ţi datoria liniştit şi lasă-L pe El să Se „îngrijoreze”pentru rezultate.

Ştefan Bărbuceanu, România

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Ai grijă la griji! - 2016. În iulie 2014, după multe luni de pregătire şi aşteptări, am ajuns în sfârşit în Canada, zona New Brunswick, pentru trei luni de coloportaj în proiectul Canada Youth Challenge. Am avut experienţe frumoase, dar au fost şi seri în care mă... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.