O lumină în întuneric

Poporul care umbla în întuneric vede o mare lumină; peste cei ce locuiau în ţara umbrei morţii răsare o lumină. (Isaia 9:2)

Trăim în ultimele zile ale istoriei acestui pământ. Aproape în fiecare zi vedem şi auzim reportaje despre tragedii, dezastre naturale, violenţă, foamete şi întuneric moral în mijlocul haosului în care trăim. Dumnezeu a ridicat bărbaţi şi femei evanghelişti cu literatură, ca să lumineze pământul cu slava Sa prin cuvântul scris.

Timp de doi ani, Dijanira frecventase o biserică evanghelică din Brazilia, dar pacea cerului nu domnea în inima ei. Nemulţumită de învăţăturile bisericii ei, a luat hotărârea să ia o pauză de la serviciile religioase. Într-o zi, în timp ce schimba frecvenţele radio, a dat de postul Novo Tempo. Acesta a fost începutul unei etape noi în viaţa ei. A devenit o ascultătoare fidelă a programului de la acel post de radio şi a început să simtă în suflet o pace cerească.

De același autor

Apoi, într-o zi, Carlos Henrique Fernandes, evanghelist cu literatură, a vizitat-o pe Dijanira. l-a plăcut prezentarea cărţilor şi şi-a comandat câteva. Când s-a întors la ea cu cărţile, Carlos a auzit un cântec cunoscut venind dinspre radioul ei, astfel că au început o discuţie despre muzică, iar Carlos i-a spus că era membru al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea – cei care emiteau acel post radio, l-a mai spus că în apropiere era o biserică adventistă şi a invitat-o şi pe ea să participe. Carlos a început să studieze împreună cu Dijanira, răspunzând la întrebările pe care ea le avea. După a patra lecţie, Dijanira a hotărât să îl accepte pe Isus ca Mântuitor al ei personal. În 2011 a primit botezul, moment în care pacea mântuirii a intrat în casa ei.

Dumnezeu continuă să facă lucruri minunate prin lucrarea cuvântului scris. Mulţi trăiesc în întuneric moral şi spiritual, dar Dumnezeu aşteaptă de la noi să ducem lumina Evangheliei veşnice în întreaga lume. Împarte şi tu literatură astăzi – o carte, o revistă sau o broşură. Ellen White scria: „Noi nu ştim care pot fi rezultatele atunci când oferim broşuri care conţin adevărul prezent” (Evanghelizarea prin literatură, p. 5).

Vitelmo Lieira, Brazilia

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

O lumină în întuneric - 2016. Timp de doi ani, Dijanira frecventase o biserică evanghelică din Brazilia, dar pacea cerului nu domnea în inima ei. Nemulţumită de învăţăturile bisericii ei, a luat hotărârea să ia o pauză de la serviciile religioase. Într-o zi, în timp ce schimba frecvenţele radio, a dat de... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.