Perseverenţa e răsplătită

[Dragostea] acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul. (1 Corinteni 13:7)

Evangheliştii cu literatură ar trebui să fie întotdeauna deschişi la glasul Duhului Sfânt şi ar trebui să se încreadă pe deplin în Dumnezeu, căci lucrarea lor nu poate fi prezisă cu precizie şi nici planificată sistematic. Într-o ocazie, când lucram într-un bloc, rezultatele lucrării mele ar fi putut fi total diferite dacă nu aş fi fost stăruitor şi deschis la planul lui Dumnezeu.

Într-una din zile, am sunat la soneria unui apartament şi am fost întâmpinată de o doamnă în vârstă. M-am prezentat şi i-am făcut cunoscut scopul vizitei mele.

– Vând cartea Tragedia veacurilor şi milioane de oameni din întreaga lume citesc această carte. Dacă o veţi citi, nu vă va părea rău.

– Îmi pare rău, dar nu am bani.

– Nu vă faceţi griji, i-am răspuns, puteţi împrumuta cartea.

Între timp a intrat şi fiica ei în discuţie:

– Aici sunt 10 000 de ruble pentru misiunea ta. Nu trebuie să laşi cartea.

– Nu vreau să iau banii pentru misiunea mea, i-am spus eu. Vreau doar ca mama ta să citească această carte.

Nu am putut ajunge la o înţelegere cu ea, aşa că am continuat să merg din uşă în uşă, ajungând la ultimul etaj al clădirii. În mintea mea a rămas gândul că acea doamnă îşi dorea cu adevărat să citească cartea, aşa că m-am întors şi am sunat din nou la uşa lor.

– Trebuie să luaţi cartea şi să o citiţi, am spus eu.

– Nu, nu am nevoie de ea, a insistat femeia.

– Îmi doresc atât de mult să o citiţi, i-am spus eu.

Dar cuvintele mele păreau să nu conteze, aşa că am plecat. Ajunsă la parter, dintr-o dată am auzit-o pe femeie strigând:

– Te rog, opreşte-te! Nu pleca! Vreau cartea. Te rog, întoarce-te! Femeia avea banii în mână şi era fericită să cumpere Tragedia veacurilor.

Fie că vând o carte, fie că o ofer gratuit sau o împrumut cuiva să o citească, am învăţat importanţa perseverenţei şi a nevoii de a avea inima îndreptată spre oameni. Imaginează-ţi câte cărţi schimbă vieţile cititorilor, în timp ce citeşti acest devoţional. Şi acum imaginează-ţi câte cărţi aşteaptă să fie distribuite – de tine.

Lydia Ryabova, Belarus

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor